Re: Güle Güle CUMHURBAŞKANIM
Bekir COŞKUN
bcoskun@hurriyet.com.tr
http://www.hurriyet.com.tr/_yazarlar/images/2b.jpg 10.5’uncu Cumhurbaşkanı...
CUMHURBAŞKANI’nı halkın seçmesine ilişkin referandum yasası için havaalanlarında oy verme işlemi başlıyor ve halkın oyuna sunulan yasada "11’inci Cumhurbaşkanı’nı halk seçer" diyor.
Eeee...
Abdullah Gül de 11’inci Cumhurbaşkanı.
Etti mi iki tane 11’inci...
Yasayı "12’nci Cumhurbaşkanı’nı halk seçer" diye düzeltmek de şu aşamada olanaksız, çünkü Meclis tatile girecek ve Anayasa değişikliği de gerekli.
İki tane "11’inci Cumhurbaşkanı" olmaz.
10 ile 11 arasında ise rakam yok...
*
Cumhurbaşkanları niye numara ile anılırlar?
Gerçi Fransızların Louis serisinde olduğu gibi tarihte birçok numaralı imparatorlar, krallar, padişahlar var. Ama onların isimleri aynı. Diyelim ki anons edildiğinde Louis’lerin 16’sı birden mikrofona koşmasınlar diye belki...
Kenan Evren ile Süleyman Demirel arasında hiçbir isim benzerliği yok. Zaten bu numaralama işini de Demirel icat etti, kendisine "eski" denilmesin diye.
Abdullah Gül kaçıncı?..
11’inci...
Peki, şu anda oylanmakta olan, askılarda, işlemlerde ve Yüksek Seçim Kurulu’nun tüm kararlarında yer alan "11’inci Cumhurbaşkanı’nı halk seçer" hükmü ne oluyor?
10’uncu Cumhurbaşkanı Sezer idi gitti, 11’inci şu sıralarda yapılan referandumla "seçilir" deniyor.
Geriye kalıyor 10 ile 11’in arası.
10 ile 11’in ortası ise...
10.5...
*
Her zaman şakayla takıldığım, genç gazetecilere her zaman örnek gösterdiğim sevgili Uğur Dündar, Başbakan ile o ünlü söyleşisinde sanırım bunu açmak istedi.
Ancak yanıtı yok.
Bu bir demokrasi kazasıdır, nasıl olsa düzeltilir.
Ama iktidardaki arkadaşların ne halde olduklarını gösteriyor bize. Bir "11’inci Cumhurbaşkanı" daha seçiyorlar.
Olmadı Abdullah Gül’e "10.5’uncu Cumhurbaşkanı" denilir, olur biter...
Re: Güle Güle Cumhurbaşkanım
Hadi bakalım şimdi yeni bir tartışma.! Referandum da olası kabul sonrası sayın gül Cumhurbaşkanı olarak kalırmı? Yoksa yeni bir seçim zorunlumudur.
Şimdiden yorumları merakla bekliyorum.
Saygılar.
Halkoyuna sunulan Anayasa değişikliği'nin ilgili maddesi:
GEÇİCİ MADDE 19 – Onbirinci Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylaması, bu Kanunun Resmi Gazetede yayımını takip eden kırkıncı günden sonraki ilk Pazar günü, ikinci tur oylaması ise ilk tur oylamayı takip eden ikinci Pazar günü yapılır.
KONUNUN KARIŞIK BİR YÖNÜ YOK ASLINDA
11. Cumhurbaşkanı MECLİS TARAFINDAN SEÇİLMİŞTİR.
Dolayısıyla referanduma konu olan değişikliğin HUKUKEN ve FİİLEN UYGULANABİLİRLİĞİ ORTADAN KALKMIŞTIR.
Referandurum kabul edilse dahi ÖLÜ BİR DOĞUM OLACAKTIR,
Değişiklik METNİ çok kötü bir şekilde kaleme alınmış. Konu gerçekte 11. cumhurbaşkanı değildir. GEnel olarak bir sistem değişikliği amaçlandığı halde, metinden çıkarılan sonuç sadece 11. cumhurbaşkanının halk tarafından seçilebileceğidir.
KALDI Kİ YENİ VE SİVİL BİR ANAYASA DÜŞÜNÜLÜYORSA, hazırlanacak olan anayasanın REFERANDUMA GÖTÜRÜLMESİ DAHA SAĞLIKLI OLACAKTIR.
Yahu 10 dakaldık 11 e geçemedik der bunlar dert ettiğiniz şeye bakın bunlarda formül çok. Bak bir liboş yazar adını koymuş ikinci Cumhuriyetin ilk Cumhurbaşkanı imiş Gül. Ben daha ilk Cumhuriyette yaşadığımdan benle ilgisi yok bir rahatladım ki anlatamam. Ama bunu 10 kere çekmek zor olur Çünkü halka anca o zaman sıra geliyor.
Sayın Kocagül,
2-B de Cumhurbaşkanının tarafsız davranmadığını düşündüğümü söylemiştim. Ama bana karşılığında hükümetin birçok konuda yanlışlarını ortaya koymaya çalışarak cevap vermeye çalışmışsınız.
Bu yazıya ancak 2-B olarak adlandırılan orman yasası değişikliğinin gerçekten ülke çıkarları için uygun olmadığını beyan ederek ve konuyla ilgili hukuki dayanaklar ortaya koyarak cevap verilebilirdi. Bu şekilde Cumhurbaşkanının tarafsız olduğunu da savunabilirdiniz. Ancak hükümetin diğer konulardaki uygulamaları buna bir cevap değildir.
Dile getirdiğiniz hükümet uygulamalarının da muhakkak tartışılması, doğrunun, yanlışın yerli yerine konulması gerekir tabiî ki. Ancak bunu farklı bir başlık altında tartışmak gerekir. Yeni bir başlık açılırsa muhakkak ki katkıda bulunacağım.
Eskiden Sn. Sezer rektör ataması yaptığında , vay efendim demokrasi diye canhıraş çığlıklar atan dinci medya bakıyorum da şimdi sus pus... Sezer antidemokratikti rektör atarken, şimdi "halkın çocuğu" Sn. Gül sessiz sedasız Eshişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü'nü atamış, bakın bakalım nasıl atamış... Takiyeci demokratlar sizi...
Prof.Dr.Gaye Usluer erkek adaylara fark atarak en fazla oyu almıştı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en yakın rakibine 36 oy fark atan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü'ne Prof.Dr.Gaye Usluer'i atamadı. Gül, tercihini 80 oy olan 2'inci sıradaki Prof.Dr.Fazıl Tekin'den yana kullandı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde, 5 Temmuz 2007 tarihinde yapılan rektörlük seçimlerinde, Prof.Dr.Gaye Usluer 116, Prof.Dr.Fazıl Tekin 80, Prof.Dr.Hasan Gönen 70, Prof.Dr.Erol Göktürk 68, Prof.Dr.Rüstem Kaya 63, Prof.Dr Cem Keçik 49, Prof.Dr.Ruhi Uyar 9 ve Prof.Dr.Tahir Karasuise bir oy aldı. Aday olmayan Prof.Dr.Cem Öğretir'e ise bir oy çıktı.
İKİNCİ SIRADAKİ ADAY TEKİN'İ SEÇTİ
En çok oy alan 6 adayın ismi YÖK'e bildirildi. YÖK de Prof.Dr.Gaye Usluer, Prof.Dr.Fazıl Tekin ve Prof.Dr.Hasan Gönen'i Cumhurbaşkanlığına sundu. Ahmet Necdet Sezer, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki rektör atamasını yapmayarak yeni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bıraktı. Gül ise seçimlerde erkek rakiplerini geride bırakan ve en yakın rakibine 36 oy fark atan Prof.Dr.Gaye Usluer'in yerine 2'inci sıradaki Prof.Dr.Fazıl Tekin'i rektör olarak atadı.
Eskişehir'in ilk kadın rektürü olması beklenen ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tercih edilmeyen Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Gaye Usluer, Prof.Dr.Fazıl Tekin'in rektör olarak atandığını internetten öğrendiğini söyledi. Usluer kendisini telefonla arayan DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Üniversitemizde en yüksek oyu almam beni gururlandırdı. YÖK tarafından da birinci sırada Cumhurbaşkanlığı makamına gönderildim. Bu süreçte, demokrasinin kurallarının yerine getirilmesini bekledim. Üniversitem için hayırlı olmasını diliyorum. Beni destekleyen tüm arkadaşlarıma ve arkamda olan tüm Eskişehirlilere teşekkür ediyorum'' dedi.
YENİ REKTÖR GÖREVİNE BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ataması ile rektör olan Prof. Dr. Fazıl Tekin, Osmangazi Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen törenle görevi eski rektör Prof. Dr. Necat Akdeniz Akgün’den teslim aldı. Törende konuşan Prof. Dr. Akgün, “2547 sayılı kanun ve anayasada belirtildiği gibi rektör atama yetkisi ve görevi cumhurbaşkanına aittir. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, 3 adayımız arasında Prof. Dr. Fazıl Tekin’i atamıştır. Fazıl hocamızın üniversitemizi çok iyi yerlere taşıyacağına eminim. Kendilerine başarılar diliyorum'' dedi.
Prof. Dr. Akgün, daha sonra Prof. Dr. Fazıl Tekin’e rektörlük cübbesini giydirdi. Prof. Dr. Fazıl Tekin de şunları söyledi:
“Türkiyemizin saygın ve seçkin bir üniversitesi olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin rektörlük görevini devralıyorum. Bana bu görevi bahşeden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, şahsıma teveccüh gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkiye’de köklü bir yüksek öğretim kurumudur. Üniversitemizde bu görevi aldıktan sonra bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti anayasasına, yeni yasalara saygı göstererek, şimdiye kadar sürdürmüş olduğu Atatürkçü düşünce anlayışı içinde Osmangazi Üniversitesi yoluna devam edecektir. Üniversitenin bayrağını daha üste çıkarmak görevimiz olacaktır.''
Kemal ATLAN / DHA
Sayın Harun Gür;
Duruma göre ya dinci medya coşacak,
ya da laik medya,
bu devran böyle gelmiş, böyle gider,
ANCAK SEZER veya BİRBAŞKASININ REKTÖR ATAMALARINI ELEŞTİRMEYENLERİN BUGÜNKÜ UYGULAMAYI ELEŞTİRMEYE HAKLARININ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
HAKİKİ DEMOKRATLIK
YILAN KENDİSİNE DOKUNMADAN ÖNCE YILANLA MÜCADELE ETMEKLE OLUR...
BU DERSTEN SINIFI GEÇEN PEK OLMADI MAALESEF...
SAYGILARIMLA,
GEÇMİŞTE YAPILANLARA GÖZYUMANLARIN BUGÜN KONUŞMAYA HAKLARI OLACAK MIDIR SİZCE
MEN DAKKA DUKKA ( Eden bulur....)
Alıntı:
ANCAK SEZER veya BİRBAŞKASININ REKTÖR ATAMALARINI ELEŞTİRMEYENLERİN BUGÜNKÜ UYGULAMAYI ELEŞTİRMEYE HAKLARININ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
GEÇMİŞTE SEZER'İN VEYA BAŞKASININ ATAMALARINI ELEŞTİRENLERİN AYNI BİÇİMDE DAVRANMALARI DEMOKRASİNİN NERESİNDE YAZAR?????