bu gidişle facebook ada yakında bir site kapatma davası açılması an meselesi :o
Printable View
bu gidişle facebook ada yakında bir site kapatma davası açılması an meselesi :o
kuhi06 sanırım adli istinabe'den söz ediyorsunuz..veya nedir bu adli istinabe müessesi?
facebook da hiçbir grup tam olarak silinmez sadece kapalı gruba girmek istedğinizde otomatik olarak "home" sayfasına yönlendirilirsiniz. ilgili kayıtlar muhtemelen hala facebook un veritabanında ve veritabanı optimizasyonu yapılıncaya kadarda orada duracağı kesin. optimizasyondan sonrada silineceğinin garantisini kimse veremez aslına çünkü ondan önce mysql tablosundan ilgili programın ya da yetkilinin onu silmesi gerekiyor. Muhtemelen belli aralıklarla program siliyordur ama bu aralığın 1 ay kadar kısa bir süre olduğunu hiç sanmıyorum :) Basit bir v-bullettin forumda bile yöneticilerin kayıtları enaz iki yıl sakladığı düşünülürse özelliklede..
Facebookta bir kişinin benim fotoğrafımı kullandığını farkettim uyardım, şimdi bu kişinin profilini göremiyorum. profilim dışında aratıyorum bu kişiyi yok. galiba hesabını dondurdu, öyle tahmin ediyorum. ismimi kullanmamış ama fotoğraf benim eminim. mesajıma karşılıkta vermedi. bu okuduklarımdan sonra pek bir şey yapabileceğime inancım kalmadı ama:( bu konudan oldukça rahatsız oldum. Hukuki olarak yapabileceğim bir şey var mı acaba? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Fakat başka arkadaşların profillerinden yada google den arama yapıyoruz bu kişi kesinlikle çıkmıyor. fotoğrafımı başka bir kişinin arkadaş listesinde görüp farketmiştim, bu kişide şu anda bu kişiyi göremiyor. yani bir çok yol denedik görünmüyor. şimdi yapabileceğim bir şey yokmu.
http://www.facebook.com/home.php#/privacy/?view=search
bu kısımdan, aramaların hepsine kapattığınız takdirde, sizi hiçkimse arama sonuçlarında bulamaz.
Sadece Arkadaşlar
Sadece arkadaşlarım görebilir.
bu seçeneği seçtiğiniz takdirde, ortak arkadaş kişiniz bile olsa, siz aramada bulamazsınız.
Cevap verdiğin için teşekkür ederim benim derdim onu bulmak değil, fotoğrafımı kullandığı için ona hukuki olarak bir şey yapabilme imkanım varmı, şu anda ortada bir şey yok bilseydim mesaj yazmazdım ona. yani fotoğrafımı hala kullanıyor olabilir. dava açabilirmiyim mesela ama oradaki isimde muhtemelen sahte. yani savcılığa suç duyurusunda bulunsam bu ne kadar ciddiye alınır.