Re: Kayıp 8 asker derhal sağ ve salim geri alınmalıdır
ben kursunu elıme aldım meraklı arkadasım.. dedem benım havacı pılot olmamı ısterdı..ama olamadım sakatlandım sınavı gecemedım..eger olsaydım hıc gozumu kırpmmadan ates ederdım cunkı cok ıyı bır nısancıyım kursunum bıttımı cebımdekı som kursunla kendımı bıtırırdım...asla haın dedırtmezdım..
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Kaçırılan askerlerin sağ salim dönmeleri sevindiricidir. Kan üzerinden hamaset yapmanın anlamı yoktur. Askerlere verilmiş kesinleşmiş bir ceza şu noktada bulunmadığına göre bundan sonrası yargının konusudur. Yargı kararı ile suçluluğu tescil edilmemiş herkesin masum olduğu kabul edildiğine göre, bu konudaki yorumlar o insanların kişilik haklarına direkt bir saldırıdır. Yargı kararını verir, suçlu bulunurlarsa cezalarını yasalar çerçevesinde çekerler. Ondan ötesi yorumlar gereksizdir. Konuyu burada kapatmanızı rica ediyorum.
Selamlar,
sızden ozur dılıyorum
Çok afedersiniz mesleğinizi yazmamışsınız ama hakim değilsiniz herhalde değil mi? Hangi hakla birden fazla kişi hakkında hain nitelendirmesini yaptığınızı anlayamadım. Bildiğim kadarıyla tutuklanan askerlerin üzerine atılan ithamlarda vatana ihanet yok. Ve yanlış biliyorsam hukukçu arkadaşlar düzeltsin vatana ihanetten yargılanalar ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılır. Değiştirilen T.C.K. da ise idamla yargılanmaktaydı. Elinizde herhalde bizim bilmediğimiz bazı deliller varki insanların üzerine hain damgasını bu kadar kolay yapıştırabiliyorsunuz.
Birkaç aydır forumlara herhangibir yorum yapmıyordum. Ama bu kadar pervasız yapılan yorumlara da dayanabilmek biraz zor oldu doğrusu.
Bir de herhalde artık yazılanlar yöneticilerin denetiminden geçmiyor. Denetimden geçtiği zamanlarda bu denetimlere karşıydım ama bu kadar pervasız "söyledim oldu" yazılarının bir hukuk sitesinde olması yadırgatıyor.
Forum kurallarında yazım kurallarına uyulması gerektiği söyleniyor aksi taktirde yazıların silineceğinden bahsediliyor ama herhalde bu kurallar sizin için geçerli değil.
Saygılarımla.
Alıntı:
sudakı parıltı rumuzlu üyeden alıntı
cok ıyı bır nısancıyım kursunum bıttımı cebımdekı som kursunla kendımı bıtırırdım...asla haın dedırtmezdım..
Sayın sudakiparıltı,
Kaçırılan 8askerimize tek hain diyen sizsiniz öncelikle bunu hatırlatmak isterim. Daha önceki askerlerimiz de kaçırıldı, bunlar da.. Ama bunlar HAİN... NEDEN?? Çok merak ettim NEDEN?? Yargının, Türk halkının bilmediği neyi biliyorsunuz? Sadece hain damgasını yapıştırmakla olmuyor, bunu sağlam delillere de dayandırmak gerekiyor. Son 1 ayda, Türk halkın teröre gösterdiği tepkiyi, askerlerimizi sahiplenmesini herkes gördü.. Bir Türk askerine hain demek öyle kolay değil......
Ceza hukukundak "suçsuzluk karinesi" diye bir şey var. Bunun anlamı; "suçlu olduğu mahkeme kararı ile kesinleşinceye kadar suçsuzdur". Suçlu olan cezasını çeksin, ama suçu kesinleştiğinde..
Bu askerlerin dtp gençlik kolu üyeleri olduğu yazıldı.Aşırı uç tepki olmamalı elbette ama hoşgörünün de sınırı vardır.Sahte hoşgörü göstermektense aşağılamadan ama düşüncelerin açıkça ifade edilmesine terörizme gösterilen tepki kadar tepki gösteriliyor.Aman birilerini kırmayalım.Evet kırmayalım ama biz de kırılmayalım.
Sayın Hilaldeniz,
Dtp gençlik kollarına üye olduklarını neden vurguladığınızı anlayamadım. Olsalar bile bu neyi değiştir ki. Dtp ye üye olmak suç mudur? Hapis cezasını mı gerektirir ki?
Saygılarımla.
dtp nin siyaseti ortada bu yüzden vurguladım.Pkklılara terörist dedirtmedikleri için vurguladım.Dolayısıylada dtp ye üye olanların da aynı amaç içinde olduklarını söylüyorum.
Bu forumu sadece okuyor yazmıyordum ama görülen o ki çığrından çıkma yolunda emin adımlarla gidiyor.
Teslim alınan askerlerin tutuklanacağı aşikardı. Ancak bu onların tamamının suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi hepsi suçsuz diyede bir yargıya varmamızı engeleyecek bir durumdadır.
Bie asker hakkında daha önce ''pkk ya yardım ve yataklık suçundan hapis cezası aldı '' diye bir söylenti var DTP ye üye oldukları yolunda yok. Böyle durumlarda söylentilere aldanıp fısıltı gazetesinin rüzgarına kapılmamak gerekiyor.
Bir forumda sormuştum buradaki soru '' Kaçırılan sekiz askerimiz çatışma sonrasımı çatışma öncesimi kaçırıldı ?'' aslında aranan yanıt bu sorunun yanıtıdır. Bunun içinde gerek yaralı kurtulan gazilerimizin gerekse bu erlerin ifadeleri didik didik edilecek eldeki telsiz konuşmaları değerlendirilecek ve sonuca gidilecektir.
Zaten tutuklama kararındaki iki ibare arananın bu olduğunu ortaya koymaktadır. ''Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delilerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek'' Kaçırılan lişilerin kendi iradeleri haricinde götürüldüğünü kabul etmemiz gerekmektedir. İZİNSİZ BAŞKA ÜLKENİN TOPRAKLARINA GEÇMEK ile suçlama yapıldığına göre burada aranan kaçırıldılar mı gittiler mi dir ?
Ancak hukuki süreç sürerken bu konularda fazla yorum yaparak konuyu saptırmanın alemide yoktur. Kaldıki elimizde yeterli bilgi belge de bulunmamaktadır. SEVİNDİRİCİ OLAN BİR ASKERİMİZİN BURNU BİLE KANAMADAN SAĞ SALİM DÖNMÜŞ OLMALARIDIR ( ALINIŞ ŞEKLİ ASKERLERİN DEĞİL BAŞKALARININ AYIBI O AYRI BİR FORUMDA TARTIŞILIYOR.) Bundan sonraki süreç Askeri ve hukuki süreçtir. Bakacağız göreceğiz...
Lütfen casus ajan filmi seyredip bunu askerlere mal etmeyelim. Savaşta hiç bir askere kendini öldür emri verilmez verilemez. En kutsal ve hukuki hak yaşam hakkıdır. Askerlere ÖL emri verilse uluslararası kanunlarda '' savaş esirlerinin değişimi'' olmaz hepsi öleceğinden.. Her askerin birinci görevi YAŞAMAKTIR. Zaten bunlar değerlendirildiğinden askerlikte ki ilk ilke BİLMESİ GEREKEN ilkesidir. Herkes yetkisi doğrultusunda bilir fazlasını değil. Dolayısı ile esir düşen bir erden ciddi bilgi alınamayacağını her ülke askeri bilir.
Elimizde bilgi yokken hiç bir kimseyi VATAN HAİNLİĞİ ile suçlayamayız şuçlamamalıyız. Bu okadar ucuz değildir. Anladğım kadarıyla bazı üyeler bu konularda çok hassas olduğundan kantarın topunu kaçırmaktadır. Bunun zararı bize olur unutmayın keskin sirke küpüne zarar verir Öfke ile kalkan zarar la oturur ata sözleri bunu anlatan en iyi örnektir. Yeterli veri olmadan öngörümlerde bulunmak hatayı doğurur. Bende bu konuda birşeyler tahmin ediyorum ama dikkat ettiyseniz hiç yazmadım. Ve eminim ki öngörüm bir çoğunuzdan daha gerçeğe yakın çıkacaktır.
Birbirimizi kırmayalım. Hayali olaylar yaratmayalım. Gerçekleri saptırmayalım. Şurası bir gerçektir ki halihazırda orada görev yapan askerler bizim canlarımız kanlarımızdır.