Cevap: Re: Anayasa Hukuku Dersi
Selam,
Ben KATÜ Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğprencisiyim henüz...
Ve derslerde bile gözüm korkmaya başladı,çünkü hoca 3 kitap aldırdı ama kitaptan başlığı okuyup gerisinde hep siyasetten bahsediyor.Ve "kitabı ezberlerseniz hiçbir şey yapamazsınız diyor,sizden direkt bilgi istenmeyecek olayları yorumlayıp,bilgilerinizi somuta aktarma yapmanızı istenecek" dedi...Daha olaya nasıl aktarılacağını bile bilmiyorum ve kitapları okumaktan bile çekiniyorum.Bir deste 5 bölüm birden bitiriyor,kitaptan sadece başlıkları takip ettiği için...
Yardımlarınızı bekliyorum...Nasıl çalışılmalı kısaca?
Cevap: Anayasa Hukuku Dersi
Hukukun dörtte biri bilgi geri kalanı ise muhakeme yeteneği ile ilgilidir. İnsan davranışları çeşitlilik arz eder ve her olay kendine özgü bazı olgular ihtiva eder. Dolayısıyla sağlam bir muhakeme için sağlam bir analitik mantığa ihtiyaç var. Dikkate almanızı umarak iyi dersler...
Teşekkürler,bunların farkına zaten vardırılmıştım ama işte bu muhakeme gücünü nasıl artırabilirim,Anayasa hukuku dersinin sınavlarında yorum yapabilmem için okumam,yapmam gereken her türlü yardım arıyorum :(
Alıntı:
Av. Mutluay Dasdemir rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler,bunların farkına zaten vardırılmıştım ama işte bu muhakeme gücünü nasıl artırabilirim,Anayasa hukuku dersinin sınavlarında yorum yapabilmem için okumam,yapmam gereken her türlü yardım arıyorum :(
Eskiler, bir eserin asıl muhtevası satırlarda değil, satır aralarında olanlardır demişler. Hocalarınızı dikkatli takip ediniz. Okuduğunuz metinleri asla ezberlemeye çalışmayın, anlamak için okuyun ve muhakkak eleştirel bir bakış açısı geliştirin. Size anlatılan değil, sizin algıladığınız sizindir.
Anayasa hukuku hakkında değil Avukatlık hukuku hakkında bir hatırlatma yapmak zorundayım Mutluay kardeşim. Umarım hukuk fakültesini bitirip, avukatlık stajını yapıp, çok başarılı bir avukat olursun. Ancak henüz avukat olmayanların Av. unvanını kullanması mümkün değil. Özendiğini, çok istediğini, idealin olduğunu biliyorum ama şevkini de kırmak istemiyorsam da bilgilendirme zorunluluğu hissettim.
Walla Avukat olma gibi niyetim yok hakimlik-savcılık olması için çabalayacağım ama siteye üye olurken bu tür resmi takıları falan kullanmaya çalışın denince ben de en alt kıdemdeki hukukçuyu yazmaya çalıştım.Keşke değiştirebilsem.Ben de memnun değilim...
Alıntı:
Walla Avukat olma gibi niyetim yok hakimlik-savcılık olması için çabalayacağım ama siteye üye olurken bu tür resmi takıları falan kullanmaya çalışın denince ben de en alt kıdemdeki hukukçuyu yazmaya çalıştım.Keşke değiştirebilsem.Ben de memnun değilim...
Bence siz biraz yazmayın ve sadece okuyun.
Alıntı:
Avukat olmak isteseniz dahi henüz bu titri kazanmadan Av. ibaresini kullanmamalısınız.
Sitemizde resmi takı kullanma zorunluluğu bulunmamakta.
Avukatlık en alt kıdemdeki hukukçu değildir. Böyle bir ayrım da bulunmamaktadır. Hakim savcı avukatın üstü değildir.
Türçemizde W harfi bulunmamaktadır.
Üye adınızdaki Av. ibaresi belirttiğiniz üzere kaldırılmıştır.
Saygılar.