Cep telefonu bulundurmanın yasak olduğu ortama cep telefonu sokan,kullanan,bile bile mevcut kanuna aykırı hareket eden aydınlardan! mı bahsediyoruz?
Printable View
delpiero arkadaşımız bahsetmiş. 4 defa cep telefonu yakalatıp, mahkemeye gönderilmeyen, uzman çavuşundan tutun astsubayı, subayına kadar cep telefonu ile konuşan askerleri gören ama kendisi cep telefonu ile konuştuğunda, başçavuşu ile komutanı ile arası kötü olan ama mahkemeye gönderilen, 'sivilde hırsızlık yapan, adam yaralayan ama hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile hüküm verilmeyen insanları' gören aydınlardan bahsediyorum. Adalet ise herkese adalet olsun. Hırsızlık yapan, adam yaralayan insanların hükmünü bile açıklamayıp cep telefonu kullandı diye 16 gün hapis cezası vermiş olduğumuz aydınları nasıl anlatacağız bu millete?
Eklenti:
Ayrıca, bir zamanlar bu ülkede düşünce suçlusu olarak 301 den yargılanıp hüküm giyen, ama AB nin tenkitleri sonucu 301 dava açılmasını imkansız hale getiren yasalarımız sonucu eskiden suçlu ama şu an suçsuz olan aydınlarımız var. Yarın birgün, cep telefonu yasak olmaktan çıkarsa buradan ceza alan üniversite mezunları, aydınlarımızı nasıl açıklayacağız bu millete? Ve şu soru da önemli tabi, daha önce askeri mahkemelerde 1 subay var iken verilen ceza, hiç subay üye yokken ceza verilmeyeceği şüphesi varken, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, doktora mezunu insanlarımızın aldıkları cezaları nasıl açıklamaktayız şu an?
Sayın Ahmet_1983.Sizin durumunuz nasıl askerdeyken mahkemeye çıktınız mı?sizede telefonunuz geri verildi mi?
Beni zaten askeri mahkemeye sevk ettiler.ama artık ben sivil olduğum için askeri mahkeme yargılayamıyor beni.Ben sivlile geleli 15 gün oldu öyle tahmin ediyorum ki dosyam belki hala tugaydadır mahkemeye çıkmamıştır.Ben sivilken askeri mahkeme nasıl yargılayacak beni.
Anlamadım sivildeyken askeri mahkeme ifadenizi alamaz diye biliyorum.Peki terhis olurken telefonunuz geri verildi mi?
Peki gidip ifadenizi verdiniz mi
Telefonumu geri aldım, ifademi ise gittim verdim. Ama eğer şöyle bir durum var ise, isteğiniz dahilinde sivil mahkemede yargılanabilirsiniz şeklinde bir opsiyon sunuyorlar ise hakkımı yine kullanmaya çalışırım. Bu konuda sizin avukatlarınızdan bilgi talep etmekteyim.
Peki dosyanıza telefon hakkında bilgi yazdılar mı?ifadenizi ne zaman verdiniz?ben avukatla görüşeceğim.
Kişilere yargılanacağı mahkemeyi seçebilme gibi bir tercih hakkı sunulması söz konusu değildir. Terhis olan ya da emeklilik, tart gibi nedenlerle ordudan ilişiği kesilen asker kişiler askerken işledikleri suçlardan dolayı askeri mahkemede yargılanırlar.
Bu bağlamda sayın Bandırmalı da "ben artık sivilim askeri mahkeme beni yargılayamaz" diyemez.