Evet işletebilirsiniz, eğer davanızda faiz talep etmediyseniz ilamda faizle ilgili bir hüküm yoktur. Bu durumda karar tarihinden itibaren faiz işletmeniz mümkün.
Printable View
İcra dairesine gidip kapak hesabı yaptırıp çıkan rakamı dosyaya yatırın. Bu şekilde endişelerinizi gidermiş olursunuz
örnek 4-5 i doldurmammı gerekiyor.
Dava açtığım şahsın sadece elimdeki sözleşme vasıtası ile iş adresini biliyordum.Davalıya mahkeme tebligatları hep iş adresine gitti.İş adreside şöyle; davalı müteahhit yapmış olduğu bir binada bir daireyi yazaneye çevirmiş kullanıyor.Belki bu daireyi satıp başka bir daireye yazaneyi geçirmiş olabilir.Yaptığım araştırmalar sonucu davalının üç farklı ikamet adresini tespit ettim.Adreslerde daire numaraları apartman numaraları farklı gözüküyor.Ben icra takibi yaparken iş adresinden takip yaparken davalının ikamet adresinin tespitinide isteyebilir miyim?Davalının ikamet adresini netleştirmek için başka türlü ne yapabilirim?Hacze gidilince yazanede haczedilicek birşey olmayacağı için sorun olabilir diye düşünüyorum.Fakat şahsın satmadığı daireler olabilir.Oturduğu en az iki evi olduğunu biliyorum.
cep tel numarası ve ev telefonu numarası varsa ilgili operatöre yazı gönderip adres isteyebilirsiniz. Çalıştığı bankayı biliyorsanız o bankaya yazı yazarak adres istetebilirsiniz icra dosyasından. Ayrıca vergi numarasını biliyorsanız vergi dairesinden de yine adres sordurabilirsiniz.
Selamlar,
Alacak davalarında yazılı veya sözlü herhangi bir anlaşma yapılmamışsa (hiçbişey konuşulmamışsa) davanın alacaklı lehine sonuçlanması durumunda avukatlık vekalet ücretinin dışında avukatların alınan para üzerinden kanuni bir yüzde alma hakkı var mıdır? Yoksa müvekkilin insiytifinde midir? Eğer var ise bunun limitleri nelerdir?
cep numarası ile vergi numarasını biliyorum.fakat vergi dairesinde terk şeklinde farklı kayıtlar bulunabiliyor.ayrıca vergi dairelerinde adresi pek önemsemiyorlar ve soruşturmuyorlar.birde icra vasıtası ile borçludan ikamet adresi talep edilebilir mi?yukarıdaki kurumlara yazı yazılmasının bir masrafı var mı?
görüştüğüm bir avukat davayı kazanırsa alacağın %10-15 arası talepte bulunmuştu.