Syn meslektaşım kimseyi kırmak yada rencide etmek gayesinde değilim..sadece dışarıdan görünümün hoş olmadığını ifade etmek istedim..üyeleri bağış yapmaya davet biraz lüks birazda, çok kolay suistimal edilebilecek bir talep gibi geldi
Printable View
Syn meslektaşım kimseyi kırmak yada rencide etmek gayesinde değilim..sadece dışarıdan görünümün hoş olmadığını ifade etmek istedim..üyeleri bağış yapmaya davet biraz lüks birazda, çok kolay suistimal edilebilecek bir talep gibi geldi
kırılmadık bu kararı alırkende ne kadar düşündüğümüzü bilemezsiniz. Benim kırıldığım veya alınganlık gösterdiğim bir konu var ise oda şudur; eleştirmek yapılanı beğenmemek olmamış demek kolay ancak ne yapılması gerektiğini söyleyen çok az kişi var. Herkez sitenin kapanmamasını istiyor ama gelin aksiyon alın dediğimizde üç beş arkadaştan başka kimseden ses gelmiyor. Dediğim gibi daha iyi bir projeniz var ise bizimle paylaşmaktan çekinmeyin ama alternatifiniz yok ise ...Alıntı:
Ekleyen: hareki*-*11/05/2005*:* 16:25:03
Sevgili meslektaşım
Konuyu uzatmak istemiyorum..
Ben bu yolun şık olmadığını nahoş bir görüntü verdiğini ifade ettim
Hassasiyetinizi anlıyorum elbette.Zamanla kasdımın ne olduğunu sizde anlayacaksınız.
....... kısmının ise siz meslektaşıma yakışmadığını da ilave edeyimm
cümlenin sonundaki noktalar boşluk tamamlamak için değil suskunluk belirtmek için kullanılır diyecek birşeyi olmadığını belirtmek için yakışmayan nedir ki ?
Sayın hareki;
Öncelikle belirtmeliyim ki bu şekilde durumu siz kullanıcılara hiç yansıtmadan halletmek isterdik ancak mümkün olamadı.Ortada bir gerçek vardı ve bu gerçeği üyelerimizle paylaştık ve hatta onlardan bu konuda ne yapabileceğimiz konusunda bizimle düşüncelerini paylaşmalarını istedik.
Sonrasındada yönetimdeki arkadaşlarımızla uzunca bir süre detaylı bir şekilde konusarak yukarıda görmekte olduğunuz bağış linkini oraya ekledik.Ancak biz sizin gibi düşünmektense şunu düşündük: "Hukuki.Net'i kapatmaktansa varolan hertürlü imkanı kullanmalı, yaratılabilecek her türlü imkanı yaratmalı ve her türlü yolu denemeliyiz ve bu sebeple size göre nahoş gözüken bağış linki ekledik"
Ancak kimseye sizin dediğiniz gibi "Bağış yap!" demedik kimseyi zorlamadık.Kimsenin bağış yapma gibi zorunluluğunun olmadığınıda belirttik.
Siz uzun süredir bizi takip ettiğinizi belirtiyorsunuz o zaman şuana kadar ne bu sitenin admininin ne de yönetiminin siteden 1kuruş bile kazancı olmadığını aksine Sayın Admin'in bizzat (sponsorsuz,reklamsız) kendisinin sitenin masraflarıyla ilgilendiğini de biliyorsunuzdur.
Ancak aşağıdaki cümlelerinizle bizi tam anlamıyla hayal kırıklığına uğrattığınızı söylemeliyim.Bu sözlerle başta Sayın Admin'imiz ve yönetimdeki diğer arkadaşları zanaltında bırakmış ve onları karalamış oluyorsunuz gerçekten sitemizi uzun süredir takip ediyorsanız nasıl oluyorda hiçbirimizin bu işte kişisel menfaati olmadığını, hepimizin maddi karşılık beklemeksizin bazen sabahlara kadar çalıştığımızı gözardı ediyorsunuz ve "suistimal edilebilecek bir talep" olarak nitelendiriyorsunuz bu çok üzücü.
Her zaman her fırsatta belirttiğim gibi "Bizim asli amaclarımızdan birisi ve en önemlisi toplumsal dayanışmayı güçlendirmek"tir ve hep bu dogrultuda çalıştık.Ve siz her nekadar nahoşta deseniz bu bağış linkinin eklenmesi toplumsal dayanışmanın sergilenmesi için iyi bir örnek bana kalırsa.Herşeye kötü niyetle bakmamak lazım.Sitemizin kapanması hangimizin yararına olabilir ki.O yüzden her türlü imkanımızı kullanmalıyız.Alıntı:
>Syn meslektaşım kimseyi kırmak yada rencide etmek gayesinde değilim..sadece dışarıdan görünümün hoş olmadığını ifade etmek istedim..üyeleri bağış yapmaya davet biraz lüks birazda, çok kolay suistimal edilebilecek bir talep gibi geldi
Ekleyen: hareki - 11/05/2005 : 16:25:03
Yine de düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz sonuçta bunlarda sizin düşünceleriniz ve hepimiz saygı duyarız duymalıyız(sadece keşke bazı yanlış anlaşılmalara yol açacak kelimeleri de sarfetmeseydiniz diyorum).Yazmadığınız için soruyorum: "Bu problemimizin üstesinden gelebilmek için bir fikriniz, düşünceniz, öneriniz varmı?Varsa bizimle paylaşırsanız seviniriz."
Saygılarımla...
site yöneticileri, sizn fedakarlığınız gerçekten insanı duygulandırıyor. Ama bizim insanımız vermeden almaya alışmış bir kere. Baksanıza, bağış istemenizi bile suistimale açık diye çamur atanlar var.
kardeşim, ben site açmadım ama ne kadar masraflı olabileceğini biraz tahmin ediyorum. şimdiye kadar siteye girdik, soru sorduk cevap aldık. kimse borcun şu kadar demedi. ne yani yapacağımız üç kuruş bağışı ceplerine atıp zengin mi olacaklar.
hareki, nerdeyese yöneticileri dilenci yerine koymuş. bak kardeşim, dilencilek, karşılıksız olarak birinden bir şey istemektir. Şimdi söyle bakalım kim dilenci, Millete iyiylik olsun diye bu siteyi açıpı, site büyüdüğü için bağış isteyen mi, yoksa, "ben hiç fedakarlık yapmayayım, hatta fedakarlık isteyeni hırsızlıkla suçlayayım, ama bana birilerini hizmet versin" diyenlermi. ayıptır ya
sayın yöneticiler ben yardıma hazırım.kredi kartım yok ama hesap numarası verirseniz katkı yaparım
NURTEN
Birincisi ben senin kardeşin değilimm yazımın muhattabıda olamazsın illada yazacaktıysan bir bayana yakışır şekilde düşüncelerini ifadeni tercih ederdim..mahallevari konuşmaların hoş değil
Sevgili KAAN
Bu sitenin Admininin ne de yönetiminin siteden kazancı olmadığını aksine Admin nasıl bir özveride bulunduğunu tahmin değil biliyorum Ancak böyle bir kampanya belkide bu sebebten beni hayal kırıklığına uğrattı.Asla ve asla Sayın Admini ve yönetimdeki diğer arkadaşları zanaltında bırakma ve onları karalama gibi bir düşüncem olmadı
gerçekten sitenizii uzun süredir takip ediyorum.Hiçbirimizin bu işte kişisel menfaat temin ettiği gibi bir düşünceyi hiç ama hiç taşımadım .
Ben sadece yanlış anlaşılabilirliğe dikkat çekmek istedimm.
Hiç bir fikrim de yok bu sitenin nasıl devam edebileceğine dair.Ama kapanması beni ciddi anlamda üzer çok büyük bir emek ,eminimki benim gibi pek çok meslaktaşıma da yol göstermiş ışık olmuştur bu sitenin muhtevası.
Hukuki NET Hosting Hizmetleri BizimWeb.NET tarafından sağlanmaktadır
reklamı görülmekte altta ve başka reklamlar görülüyor bu durumda sponsor olması gereken onlar
sitenin hiti çoksa bu onların görünmesi açısındanda kabul edilir bişeydir neden sponsor olmak istemiyorlar ?
Sitede üye çok avukat var okuyucularla buluşuyorlar bu forumda dava işi burdan alabilirler
buradan müşteri alabilirler milyarlık avukatlık ücretleri kazanabiliyorlar ayrıca tanıtımlarını isim reklamlarını yapıyorlar
üye avukatlardan aidat alabilirsiniz site olarak bir diğer çözüm
ben benzer reklam görünmesi halinde sponsor olurum bile ancak linux olsa daha kolaydı win de düşünebilirim gereken aylık trafik kaç GB ?
www.aslanoto.com
sayın karıterketti
sitedeki avukatlar, burayı reklam amaçlı olarak kullanmıyorlar. En azından yetkili ve yöneticilern bu prensip kararını sonuna kadar uyguldıklarına emin olabilirsiniz. Bu nedenle bırakın siteden iş almayı tam tersi zamanımızı bile veriyoruz. KM ile sorulan soruları dahi, acil olmadığı sürece yanıtlamıyoruz. Bu nedenle avukatlardan komisyon türü para almamız da mümkün değil.
Kaldı ki, site kar amacı gütmemektedir. Bu nedenle, bağış linkimiz yalnızca katkı amaçlıydı. Ama o kadar değişik tepkiler geldi ki, sanırım bağış da kabul edilmeyecek gibi görünüyor.