Re: Erdoğan’ın Şimon Peres'e sert çıkışının yankıları
Peki şimdi birazda işin hamaset yanını pas geçerek gerçeklere bakalım. İç siyasette bile RTE nin ağzının ayarının olmamasının saçma yankıları başladı vede bunun önü zor kesilecek gibi görünüyor. Ha pek ses olmayacak çünkü gerçek vatanseverler sayesinde susacaklardır.
Protokol veya diğer ihlallerini bir yana bırakırsak. Planlı gibi görünsede biraz kötü bir plan gibi gözüktü.
1. RTE kimi savunuyor ? Filistin'i mi? Asla. Hamas 'ı mı ? Evet.
Peki Hamas nedir ? Bunun en güzel yanıtını örgütün 1988 yılında yayımladığı ve değiştirmediği tüzüğü var. Ne diyor bu tüzükte ?
''Biz cihat yoluyla, şiddet yoluyla İsrail’i haritadan sileceğiz. Her türlü müzakereyi redediyoruz. Filistin'de bir din devleti kuracağız. Filistin Kurtuluş Örgütü'ne karşı çıkmamızın temel sebeplerinden biri örgütün laik olmasıdır.''
Başbakanın desteklediği örgütün tüzüğü bu İsrail buna doğal olarak karşı çıkıyor HAMAS ı tanımıyor ve bu tüzük başta olmak üzere şu soruyu soruyor
'' Hangi ülkede seçimlere katılan partilerin silahı, füzesi, roketi, Kalaşnikofu, milisleri, topu, tüfeği var? İntikam tugayları canlı bombaları var ?''
Buna karşın Başbakan '' Hamas ı nasıl tanımazsınız?'' diye bağırıp duruyor. Son seçimlerden sonra Hamas örgütünün lideri ''Din devleti kuracağız. Bunu saklamıyoruz. AKP'yi kendimize örnek aldık'' diyor. Acaba bu mudur ? RTE nin Hamas ta hamas demesinin nedeni ? İsrail i bırakın Arap ülkelerinin bile çoğu Hamas ı desteklemiyor. Bir şii olduğundan İran var o da dikkat edin bu olayda sadece Erdoğan ı tebrik ettiler yani bizden daha akıllı siyaset izlediler !!
Çok önemli bir detay daha var bu konuda RTE nin büyük hata yapmasına neden olan . Hamas, AB'nin terörist örgütler listesinde 10'uncu sırada yer alıyor. PKK ise 17. sırada !!! Bu liste Türkiye ye de bildirildi ve mevcut hükümet aynen kabul etti. Bu ne demektir ? Şu demektir
Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı RTE Terörist örgüt olduğunu kabul ettiği Hamas ı can siparane savunuyor ve terörist örgütü siyasi kararda kabul ediyor !!
Peki RTE 10. sıradaki terör örgütü kabul ettiği Hamas ı can siparane bir biçimde haklı buluyor ve bunda haklı oluyorsa 17. sırada bulunan PKK yı haklı bulan bir ülkeye edecek lafımız kalabilir mi? Bir devlet adamı kimliği taşıyan birisi bunu nasıl görmez ? Nasıl böyle abuk bir durum yaratır ? Daha ileriye giderek bizzat Filistin devlet başkanına bile ''Hamas seçimi kazmış bir partidir. Herkes ona saygı göstersin, Filistin Kurtuluş Örgütü Başkanı Mahmut Abbas ve dünya bunu içine sindirsin.'' deme abukluğunu hangi devlet adamı gösterir ? Acaba birisi kalkıp Örneğin Filistin devlet başkanı Abbas dese ki '' Türkiye de Anayasa mahkemesi AKP nin Laiklik karşıtı odak olduğunu tespit etmiştir. Halkında büyük çoğunluğu AKP ye karşıdır AKP başkanı RTE buna saygı göstersin içine sindirsin ?'' Ne der acaba ? Ben Türkiye nin başbakanıyım diye başlar EE Abbas ta Filistin in devlet başkanı!!! O ne kadar sadece FKÖ nün başıysa RTE de o kadar AKP nin başıdır . Devlet adamlığı ağız kulak beyin üçgenini kuran kişidir. Haa burada ilk beyin gelecek ... Ağız değil...
Alıntı:
Alkışlanacak bir durum yok. Milletçe her bakımdan ağlanacak haldeyiz.
Haklisiniz.. Gercekten aglanacak haldeyiz ve ne yazik ki caresiziz! Caresizlik en "resmi" duygumuzdur. Cunku "devlet" desteklidir..Butun caresizliklerimizi devlete borclaniriz ne yazik ki!!
Guzel gunlere ulasmak dilegi ile..
2. Ne diyor RTE konuşmasında Peres 'e ?
''“Çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyorum. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz”
( Buradaki sizler bana aittir !!) Bu kadar patavatsız bir cümle kurulur mu ? Eğer önünü ardını düşünmeden böyle akla zarar cümle kurarsan ve bu alışkanlık olursa konumun gereği herkesin başını ağrıtırsın. Al işte ne oldu PKK sözcüsü gibi davranan partinin bir bakanı çıktı ortaya 2006 yılı Mart ayındaki Nevruz gösterilerinde Diyarbakır'da 4'ü çocuk 11 kişinin öldüğü olaylar sırasında gene beyine uğramadan sadece ağızdan çıkan bir cümlesi olan '' Çocuk da olsa, kadın da olsa gereği yapılır” cümlesini kullanıverdi...
Şimdi Türkiye bunu hakketmiyor. Bir ülkenin başbakanı söylemeden önce bin kere düşünecek Bizimki ise sadece söylüyor düşünmesi başkasına kalıyor.
Neresinden bakarsak bakalım hiç hoş olmayan ve bir şekilde bize dönecek bir olay yaratmıştır RTE yaratmayada tahrikide devam etmektedir. Siz bakmayın '' Türkiye de bir Yahudiye bir şey yapılsa ilk ben çıkarım karşısına'' tafralarına hiç bir şey yapamaz yapamayacağı da ortada...
Metro açılışında yaptığı konuşmadaki genç kıza yapılan linç girişimi ile basın mensuplarına saldırı gözünün önünde oldu !! Hiç bir şey yapmadı yapamadı baktı boş boş... Bu çok ucuz atlatılmış bir olaydır asıl dikkat edilmesi gereken tehlike işte budur. Ama anlayan var mıdır? Asla yoktur. Çünkü RTE bundan memnundur tek istediği tek adam olmak ve biat toplumu yaratmaktır.
3. Yüzbinlerce kadın ve çocuk Irak'ta öldürülürken neredeydi RTE?
4. Kerkük'te binlerce Müslüman, Kerkük Türk'ü öldürülürken neredeydi RTE?
5. 300 bin insanın ölümünden sorumlu olarak Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından aranan Sudan Devlet Başkanı'nı birkaç ay önce Ankara'da devlet töreni ile kabul eden RTE değil miydi ? Orada ölen çocuklar, çocuk değil miydi? Neredeydi RTE? Tören yapıyordu katille !!!
6. Süleymaniye de neredeydi RTE?
Uzata uzata giderim de bir işe yaramayacak sadece bu kadarını tarihe not düşmek için yazdım. Palavraya karnımız o kadar tok ki...
Aslında en güzelini kendisi Peres le görüşmesinde söyledi...
''Sesiniz çok yüksek çıkıyor. Suçluların sesi yüksek çıkar...''
EE kendisi her yerde bağırıp durduğuna göre kendisinin suçlu olduğunu biliyor ne diyelim...
Alıntı:
unbelievable rumuzlu üyeden alıntı
1.Sanırım oturumu siz izlememişsiniz,ben bugün
Şimdi İsrailin fiilinde kısmen yok etmek maksadı var mı?Olmadığını kimse söyleyemez diye bir cevap verebilirsiniz ancak somut verilerden gidersek 500bin nüfusu olan Gazzede savaş halindeyken,kara ve hava saldırısı yapılırken,siville terörist aynı yerleşim alanlarında yaşarken 1300 kişinin ölmesi soykırım suçunun unsurlarından biri olan kısmet yok etme maksadı olmadığını gösterir.
DAVOS..! ONE MİNUTE..! ONE MİNUTE..!
Sayın umbelievable: Evet, herkesin bildiği herkesin gördüğü gibi,sızın kategoriye girdiğinize inandım. Düşüncelerinize itirazım yok, tamamen benim gibi düşüneceksin diye de bir şey yok. Benim kardeşim çok farklı düşünürken ve akrabam yazarken ben kıyametleri koparmıyorum ki sizi üzeyim.
Ancak hakikaten yazınızın şu son bölümünü anlayamadım. Türkçe bu işte bir harf yanlışlık yaptınız mı anlam değişiyor, yinede sağ olun açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Yazsam kızmazlar herhalde? “ senin derdin benim derdim olmuyorsa eğer başka ne amacım olabilir”(AB) Avrupa birliği anlaşılmasın…
Biz ancak hakkı, adaleti, hukuku savunmaya çalışıyoruz. Bunu tam olarak beceremeyebiliriz. İnançlara karşı en büyük savaşçılar bile “din kişinin özel mülkiyetidir, isteyen istediği dine ibadet edebilir” (…)kağıt üzerinde olsa bile kanun maddesi olarak denmiştir, bazı ülkelerde. Yani bir insanin düşüncesi ile savaşmak bana göre yanlışların en büyüklerindendir.
Ne demiştik,ben doğrusu o çocukların ölümünden çok çünkü artık ölenler Cennette, ağır yaralı çocuklar benim kardeşlerim hiç fark etmez, madem benim kardeşlerim, o zaman..!
Birde diyor ki S. Laçiner; “İsrail artık AKP’li bir Türkiye istemiyor, Türkiye’de bazı cinayetler tertip edilebilir özellikle Musevi vatandaşlara suikast girişimi yapılabileceğini de söyleyen Laçiner Hükümet için uyanık olmasını söylüyor!” Tabii’ki istemez, bir Başbakan yedi keremi? On iki keremi ne özür dilemişti. Kahpelerden siz bir bakışta dersiniz ki / bu sizin hoşunuza gitti / Türkiye vatandaşı olup hoşuna gideni Allah Kahır etsin...!
HABER PİYASASİNDA..!
/“İran halkı sizi selamlıyor ve Türk milletinin başarısı için size dua ediyor.”İ.C. Başkanı / /”Davosta bir kahraman doğdu Selahaddın Eyyubinin ölmediğini gördük Erdoğan sözü esirgemedi, bunu İsrail halkı için sarf etmedi.” F. Zekeria / “Amerikalı Yahudiler Erdoğan dan rahatsız oluyor denmesi karşısında, Erdoğan bende onlardan rahatsız oluyorum” dedi.
Bunun için diyoruz ki TC nin silahlı kuvvetleri, güvenlik kuvvetleri ve sayın Başbakan’ı Gazze’deki katliamların gören gözü, yürüyen ayağı, işiten kulakları olmuştur. Umarım olmaya da devam eder.
---------------------
Alıntı:
Av.Erol EKŞİ rumuzlu üyeden alıntı
DAVOS..! ONE MİNUTE..! ONE MİNUTE..!
Sayın umbelievable: Evet, herkesin bildiği herkesin gördüğü gibi,sızın kategoriye girdiğinize inandım. Düşüncelerinize itirazım yok, tamamen benim gibi düşüneceksin diye de bir şey yok. Benim kardeşim çok farklı düşünürken ve akrabam yazarken ben kıyametleri koparmıyorum ki sizi üzeyim.
Ancak hakikaten yazınızın şu son bölümünü anlayamadım. Türkçe bu işte bir harf yanlışlık yaptınız mı anlam değişiyor, yinede sağ olun açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Yazsam kızmazlar herhalde? “ senin derdin benim derdim olmuyorsa eğer başka ne amacım olabilir”(AB) Avrupa birliği anlaşılmasın…
Biz ancak hakkı, adaleti, hukuku savunmaya çalışıyoruz. Bunu tam olarak beceremeyebiliriz. İnançlara karşı en büyük savaşçılar bile “din kişinin özel mülkiyetidir, isteyen istediği dine ibadet edebilir” (…)kağıt üzerinde olsa bile kanun maddesi olarak denmiştir, bazı ülkelerde. Yani bir insanin düşüncesi ile savaşmak bana göre yanlışların en büyüklerindendir.
Ne demiştik,ben doğrusu o çocukların ölümünden çok çünkü artık ölenler Cennette, ağır yaralı çocuklar benim kardeşlerim hiç fark etmez, madem benim kardeşlerim, o zaman..!
Birde diyor ki S. Laçiner; “İsrail artık AKP’li bir Türkiye istemiyor, Türkiye’de bazı cinayetler tertip edilebilir özellikle Musevi vatandaşlara suikast girişimi yapılabileceğini de söyleyen Laçiner Hükümet için uyanık olmasını söylüyor!” Tabii’ki istemez, bir Başbakan yedi keremi? On iki keremi ne özür dilemişti. Kahpelerden siz bir bakışta dersiniz ki / bu sizin hoşunuza gitti / Türkiye vatandaşı olup hoşuna gideni Allah Kahır etsin...!
HABER PİYASASİNDA..!
/“İran halkı sizi selamlıyor ve Türk milletinin başarısı için size dua ediyor.”İ.C. Başkanı / /”Davosta bir kahraman doğdu Selahaddın Eyyubinin ölmediğini gördük Erdoğan sözü esirgemedi, bunu İsrail halkı için sarf etmedi.” F. Zekeria / “Amerikalı Yahudiler Erdoğan dan rahatsız oluyor denmesi karşısında, Erdoğan bende onlardan rahatsız oluyorum” dedi.
Bunun için diyoruz ki TC nin silahlı kuvvetleri, güvenlik kuvvetleri ve sayın Başbakan’ı Gazze’deki katliamların gören gözü, yürüyen ayağı, işiten kulakları olmuştur. Umarım olmaya da devam eder.
---------------------
Kusura bakmayın ama ben sizin yazdıklarınızın büyük bölümünü anlayamıyorum,üslubunuz bu sanırım,kafa karıştırıcı yazıyorsunuz.Görüşlerinizi daha direkt yazarsanız ben de diğer arkadaşlarımızda fikirlerinizinden daha iyi yararlanabiliriz.
Alıntı:
Kusura bakmayın ama ben sizin yazdıklarınızın büyük bölümünü anlayamıyorum,üslubunuz bu sanırım,kafa karıştırıcı yazıyorsunuz.Görüşlerinizi daha direkt yazarsanız ben de diğer arkadaşlarımızda fikirlerinizinden daha iyi yararlanabiliriz.
Polemikten hoşlanmıyorum bir gidersem bir daha gelmem eğer buda sizi memnun ederse yapabilirim, şaşıyorum size ne yaptım sadece son cümlenizi düzeltmenizi rica etmiştim. Buda zannediyorum (kısmet) terimi koskoca bir cümleyi anlaşılmaz kılıyor, sadece bu, bunun dışında site de zaten uç beş yazı yazdım hiç anlamasan ne olur. Dünya yıkılmaz ya! Yazılarımda!
Diğer arkadaşlarda cevap vardır!
Bu size anlamsız gelebilir! Yanlışım varsa, Affedin Amacım sizi kırmak değildi!
Saygılar..! Sayın umbeliavable
Alıntı:
Av.Erol EKŞİ rumuzlu üyeden alıntı
Polemikten hoşlanmıyorum bir gidersem bir daha gelmem eğer buda sizi memnun ederse yapabilirim, şaşıyorum size ne yaptım sadece son cümlenizi düzeltmenizi rica etmiştim. Buda zannediyorum (kısmet) terimi koskoca bir cümleyi anlaşılmaz kılıyor, sadece bu, bunun dışında site de zaten uç beş yazı yazdım hiç anlamasan ne olur. Dünya yıkılmaz ya! Yazılarımda!
Diğer arkadaşlarda cevap vardır!
Bu size anlamsız gelebilir! Yanlışım varsa, Affedin Amacım sizi kırmak değildi!
Saygılar..! Sayın umbeliavable
Şimdi İsrailin fiilinde kısmen yok etmek maksadı var mı?Olmadığını kimse söyleyemez diye bir cevap verebilirsiniz ancak somut verilerden gidersek 500bin nüfusu olan Gazzede savaş halindeyken,kara ve hava saldırısı yapılırken,siville terörist aynı yerleşim alanlarında yaşarken 1300 kişinin ölmesi soykırım suçunun unsurlarından biri olan kısmet yok etme maksadı olmadığını gösterir.
Bu cümlede düzeltilecek ne var ki.Hukuki bir değerlendirme yaptım ve soykırım suçu oluşmamıştır dedim.Yazımın bütününden de eğer biz buna soykırım dersek ki hukuken değil, bize de başkaları ispatlanmamış olsa da siz soykırımın alasını yaptınız derler ana fikri çıkıyor.
Hukuk kişilerin bir takım hassasiyetlerine göre değişmez.Hoşunuza gitmeyebilir bazı kanunlar,ancak hukuk size değil siz hukuka uymak zorundasınız bir hukukçu olarak.
Ben savaşa ve şiddete karşı bir insanım,dünyanın neresinde olursa olsun bir insan savaş ya da şiddet sonucu ölürse buna çok üzülürüm.Benim yazımdan Filistinde hayatını kaybedenler için iyi olmuş dediğimi ,üzülmediğimi içimin sızlamadığını çıkardıysanız yanıldınız.
Ben ciddi ciddi anlamadım bana cevabınızın büyük bir bölümünü,ironi yapmadım yani.
Kısmen yerine kısmet yazmışım yanlışlıkla,sanırım siz hukukçu değilsiniz.
Alıntı:
Kısmen yerine kısmet yazmışım yanlışlıkla,sanırım siz hukukçu değilsiniz.
Aferin nasıl anladın? Müneccim bey..!
Ne mutlu Hamaslıyım diyene...
Vallahi kıskandım... Hep böyle altı
okka bi başbakanım olsun isterdim.
*
Evlatlarımız kahpe pusularda şakır şakır şehit edilirken, açsın telefonu Barzani'ye, "eksküzmi" desin mesela... "Bundan böyle sınırdan kedi bile geçerse, çadırına F16 yağdırırım, nerden geldiğini şaşırırsın" desin... İsterdim.
*
Kafamıza çuval geçirdiklerinde, isterdim ki, toplasın kabineyi acilen, "İncirlik'e kilit vurdum" desin... Çağırsın ABD Büyükelçisi'ni, "Bak arkadaş, ya çıkıp özür dileyeceksiniz, ya da topla tasını tarağını Nebraska'ya kadar yolun var, anca gidersin" desin...
İsterdim.
*
Annan Planı'nı burnumuza dayadıklarında, kaldırsın telefonu, "Bizde güzel bir laf vardır dostum Kosta, senin anan güzel mi?" desin, şakayla karışık... Gitsin Kıbrıs'a, "Biz burdayız kardeşim, santim kımıldamayız, çok rahatsızsan ananı da al git" desin...
İsterdim.
*
Bize turistik vize bile verirken bin dereden su getiren ülkelerde bölücüler cirit atıyor, AB çatısı altında konferans filan düzenliyor... İsterdim ki, çıksın Meclis kürsüsüne, "Toprağıma, milletime yönelik bu husumet bitene kadar, AB ile ilişkilerimizi askıya alıyorum" desin... "Benim için bitmiştir, daha gelmem Brüksel'e" desin... İsterdim.
*
Uzatmayayım...
Kıskandım.
Ömrüm boyunca özlemini çektim.
Hamas'a nasip oldu.
*
Ne mutlu Hamaslıyım diyene.
Yılmaz ÖZDİL / Hürriyet