Re: Kiracının Tahliyesi ve Kira Vermeme Sorunu
15 şubatta kira sözleşme süresi doldu kiracımızın 1 ay öncesinden noterden ihtar çekildi ihtiyaç sebebiyle diye kiracı çıkmak yerine kira vermeden istediğim kadar burda oturacağım deyip hakaret ediyor ne yapabiliriz bu durumda ve eve hasar vermeye devam ediyor 3 aydır kirayı vermedi
Alıntı:
burcubagci rumuzlu üyeden alıntı
15 şubatta kira sözleşme süresi doldu kiracımızın 1 ay öncesinden noterden ihtar çekildi ihtiyaç sebebiyle diye kiracı çıkmak yerine kira vermeden istediğim kadar burda oturacağım deyip hakaret ediyor ne yapabiliriz bu durumda ve eve hasar vermeye devam ediyor 3 aydır kirayı vermedi
Daha önce açtığınız başlıkta ifade ettiğim gibi:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=35985
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Vakit kaybetmeden icra takibi yapın.
Başka türlü tahliye şansınız yok.
Çekilen ihtiyaç ihtarı tek başına tahliyeyi sağlamaz. Tahliye davası gerekir.
Tahliye davası kira alacaklarınızın tahsilini sağlamaz.
Hem alacakların tahsili hem de tahliye için anahtar kavram:
"icra takibi"
Siz şaka mısınız?
Alıntı:
Daha önce açtığınız başlıkta ifade ettiğim gibi:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=35985
Çekilen ihtiyaç ihtarı tek başına tahliyeyi sağlamaz. Tahliye davası gerekir.
Tahliye davası kira alacaklarınızın tahsilini sağlamaz.
Hem alacakların tahsili hem de tahliye için anahtar kavram:
"icra takibi"
diye açık açık yazmışım.
Altına
Alıntı:
romeoz035 rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili arkadaslar bir konuda fikrinizi rica edecektim..sahibi oldugum dukkandan 5 aydır kira alamıyorum..telefonla aradıgımda herseferinde en kısa zamanda deyip duruyor.ama gene de ödeme konusunda bir gelişme yok..kanuni olarak ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim..saygılar
diyorsunuz.
Sizin için de cevap değişmeyecek.
Alıntı:
Siz şaka mısınız?
diye açık açık yazmışım.
Altına
diyorsunuz.
Sizin için de cevap değişmeyecek.
çok özür diliyorum affedin beni:(
Sevgili arkadaşlar benim de benzer bir sorunum var:
20.03.2009 tarihinde tokiden aldığım dairemi devrederek yine tokiden başka bir daire devraldım.Ancak aldığım daireye halen yerleşemedim.Devraldığım dairenin kiracısı halen daireyi boşaltmadı.Kira kontratı da 01.05.2009 tarihinde sona erdi.Ben de daireyi devraldığim kişinin ricasıyla Daireyi aldıktan sonra kiracıdan 1 aylık süre içinde daireyi boşaltma talebinde bulunmadım.01.05.2009 tarihine kadar bekledim.Şİmdi dairede oturan kiracı binayı boşaltmaya yanaşmıyor.Dairenin kira,yakıt,ortak gider, aidat,sigorta ücreti,elektrik su vb her türlü borcu var. 2 senelik kontratı süresince hiçbir ödeme yapmamış.
Dairenin tahliyesi için yapabileceğim en kestirme yol ne olabilir?
Saygılar.
Cevap: Re: Kiracının Tahliyesi ve Kira Vermeme Sorunu
Yaklaşık 2 yıl oldu çok şükür kiracımı tahliye ettim üstünde yaklaşık 4400 tlm vardı maaşından alınıyordu fakat,ne zakiki gitti emekli oldu emekli maaşına haciz getiremdiğimden solayı gene bir çıkmazdayım yaklaşık 3600 tlm hala üstünde bana ne önerirsiniz?
Cevap: Re: Kiracimin Evinde Bir Yakini Vuruldu
Merhaba;
yeni üyeyim tüm sayfayı inceledim. Lakin yeni konu açma ile ilgili bir buton bulamadım. lütfen yardımcı olur musunuz?