kamu buna uymuyosa böyle bir karar aldırılıp deyim yerinde ise gözlerine sokmak gerekirse....
Printable View
kamu buna uymuyosa böyle bir karar aldırılıp deyim yerinde ise gözlerine sokmak gerekirse....
pardon cok ozur diliyorum ekrandan kaynaklanan bir karısıklık nedeni ile aldırılır sozcugunu kaldırılır olarak okumusum ancak konut dokunulmazlıgı diye yazdıgım baslıkta bunu da belirtiyor!
Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz.
yani ya mahkemeye yada yetkili bir mercie basvurarak arama kararı aldırabilirsiniz
buna göre arama kararını ya mahkemeye basvurarak alabilirsiniz yada acil bir durum varsa ilgili c.savcısına basvurarak aramanın yapılmasını saglayabilirsiniz...
yaw konu cok karıstı sanırım ben yine yanlıs bir konu uzerine yazdım
Biraz ayrıntılı yazsanız keske de surekli yanılmasak biz de konu ile ilgili
kim nasıl ne sekilde konut dokunulmazlıgınızı ihlal etti bunu soyler misiniz once
simdi de kamu isin icine girdi
Ragıp beyin dedigi gibi bu alınabilecek bir karar degildir anayasal bir haktır ve ihlal edildiginden anayasadaki ilgili maddeye dayanarak basvurabileceginiz yollar mutlaka vardır
:))
gene yanlış iletişim....
ben kendi konutuma dokunulmazlık kararı aldırmak istiyorum...
işte ben başvuracağım yolları soruyorum avukat bey...
tamam da durup dururken neden konut dokunulmazlıgı kararı aldırmak istiyorsunuz
hem sunu bir netlestirelim konut dokunulmazlıgı icin bir karar aldırılmaz yani boyle bir karar türü yok literaturde
dedigimiz gibi konut dokunulmazlığı anayasal bir kaktır ve zaten herkesin konut dokunulmazlığı hakkı vardır ve bu hak anayasada yazan istisnalar dısında kaldırılamaz ve konutunuza dokunulamaz
peki simdi siz neden boyle bir kararı elinizde bulundurmak istiyorsunuz?
aykut bey.....
ben boşandım......12.ayda....kesin karar....
yeni evime geçtim.....yasal olarak kayıtlar tamam...
lakin benim borçlardan dolayı içinde iki kız çocuğumun yaşadığı ev sık sık haciz memuru tarafından basılıyor....buda kızlarımın ruj halini bozuyor....hukuku buna ne diyor...
benim hastane adresim var....8 aydır oturduğum evim var...neden ayrıldığım eski eşimin evi...ve kızlarımın evi....yasa buna ne diyor...ayrıldığım eşimin evine kmau otoritesi konut dokunulmazlığını çiğnemiyormu...eline pembe dosyayı alan herkes kızlarımın yaşadığı evimi basacak.......
muvazaa var deniyorsa gitsin dava açsınlar....
kanun ne diyor bu konuda...
ayrıldığım eşim konut dokunulmazlığını nasıl sağlayacak...
terorist aramak için savcı hakim kararı gerekirken sözüm ona beni aramak için neden pazar sabah 07 de kızlarımın evi basılıyor.....üstelik ben yeri yurdu belli adamım...
saygılarımla
Sayın klmakn, sürekli aynı konuyu gündeme getiriyorsunuz. Daha önceki forumlarada, istihkak prosedürüne göre gerekli yanıtlar verildi. Kanunlar herkes için konur. Burada tek olarak birey düşünülmez. Bir de aynı olayı farklı anlatayım. Siz ne kadar iyiniyetliyseniz, anlattığım olaydaki de o kadar kötüniyetli.
Evli ve 2 çocuklu bir adam düşünelim. Adam iyi bir iş ve mevki sahibi. İtibarı ve kredi kartı var. Bir ev kiraladı. Sonra kredi kartlarını kullanarak ve itibarını kullanarak senet karşılığı evini en liks eşyalarla donattı. Bunun için de piyasaya yüklü miktar borçlandı.
Mahemeye gidip ,tek celsede anlaşmalı olarak boşandı. Temyiz etmeyerek de kararı kesinleştirdi. Başka bir mahallede tek odalı bir ev kiradı. Ama içersinde bir çek-yat, bir piknik tüpü,üç-beş kırık eşya koydu.
Siz bu kişiden alacaklısınız diyelim. Bu forumda nasıl bir hukuki yardım talep ederdiniz?
Ragıp Bey...
Alacaklı elbet her yolu deneyerek alacağını alacak.....borçluda borcunu ödeyecek.....veya ödettirilecek...
verdiğiniz örnek sanki beni tarif ediyor gibi....
mevcut evim dayalı döşeli...bunu yazılı olarak icra müdürlüğüne bildirdim...bundan emin olun..
ama alacaklı temsilcisi olan mesletaşınız çocuk eski eş sosyal durum konularını gündeme getirmek istiyor ve bu pazar 07 de gelmeyi alışkanlık haline getirdi..
sizin tarzınızla size sorayım....siz olsanız ne yapardınız....eski eşimin avukatı sıfatı ile ne önlem alırdınız.....
diğer bir deyişle eski eşim tacizi sonlandırmak için evlensinmi......evimi değiştirsin.....eşim adına yasalar ne diyor...olaya böyle bakın....
lütfen buraya danışan herkesde kötü niyet aramayın......
siteme hep bu soruyu soruyorum çünkü çözüm arıyorum.....