Re: İzmir, fenerciye, ampulcüye, mısırcıya teslim olmaz
Saygıdeğer Hanımefendi,,,,
Seçimler henüz yeni bitti. Halk bu konuda söyleyeceğini söyledi. İzmir linin %55 i Aziz Kocaoğlu ve hizmetlerine güvenoyu verdi. Şimdi susmak ve hazmetmek gerekir. Karşıyaka Balçova Narlıdere oylarını yazıp aslında az oy aldı demek kurnazıklarına başvurmamak gerekir. Dün YSK resmi istesi rakamlarını yazdım. Karşıyaka da oy oranı %80 leri buluyor. Siz hala yüzünüz bile kızarmadan eğip bükme kıvırma derdindesiniz.
İzmir de ulaşım sorunu yoktur. Tertemiz pırıl pırıl klimalı araçlar ile bir uçtan bir uca aktarma yapmadan gitmek mümkündür. İlk 1.5 saatteki tüm diğer binişlerin veya tranferlerin bedava olması yüzyılın buluşu değildir ama halka çok yararlı ve iyi düşünülmüş bir hizmettir. Karabağlar ve çiğli geçişleri, alt geçitler ile sorun olmaktan çıktı. Siz nereye giderken ne ulaşım sorun yaşıyorsunuz?????
1_ İzmir li iseniz metronun son durumunu bilmiyorsanız kör olmalısınız. Hükümetten destek almadan muhteşem bir proje son hızla ilerliyor. Siz bu projeyi Üçyol- Üçkuyular hattı ile yani 5 km ile sınırlı sanıyorsanız o sizin yanlışınız.
Üçyol- Üçkuyular hattında yaşanan sorunu bilmeyen İzmir li tek siz kaldınız sanıyorum. 2010 yılında tüm raylı sistem devreye giriyor malumunuz.
2-Km maliyetinin kaç paraya mal edildiğini belediye bilgi edinme birimine sorunuz. Başka belediyeler gibi değil emin olun doğru yanıt geliyor. Ama siz uzman olduğunuza göre olması gereken olağan rakamları yazarsanız bizleri engin bilgi dağarcığınızdan mahrum etmemiş olursunuz.
3-Siz sanırım ayda yaşıyorsunuz. İzsu yada valiliğin analiz sonuçlarına lütfen bakınız. İzmir li çoktan tertemiz su içmekte. Yönetmelik değişikliği ile yıllardır içilen sular birden zararlı oldu. İzmir li yemedi sonucu bu oldu. Emin olun musluk suyu ile Şaşal dan daha lezzetli çay demleniyor. Sizede tavsiye ederim.
4- Siz hakikaten ay da yaşıyorsunuz. Bu yazdığınız hatta yenilenen boru şebekesinden bile haberiniz yok. Çok oldu hanım efendi..... Günaydın....
5- 2007 seçimlerinde CHP ne kadar oy almıştı? İdeolojik seçmen o gün nereye gitmişti? Yarın seçim olsa CHP İzmir de %55 oy alabilir mi? BU seçmen mi ideolojik oy kullanıyor? Seçimden önce Aziz Kocaoğlu na oy vereceğinizi ima etme yalanınızı sizin kişiliğinize bırakıyorum. Bu kişiliğin Haşa Allah bir dediğine bile şüphe ile bakarım. Her yol size göre mubah. Kusura bakmayın bu laf sizin boyunuzuda haddinizi de aşar.
Bari artık susmayı bilin. Halkının iradesine saygı duymayan densizlere ben hiç saygı duyamam. İzmir halkının nasıl hangi kriterler ile oy verdiğini hakaret gibi yorumlama hakkınız olamaz.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın phantom of law'ın Kocaoğlu hakkında yazdıklarına bakınca 1,5 saat içinde binilen sonraki otobüslerin bedava oluşunun yüzyılın buluşu zannedebilirsiniz. "İzmir'in ulaşım sorunu yok" diyenin nerede yaşadığını da merak ediyorum.
Şimdi Kılıçdaroğlu üslubuyla soralım:
1. 2009 yılında hizmete gireceği söylenen Üçyol-Üçkuyular metro hattı ne zaman hizmete girecek? Kocaoğlu'nun İzmir'den ayrılmadan önce ikinci dönemde hizmete sokacağı metro hattının uzunluğu ne olacak? (Kılıçdaroğlu 5 yılda en az 80 km yaparım diyordu. Kazısı tamamlanmış 5 km ne zaman bitecek?)
2. Bu hat tamamlandığında km uzunluğunun maliyeti kaça gelecek?
3. Ne zaman çeşmelerimizden akan suyla çay demleyebileceğiz?
4. Özellikle Konak ilçesinde (Alsancak'tan Güzelyalı'ya kadar) su şebekesi eski olduğu için pek çok kaçaklara neden oluyor ve yenilenmesi gerekiyor. Hal böyleyken çok da eski olmayan kaldırımlar neden yenileniyor? En azından su şebekesinin yenilenmesinden sonraya bırakılamaz mıydı?
5. "İzmir seçmeni, aynı Diyarbakır seçmeni gibi ideolojik motivasyonla, Tayyip Erdoğan karşıtlığıyla oy kullandı." demiştim. Bu forumun başlığı ve içindeki pek çok mesaj bunun ispatı değil mi?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Narlıdere : %70
Balçova: %68
Karşıyaka: %64
İzmir'in hizmetleriyle göz dolduran CHP'li başkanlarının aldıkları sonuçlar.
Böyle bir potansiyel varken Kocaoğlu %52'de kaldı, Taha Aksoy'un da %30'a yakın oyu var. (Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nun %27'nin altında oyla seçildiği düşünüldüğünde Taha Aksoy/AK Parti bu kadar fanatik seçmenin olduğu bir kentte başarıya ulaşmıştır.)
İzmir'in CHP'ye oy seçmeninin Diyarbakır'da DTP'ye oy veren fanatik seçmenden bir farkı yok.
Size koskoca bir
YUH olsun
iflah ve ıslah olmaya asla niyetiniz yok değil mi? Gerçekten çekilmez oldunuz artık.
izmirde doğduk izmirde ölecez :))) bu başlığa da bu video gider sanırım
mersinden selamlar
http://video.google.com/videosearch?...4%9Fduk&emb=0#
Alıntı:
sedatif rumuzlu üyeden alıntı
Bu mesaj verilen linkteki hakaret unsurları dikkate alınmadan onaylanmış olmalı.
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
İzmir de ulaşım sorunu yoktur. (...) Karabağlar ve çiğli geçişleri, alt geçitler ile sorun olmaktan çıktı.
Bundan da bahsedecektim, unutmuşum. Evet, nihayet Karabağlar ve Çiğli alt geçitleri 2008 sonbaharında, seçimlerden kısa süre önce tamamlanıp hizmete girdi.
Benim de en sevmediğim belediye başkanları listesinde ilk üçte, mevcutlar arasında birinci olan Melih Gökçek (diğer ikisi N. Sözen ve S. Sirmen) Ankara'da alt geçitleri ve köprülü kavşakları yapmaya yanılmıyorsam 1999 yılında veya daha önce başlamıştı. O zamanlar buna çok karşı çıkan olmuştu, mimarlar odası kaç kere engellemeye kalkmıştı. Yine Özfatura'nın yaptırdığı köprü ayakları hala duruyor. Nihayet İzmir'in aslan sosyal demokratları on yıl sonra altgeçitleri kabullendiler ve keşfettiler. Buna da şükür...
Ancak Altınyol'a yolunuz hiç düşmüyor anlaşılan. İzmir'in en büyük sorunu bütün ulaşımın tek bir hat üzerinden gitmesi. Alternatif yollar neredeyse yok.
Alıntı:
1_ İzmir li iseniz metronun son durumunu bilmiyorsanız kör olmalısınız. Hükümetten destek almadan muhteşem bir proje son hızla ilerliyor. Siz bu projeyi Üçyol- Üçkuyular hattı ile yani 5 km ile sınırlı sanıyorsanız o sizin yanlışınız. Üçyol- Üçkuyular hattında yaşanan sorunu bilmeyen İzmir li tek siz kaldınız sanıyorum. 2010 yılında tüm raylı sistem devreye giriyor malumunuz.
2010 yılında? Ocak mı Aralık mı? Hala belli değil. Yoksa 2010'lu yıllar mı?
Somut olarak 29 Mart 2009-2014 döneminde kaç km raylı sistem hizmete girecek? Bunu söyleyebilecek tek Allah'ın kulu yok. Sayısal olarak bir rakam öngörmek mümkün değil.
Kılıçdaroğlu en azından 5 yılda 80 km hizmete sokacağım diyor. (Tabii büyükşehir belediyesinin önceki planlarına bakarak biraz altında bir rakam veriyor.) Kocaoğlu kaç diyor?
Alıntı:
2-Km maliyetinin kaç paraya mal edildiğini belediye bilgi edinme birimine sorunuz. Başka belediyeler gibi değil emin olun doğru yanıt geliyor. Ama siz uzman olduğunuza göre olması gereken olağan rakamları yazarsanız bizleri engin bilgi dağarcığınızdan mahrum etmemiş olursunuz.
Nasıl ki Yuvacık Barajı Türkiye'nin en pahalı barajıdır, bitmeyen Üçyol-Üçkuyular hattı şu ana kadar harcanan parayla km başına en pahalı metro hattıdır. Bitmediği için kesin bir rakam vermek mümkün değil.
Alıntı:
3-Siz sanırım ayda yaşıyorsunuz. İzsu yada valiliğin analiz sonuçlarına lütfen bakınız. İzmir li çoktan tertemiz su içmekte. Yönetmelik değişikliği ile yıllardır içilen sular birden zararlı oldu. İzmir li yemedi sonucu bu oldu. Emin olun musluk suyu ile Şaşal dan daha lezzetli çay demleniyor. Sizede tavsiye ederim.
Yine nicel bir açıklama yok. Öncelikle daha önceki sınır ve şu anki yeni sınır konusunda pek çok kişinin görmezden geldiği bir konuyu hatırlatalım.
Daha önceki sınır litrede 50 mg idi. Bu insan sağlığı için zararlı bir oran. Ancak ölçüm cihazları bunun altını ölçemediği için sınır bu kabul ediliyordu. Gelişmiş ölçüm cihazlarının yaygınlaşmasıyla bu 10 mg'a düşürüldü. Yeni sınır değerlerinin kabulüyle birlikte Sağlık Bakanlığı bütün belediyelere yeni değere adaptasyon için 2 yıl süre verdi. Bu sırada mesela Manisa belediyesi arıtma tesislerini kurdu. İzmir'de ise tık yoktu. Süre dolduğunda İzmir eski değerlerin bir süre daha devam ettirilmesini istedi.
Ayrıca Valilik her ay tahlil yaptırıyor. Ağustos 2008'de bir önceki tahlile göre şöyle değişiklikler oldu:
bir önceki tahlilde litrede sadece 2 mikrogram arsenik olan Alsancak Polis Karakolu ve Hocazade Camii bölgesinde bu rakam 15 kat artıp 30 mikrograma çıktı.
Bayraklı Hakan Uysal Caddesi’nde 13.2 mikrogram olan arsenik oranı litrede 36.5 mikrograma, Bornova İtfaiye’de 14.8 mikrogram olan arsenik oranı 34 mikrograma, Çiğli Havaalanı Caddesi’nde 14.4 mikrogram olan arsenik oranı 32.5 mikrograma, Şemikler’de 16.7 mikrogram olan arsenik oranı 32.4 mikrograma, Örnekköy’de 22 mikrorgram olan arsenik oranı 29 mikrograma, Egekent’te 12 mikrogram olan arsenik oranı 35,5 mikrograma, Narlıdere’de 3.7 mikrogram olan arsenik oranı 11.9 mikrograma çıktı.
İzmir Valiliği daha önce ölçüm yapmadığı 10 noktada da analiz yaptırdı. 28 Ağustos 2008 tarihli bu analiz neticesine göre de Alsancak Hürriyet Bulvarı’nda bir litre sudaki arsenik oranı 11.7 mikrogram, Bayraklı 1609 Sokak’taki arsenik oranı 22.6, Çiğli 8183 Sokak’taki arsenik oranı 29.4, Karşıyaka 6111/14 Sokak’taki arsenik oranı 32, Bornova Gençlik Caddesi’ndeki arsenik oranı 26.5, Balçova Dumlupınar Caddesi’ndeki arsenik oranı da 15.8 mikrogram olarak tespit edildi.
İZSU yetkilileri, arsenik oranının İzmir’in birçok noktasında birden yükselmesini Tahtalı Barajı’ndan şebekeye verilen suyun oranının azalmasına bağladı.
Yetkililer, “Tahtalı, Haziran öncesine kadar İzmir’in içme suyu gereksiniminin yüzde 36’sını karşılıyordu. Bu oran arsenik krizi sonrası Göksu ve Sarıkız kuyuları kapatılınca yüzde 70′lere çıktı. Ancak barajda su bitme yoluna girince tekrar bu iki kuyu devreye alındı. Şu anda Tahtalı’da 3 pompadan sadece biri çalışıyor. Çünkü su neredeyse bitti. Tahtalı’dan normal şartlarda saniyede 6 bin 500 metreküp su vermek mümkünken, biz şu an sadece saniyede 1500 metreküp su veriyoruz” dedi.
Alıntı:
4- Siz hakikaten ayda yaşıyorsunuz. Bu yazdığınız hatta yenilenen boru şebekesinden bile haberiniz yok. Çok oldu hanım efendi..... Günaydın....
Yani şu anda İzmir'de şebeke su kaçak oranı %40'larda değil, %5'lere indi ve bütün eski şebeke değiştirildi, kaldırımları yenilenen yerlerin tamamının su şebekesi yeni. Öyle mi? Eğer dediğiniz gibiyse artık önümüzdeki 20 yılda su kesintisi yaşamayız herhalde.
Lafı yine eveleyip gevelemekle meşgulsünüz. Seçim için yazdığınız oy oranları saçmalığının hesabını verin önce......
Siz değilmiydniz seçimden önce Aziz Kocaoğlu na oy vereceğini ima eden. Ne oldu? En sevmediğim insan tipi bilerek isteyerek yalan söyleyen insan tipidir. Ne Aziz Kocaoğlu na oy vermek zorundasınız nede yalakalık yapmaya mecbursunuz.
Ne oldu seçim sonrası mı eleştirmek aklınıza geldi?
Asıl hakem halktır. Halk diyeceğini dedi.
İzmir in su analiz raporlarına düzenli olarak bakarsanız. Arsenik sorununun sadece sizin de aynen yazdığınız gibi kuraklığın arttığı dönemde gündeme geldiğini diğer zamanlarda tıpkı şu an olduğu gibi bir arsenik sorununun olmadığını görürsünüz. Gerçekte olmayan, tehdit içermeyen, kuyu suyu kullanımının arttığı (Manisa gibi) dönemlerde hortlayan bir tehlkenin yatırım olarak önceliği olamaz. Kuraklık sonrası bu sorun ortaya çıkınca ve bu konu siyasi olarak gündeme getirilince gereken yatırım ile konu ve sorun kalıcı olarak giderilmiştir. Arıtma tesislerinin nezaman devreye girdiğini dahi bilmiyormusunuz? Neden hala Ağustos 2008 analizlerindesiniz? 2009 Mart analizleri nasıl?
Altınyol u bilmediğimi yazmışsınız. Ben 40 yıllık karşıyaka lıyım. Altınyolu muhtemelen siz doğmadan önceden beri kullanıyorum. Sabah iş saatlerinde veya akşam iş çıkış saatlerindeki katlanılabilir sıkıntıyı yazıyorsanız siz hiç trafik görmemişsiniz demektir. Mesela İstanbul lu dostlarımızdan hemen size tepki gelir. Ayrıca bu konu da çevre yolu ile aslında sorun değildir. Ben genelde çevre yolunu kullanıyorum ve doğrudan Bostanlı ya çıkıyorum. Buyrun dilediğiniz saatte ben hazırım birlikte yol alalım.
Kordon a yapılması planlanan otoyol geçişi ile Çiğli veya Gaziemir alt geçitlerini kıyaslamak ilginç bir mantık diye düşünüyorum. Allah aşkına ne ilgisi yada alakası var. İkisi aynı şey mi? Birisi güzelim cennet Kordon un içine yapacak katliam gibi bir proje idi. Diğeri ise trafiğin kesintisiz akmasını sağlayan bir çözüm. Elma ile armutlar yine karışmış. BU arada Sakın Özfaturayı sevmediğim gibi birşeyler saçmalamayın. Özfatura da İzmir e çok yararlı hizmetler yapmış değerli bir İzmir li başkandır.
Metro içinde size yazacağımı yazdım. Tüm kösteklere rağmen bu proje sağlıklı yürümekte. Siz önce İstanbul dan başlayın eleştiriye. Hükümet herşey arkasında iken İstanbul da metro ne alemde????? malum İstanbul da oyunuz Topbaş a idi.
Diyelim ki, Aziz Kocaoğlu AK Parti adayı oldu. (Universiade sırasında ve Expo 2015 kampanyasında hükümetle uyum içinde çalıştı, hükümetle gerginlik siyaseti yürütmedi, kolaylıkla AK Parti'den aday olabilirdi.)
Olmaz demeyin. İki sene önce Ahmet Sarışın'ın Konak AK Parti adayı olacağını kim bilebilirdi?
(Mesela Konak'ta sırf bu yüzden AK Parti'ye vermedim. Üç aşamalı düşünürüm:
1. kimlerin kazanma şansı var?
2. bunlardan kimlerin hizmeti diğerlerine göre üstün?
3. 2. aşamaya geçen adaylar birden fazlaysa hangisi siyasi açıdan bana daha yakın?)
Aziz Kocaoğlu AK Parti adayı olsaydı ne kadar oy alabilirdi? AK Parti'nin oyları kadar. Hizmetinden dolayı ona başka partilerden ne kadar oy gelirdi? Diyelim ki Taha Aksoy CHP'nin adayıydı. Geçmişi, kişiliği ve yaşam tarzıyla CHP adayı olmasına hiçbir engel yok.
Kim kazanırdı?
Sizin de ima ettiğiniz gibi:
Alıntı:
Taha Aksoy u çok iyi ve çok yakınen tanırım. Kesinlikle kişiliğine ve adamlığına tek lafım olamaz. Sadece yanlış zaman yanlış parti.
Şimdi sorumun cevabını tekrar düşünelim. İzmir'in oyu ideolojik mi, değil mi?
Ortak yönleri hayat tarzlarına müdahale edileceği korkusu ve Tayyip Erdoğan'a gıcık olmak olan bir seçmenin oylarıyla seçildi Kocaoğlu.
Kocaoğlu "siz çağdaşlığı seversiniz" diye propaganda yaptı, "çağdaşlığı" Kordon'da bira/rakı içebilmek olarak algılayanlar ona koştu. Taha Aksoy gelseydi İzmir'in yaşam tarzına en ufak müdahale olmayacaktı. Ama seçmenin algısı bu yöndeydi.
25 Mart 2009 Su arsenik analiz sonuçları (YETERİNCE NİCEL OLDUĞUNU SANIYORUM)
1 Hocazade camii Alsancak 6,86 10 pbb
2 Polis Karakolu Alsancak 6,82
3 H.Uysal Cad. No:102/A Bayraklı 7,24
4 Bornova İtfaiyesi 6,99
5 7004 Sokak No:12 İzsu Pompa Pınarbaşı 1,06
6 7401 Sokak No:18 Örnekköy 7,39
7 Yıldız Sitesi 13.Blok No:4 Egekent-2 6,74
8 6276 Sokak No:34/B Şemikler 7,94
9 Havaalanı Cad. No:29/1-A Çiğli 7,40
10 B.Sadi Hoşses Cad. No:33 Bostanlı 7,59
11 Zübeyde Hanım Cad. No:26 Karşıyaka 7,66
12 Erdem Cad. No:134 Buca 3,61
13 4012Sokak No:23/B Karabağlar 0,53
14 Önder Cad. No:57/A Gaziemir 0,32
15 N.Serter Cad. No:133 Görece 0,35
16 İstikbal Cad. No:5 Güzelbahçe 5,14
17 Mithatpaşa Cad. No:387/A Narlıdere 5,79
18 V.Hüseyin Öğütçen Cad. No:7/A Balçova 5,58
19 237 Sokak No:20/B Hatay 0,94
20 İnönü Cad. No:332/A Hatay 2,82
Alıntı:
Taha Aksoy u çok iyi ve çok yakınen tanırım. Kesinlikle kişiliğine ve adamlığına tek lafım olamaz. Sadece yanlış zaman yanlış parti. BU açıdan bakınca Aziz Kocaoğlu'nu da en az onun kadar yakın tanırım. Bornova da esnaf olduğundan bu güne süren bir dostane seviyeli merhabamız vardır.Dürüstlüğüne ve adamlığına bizzat kefil olduğum gibi bu konuda bildiğim çok fazla şeyi anlatmam mümkündür.
Ahmet Sarışın der iseniz onun hakkında yazabileceğim çok fazlas olumsuz bilgi vardır. Hem başkanlığı döneminden, hemde Çeşmealtı komşuluğumuzdan çok iyi tanırım ve malesef sevmem. AKP bu nedenle bana tuhaf geliyor. Taha Aksoy ne kadar doğru adam ise, Sarışın bir o kadar yanlış adamdır.
Belediye başkanı seçiminde ideoloji konusuna gelince terazinin kefesine koyup tarttığımda Aziz Kocaoğlu bu seçimi hak ediyor. Baykal için değil, Aziz abi için oyum kendisine gidecektir. Tıpkı bir önceki seçimde Rahmetli Priştina nın bizzat yanında Sayın Baykal ın yüzüne söylediğim gibi. " Oyum partinize değil, Sayın Priştinaya"
Benim yazılarımdan alıntı yaptığınızda lütfen adam gibi alıntı yapın. Laflarımı çarpıtacak başka manalar çıkaracak alıntılar yapma hakkını size vermem. Yukarıda yazığım satırlar bu forumda aynen duruyor. Taha Aksoy çok değer verdiğim sevdiğim bir abimdir.Seçimden öncede seçimden sonrada bu durum böyledir. Bornova da esnaflık yaptığı günlerden bu güne iyi tanıdığım Aziz abi de aynı durumdadır.
İşi ideolojik çizgiler ile açıklamaya çalışmak bir şeyleri gizleme ve çarpıtma çabasıdır sadece. Böyle olduğuna ikna etmeyi becerebilirseniz 28 belediye başkanlığı anlamını yitirecektir. Urfa belediye seçimleri için ne düşünüyorsunuz? Onunda mı ideolojik olduğu kanısındasınız? Yoksa iş yapan adama halkın sahip çıkması diyebilirmiyiz?
Yada Konya seçimleri sizin için ne ifade eder? Malumunuz Konyada çıkan aday pek önemli olmuyor. Konya da oyların adresi genelde değişmez.
Yada Şimdi genel seçim olsa CHP İzmir de % kaç oy alır?
Dün ne diyorsam bugün ayni şeyleri söylüyorum. Fırıldak gibi lafları eğip bükmeye çalışmıyorum. Yazdığınız saçmalıkların ne olduğunu neden yazıldığını en iyi siz biliyorsunuz. Yazdığınız herşey en ucuz tanımlama ile yalanlarla dolu. İzsu yu yazıyorsunuz. İzsu sitesine girseniz bu forumda yazdığınız konak güzelyalı su dağıtım hattınızın eski olduğu iddianızın sizi nasıl komik hale düşürdüğünü göreceksiniz.
İZSU SİTESİNDEN ALINTI:
• İZMİR’İN SU TRAFİĞİ BİLGİSAYARLARDAN KONTROL EDİLİYOR. (SCADA): Kente 24 saat güvenli su saglayan Izmir Büyük şehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (IZSU), kentin su sistemini Halkapınar’daki tek bir merkezden bilgisayarlar ile denetleyip yönetiyor. Kentin degisik noktalarındaki, pompa, vana depo gibi tesislerin tamamının kumanda edilebilmesini saglayan bu sistem, SCADA olarak adlandırılıyor. SCADA ile 2 baraj, 98 derinkuyu, 71 terfi pompa istasyonu, 48 depo ve tüm su dagıtım agı bir kumanda merkezinden, bilgisayarlar ve telsiz sistemi ile izlenebiliyor. Su dagıtımı, uzaktan kumandalı motorlu vanalar ile kontrol edilebiliyor; hat basınç ve debileri, depo seviyeleri sensörler aracılıgı ile sürekli ve anında denetlenebiliyor.
Eski olduğunu iddia edebildiğiniz dağıtım şebekesi aslında bilgisayar sitemi ile kontrol edilebilecek kadar ileri ve modern. Peki hangi amaçla yine yalan yazdınız?