-
sayın hamacıoğlu,
savcılık, yürüttüğü soruşturma neticesinde tâkipsizlik kararı verdiği takdirde, (hangi suça ilişkin olarak hangi nedenle bu yönde karar verildiğine) dair tâkipsizlik kararı, size tebliğ edilecektir. söz konusu karara karşı, bir üst mahkeme olan ağır cezâ mahkemesine, kanuni süresinde itiraz hakkınız ve ayrıca, aynı suçlara ilişkin de, şahsi dâvâ açma hakkıınız da ayrıca mahfuzdur.
öte yandan; dâvânız, kira bedelinin ödenmemesi sebebine istinaden tahliye ve alacak dâvâsı olduğu ve ispat yükünün kiracınızda olduğu nazara alındığında, hangi sebepten (kiracınızın tanıklarının dinlenmesine) karar verilmiş olduğunu da, açıkçası anlayamadım.
-
Sayın zara,
sabrınıza ve ilginize sonsuz teşekkürler ve saygılar.
Savcılıga verdiğim dilekçede,suçun niteliği kapsamında hakaret dışında tehtit,dükkanı yakarım ve zarar vereceğini vs. suç teşkil edecek konuları ayrıntılı olarak belirttim.
Mualesef bunları söylediğine dair bir şahitim yoktur çünkü ayrı illerde olduğumuz için telefon ile temas halindeydik bu nedenle kiracı buna güvenmektedir çünkü şahit gösteremiyorum fakat ben inanıyorumki yüceT.C.
adaleti doğru olanın yanındadır ve sayın savcımızda bu güzide mesleğe yıllarını verdiginden kanaatimce bu meslek içinde insan sarrafı olmuştur ve
her kim ise dogrunun yanında olacaktır, az cok kimin yalan konuşup/konuşmadıgını tahmin ve tespit edecektir.
1. Eğer takipsizlik kararı cıkarsa kiracım hakkında cezalandırılması talebi ile
şahsi dava acma ve ayrıca maddi-manevi tazminat talebinde bulunacagım.
2. Karardan sonra ne kadar gün içinde cezalandırılması talebinde bulunabilirim?
3. Maddi-manevi tazminat talebinde nezaman bulunabilirim?
4. Ceza mahkemesine kanuni itiraz ve şahsi dava açma sürem nezaman süre içindedir?
5. İspat yükünün kiracımda olamasına ragmen kiracımın tanıklarının dinlemesini bende anlamış değilim.
a. Mahkemede kiracı ben kirayı elden veriyorum şahitim var demiş ve hakimde şahitlerin dinlenmesi ve ispatı için mahkemeyi ertelemiş gerisi malumunuz olandır.
b. Anlayamadığım şu var kirayı ödemedigi 8 aya (bu ay dahil) kadar
banka hesabımıza ödeyen kiracı 2 defa noterden ikaz gönderildikten sonra ödemiyor ve bu süre zarfında elden 8 aydır ödediğini hakime söylüyor bu ne
kadar inandırıcı bilemiyorum gerisi malumunuzdur. saygılar teşekkür ederim.
ne mutlu türküm diyene
-
sayın hamacıoğlu,
bir hususun altını açık ve net olarak çizmek istiyorum:
savcılık, sizin dediğiniz şekilde, ("kimin yalan söyleyip söylemediğine göre az çok tahmin edip etmemesine göre") DEĞİL, SORUŞTURMA NETİCESİNDE ELDE ETTİĞİ DELİLLERE DAYANARAK VE ARTI: KAMU YARARI DA MEVCUT İSE, tâkipsizlik kararı vermeyecektir. savcılık, hazırlık soruşturması esnasında, bu suçun işlendiğine az çok KANAAT getirdiği takdirde ,(bu suçun kesin olarak işlendiğinin kabulü anlamına gelmeksizin) ve kamu yararı da söz konusu ise kamu dâvâsı açılacaktır. aksi takdirde; "yeterli delil elde edilemediğinden" veya "kamu yararı görülmediğinden" tâkipsizlik kararı verebilecektir. bu tamamen savcının (ve dolayısıyla devletin) görevi ve yetkisi ile ilgilidir.
ayrıca; ister amme dâvâsında isterse açacağınız şahsi dâvânızda olsun, ilgili suçların yargılanması uzun bir yargı süreci demektir ve neticede (karşı tarafın da savunma ve delil ileri sürme hakkının mevcut olduğunu da göz önüne alırsanız) ne gibi bir hüküm çıkacağını da şimdiden tahmin etmenin imkânsız olduğunun herhalde siz de farkındasınız.
bu nedenle; eğer dilekçenizde tanık belirtmemişseniz, zaten, büyük bir ihtimalle tâkipsizlik kararı verileceği gibi, kaldı ki, tanıklarınızın olmadığını beyân ettiğinize göre, olası bir dâvâda da sonuç farklı olmayacaktır. ayrı ayrı illerde oturduğunuz ve kiracınızla sadece telefonla görüştüğünüzü de ayrıca ifâde etmektesiniz.
bu nedenle; gerek savcılık soruşturması neticesinde ve gerekse açacağınız bir şahsi dâvâ sonucunda, kiracınız aleyhine herhangi bir mahkeme kararı alamayacağınız, aşikârdır. ayrıca; şahsi dâvâ açıp delil yetersizliğinden bu dâvâyı kaybettiğinizde, yaptığınız mahkeme masrafları da uhdenizde kalacağı gibi, üstelik, karşı tarafın vekâlet ücreti vs. mahkeme masraflarını da ödemek zorunda kalabileceksiniz.
o halde; madem ki; maddiyat sizin için ikinci plandadır. bence, sadece, sinirlerinizi daha da harap edecek, bu uzun (ve de sonuç alamayacağınız) yargı sürecine hiç müracaat etmeyin. kötü sözün sahibine ait olduğunu düşünüp, avukatınızdan tahliye+alacak dâvâsının neticesini beklemekle kifâyet edin.
-
suç tarihinden itibaren şahsi dâvâ açma (ve tazminat tâlebinde bulunma) süresi, temel kural olarak bir yıldır.
ayrıca; anlattığınız olaylar ile, dâvânızda cereyân eden/etmesi gereken olaylar birbiri ile çelişiyor sanki. ispat yükü kiracınızda olduğuna göre, kira bedellerinin ödendiğinin tanıkla ispatı mümkün olmayıp, (karşı taraf böyle bir tâlepte bulunduğu takdirde, sizin bu hususta tanık dinlenmesine muvafakat etmediğinizi) beyân etmeniz gerekir. bu duruma göre; sizin dâvânızda, HANGİ KONUDA tanık dinlemesine karar verilmiş olduğunu, dâvânızın niteliğinin farklı olup olmadığı ) gibi bilgileri,avukatınızdan öğrenmeniz gerekecektir. zira; bu noktada, sizi yanlış bilgilendirmemiz ve yönlendirmemiz söz konusu olabilecektir.
-
Sayın Zara,
Mualesef ben halen sorunumu çözemedim ve mahkeme nisan ayına ertelendigi için mualesef beklemedeyim. Kiracıda kirayı ödememeye devam etmektedir (bu ay ile 9 ay oldu) dediğim gibi benim için para ikinci planda yeterki bu kendini bilmez insanlıktan nasibini almamış bu kişinin dükkanı boşaltmasıdır. Avukatımdan ögrendigime göre icra müddeti bu pazartesi yani 21 mart 2005'de sona eriyormuş, muhtemelen
bu hafta içinde icra gidecek. Sizi rahatsız ederek bir kac soru sormak istiyorum. Kiracımın dükkan komşusundan ögrendigime göre kiracı kısa
bir süre içinde kaçacakmış elektrik ve su paralarınıda biriktirmiş bunlarıda bırakaraktan kaçacakmış ne yapmam lazım, mahkeme böyle uzadıgı için hiç bir şey olmaz ve icra falanda gelmez diyormuş bunu demesinin nedeni de mahkemenin agustos ayından beri devam etmesidir demiş. Malumunuz savcılıga dilekçede verdim devamlı takip etmekteyim fakat halen bir sonuç ve bir cevap gelmedi. Dediğim gibi para ikinci planda fakat elektrik ve su parasınıda bırakması bu hazmedilecek gibi degil.
Sayın Zara, benim anlayamadıgım şu kiracı kirasını ödemiyor ve ödemeyecegim diyor konuştugunda hakaretvari ve beni suca teşvik edici konuşuyor 9 aydır kiranı alamıyorsun,mahkemeye veriyorsun aylardır sürünüyorsun ayrıca savcılıga suc duyurusunda bulunuyorsun
mualesef hic bir cevap alamıyorsun ve kiracı karşına geçip sana bir şey yapamadığın için gülüyor. Bu sorunu illegal yolla halletsen suçlu duruma düşüyorsun anlayamadım gitti. Aslında karşımdaki kişi o kadar bana göre ufak ki seviyesine inmek istemiyorsun ve kanunlar önünde dürüst vatandaş iken suçlu duruma düşeceksin. Size göre ne zaman müsait olursanız sorularımı cevaplarsanız memnun olurum gösterdiginiz ilgi ve alakaya şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.
-
Sayın Zara,
Mualesef ben halen sorunumu çözemedim ve mahkeme nisan ayına ertelendigi için mualesef beklemedeyim. Kiracıda kirayı ödememeye devam etmektedir (bu ay ile 9 ay oldu) dediğim gibi benim için para ikinci planda yeterki bu kendini bilmez insanlıktan nasibini almamış bu kişinin dükkanı boşaltmasıdır. Avukatımdan ögrendigime göre icra müddeti bu pazartesi yani 21 mart 2005'de sona eriyormuş, muhtemelen
bu hafta içinde icra gidecek. Sizi rahatsız ederek bir kac soru sormak istiyorum. Kiracımın dükkan komşusundan ögrendigime göre kiracı kısa
bir süre içinde kaçacakmış elektrik ve su paralarınıda biriktirmiş bunlarıda bırakaraktan kaçacakmış ne yapmam lazım, mahkeme böyle uzadıgı için hiç bir şey olmaz ve icra falanda gelmez diyormuş bunu demesinin nedeni de mahkemenin agustos ayından beri devam etmesidir demiş. Malumunuz savcılıga dilekçede verdim devamlı takip etmekteyim fakat halen bir sonuç ve bir cevap gelmedi. Dediğim gibi para ikinci planda fakat elektrik ve su parasınıda bırakması bu hazmedilecek gibi degil.
Sayın Zara, benim anlayamadıgım şu kiracı kirasını ödemiyor ve ödemeyecegim diyor konuştugunda hakaretvari ve beni suca teşvik edici konuşuyor 9 aydır kiranı alamıyorsun,mahkemeye veriyorsun aylardır sürünüyorsun ayrıca savcılıga suc duyurusunda bulunuyorsun
mualesef hic bir cevap alamıyorsun ve kiracı karşına geçip sana bir şey yapamadığın için gülüyor. Bu sorunu illegal yolla halletsen suçlu duruma düşüyorsun anlayamadım gitti. Aslında karşımdaki kişi o kadar bana göre ufak ki seviyesine inmek istemiyorsun ve kanunlar önünde dürüst vatandaş iken suçlu duruma düşeceksin. Size göre ne zaman müsait olursanız sorularımı cevaplarsanız memnun olurum gösterdiginiz ilgi ve alakaya şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.
-
Sayin hamacioglu,
Hatirladigim kadari ile, siz, tahliye ve alacak dâvâsi açmistiniz. Dâvânizin kapsaminda kalan aylara iliskin kira bedellerinin tahsili bu nedenle, ancak dâvâ sonunda mümkün olacaktir. Fakat bu arada, dâvâ devam ederken, sizin, muaccel hale gelen diger aylara ait kira bedellerinin de peyderpey, ilâmsiz icrâ tâkibi ile isleme koymaniz gerekirdi. Umarim avukatiniz bu hususlari yerine getirmistir. "Bugün itibari ile icrâ gidecek" derken kast ettiginiz, yapmis oldugunuz tâkibin kesinlesmis olmasi nedeniyle hacze gitmeniz olsa gerektir.
Kiracinizin kaçacagindan endise ediyorsaniz, ihtiyati haciz yaptirmanizi tavsiye ederim. islemis ve isleyecek olan (gelecekteki) alti aya ait kira bedellerini de garantiye almak için, ya ihtiyati haciz ya da "hapis hakki" olarak tâbir edilen, kiracinizin esyalarini rehin almanizi tavsiye ederim. Rehin aldiginiz esyalari satisi ile kira alacaginizi tahsil etmeniz mümkündür. Su ve elektrik bedellerini de ayni sekilde, ayri olarak veya kira bedeline ekleyerek icrâ tâkibi konusu yapabilirsiniz. Unutmayin,Kiraci,- mecur zimmetinde kaldigi sürece-, mecurla ilgili her türlü borçlardan sorumludur. Buna, mecura kiraciniz tarafindan verilebilecek her türlü hasar da dâhildir.
Tâkip kesinlesmisse, vakit geçirmeden haciz yapin. Bir yandan da, kiraciniza ait baska yerde gayrimenkûl vb. mallar varsa onlari tespit ederek bunlar üzerinde ek haciz uygulayin. Dosyalarda mal beyâni varsa bu mallari da hacizde dikkate alin. Bunlar, esasinda, her avukatin bildigi veya bilmesi ve uygulamasi lâzim geldigi islemlerdir.
Örnegin tahliye dâvânizin bir türlü sonuçlanmamasinin sebebi nedir? Ben, pek anlayamadim açikçasi. Kisaca; avukatinizin lâyiki ile görevini yapmadigini düsünüyorsaniz; ki bu islemler bugüne kadar gerçekten yapilmadi ise, son söz olarak derim ki: Avukatinizi azledin ve baska bir avukata vekâlet verin.
Savciliga yaptiginiz suç duyurusunu ise ,- bence- bir süreligine UNUTUN. Size pesinen söyleyeyim: O suç ihbârinizdan hiç bir sonuç çikmaz. Çikacak tek sonuç; savcinin verecegi tâkipsizlik karari olacaktir.
Karar da zaten size teblig edilecektir. O konuya bosuna kafa yorup üzülüyorsunuz.
Umarim bir an önce probleminiz çözülür. Sormak istediginiz hususlar varsa, foruma ekleyebilirsiniz. Saygilarimla.
-
Sayin hamacioglu,
Hatirladigim kadari ile, siz, tahliye ve alacak dâvâsi açmistiniz. Dâvânizin kapsaminda kalan aylara iliskin kira bedellerinin tahsili bu nedenle, ancak dâvâ sonunda mümkün olacaktir. Fakat bu arada, dâvâ devam ederken, sizin, muaccel hale gelen diger aylara ait kira bedellerinin de peyderpey, ilâmsiz icrâ tâkibi ile isleme koymaniz gerekirdi. Umarim avukatiniz bu hususlari yerine getirmistir. "Bugün itibari ile icrâ gidecek" derken kast ettiginiz, yapmis oldugunuz tâkibin kesinlesmis olmasi nedeniyle hacze gitmeniz olsa gerektir.
Kiracinizin kaçacagindan endise ediyorsaniz, ihtiyati haciz yaptirmanizi tavsiye ederim. islemis ve isleyecek olan (gelecekteki) alti aya ait kira bedellerini de garantiye almak için, ya ihtiyati haciz ya da "hapis hakki" olarak tâbir edilen, kiracinizin esyalarini rehin almanizi tavsiye ederim. Rehin aldiginiz esyalari satisi ile kira alacaginizi tahsil etmeniz mümkündür. Su ve elektrik bedellerini de ayni sekilde, ayri olarak veya kira bedeline ekleyerek icrâ tâkibi konusu yapabilirsiniz. Unutmayin,Kiraci,- mecur zimmetinde kaldigi sürece-, mecurla ilgili her türlü borçlardan sorumludur. Buna, mecura kiraciniz tarafindan verilebilecek her türlü hasar da dâhildir.
Tâkip kesinlesmisse, vakit geçirmeden haciz yapin. Bir yandan da, kiraciniza ait baska yerde gayrimenkûl vb. mallar varsa onlari tespit ederek bunlar üzerinde ek haciz uygulayin. Dosyalarda mal beyâni varsa bu mallari da hacizde dikkate alin. Bunlar, esasinda, her avukatin bildigi veya bilmesi ve uygulamasi lâzim geldigi islemlerdir.
Örnegin tahliye dâvânizin bir türlü sonuçlanmamasinin sebebi nedir? Ben, pek anlayamadim açikçasi. Kisaca; avukatinizin lâyiki ile görevini yapmadigini düsünüyorsaniz; ki bu islemler bugüne kadar gerçekten yapilmadi ise, son söz olarak derim ki: Avukatinizi azledin ve baska bir avukata vekâlet verin.
Savciliga yaptiginiz suç duyurusunu ise ,- bence- bir süreligine UNUTUN. Size pesinen söyleyeyim: O suç ihbârinizdan hiç bir sonuç çikmaz. Çikacak tek sonuç; savcinin verecegi tâkipsizlik karari olacaktir.
Karar da zaten size teblig edilecektir. O konuya bosuna kafa yorup üzülüyorsunuz.
Umarim bir an önce probleminiz çözülür. Sormak istediginiz hususlar varsa, foruma ekleyebilirsiniz. Saygilarimla.
-
Sayın Zara,
Efendim saygı bizden sizler bizlere degerli zamanınızı ve degerli bilgilerinizi aktardıgınız icin size nekadar teşekkür ve saygı sunsak azdır. Avukatımızla görüştük bize ilamsız icra takibini işleme koyduğunu söylüyor,bunun 30 gün süresi varmış (sizler daha iyi bilirsiniz) bu 30 gün süre 22 Mart 2005 tarihinde doldu, bugün avukatımızla görüştüğümüzde (tlf. ile) daha haczi götürmedigini neden olarak da kiracının ödemiş oldugu son 3 ayın kirasınıda eklettigini söyledi ama cumaya kadar götürecegini söyledi bu konuda sizler kadar degerli fikre sahip olmadıgımız için inanmak zorunda kalıyoruz.
Sizinde dediginiz gibi avukatımıza sordugumuzda ilamsız ıcra takibi işlemini yaptıgını söylüyor.Takip kesinleşmiş fakat avukatımızın geregını
yapmasını beklemekteyiz. Davamızın bir türlü sonuçlanmamasının (menfi) nedeni olarakta duruşmada kiracının ödememiş aylara ait kira
bedellerini elden verdigine dair şahitim var demesi nedeniyle duruşma bir ay sonraya ertelenmişti bu anılan ay duruşması geldiginde davaya bakan hakimin dogum iznine ayrılması nedeniyle yerine bakan hakim tarafında duruşma nisan ayına ertelendi. Saygılarımla....
-
Sayın Zara,
Efendim saygı bizden sizler bizlere degerli zamanınızı ve degerli bilgilerinizi aktardıgınız icin size nekadar teşekkür ve saygı sunsak azdır. Avukatımızla görüştük bize ilamsız icra takibini işleme koyduğunu söylüyor,bunun 30 gün süresi varmış (sizler daha iyi bilirsiniz) bu 30 gün süre 22 Mart 2005 tarihinde doldu, bugün avukatımızla görüştüğümüzde (tlf. ile) daha haczi götürmedigini neden olarak da kiracının ödemiş oldugu son 3 ayın kirasınıda eklettigini söyledi ama cumaya kadar götürecegini söyledi bu konuda sizler kadar degerli fikre sahip olmadıgımız için inanmak zorunda kalıyoruz.
Sizinde dediginiz gibi avukatımıza sordugumuzda ilamsız ıcra takibi işlemini yaptıgını söylüyor.Takip kesinleşmiş fakat avukatımızın geregını
yapmasını beklemekteyiz. Davamızın bir türlü sonuçlanmamasının (menfi) nedeni olarakta duruşmada kiracının ödememiş aylara ait kira
bedellerini elden verdigine dair şahitim var demesi nedeniyle duruşma bir ay sonraya ertelenmişti bu anılan ay duruşması geldiginde davaya bakan hakimin dogum iznine ayrılması nedeniyle yerine bakan hakim tarafında duruşma nisan ayına ertelendi. Saygılarımla....