Sn Tangör Evren ve Sn Commoder1tr,
Duygularima "tam" olarak tercüman oldunuz. Sizlere tesekkur ederim.
Printable View
Sn Tangör Evren ve Sn Commoder1tr,
Duygularima "tam" olarak tercüman oldunuz. Sizlere tesekkur ederim.
Sayın TANGÖR EVREN , kader acı olabilir kimileri için , kimileri için de tatlı... Muhalif de olunabilir yer yer , hatta kişisel düşmanlık da beslenebilir... Yine düşünce zenginliğinizin içerisinde , başka düşüncelerden korktuğunuz gibi bir izlenim veriyorsunuz sanki...
SEVGİLİ ÜSTADIM , ülkemizin içerisinde eleştirelim.. fakat bir yurt dışı ziyareti apayrı bir olgudur... Siz tecrubeniz itibariyle bizden iyi bilirsiniz bu hadiseyi... Açıkça söyleyeyim , Sayın A. Necdet SEZER de kimilerine ters geldi... Fakat ben her platformda onun için de aynı şeyleri söyledim... O yüce makamda her kim olursa olsun , ülkemizin içinde protesto varsa belli edelim elbette , fakat dışarıya karşı bunu yapmayalım , dillendirmeyelim dahi...
Suud kralı ile bir resim çekilmiş , aslında bir nezaketsizlik var ortada , bizim bayrağımız devasa boyutta iken ve iki tane iken , adamın ülkesinin bayrağı küçücük ve dürüm halinde ve üstünkörü konmuş bir vaziyette... Eğer düşmanlık veya küskünlük varsa belki PROTOKOL gereği yapılır , FAKAT BİZ BU DÜNYANIN HAKİMİYETİNİ (hala da) elinde tutmuş YÜCE TÜRK MİLLETİ karşımızdaki uyduruk devletlere bu kadar ehemmiyet veriyoruz... Çok da iyi yapıyoruz... Daha düne kadar SÜRRE ALAYLARIMIZA muhtaçtılar...
Kazara seçildi veya Kazara seçilmedi ... Hangi birisi kazara seçilmiyor ki zaten... Halk mutabakatını tam ve mükemmel sağlayabilen kim oldu ki ?
Senin beğendiğini ben beğenmiyorum , benim beğendiğimi sen beğenmiyorsun... İşin aslı ikimiz de kimseyi beğenmiyoruz , sadece beğeniyoruz diye kendimizi aldatıyoruz...
Yatta kim , kimin yatıyla gezdi... Onu da bilmiyorum , işin açıkçası umursamıyorum da... Gezen ben olmadıktan sonra...
REAYA( eski dilimizde halk : koruyup gözetilen manasına da gelir , halkı ifade etmek için kullanılan en latif tabirdir.) veya CEMAAT ( kitle , topluluk , manasına gelir , halkı ifade etmekte kullanılır) veya CUMHUR ( Halk mansına gelir ) . üçünün de birbirinden farkı yoktur. böyle bir ayrımın yapılmasında da herhengi bir yarar yoktur.
Yönetici konumunda bulunanlar, en azılı terörist bile kendilerinden randevu istese uygun bir biçimde kabul ederler , isteklerine herhangi bir biçimde de yanıt verirler... Bunu içinde kimi kocca koca ihalelere girmek ister , olmayınca muhalefete başlar , kimi elindeki tv ye radyoya gazeteye bir müddet ağır muhalefet yaptırır ki , yüksek bir pazarlıkla satabilsin , vergi pazarlıkları vs.vs... Onlar aynı zamanda ülke içerisindeki bu tip baskı gruplarını da yönetmek zorundalar... Siyaset ve hukuk bilimciler bu olguyu iyi bilirler...
sayın bilgi sahibi yorumcular , müsaadenizle size bir soru sormak istiyorum :
Biz yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti , Ermenistanın uluslararası meşru bir devlet olduğunu tanıdık mı , tanımadık mı ? Tanıdı isek , bu tanımamız ne zaman gerçekleşti? Eğer tanıdı isek , bu tanımamız ve uluslar arası bir takım anlaşmalar imzaladık mı , imzalamadık mı ?
Bahsi geçen bu soykırım iddialarını ne zaman ortaya attılar ? Bunun üzerine biz bu ülkeye karşı herhangi bir Ambargo veya başka bir şekilde yaptırım uyguladık mı ?
Azerbaycan ve bahsi geçen diğer devletin arasındaki ilişkiler ne aşamada?
sorularıma kızmadan , bilgilendirici mahiyette cevap verirseniz memnun olurum ( bazı yazılarıma çok kızmış ve hatta hakaret etmiş , -rektumla yazı yazmak ne demekse-.. bir değerli büyüğüm var da)
Sayın ereanalp dil sorununuzun yanında GÖZ SORUNUNUZ DA var sanırım.
O KIRMIZILAR PERDE PERDE TÜRK BAYRAĞI DEĞİL...
Bir büyüğün olarak;
Sana hakaret etmiyorum, aksine senin terbiye sınırlarını aşan iletine, terbiye sınırlarını hatırlatarak cevap veriyorum. Sen söv ama ben yanıt vermeyeyim.!!! Dünyanın neresinde görülmüş?
Rektum'unla yazma, aklınla yaz, canımı ye... Ama olmaz değil mi, illaki seni gönderenlerin düşüncelerine biat edeceksin ve ona göre yazmak zorundasın.
Şimdiye kadar ilk iletin ile bu forumlardan gitmiştin ama, Allahtan bu forumlarda demokrat insanlar var, gerçi sen biat kültüründe bunlara alışık değilsin.
İlk aykırı iletide adamı/kadını forum dışına gönderen cemaatinden değiliz biz, ama şansını da çok zorladın.
Neyse demokrasi hep sana kalkıyor diye düşünme ve Allah yolunu açık etsin...
Eren alp değil, adam alp ol...
Sayın erenalp ;
Aynı ülkede mi yaşıyoruz merak etmeye başladım. Yada çok dil bilmekten gerçekten kafanız karışmış.
Sayın Ahmet Necdet Sezer ile 11. yi kıyaslamak savaş ve barış la teksas tommiks i kıyaslamaya benzer. Teksas ve tommiks savaş ve barışın en az binkatı fazla okunmuştur ve sevilir baksanıza sizde onu okuyormuşsunuz. Amma savaş ve barış bir edebiyat şaheseri kabul edilirken teksas ve tommiks çizgi roman dan öteye gidememiştir. Umarım ki hangisi savaş ve barış hangisi teksas diye sormazsınız. Son derece açık.....
11. hakkındaki düşüncelerimi ermenistan basın yayın organlarına yapmadım zaten. Hukuki net Türkiye'nin en büyük hukuk portalıdır. Kaldı ki 11. Türkiye nin kırmızı çizgilerini Türkiye aleyhine habire ihlal ediyorsa dillendirme hakkım her daim vardır olmalıdır.
Daha düne kadar Türkiye'den bir onbaşı ile konuşsa mutlu olan iki aşiret reisini ki tekinin PKK ile ilişkisi son derece netken onları kabul eden kişi benim cumhurbaşkanım olabilir mi?
3.2 milyon nüfusu ile Türkiye ye kafa tutan tükürsek boğulacak bir devletçik kendi isteklerini bu kadar kolay yaptıracak bir cumhurbaşkanı bulduysa bu kimin cumhur başkanıdır ?
Ben siz o bu şu kısaca Türkiye de yaşayanlar elektiriğe zırt pırt zam olmasına rağmen öderken benim üçte bir fiyatıma kandil e elektriği satan kişi benim cumhurbaşkanım olabilir mi?
Kıbrısı göz göre göre satan kişi benim cumhurbaşkanım olabilir mi?
Arap şeyhlerine ve uyduruk krallarına ülkemin en güzel yerlerini üç otuz paraya peşkeş çeken kişi benim cumhurbaşkanım olabilir mi?
Dikkar edin yazdıklarımın tamamı 11. nin Türkiye dışı işleri.bu listeyi bin sayfa uzatırım. O hiç dikkat etmeyecek tüm değerlerimi yok sayacak ben susacağım vay vay vay... Anlama dil ve göz sorunu yanında başka sorunlarda var sanırım....
Demogoji yapacaksanız burada yapmayın. Ne zamandan beri reaya cemaat ve halk aynı anlama geliyor. Rai çoban demektir reaya da çobanın güttüğü artık neyse... Vahidettini okuyun biraz... Bak ne diyor...
'' bu halk davar bende çobanım sürmem lazım.... ''' reaya neymiş ?????
Cemaatin halk olamayacağını net biliyorsunuz. Cemaat liderinin dışında laf olur mu? Ağa pohunun üstüne poh nasıl olmazsa buda olmaz....
Halk bireylerden oluşur. Her birey düşünüp karar verme yetisine KENDİSİ SAHİPTİR. Türkiye nin asıl sorunu budur !!! Halan daha birey olamamışlıktır.
Yönetici konumundakiler niçin en azılı teröristle randevulaşsın ? Böyle hukuk mantığı olur mu? En azılı teröristle randevulaşsa randevulaşsa Jandarma yada polis randevulaşır . Ne yani şimdi Apo randevu istese 11. görüşecek mi bir şekilde ??? Bir o kaldı olur mu olur...
Sorması ayıptır siz Türkçe dahil dört dil bilmenize rağmen bu dilleri öğrenmek dışında hiç mi okumuyorsunuz ?
Ne yaptık ki özür dileyeceğiz. Zorla özür dilenir mi? Ermeniler den çok Ermenici geçinenlerin yüzünden sinirlerimiz geriliyor. Benim yerime kimse özür falan dilemesin.
Geldi çattı maçın rövanşı. Sarkisyan Türkiye ye gelecek mi?
Türkiye ile Ermenistan arasında yarın Brüksel de imzalanacak protokol ile ikili ilişkiler geliştirilecekmiş. Sınırlara saygı duyulacak. Ayrıca karşılıklı diplomatik temsilcilik açılacakmış. Ortak komisyon kurulacakmış. Bu hükümet istermisin şimdi ortak komisyonun Türk heyetinin başına OPamuk u getirsin! ABD Dışişleri Bakanı Bayan Clinton da törene katılacakmış.:k