Cevap: Re: Boşanma davasının reddi halinde tedbir nafakası
Alıntı:
dominant89 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar erkek olarak bu kadar mağdur edilmek istemiyorsanız evliliğe nasıl ikna ettiyseniz o sevimli eşlerinizi anlaşmalı boşanmaya da ikna edin.Karşılıklı atışmalar ve çekişmelerle ne zaman kaybedin nede gereğinden fazla paranızı.
Ben de aynı fikirdeyim. İki tarafın da bu "işin" çok da hoş olmayacağını ve hele ortada bir de çocuk varsa iki tarafın da fedakarlık yapması gerekiyor.
İki tarafın da bu süreçte karşısındakilere maddi-manevi bazı haklar vermesi gerektiğini bilmek durumunda.
Cevap: Re: tedbır dvm edermı
Alıntı:
Av.Ergün Vardar rumuzlu üyeden alıntı
Karar kesinleşene kadar tedbir nafakasının devamına,karar kesinleştikten sonra tedbir nafakasın yoksulluk nafakasına dönüştürülmesine şeklinde hüküm kurulabilir.
Kasım 2004 de açmış olduğum boşanma davam şubat 2006 da RED edildi..Gerekçeli kararda...Mahkememizin 03 .03.2005 günlü celsesinde takdir edilen tedbir nafakasının hüküm kesinleşinceye kadar devamına....ibaresi var.Tebligatlar usulüne uygun yapılmış olup dava temyiz edilmemiştir..bugüne kadar 200 tl. tedbir nafakası ödemeye devam ettim...kesinleşme tarihi 12 mart2006...şimdi ben bu nafakaları boşa mı ödedim...?..3 yıllık fiili ayrılığa etkisi nedir..? saygılarımla..
Alıntı:
HUKUKCULAR KRALI rumuzlu üyeden alıntı
Kasım 2004 de açmış olduğum boşanma davam şubat 2006 da RED edildi..Gerekçeli kararda...Mahkememizin 03 .03.2005 günlü celsesinde takdir edilen tedbir nafakasının hüküm kesinleşinceye kadar devamına....ibaresi var.Tebligatlar usulüne uygun yapılmış olup dava temyiz edilmemiştir..bugüne kadar 200 tl. tedbir nafakası ödemeye devam ettim...kesinleşme tarihi 12 mart2006...şimdi ben bu nafakaları boşa mı ödedim...?..3 yıllık fiili ayrılığa etkisi nedir..? saygılarımla..
Hükmün kesinleşmesinden sonra ödenen tedbir nafakası sizin deyiminizle boşuna ödenmiştir. Ancak bu durumda karşı taraf tedbir nafakasının artırılması davası açıp 3 yıllık süreçtede bu nafakayı alabilirdi.
3 yıllık fiili ayrılığa bir etkisi olmamakla beraber bu 3 yıl içinde bir araya gelmediğinizi bu nafaka dekontları ile belgelendirebilirsiniz en fazla.
O zaman bu 3 yıllık ayrılık süres içinde kadın evine dönmez ise (haklı bir nedeni olmadan) yine nafaka alabilirmi?
Alıntı:
erhan.1973 rumuzlu üyeden alıntı
O zaman bu 3 yıllık ayrılık süres içinde kadın evine dönmez ise (haklı bir nedeni olmadan) yine nafaka alabilirmi?
RED edilen dava açılmakla davalı kadın "ayrı yaşama" ya hak kazanmış olur mu..?..olursa nafaka almasıda normaldir...davacının nafakayı vermek istemeyişi davalıyı af ettiğine mi delalet eder....?...benzer davalara bakmak lazım....ben kendi davamda 3 senelik süre zarfında icra marifetiyle devamlı surette ödedim...fiili ayrılık davasında da nafaka dekotlarını ibraz ettim...davam 23 martta....
Yani demek istediğim şu: Dava reddedildikten sonra çiftler evli olarak yaşamlarına devam edebilirler. Kadın evine kendi isteğiyle dönmüyorsa, eşinden ayrı yaşamak istiyorsa nasıl olur da nafaka alabilir?
Alıntı:
Yani demek istediğim şu: Dava reddedildikten sonra çiftler evli olarak yaşamlarına devam edebilirler. Kadın evine kendi isteğiyle dönmüyorsa, eşinden ayrı yaşamak istiyorsa nasıl olur da nafaka alabilir?
Alabilir çünkü bunun adı yoksulluk nafakası, ve medeni kanunda erkek eşine bakma yükümlüğünde ( tam böyle geçmeyebilir )
Benim tanıdığım iki kişi de üç yıllık dönem devam ediyor ve eşlerinden ayrı yaşıyorlar, yoksulluk nafakası alıyor.
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Alabilir çünkü bunun adı yoksulluk nafakası, ve medeni kanunda erkek eşine bakma yükümlüğünde ( tam böyle geçmeyebilir )
Benim tanıdığım iki kişi de üç yıllık dönem devam ediyor ve eşlerinden ayrı yaşıyorlar, yoksulluk nafakası alıyor.
"yoksulluk nafakası" boşanmanın bir neticesidir...halbuki burada red olmuş bir dava vardır....ortada boşanma yoktur....
Alıntı:
Dava reddedildikten sonra eşler kendi rızalarıyla bir araya gelirlerse ne ala bir sıkıntı yok...davası red edileni koca farzederek ;kadın evine kendi isteğiyle dönmüyorsa;kanaatimce ,koca ;kararın kesinleşmesini müteakip "tedbir nafakası" nı ödemeyi durdurur....yanılıyorsam saygıdeğer hukukçularımız lütfen düzeltsinler....ammavelakin yine kanaatimce kadın ;kendisine dava açılmakla "ayrı yaşamaya" hak kazandığı için ya da başka sebeplere binaen nafaka davası açıp nafaka taleb edebilir...
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Yeni Medeni kanuna göre aile reisi kavramı terk edilmiş olup erkeğin eşine bakma yükümlülüğüne dair bir düzenleme mevcut değil.
Kadın elbette nafaka talep edebilir, ancak bu boşanma davasının devamı süresince takdir olunan tedbir nafakasından farklı bir nafakadır. Ayrı bir davayı gerektirir.