bu yaşanan durumla ilgili karşı dava açmak ve gerçek dışı iddialardan dolayı tazminat talep etmek istiyorum, bunun için ilk duruşmayımı beklemem daha doğru olur yoksa biran evvel dava açsam mı?
Printable View
bu yaşanan durumla ilgili karşı dava açmak ve gerçek dışı iddialardan dolayı tazminat talep etmek istiyorum, bunun için ilk duruşmayımı beklemem daha doğru olur yoksa biran evvel dava açsam mı?
İlk duruşmayı beklemek durumunda değilsiniz. Hatta belki bir an önce açmanız lehinize olabilir. Çünkü, muhtemelen dosyalar birleşecek ve birlikte karar verilecektir. Bu durumda, karara çıkma süresini uzatmamak adına, şimdiden davayı açmanız, süre açısından lehinize olacaktır.
dilekçede belirtilen avukat ücretinin davalıya yükletilmesi talebi kesinlikle uygulanırmı ve bu ücret ne oranda olur ? ( 500ytl - 2000ytl - 10000ytl.....)
Bir önceki sayfada, sizin sorunuza verdiğim cevap yeterince açık değil mi?
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=36720&page=4
haziran ayında duruşmam var.
bu davayla ilgili sözlü savunma yapmam mı daha iyi olur yoksa bir avukata yazılı savunma hazırlatsam mı iyi olur?
sorumun sebebi şu;
bende boşanmayı istiyorum ama davacının beyanları ve sebebleri gerçek dışı sebebler, ben gerçekleri belirterek bu boşanmayı sağlamak istiyorum
onun ifadeleri ile benim ifadelerimin çelişmesi bu davanın seyrini uzatma yönünde etkilermi bunu öğrenmek istiyorum.
mümkünse tek celsede bitmesini ama doğru sebeblerin açıklanması ile bitmesi niyetindeyim.
Anlaşmalı boşanma olmadığı sürece, dava tek celsede bitmeyecektir. Sayın, zeus1907, bir meslektaşımızdan, profesyonel yardım almanız ve davayı avukatınızın takip etmesi lehinize olacaktır.
bende bunu düşündüm 2-3tane tanıdık avukata gittim söyledikleri şey;
avukat tutmana gerek yok iki tarafta boşanmak istiyor zaten ilk celsede biter..
???
İki tarafın da boşanmayı istemesi boşanmanın tek celsede bitmesi için yeterli değildir. İki tarafın nafaka, tazminat, velayet gibi her türlü konuda anlaşmaları, mümkünse bunu yazılı bir protokol haline getirerek mahkemeye sunmaları ve iki tarafın bizzat mahkemeye çıkıp bu şartları kabul ettiklerini beyan etmeleri gerekir.
Anlaşmalı boşanmada hakim kimin kusurlu olduğunun araştırmasını yapmaz, şahit dinlemez, kanıtları incelemez.
Daha önceden şahit dinlendiyse, kanıt sunulduysa, anlaşmalı boşanma halinde hepsi rafa kalkar.
Söz konusu maddelerden birinde anlaşmazlık varsa veya "ben haklıyım, sen haksızsın" mülahazalarına girilirse çekişmeli boşanma olur. İşler uzar, uzar, uzar.