Re: Aldatmaya sebep başka bir kadın:Benim
Kadın özel olan aile hayatını deşifre ediyorsa ,
kendi ailesinin etkisi altında kalarak , eşine buna göre davranışlarda bulunuyorsa ,,,,,,
Yahu bu erkekler , sebep göstermeden boşanamıyormu yani ?
Boşanmak istiyorum , sevmiyorum , anlaşamıyorum demek yeterli olmuyomu yani ?? Nasıl iş yaa...
Kadında kocam beni aldatıyor diyor , ee.. evlilik kurumu sarsılmamış mı oluyor ? Daha ne ispatı , ne kanıtı yani ??
Gerçekten erkeklerin vay haline...
Evlenmeden 40 kere düşünmeleri lazım..
Mahkeme kadının şu taleplerini değerlendirebilir:
1. boşanma
2. maddi tazminat
3. manevi tazminat
4. velayet
5. ortak çocuk için iştirak nafakası
6. kendisi için yoksulluk nafakası
Talep ettiği tazminat ve nafakanın miktarını da boşanma dilekçesinde belirtir.
Mahkeme kadının şu talepleriyle ancak boşanmaya karar verilmesi açısından ilgilenebilir:
1. kocasının aldattığının ispatlanması
2. kocasının aldattığının tescil edilmesi, kayda geçirilmesi.
Yukarıdaki talepler koca tarafından da kabul edilirse şahitler dinlenmeden doğrudan boşanmaya karar verilebilir. Dayanağı aşağıdaki 166. maddenin alıntıladığım cümleleridir.
Veya miktar konusunda itiraz edilip karşı miktar önerilebilir. Farklı bir miktar üzerinde anlaşma sağlanabilir.
Anlaşma sağlanamazsa hakim sizinle olan ilişkisini ispatlamak için sunduğu delilleri ve gösterdiği şahitleri dikkate alarak karara varır.
Madde 166. (...)
Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu halde boşanma kararı verilebilmesi için, hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hakim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü halinde boşanmaya hükmolunur. Bu halde tarafların ikrarlarının hakimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz.
(...)
Erkek kadına 2007 yılı temmuz ayında , ben başka birini seviyorum diyerek , boşanma isteğini dile getirdi.
Kadın sustu , oturdu.
6 aylık süreyi aşmış olmuyormu ? 2008 mayısta dava açıyor.
Kadının adına 2007 yılı haziran ayında tüm banka hesabındaki para aktarıldı.
Erkeğin üzerine taşınmaz hiçbir mal olmadığı gibi , bankadaki parayıda kadına devretti..Yani hiçbişeyi yok.Kadın yoksulluk nafakasını bu koşuldada talep edebilirmi?
Kadın kocasının aldattığını kanıtlayamıyor.Mahkemedende bunun ispatını talepte edemiyorsa , erkek tazminat davası açamıyormu ?
(Çocukları bana vermemek için asılsız suçlama şeklinde )
Çokmu meraklıyımdır nedir.... Birde sabırsız..
alıntı:
""Boşanmak istiyorum , sevmiyorum , anlaşamıyorum demek yeterli olmuyomu yani ?? Nasıl iş yaa...
Kadında kocam beni aldatıyor diyor , ee.. evlilik kurumu sarsılmamış mı oluyor ? Daha ne ispatı , ne kanıtı yani ??
Gerçekten erkeklerin vay haline...
Evlenmeden 40 kere düşünmeleri lazım..""
Eminim başka bir durumda böyle düşünmeyecek ve kanunlarımızın tadını doyasıya çıkartacaktınız tıpkı sevgilinizin eşinin şimdi yapmakta olduğu gibi.
Aynı kanunları sizin de kullanma şansınız olabilir ileride, ömür olursa.
Hayat bu belli olmaz.
Önemli iki konu hala belirsiz sanıyorum.
1) Sevgiliniz eşi ile aynı evde mi yaşıyor ? Yoksa sevgiliniz evi terk mi etmiş durumda ?
2) Eşin açtığı dava nedir ? Boşanma Davası mı Nafaka Davası mı ?
İlginize teşekkür ederim..
Sevgilim eşi ile birlikte yaşamıyor.
Aldatma konulu bir dava açacak olduğunu biliyoruz sadece.
İnsanların haklı olduklarında haksızlığa uğramalarına yada maça 1-0 yenik başlamalarına herzaman karşı bir insanım...ve genelde erkekleri savunurum....
Hayat bu , tabiki belli olmaz , ama ben zaten kendimi bu pozisyona daha en başından düşürmez , 2 çocuğumun babasının benden düzgün bahsedebilmesi ve kafasında geçmişe dair kötü bir anı kalmaması adına , işleri çığrından çıkartmazdım.
Kadın, kocasını (ve dolayısıyla sizi) süründürmek istiyorsa boşanma davası açmayacaktır ve fakat Nafaka Davası açacaktır.
Evi terk eden kocaya karşı davayı da kazanacaktır.
İntikam almak isteyen bir kadın asla boşanmaz.
Peki biz şimdi kandırılmışmı oluyoruz? :)
Dava açtığını , bununda aldatma konulu bir dava olduğunu , elinde resimlerimiz olduğunu filan.... söylüyor.
15. güne bugün itibariyle girdik , celp hala elimize geçmedi...
Ne güzel işte bu sayede ''heyecanlı'' günler yaşıyorsunuz. Heyecan iyidir. İnsana zevk verir adrenalin yükselir . Ha şimdi dersiniz ha şimdi... Ama o şimdiler gelmez bir türlü...
Aslında mutlu olun iyi kötü yaşadığınız bir şeyler var. Ya ot gibi yaşayanlar ne yapsın ???
( Bu iletiyi neden yazdım bilmiyorum... Şu ana kadar yazılı hiç bir satırı okumadım. İçimden geldi... Admin beni doktora götür... Olmadı discoya bakarsın kısmetim çıkar...)
Demekle, söylemekle hukuk süreci işlemez.
Yazılı mahkeme tebligatının erkeğe ulaşması gerekir.
Kadın, Boşanma Davası açarsa kendinizi şanslı saymalısınız.
Bu durumda erkek de boşanmaya evet diyeceğinden dava 1 yıl içinde bitebilir. Boşanmanın maddi sonuçlarına (nafaka, tazminat) ve çocukların velayetine hakim karar verir.
(kanımca; kadın çalışmıyorsa yoksulluk nafakası mutlaka, çocuklar için iştirak nafakası mutlaka, tazminata muhtemelen hüküm verilebilir. Velayetler mutlaka kadında kalır)
Kadın, Nafaka Davası açarsa şanslı değilsiniz demektir.
Kadın nafaka davasını kazanır ve resmi evlilik devam eder. (Nafakayı alır. Alamazsa Ceza davası açar ve erkek 3 ay hapis cezası alır.)
Bu durumda erkek boşanma davası açabilir. Kusurlu taraf erkek olduğu için (kadın boşanmaya hayır diyeceğinden) dava hakim tarafından red edilir (ortalama süre: 1 yıl)
Üç yıllık hukuki ayrılık süresi başlar. (süre 3 yıl)
Üç yıl bitince erkek tekrar boşanma davası açar. Resmi boşanma kararı verilir. (ortalama süre 1 yıl)
Kadın kararı temyize gönderir (ort.süre 1 yıl)
(kanımca; kadın çalışmıyorsa yoksulluk nafakası mutlaka, çocuklar için iştirak nafakası mutlaka, tazminata muhtemelen hüküm verilebilir. Velayetler mutlaka kadında kalır)
Gördüğünüz gibi şanslı olup olmadığınıza bağlı olarak bu süreç 6-8 yıl arası bile sürebilir.
Üzgünüm...
Tüm olumsuz cevaplarınıza rağmen , gayet umut doluyuz :)
Tazminat talep etmiyormuş , nafaka talebi varmış , nafaka talebinide gayet sağlam tutmuş... Eğer çok kasarsa bu durum , bizde parayı bölüşelim deriz ,dert değil ,,, Para onun olsun , bize huzur bıraksın yeter ...
Nedense bugün çok olumluyum :) Kısmet bakalım... Nelerle karşılaşıcaz...
Açıkçası velayeti çocukların yaşı küçük olduğu için alamayacağımızı biliyoruz ama insan kabul etmezde bi çıkış yolu arar ya .. öle bir durum bizimkide işte..
Kadın aldatıldığını keşke ispatlayabilse... Onur meselesi yaptı çünkü , ispatlasında rahatlasın .... Bizim söylememiz yetmedi kendisine ...
Kadınlardan korkmayan taş olsun :)
6-7-8 yıl.... sürmez okadar...
Kadının umudu bitince , bu iş bir an önce bitsin isteyecek zaten ...
Ayrılık değil , boşanma için dava açtığı kesin buarada.
Yani öle evi terk , ayrılık davası filan ... nedense avukatı ona böyle akıllar vermemiş ... Halbuki sürüm sürüm süründürüceğini iddia ettiğinden, ben böyle şeyler beklemiştim kendisinden.Her neyse...
Hepinize fikirleriniz , yorumlarınız ve çözüm önerileriniz için teşekkür ederim ...
Her nekadar genelde karamsar olsanızda.. :)
Allah kimseyi çaresiz ve umutsuz bırakmasın ...
Biz - birlikte olduğum erkek ve ben - kimse üzülmesin , çocuklar etkilenmesin , ev dağılmasın diye kendimizden çok verdik , kendimizden vazgeçtik ...
Ama kimse bunların hiçbirinden anlamadı , konuya dahil olan herkes sadece kendini düşündü...
Fitil ateşlendi , bundan sonra yapılacak birşey yok , fitilin sonunda bomba varsa , patlar .. yoksa ............ Çok şükür der otururuz..