[QUOTE=erendoga;259480]Teşekkür ederim açıklamanız için.Herkes kendine göre haklıdır...
Printable View
istediğiniz tazminat ve nafakayı neye istinaden istediğiniz çok önemli.Elinizde somut deliller olması lazım.Haklılığınızı ispatlayamaz iseniz birşeyler almanız çok zor.3,5 aylık bir evlilik,cinsellik yaşanmamış,çocuk yok.Ayrıca evlilik için yapılan harcamaları genelde erkek tarafı daha fazla yapar.Burda mağduru oynamakla iş bitmiyor,iki taraf içinde konuşuyorum.
Bu konuda avukatlar bonkör davranıp "istediğimizi alırız" diye müvekillerine söyleyip çok az miktarda veya hiçbirşey alamadıklarına çok şahit oluyoruz.
Daha çok bana,yapacağınız bu boşanmadan birşeyler koparmak istiyorsunuz gibi geldi.
Açmış oldugun konuyu ve verılen cevapları okudum, ve benim bu konuyla görüşüm ise şöyle> şuan sadece seni dinlemiş ve senin sözlediklerini okuyup göz önünde canlandırarak cevap yazmış arkadaşlar ama birde işin diger tarafı var bakalım eşin senin hakkında ne söylüyor acaba senin söylediklerin dogrumu? Bu konuyla tek kişiyi dinleyip karar vermek zordur..
2. Konu ise halen bakire oldugunu söylüyorsun insanlar evlendikten sonra dügün yapılır ve dügün sonrası gerdek gecesi dedigimiz gece yaşanır.. Eger bu gece yaşanmamışsa ya erkekte veya bayanda sorun var demektir..Şahsen çiftlerde böyle bir kusur varsa mahkeme otamatikmen boşar zaten..
3. Konu 3.4 aylık mutsuz ve eşini suçlayan ifadeler kullandıgını söyledigin bir evlilik geçirdigini ve ayrılmak için dava açtıgını söylüyorsun! Ve bu mutsuz ve kısa evlilik sonu ve daha mahkeme bitmeden fazla zaman geçmeden bir başka erkek arkadaş edinmektende korkmayarak ilişkiye başlamış durumdasın..
Kusura bakma ama senin beyan ettigin kelemeler açıkcası hiç idandırıcı bir gözlenim sergilememekte! Sadece eşim bana şu şekil davrandı bu şekil yaptı diyerekten sözlü delilsiz kelemeler artık geçersiz sayılıp suçlanan kişiyi suçsuz sıfatına almış olur.. Ve bu konuyla ilgili canlı sahit bula bilirsin ama artık canlı şahitlerde olumlu karşılanmamakta çünkü canlı şahit ve şahitler (parayla satın alınmış ve yalan söylüyor olabilir)
Yukarıda alındı yaptıgın cevabın içinde yorum yapmak istiyorum.. Malesef Türkiyede Aile toplum ve Ayrılma Kanunu Avrupaya uyum saglayamadı ve bu gidişlede saglayacagını hiç sanmıyorum. Türkiye Avrupa birligine girecekse önce bu sorunu Avrupa standardı yapmakla zorunlu!! Nedeni Avrupa kanununa göre anlaşan çiftler evlenmeye karar vererek evlenir veya beraber yaşamaya başlar bu süreç sorunla ve anlaşamamazlıkla gidiş saglarsa çiftler tekrar Aile Birleşim bürosuna giderekten geçinemiyoruz diyerekten yazılı dilekce verir ve Avrupa kanununa göre 1 yıl gözlem süresi verilir acaba çiftler bu süre içerisinde tekrar birleşebilirmi diyerek.. Anlaşma ve birleşme olmazsa Otamatikmen Avrupa ülkesi kanununa göre çiftler boşanmış olur > Avukat tutma mahkeme vs ile ugraşmaya hiç gerek kalmadan Boşanmış olunur...
sayın repola çok doğru bir bakış açısı önce de belirttiğim gibi ben de bu durumu pek samimi bulmadım.. kişiler böyle durumlarda (cinsel münasebet kuramama) dr'a başvurmalı, psikolojik ve fiziki kontroller yapılmalı, sebepler üzerinde yoğunlaşılmalı!! 3,5 ay çok kısa bir süre. Uzm jinekolog, ürolog psikiyatri ve psikolglardan herhangi birine başvurmak ve bu durum için çaba sarfetmek dahi çiftlerin en az 5 ay fedakarlık yapmasını sabır göstermesini gerektiren birzaman gerektirir meşakatli bir durumdur. Kişinin eşinden korkması ,saklanması, ve hayatında bu kısa sürede yeni birinin olması çok çelişkili olsa dahi kişinin bize anlattıkları bu şekilde olduğu için yorum yapmaktan uzak durmayı tercih ediyorum.. fakat boşanma devam ederken kişinin kendi alehine olacak tutumlar göz ardı edilemez. ve şuan yaşadığı ilişki sanki eviliğinde de ve evliliğinden öncede varmış gibi düşünülebilir. eşiyle cinsel ilişki yaşamaması bu sebebe bağlanabilir.. bu da boşanma sürecini uzatır hem karşı tarafı hem hanımefendiyi hemde hanımefendinin hayatındaki kişiyi çok yıpratır tüketir. bu oyunda birşeyler eksik ve yerine konması gereken pullar saklanıyor gibi geliyor bana..
Ama yine de Allah kolaylık versin ne diyelim...
açıkçası banada bu bayanın anlattıkları çelişkili geldi.sanki para koparmak için yapılmış bir evliliğe benziyor.bakireliğini ön plana çıkarıp söylemesi kendisinin ilişkiye girmek istemediğini belirtiyor.
eşi balta almışta ondan korkmuş.bunlara inanmak zor.eşi zarar vermek istedikten sonra başka bişey bulamıyacakmıydı?insan zarar vereceği şeyi hediye de etmez.eşinin alacağı sağlık raporu olayı çözüme kavuşturur.ayrıca bu sitedede daha boşanmadan yeni bir ilişkiye başladığını işe hukuk olarak çözüm bulacağını zannederek girdiği görülüyor.avukatına sorma cesaretini bulamamış,buraya yazmış.
tahminim eşini zengin bularak evlenmiş,boşanırsa para koparacağını düşünerekte iftiralar atıyor.zaten tazminat ve nafaka talebinde bulunduğunuda söyledi.buna benzer olaylar son zamanlarda sıkça rastlanır oldu.
ancak bu gibi planlı yapılan şeyler mutlaka meydana çıkar.
çıkarsa kaybedecek tarafta kendisi olur.
Birşeyler koparmak kelimesi bence çok ağır bir kelime ve yakışmayan bir konuşma tarzı...Sonuçta hiçbirimiz boşanmak için evlenmiyoruz bende hayallerle evlendim ve gerçekler saklandı.Eşimin ailesi çocuklarının psiko.sorunları bildikLeri halde benden sakladılar ve bunuda itiraf ettiler( evlendikten sonra düzelir diye evlendirdik ama daha da beter oldu diye) ve ben ilaç kullanımını evlendikten sonra öğrendim.Aynı ev paylaşılmadıktan sonra tanıyamıyor insan birbirini.Ben gelinlikle çıktığım eve 3,5 ay sonra kabus gbi bir evlilik geçirip dul adıyla geri döndüm ( toplumumuzda dul olan bir kişi her yönden farklı gözle bakılıyor ) Eşimin birlikte olmamak için harcadığı üstün performans ve kullandığı hakaret içeren kelimeler ve zaman geçince ben bunların hiçbirini yapmadım demesi kaldırılması kolay şeyler değil...Ondan alacağım para beni ne göğe çıkarak nede yerin dibine sokacak bazı şeylerin bedeli yoktur ben hakkımı istiyorum.Gözgöre göre gerçekleştirdikleri bir evliliğin sonuçlarına katlanmalılar.
1-sizde kendinizce haklısınız..sonuçta tek tarafın anlatımı ile cevaplar veriliyor banada butür şeyler anlatılsa bende tedirginlik yaşardım dürüst olmak gerekirse...
2-gerdek gecemiz oldu ama onca süsülenmeme rağmen eşim uyudu uyandırdığımdada yatmak istediğini söyledi zorla ne yapabiliri ki sonuçta hayat uzun bugün olmazsa yarın dedim ve karşı çıkmadım giridk koluna yatmasını sağladım...
3-yaşamadan anlayamazsınız yaşayanın halinden bilemem evlimisinzi değilmisiniz ama insan belli zaman sonra sıcaklık istiyor...acı ama gerçek eşimle aynı yatakla 2 yorganla örtündük, tek yorgan attığımda benle yatmadı.eşim hiç bana sarılmadı öpmedi..ben yapmak istediğimde seni köylüsün diye bu eve hizmetçisin diye aldım...sen sakatsın özürlüsün ( kasık ameliyatım çocukken yapılmış,kalça çıkıklığı) böyle olduğunu bilsem hiç almazdım tarzında hakaret içeren kelimeler le karşı karşıya kaldım...Yaşamadığınız sürece anlayamazsınız yaşadıklarımın zorluğunu ve yeni bir hayat kurmaya çalışmakta en doğal hakkım diye düşünüyorum sonuçta 1 kişi ile olmadı ise her erkeği aynı kefeye koyupta, hayatımı zindana mı çevireyim?
Sizi inandırmak zorunda değilim, sadece fikrinizi yazarsınız olur biter.Para karşılığı canlı şahitler tutacak kadar aşağılık biri değilim zaten görünen göz klavuz istemez hangi anne baba kızlarının boşanmasını ister...
SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM.HAYATTA ASLA BÜYÜK KONUŞMAMAK GEREK GEREK SİZİNDE ÇOLUĞUNUZ ÇOCUĞUNUZ OLABİLİR ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN BUNU SARFETTİKLERİNİZ ÇOK AĞIR KELİMELER.EĞİTİMİMDE MAL VARLIĞIMDA EŞİMDEN FAZLA..YÜCE RABBİM SİZE YAŞATMASIN BUNLARI.RAHATSIZ ETTİM KUSURA BAKMAYIN..SİTENİZİN HERKEZE AÇIK OLDUĞUNU SANMIŞTIM AMA FAZLACA ÖNYARGILI DAVRANIYORSUNUZ.ALINACAK RAPORLAR HERŞEYİ ORTAYA ÇIKARACAK ELBETTE AMA BANA GELEN DUL DAMGASINA ÇÖZÜM OLMAYACAK...
benim kafama takıldı. madem bu kadar saldırgan ve sorunlu birisi ozaman size zorla sahip olurdu... ya eşiniz sizi sabırla beklemiş yada eşiniz sizinle cinsel ilişki kurmak istememiş.bu durum karışık biraz. bence hakimin de kafasına takılacaktır..!!!!bu arada çelişkiler gerçekten çok net.. hakim de bunu size soracaktır..!! bu arada ilişkinizi avukatınızla paylaşın . sakladığınız herşey sizi daha sonra zorda bırakabilir. allah kolaylık versin.