sizden korkmayan taş olsun derim ne diyeyim..:)
Printable View
swan;220424]Kişisel eşyalarını toplayın avukatına verin o versin. Mobilyalarıda vermek zorunda değilsiniz. Çok istiyorsa dava sonucunu beklicek tabi eşya davası da açması gerekebilir yada dava dilekçesinde belirtmesi gerekir. Mobilyaları ile mutlu olacaksa verin bence. Benim avukatım kişisel eşyalarını bir çöp poşetine koyup işyerine götürmemi önermişti. Ben daha sonra annesinin apartman merdivenlerine sermeyi düşünüyorum:) Bunlar benim düşüncelerim siz yinede ne istiyorsanız onu yapın derim.
Bende vermeyi düşünmüyorum,avukatımdan aldığım bilgiyle hareket ediyorum.Hiç bir şey verme mahkemede istesin dedi.Ama sizin fikrinizde hoşuma gitdi.Çocuk olmasa arada bende yapardım.Kolay gelsin..
Merhabalar,eşimle karşılıklı açtığımız boşnma davamız var yalnız sebepleri farklı.Eşim bir bayanla birlikte ve çocuğu alma günlerinde bile ailesinin zoruyla alıyor,hiç maddi manevi ilgilenmiyor.Şuan netleşmesede velayet bende değil mi?Eğer bendeyse velayet kafasına göre çocuğu almasına izin vermez isem bir sorun olur mu ilk davamız bu ay.Beni zorla anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyorlar ailece,ben şartlarımı sundum kabul etmediler.Boş bir kağıt ve altında benim adım soyadım var sırf imzalamıyorum diye çocuğunu bile ihmal ediyor oysaki çocuk ona özlem duyuyor vepsikolojisi bozulmaya başladı.Görüşme günleride belirlemiş nöbetci hakim ama umrunda olan yok.Bu sorunu davamızda açıklasak bir tedbir alınır mı?zaten 5 aydır hiç bir katkısı da yok.
zehra hanım babasıyla görüştürmek için ben uğraşıyorum eşim kaçıyor.ben babasız büyüdüğüm için babasızlık çekmesinler diye çabaladım nafile.daha hamileyken başladı.gözümün yaşına bakmadın sırf evlenmek için attı beni.eşim emekli olduğu için paralı doğum yapmak zorunda kaldım devlet destek vermedi.doğum için para istedim anan versin dedi.doğum oldu birgün bile hastaneye gelmedi.ne kadar ağladım bir bilseniz.arada sırada çocuğu göstermeye çağırdım nafakadan vazgeçmemi söyledi o zaman gelip bakarmış çocuğa.mahkemede tutturmuş velayet diye.bana dediğine göre nafakayı düşürmek için çocuğu ortaya koydum çocukta gözüm yok.nafaka düşerse gelir kapına atarım dedi.çocuk için hayatımı harcayamam dedi bana.erkekler der ya kadın çocuğunu koz olarak kullanıyorlar diye şikayette bulunuyorlar alın benden de tersi örnek.hem çocuğu gösteren ben kaçan kendisi.üstelik çocuk için tehdit ediyor eğer nafakadan vazgeçmezsem çocuğumu alacakmış elimden.
zehra hanım bir yazınızda altında imzam olduğu bir kağıt var demişsiniz.aynı durum benimde başımdaydı lakin kurtuldum.eşim boş kağıdı getirip imza için beni zorladı.ailemi yoksa öldüreceğini söylemişti.korkumdan imzaladım.imzalı kağıdı adliye önündeki yazıcılara verip kendi isteğimle ayrılmak ve nafaka talep etmediğimi yazmış.altında benim ve kendisinin imzası vardı.ve bende hala eşimle aynı evde yaşıyordum düşünün yani.mahkemeden haberim bile yok.mahkeme günü gelince aceleyle beni evden attı hamile halimle.ama sağolsun adalet hakim bey bunu yutmadı ve ilk mahkemede nafaka bağladı bana.yani adaleti yanıltamadı.sende öyle hataya düşme.o imzayla neler yapılmazki.avukatının haberi olmadan onunla anlaşma benden tavsiye sana
haklısınız avukatıma danışmadan asla imza atmıyorum.onun amacı belli.Birde şu çocuklarıyla ilgilenseler ne güzel olurdu.
merhabalar,bazı üyelerden saçma mailler geliyor.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum o yüzden burdan site yönetimine sormak istedim.teşekkürler
dava açıldığında çalışan eş şimdi dava tarihinde işsiz nafaka miktarı nasıl belirlenir?iyi geceler
Merhabalar,boşanma davam da karşı tarafın işsiz olduğu belirtildi ve nafaka az miktar bağlandı.İkinci davada işe başlamış olduğunu kanıtlarsam nafaka miktarı artırılır mı?Teşekkürler
Nafaka arttırımı davası açabilirsiniz, şartlar uygunsa belirlenen nafaka arttırlabilir.
eşimin sigortasından yararlanmamda bir sakınca var mı?Hala eski işyerinden aldığımız 6 aylık belge var.Yeni işe girmiş olursa ve sigorta başladıysa boşanana kadar çocuk ve bende sigortasından faydalanabilirmiyiz?Teşekkürler.