Re: Boşanma - çocuğu görememe - yüksek tazminat
Aslında anayasa açıkca kadın ve erkek eşit haklara sahiptir diyor. ama nedense uygulama farklı olabiliyor. Bana göre bu durum aslında kanun koyucunun değil kanunları uygulayanların ayıbı olarak ortaya çıkıyor. Her kadın tabiki aynı kefeye konulamaz her erkek te öyle. ama hak edene hak ettiği verilmeli.
Alıntı:
466103 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Godzi verdiğiniz portalda yapılacak dava için şahitleri göremiyoruz.acaba bitmiş davalar için mi geçerli bu dediğiniz.
Birde şunu ifade etmek istiyorum.Mağdur durumda olan bir kadın için herkes avukat oluyor ve kadına hemen yol gösteriliyor."Hemen tedbir nafakası,maddi ve manevi tazminat iste.Ziynet eşyaları da zaten bayanın." Ya bu takıları evlilik sırasında millet gelinemi takıyor.Bu bizim topluma ait bir yardımlaşma türüdür bence.Niye bayanın olsun ki? O takılar gelin ve damadın ortak malıdır bence ve boşanma esnasında bunlarında ikiye bölünmesi gerekir diye düşünüyorum.
Çocukların velayeti de anneye verilir sonra.Babanın görmesi annenin insafına kalımıştır.Belli yaştan sonra çocukların velayetini baba alabilir ama bunu çocuk isterse.Fakat babaya karşı nefret duyguları içinde yetişen hangi çocuk babada kalmayı ister o saatten sonra.Tabi babasına gösterilmeyen çocuk için iştirak nafakası çatır çatır alınır.
Ya ben bu erkekler için hakikaten üzülüyorum.Çünkü kanun hep bayanlardan yana.Günümüz şartlarında erkekler kadınlardan çok daha mağdur durumdalar ve bu sitede de bunu açıkca görüyorum.Birileri mutlaka birşeyler yapmalı bu durum karşısında.Çünkü onlar bizim eşimiz,oğlumuz,babamız,erkek kardeşimiz,ağabeyimiz.(Bu arada ben bir bayanım.)
sorunuzla ilgili de devam eden davalar ve bitmiş davaları görebilirsiniz orada. Eğer ki şahit listesi yoksa henüz bildirmemişler yada oraya henüz yazılmamış olabilir. ara ara kontrol ederseniz görebilirsiniz.
selam ii günler aslında cocuk görememe gibi sorun benim başımdada var.ben 2006 yılında eşimden anlaşmalı olarak ayrıldım 8 yaşında şuan oglum ozaman ayrılırken velayeti babasına verdim boşanma gercekleştikten sonra çocugu göstemedi icra yoluyla görüyorum ve her defasında 200 ytl para ödemek zorundayım.ekonomik durumum olmadıgı için çocugumu görememem anlamına geliyor.bunu belirttim ama bu parayı ödemezsem cocugu da göremiyorum.ne yapmam gerek .
Velayet hakkının kötü amaçlı kullanıldığı iddiası ve noter tutanaklarınızla dava açabilirsiniz.
Alıntı:
lovestory rumuzlu üyeden alıntı
selam ii günler aslında cocuk görememe gibi sorun benim başımdada var.ben 2006 yılında eşimden anlaşmalı olarak ayrıldım 8 yaşında şuan oglum ozaman ayrılırken velayeti babasına verdim boşanma gercekleştikten sonra çocugu göstemedi icra yoluyla görüyorum ve her defasında 200 ytl para ödemek zorundayım.ekonomik durumum olmadıgı için çocugumu görememem anlamına geliyor.bunu belirttim ama bu parayı ödemezsem cocugu da göremiyorum.ne yapmam gerek .
Bu babanın insafsızlığı.Bir çocuğun anneyede babayada ihtiyacı var.Hani kadın dan yanaymış ya herşey zamanında sana çocuğunla yaşamak için imkan vermezler sonra sen veleyeti babaya verirsin ve vicdansız anne olursun... Bunuda çocuğu göstermemekle zannediyorlar anneye zeza veriyoruz aslında en büyük zararı evladına veriyor.Üzülmeyin çocuk elbet bir gün sizi anlıyacak yaşa geldiğinde bunların hesabını babaya soracak..Biraz mantık olsada şu çocukları bu olayların dışında tutabilsek.Her boşanma davasında kadın birşeyler alıyor zengin oluyor yok öyle bişey...Yada her kadını aynı kefeye koymayın.
Alıntı:
zehrabetül rumuzlu üyeden alıntı
Bu babanın insafsızlığı.Bir çocuğun anneyede babayada ihtiyacı var.Hani kadın dan yanaymış ya herşey zamanında sana çocuğunla yaşamak için imkan vermezler sonra sen veleyeti babaya verirsin ve vicdansız anne olursun... Bunuda çocuğu göstermemekle zannediyorlar anneye zeza veriyoruz aslında en büyük zararı evladına veriyor.Üzülmeyin çocuk elbet bir gün sizi anlıyacak yaşa geldiğinde bunların hesabını babaya soracak..Biraz mantık olsada şu çocukları bu olayların dışında tutabilsek.Her boşanma davasında kadın birşeyler alıyor zengin oluyor yok öyle bişey...Yada her kadını aynı kefeye koymayın.
Tamam her kadını aynı kefeye koymayalım,koymuyoruzda.bu ınsanı bır duygu ınsan olabılmektır gelecegın ne getırecegını bılememektedır.Şuan hersey kendı acılarından ıyı olabılır fakat ılerde onarılması guc sonuclar dogacaktır ben mucadele edıyorujm kendımce.
Dün bır haber geldı 2 senedır goremedıgım kızımın okulunu sınıfını hatta ogrencı numarasına kadar gayrı kanunen buldum.Şimdi ne yapmam gerektıgını bılmıyorum.Ögretmenıyle konusup kızımı bana hazırlamasını ve nasıl bır psikolojı ıcerısınde oldugunu ogrenmek ıstıyorum.Şok yaşamasını ıstemıyorum aramızda 1000 km var.gidip gormem zor olmaz ama nasıl bı tepkı alırım hayatında belkı unutamayacagı bır an olur.6 yaşında bı cocuk hayatında kotu suprızler olsun ıstemem babasıyım ben onun ama hıcbır hukukı yoldan gorme sansına sahıp olamadım.
haklısınız.şu ane ve babalar çocukları katmasa bu işe ne olur ki?Mücadelenize devam edin bence nice babalar var ki görmek istemiyor bile...Çocuğunuzun psikolojisini düşünmeniz bile bir artı...Kolay gelsin.
Teşekkur ederım saolun..
Pek kolay gelmıyor ama olsun ben sonuna kadar gıdecegım ve umuyorumkı basaracagım..Ben onun babasıyım parçam o benım kımse ayıramaz ayıramayacakta.
saygılayımla.....
Bu mümkünmü?Ayıramaz emin olun.Peki sizin çocukla şahsi görüşme zamanlarınız için bi karar yok mu?Varda yinedemi göstermiyor?
Alıntı:
tturcica rumuzlu üyeden alıntı
Bunun içinde ne gerekiyorsa yapabiliyorlar (!) kadınlar .Adliye koridorlarında kapalı kapılar ardında avukatlar hakimler ve boşanmak üzere gözü mal eşya para hırsıyla dönmüş ne yaptığını bilmeyen kadınların arasında dönebilecekleri tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.İnsanlığın başlangıcından beri varolan sadece iki meslek var.bir tanesi kadınların icra ettiği bir meslek.Getirisi bazen kocanın olmayan parası bazende 3-5 kuruşluk eşyası.Muhtemelen kardeşim sen böyle bir hadiseyeye maruz kalmışsın.Büyük geçmiş olsun Allah kadın şerrinden hepimizi emin eylesin
5 SENEDİR BOŞANAMIYORUM.NE İÇİN MAL İÇİN Mİ?DEĞİL.KARŞI TARAFIN(ERKEK) ASLI ASTARI OLMAYAN VE BİR TÜRLÜ İSPATLAYAMADIĞI İTHAMLARIN ARAŞTIRILMASI İÇİN.ALLAH KADINLARIN ŞERRİNDEN KORUSUN DEMEK YERİNE İNSANLARIN ŞERRİNDEN DESENİZ DAHA GÜZEL OLACAK.SİZİN Bİ KADIN YÜZÜNDEN CANINIZ NASIL YANDIYSA BENİMDE Bİ ERKEK YÜZÜNDEN CANIM YANDI AMA ÇOĞUL SİTEM YAPMIYORUM.SİZDE BU AYRIMI YAPIN LÜTFEN...tturcica