Re: Deniz Feneri Gemiciği
Bir tarafta Alman Mahkemelerince verilmiş kesinleşmiş bir yargı kararı var ve bu kararda Deniz Feneri'nin Türkiye'deki siyaset ayağına işaret ediliyor.
Diğer tarafta kesinleşmiş bir yargı kararı olmadan insanlar, Mahkemenin gizlilik kararına rağmen bir kısım medyada yargısız infaz ediliyor.
Yani bir küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk, eh fark da bu kadarcık...
'Türk yargısına değil Almana inanıyor'
http://www.haber7.com/haber/20090428...a-inaniyor.php
Hangisine inanalım peki?
Alıntı:
Çünkü gözleri açık bir Adalet Tanrıçası olmaz! Gözlerin açıklığı, ' Ben tarafım, yargılananın kimliğine bakarım' demektir.
Ay-yıldız ise ' Hukukun evrensel kuralları beni ilgilendirmez; ulusalım, yerelim' anlamına gelir.
Evrensel hukuka aykırı olan Adalet Bacı, Anayasa ile de çelişir.
Alıntı aynı Haber7'nin Emre Aköz'ün "O ucube heykeli hemen kaldırın" adlı sitesine koyduğu bir gün önceki makalesinden...:o
Neyse bu sefer sinirlerime hakim olup sövmeyeceğim.
Evrenselim, ben Haberyedim , yerseniz....:o
Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinden geçtiğimiz hafta cuma günü Adalet Bakanlığına gelen Frankfurt Bölge Mahkemesi Savcılığının adli yardım talebine ilişkin evrak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
Alınan bilgiye göre, Frankfurt Bölge Mahkemesi Savcılığının adli yardım talebiyle ilgili Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Genel Müdürlüğünce yapılan inceleme tamamlandı.
Bakanlık, adli yardım talebine ilişkin evrakı, bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
Adli yardım talebinin, Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V Davası'nın ardından başlatılan yeni bir soruşturmaya ilişkin olduğu öğrenildi.
www.hurriyet.com.tr
Cevap: Deniz Feneri Gemiciği
Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davasının bitmesinden 13 ay sonra Türkiye’de de düğmeye basıldı. İçinde adreslerin bulunduğu mühürlü sarı zarfları alan polis ekipleri Kanal 7 ile yöneticilerinin ev ve şirketlerinin bulunduğu 15 ayrı adrese operasyon düzenledi.
DENİZ Feneri e.V. soruşturması kapsamında İstanbul’da, aralarında Kanal 7 ve yöneticilerinin ev ve şirketlerinin bulunduğu 15 ayrı adrese dün operasyon düzenlendi. Almanya’da Deniz Feneri Derneği e.V. ve Kanal 7 TV Almanya Temsilciği’nin kara para aklama davasında 16 Eylül 2008’de mahkeme, derneğin mal varlıklarını kamuya devredip 3 yöneticisini cezaevine göndermişti. Soruşturmayı yürüten savcının “asıl failler Türkiye’de” demesinden tam 13 ay sonra Türkiye’de ilk operasyon yapıldı.
Devamı: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12711021.asp
RTÜK, tam bir arpalık oldu
6 BİN lira maaş alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyelerine masraf veharcırahları dışında aylık 4 bin lira da kira yardımı yapılmaya başlandı
Harcırahları da var
Her yıl çok sayıda yurt dışı gezi ve toplantılara katılan RTÜK üyeleri, maaşları kadar da harcırah alıyor. Ankara dışında oturan RTÜK üyeleri, her hafta sonu ikametlerinin olduğu şehre uçakla gidip geliyor ve bilet paraları da RTÜK tarafından karşılanıyor. Hafta içinde Ankara dışında olan RTÜK üyelerine ise yurt içi harcırah ödeniyor. Üst Kurul üyelerinin sosyal güvenlik kuruluşları ile ilişkileri de devam ediyor. Başbakanın izni olmadan yargılanamayan üst kurul üyeleri, Kurul’daki görevlerinden de alınamıyor. :DD
Haber: Fatih ERBOZ
27/10/2009 00:36
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ha....php?hit=25292
BİR SAVCI “EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇ DEĞİL” DEDİ
Bir adam düşünün; dolandırıcılıkla, organize suça iştirakle suçlanıyor.
Bu adam bir noter.
Hapishanedeki kişi bir başkasına genel vekaletname veriyor. Noter de bunu tasdik ediyor. Usulsüz işlem yapıyor değil mi?
Savcı da önce böyle düşünüyor. Noter için "resmi belgede sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istiyor.
Sonra ne oluyor dersiniz?
Savcı, - nedense - mahkemede fikir değiştiriyor. Noterin suç kastı ile hareket etmediğini belirterek, her iki suçtan da ayrı ayrı beraatini istiyor.
Hadi canım seslerini duyar gibiyiz. Ama bu olay gerçektir.
Sözkonusu dava Deniz Feneri davasıdır.
Noter ise İstanbul 10’uncu Noteri İsmet Büyükkılıç.
Yargılama konusu ise şöyle: Noter Büyükkılıç, Almanya'daki Deniz Feneri davasında ceza alan Mehmet Gürhan'ın yurtdışında tutuklu bulunduğu dönemde, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a usulsüz şekilde genel vekaletname düzenliyor.
Kadıya şart koşulmaz.
Ne var ki, Noter Büyükkılıç resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak suçlarından beraat ederse bir başka yol açılır.
Bu karar benzer pek çok davaya emsal olur.
Evrakta sahtecilik yapan “suç kastı ile hareket etmediğini” söyler ve kanıtlar, cezadan kurtulur.
Tabi hakim “O vakit neden sahtecilik yaptın” derse de yanıtınız hazır olmalı.
Herkes Deniz Feneri Savcısı’nın eline düşmeyebilir.
Odatv, bu ilginç mahkemeyi izlemeyi sürdürecek. Çünkü galiba bizden başka takip eden kalmadı. Yukarıdaki haber hiç bir gazetede haber değeri bulamadı.
Odatv.com
YAZIK...
Deniz Feneri’ne var, devlet sırlarına yok...
Akıl ermeyecek olayların ülkesi Türkiye’de akıl ermeyecek bir karara daha önceki gün şahit olduk. İlgili birimin Kozmik Büro ile ilgili arama ve haberlere yayın yasağı getirilmesi talebi yargıdan geri döndü. Oysa aynı yargı Deniz Feneri ile ilgili haberlere yayın yasağı getirmişti.. Düşünün zekat hırsızlığını kapsayan, devleti ve bekasını zerre ilgilendirmeyen bir konuya yayın yasağını getiren yargımız, devlet sırlarının ayağa düşmesini engellemek için yapılan müracaata hayır diyor. Bir şey diyemeyiz; demek ki ülkedeki hukukun gereği bu. Fakat bu fotoğraf bile yargının nasıl cepheleştiğini ve siyasallaştığını gözler önüne sermiyor mu? Yazık, bölünmedik bir yargı kurumumuz vardı, onu da böldüler!
KAYNAK:http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr...hp?haber=11448
Yayın yasağına ikinci ret haberi - 31 Aralık 2009 Perşembe 16:55
... Deniz feneri davası Ülkenin devlet sırlarından dahamı önemliydi . ...
Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığındaki aramaya ilişkin olarak “devlet sırrı” kapsamındaki bilgilerle ilgili önleme ve yayın yasağı getirilmesi talebi reddedildi.
m.e.sezen: Hernerde nasıl uyuyorsan ve uyutuluyursan iyi uykular uyumaya devam...
Cevap: Re: Deniz Feneri Gemiciği
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
UNUTMA
Dışarıdan suç dosyaları isteme işiyle görevli başta koca Adalet Bakanı var. Sayın Bakan, “Bana ne yaa...” dese bile Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne bağlı teşkilatın
1 Genel Müdürü
3 Genel Müdür Yardımcısı
4 Daire Başkanı
30 tetkik hâkimi.
5 şube müdürlüğü.
Gelen evrak-giden evrak, mütercimler, telefonlar, masalar, sandalyeler, dolaplar, bilgisayarlar, internet bağlantıları, müstahdemler, sekreterler, çaycılar, getir-götürcüler, toplam 124 çalışanı bulunuyor. Adalet Bakanlığı bu kadar yüksek kadrolu genel müdür, müdürler, müdür yardımcıları, tetkik hâkimleri, şube müdürleri, onların altında çalışanları olmasına rağmen “Deniz Feneri Dosyası’nı” Frankfurt’tan hâlâ getirtemedi.
15 gün geçti.
Dosya gelmedi.
Niçin kaplumbağa hızı?
Unutma!
Önemlidir.
19/10/2008 Necati Doğru
Usta kalem Necati Doğru Vatan’dan istifa etti
NEDEN İSTİFA ETTİM?
19.03.2010 12:21
--------------------------------------------------------------------------------
Odatv.com’un ortaya çıkardığı bu flaş gelişmenin nedenini Necati Doğru şöyle anlattı...
İşte Necati Doğru'nun açıklamaları;
Benim dünkü yazım gazetenin beş günden beri sürdürmekte olduğu Adana Belediye Başkanının servetini açıklayamaması ile ilgili bir takım iddiaların sergilenmesinin devamı olan bir yazıydı. Bu yazının başlığını “İstanbul’da kaç Aytaç Durak bulunuyor” diye koydum. Bu son derece masum bir yazıydı ve sadece muhalefet partisinin belediye başkanlarının yolsuzluklarını, hırsızlıklarını yazmak değil, iktidar partisinin belediye başkanlarının da, eğer varsa bir deposu, bir yanlışı onları da yazmak… Gazetecilik bunu gerektirir diye düşündüm bu yazımı yazdım.
Her zamanki gibi evime gittim. Saat dokuzda beni aradılar ve bu yazının girmeyeceğini ve yedek yazı yazmamı istediler. Ben de “hayır” dedim. Şimdi bu yazım yayınlanmadığı için de istifa ediyorum.
Haberin Tamamı:http://www.odatv.com/n.php?n=neden-i...tim-1903101200
Cevap: Re: Deniz Feneri Gemiciği
Aylardır iddianame hazırlanamadı mı hala.Yargılama(kovuşturma aşaması) başlasa da yayın yasağı kalksa.