Re: Emekli Maaşına İcra Gelir mi?
bakın çok ilginç bir durum anlatayım size sayın avukat.emekliyim.eşimle ayrıldık.ben şu an yurtdışında rahatsızım.eşim nafaka için avukata vekalet vermiş.geçen yıl maaşımın dörtte biri 245 lira nafaka bağlandı.tamam.ama bu arada uğraşmışlar bana tebliiğ edilmeden sanıyorum kaynımın adresi verilerek tebligatları hep o almış.ve sonuçta mahkeme hem nafakayı 366 liraya çıkartmış hem de nafaka geç karara bağlandığından 166 lira icradan kesintisi yapma kararı verilmiş.toplam 522 lira.
maaşım yeni 1000 lira oldu.eşimin bağkurunu ödemiştim o da emekli oldu üstelik
bu kararı alan mahkeme acaba beni neden düşünmedi.başka geliri varmı yokmu diye neden araştırtmadı.bu olacak iş mi
maaşımın yarıdan fazlası gitti.bu demektir ki adalet beni açlığa mahkum etti resmen.ne dersiniz?
SSK dan emekliyim,Daha önce durduğum kasabada Çiftçi Malları Koruma Başkanlığında 4 yıl başkanlık görevi yaptım.(1995-1999 yılları arasında) Ve bu ÇMK da calışan bekcilerin SSK bildirgeleri bildirilmiş ama primleri yatmamış.Şimdide bu prim borcları için tüm mal varlığıma ve emekli maaşıma hacz geldi.ÇMK 1992 de kuruldu ve halen devam etmektedir.ÇMK köylüden para toplayamamıştır.Bu borclar için ÇMK köylüden para tahsil edebilirmi ve benim emekli maaşımdaki hacz kaldırabilirmi teşekkür ederim
Re: Emekli Maaşına İcra Gelirmi?
Sayın phantom of law,
şu bahsettiğiniz emsal karar örneğini size zahmet gönderirimisiniz inanın buna çok ihtiyacım var.Yardımlarınızı bekliyorum.Tskler.
Benim yazdığım karar İzmir icra Hukuk Mahkemesinin yerel kararı. Başka bir arkadaşımız Yargıtay içtihadı eklemiş. O karara daha anlamlıdır.
Şİkayet ettiniz de sonuç mu alamadınız? Yasanın hükmü çok açık.
Sanıyorum önce kendinizi inandırmaya çalışıyorsunuz ama bu konuda ortada bir tereddüt zaten yok.
İlgili kararı elbette gönderirirm ancak sitede yayınlamam. (Kişiye özel bilgiler nedeni ile)
Bir sorununuz var ise İcra Hukuk mahkemesine şikayet yolu ile dava edin dosya üzerinden 10 gün içinde karar alırsınız.