Cevap: 34 Gün Süren Evlilik
Devam etmekte olan davamla ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim.
Şimdiye kadar 4 duruşma geride kaldı.Son iki duruşmaya ben de katıldım;ancak eşim gelmedi.
Şahitlerin çoğu dinlendi.
Ben iddialarımı kanıtlamak için elimden geleni yapıyorum kanıtlarla ve tanıklarla.
Eşim de hakkımda ileri geri iddialarda bulunmuştu başlarda; fakat nedense şahitleri benim hakkımda olumsuz tek kelime etmediler. Sadece evlenmeden önce birlikte olduğumuzu ima ettiler sürekli. Bu arada düğün takılarını, tazminatı ve nafakayı vermemek için eşim kendisini hala işsiz gösteriyor ama kendi şahidi mahkemede eşimin çalıştığını ağzından kaçırdı ve bu ifadesine yazılı olarak geçti.
Bir yıl oldu ve hala boşanamadım. Eşimle de hiçbir şekilde irtibat kurmadım. Şimdi eşim her ne kadar boşanmak istese de ben, onun şahitleri yüzünden davamın reddedilmesinden endişeleniyorum. Bir üç yıl da bu yüzden beklemek istemiyorum :(
Anlattıklarıma göre sonuç ne olabilir tahmini olan var mı? Bu arada hakim bey karşı tarafın üstü kapalı namusuma yönelik iddiaları karşısında beni oldukça hanım ve naif bulduğunu söyledi ve onlara ben sizin ne yapmaya çalıştığınızı anlıyorum dedi. Ben de bunu kendimce olumlu buldum ama bilemiyorum tabi. Artık emin olmak zorrr...
Sayın hndakd,sizin ve karşı tarafın karşılıklı olarak uzlaşamadığı bir konu varmı?Maddi manevi tazminat talebiniz yada talepleri varmı?
Alıntı:
hndakd rumuzlu üyeden alıntı
Devam etmekte olan davamla ilgili gelişmeleri paylaşmak istedim.
Şimdiye kadar 4 duruşma geride kaldı.Son iki duruşmaya ben de katıldım;ancak eşim gelmedi.
Şahitlerin çoğu dinlendi.
Ben iddialarımı kanıtlamak için elimden geleni yapıyorum kanıtlarla ve tanıklarla.
Eşim de hakkımda ileri geri iddialarda bulunmuştu başlarda; fakat nedense şahitleri benim hakkımda olumsuz tek kelime etmediler. Sadece evlenmeden önce birlikte olduğumuzu ima ettiler sürekli. Bu arada düğün takılarını, tazminatı ve nafakayı vermemek için eşim kendisini hala işsiz gösteriyor ama kendi şahidi mahkemede eşimin çalıştığını ağzından kaçırdı ve bu ifadesine yazılı olarak geçti.
Bir yıl oldu ve hala boşanamadım. Eşimle de hiçbir şekilde irtibat kurmadım. Şimdi eşim her ne kadar boşanmak istese de ben, onun şahitleri yüzünden davamın reddedilmesinden endişeleniyorum. Bir üç yıl da bu yüzden beklemek istemiyorum :(
Anlattıklarıma göre sonuç ne olabilir tahmini olan var mı? Bu arada hakim bey karşı tarafın üstü kapalı namusuma yönelik iddiaları karşısında beni oldukça hanım ve naif bulduğunu söyledi ve onlara ben sizin ne yapmaya çalıştığınızı anlıyorum dedi. Ben de bunu kendimce olumlu buldum ama bilemiyorum tabi. Artık emin olmak zorrr...
İlk sayfada bi arkadaş bunlar boşanma nedeni olmaz demiş de,hukukçu değil sanırım o arkadaş ya da yorumu çok kötü.34 gün de olsa eşin ailesinin bu kadar baskısına maruz kalmak hele hele eşin tartışmalarda çocuk gibi babasını çağırması ve baskı yapmaları başlı başına boşanma nedenleridir bence.
Evlenmeden önce birlikte olmakla boşanma davasının ne ilgisi var onu da anlamadım ayrıca.Hakimi ne ilgilendirir evlenmeden önce yaşananlar,ha somut bir aldatma isnadı olsa tamam diyeceğim ama alakasız bir şekilde ima etmişler.
Alıntı:
tugba guleryuz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hndakd,sizin ve karşı tarafın karşılıklı olarak uzlaşamadığı bir konu varmı?Maddi manevi tazminat talebiniz yada talepleri varmı?
Evet var. Maddi manevi tazminat,nafaka ve düğün takılarını talep ettim.Maddi tazminat, çeyizime ve özel eşyalarıma verdikleri zarardan dolayıdır.
Hndakd,talepler olduğu için davanız celse atmış.talepleriniz hakim tarafından uygun görülüp bağlanıcaktır.ilk iletinizi okumuştum zararınız maddi olarak da manevi olarakda büyük.
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
İlk sayfada bi arkadaş bunlar boşanma nedeni olmaz demiş de,hukukçu değil sanırım o arkadaş ya da yorumu çok kötü.34 gün de olsa eşin ailesinin bu kadar baskısına maruz kalmak hele hele eşin tartışmalarda çocuk gibi babasını çağırması ve baskı yapmaları başlı başına boşanma nedenleridir bence.
Evlenmeden önce birlikte olmakla boşanma davasının ne ilgisi var onu da anlamadım ayrıca.Hakimi ne ilgilendirir evlenmeden önce yaşananlar,ha somut bir aldatma isnadı olsa tamam diyeceğim ama alakasız bir şekilde ima etmişler.
kesinlikle katılıyorum
Sayın hndakd,duruşmanız yakındamı
Alıntı:
tugba guleryuz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hndakd,duruşmanız yakındamı
Tugba guleryuz hanım, yaklaşık üç ay sonra 5. celse olacak.Sizin veya diğer üyelerin mahkemede ne söylemem gerektiği konusunda herhangi bir tavsiyeniz olur mu acaba?Sanırım hakim artık bana söz hakkı verecek.
Sayın hndakd,ben ilk celsede boşandım fakat benim maddi manevi hiç bir talebim olmadı karşı tarafında olmadı ama bu evlilikten en büyük zararı maddi manevi ben görmüştüm.zaten çalışıyorum üç kuruş için yüzyüze gelmemek için hiçbir şey istemiyorum sadece boşanmak istediğimi söyledim.mesajınıza malum bayram girdi araya dönemedim.pardon.ama bu arada sizin talebiniz var ama siz yine taleplerinizde diretmek istiyorsanız diretin ve bu evliliğin (öyle düşünüyorsanız)bir daha sağlam temel üzerinde olmıycağını ve boşanmak istediğinizi söyleyin derim.eşinizin ailesiyle oturduğunuzu hakime bu zamana kadar söylemediyseniz söylemeyin.çünkü hakim ayrı ev tutulması için davayı uzatabilir.konuyu açtığınız ilk yazınızı okuduğumd agörüyorum ki aynı durumlar.bir erkeğin başkalarının etkisinde kalması eşini rencide etmesi çok kötü bir davranış.sahip çıkması gerekirken.benime şimde ailesinin ve arkadaşlarının etkisinde kalırdı benim ailemin evinde oturucaz diye arkadaşları ksıkandı:)