Şimdi de sıra geldi "sıkıntı"ya...
Printable View
Gördüğünüz gibi Muhteşem Süleymandan sonra Muhteşem Gül aday oluyor . Sabah biri soruyordu '' yahu seçim neden yapıldı ? Sıkıntı neydi ?''
Ben açıkça karşıyım kabul etmiyorum ama olacak fakat ben asla 11. Cumhurbaşkanını bu olursa söylemeyeceğim. hatta 500 bin YTL lik yarışmada son soru olarak bana sorsalar bile 'yok diyeceğim. Demokratik hakkım değil mi?
Bu ülke bunu hakketmiyor. Bu ne kepazelik ne rezalet ne ayıp ?
Laikliği,Cumhuriyeti ve Halkın ortak "mukaddesi" olan Atatürk kavramını sömüren bir ideolojinin ürünü şahsiyet kesinlikle olmamalıdır.
Halka taraf olma korkusu içerisinde "kronikleşmiş" bir düşünce taraftarı aday olmamalıdır.
İstediği "oy" sandıktan çıkmayınca "halkı mantıksız" addeden mantıksız bir fikrin taraftarı aday olmamalıdır.
İşi-gücü "kaos,kargaşa,puslu hava" olan grubun üyesi aday olmamalıdır.
Şu anda yukarıda özelliklerini saydığım düşünceye sahip grup/gruplar ortamı germek için ellerinden geleni yapıyorlar.Uzlaşma kisvesi altında "dayatmanın kralını" yapan bu eski kralcılar artık tedavülden kalktı.
Kanaatimce şu andaki gerilim,gerilimden beslenen bu "mihraklara" göre ancak şu aday ve adayların türevlerinin/fikirdaşlarının Cumhurbaşkanı olmasıyla giderilebilir.
-Mustafa Balbay(!)
-Deniz Baykal(!)
-YÖK Başkanı v.b.(!)
Herşey ancak ve ancak olacağına varır...
Gerçekten ya bu ülkede seçim neden yapıldı ve bir partinin adayını istemeyen(!) bu halk bu partiye neden daha çok destek verdi?
Hayret yahu...
Seçimler başka bir sebeple yapıldıda bizim haberimiz mi yok?
Her aşamada "halktan" kaçanlar,hala nasıl olupda halkın karşısına çıkıp,
işte biz Laikliği savunuyoruz,Cumhuriyeti savunuyoruz diyebiliyor?
Mesajlarım siliniyor!!!
Hiç bir şeyiniz silinmiyor.
Yazdıklarınızda da belirttiğiniz gibi sadece ezberci olduğunuzdan okumadığınızdan onay verilmeden çıkmayacağını anlayamıyorsunuz.
Ne kadar güzel önyargılarınız,beyin prangalarınız var sizin öyle?
Ezberimi bozun efendim...
İşinizi gücünüz,"mukaddesler" arkasından taş atmak...
Sinirlenmeyin sayın yönetici.
Sizin kafilenizle aynı görüşleri paylaşmadığım için "ezberci" yakıştırması yapmayın.
Siz yöneticisiniz "tarafsız" olmalısınız...
Cumhurbaşkanı;
1-Cumhuriyet ilkeleri halka zorlama biçiminde dayatılmıştır.
2-Ne Mutlu Türküm diyene lafını her yere yaza yaza Türkiye ilkel hale dönüşmüştür.
3-Tarih boyunca görülmüştür ki en birleştirici unsur dindir.
4-Moral değerleri açısından Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden ve en ziyade tahribatı vermiş olan laiklik ilkesidir, laiklik olayıdır.
5-İkinci Cumhuriyet ve yeni Osmanlılık kavramlarını çok sağlıklı buluyorum ve geleceğe ümitle bakıyorum.
6-Türkiye’de cumhuriyetin sonu geldi, kesinlikle laik sistemi değiştireceğiz.
diyen, 1995'de http://www.youtube.com/watch?v=Yw1tBWuvuP4 bunları söylerken, şimdi tam tersini yapan ve savunan kişi Cumhurbaşkanı olmalıdır.
Yorum sahibi genç arkadaşa böyle bir Cumhurbaşkanı yakışır, bu memlekete yakışır mı o ayrı bir konu...
Cumhurbaşkanı yöneticidir ve tarafsız olmalıdır. Abdullah Gül, milli görüşün bağrından kopup gelen, AKP'nin önde gelen isimlerinden, ağır toplarından biri olan Abdullah Gül tarafsız bir cumhurbaşkanı olabilecek mi? Biz bunu tartışıyoruz, tartışmak da bu ülkenin vatandaşları olarak en doğal hakkımız. Oysa siz "mukaddesler" olarak nitelendirdiğiniz şahıslara toz kondurmuyor, bırakın objektif olarak eleştirmeyi, eleştirilmelerine dahi tahammül edemiyorsunuz.
Bu arada, yönetici olmamız bizlerin fikirsiz olduğu ve fikirlerimizi bu platformda paylaşamayacağı anlamına gelmez, sitemizi resmi kurum ya da mercilerle karıştırmayınız. Bu bölüm ile ilgili açıklamayı okumadan, "Mesajlarım siliniyor." diyerek feveran etmeniz, asıl sizin önyargılı olduğunuzu, asıl sizin beyninize pranga vurduğunuzu gösterir. Öyle ya bizim "kafilemizin" (!), karşıt düşüncelere tahammülleri olmadığına inanmaktasınız, dolayısıyla sizin mantığınızla iletileri silmemiz gerekmekteydi. Ezberlerimi bozun demişsiniz, buyrun bozduk işte, gördüğünüz üzere hiç katılmadığımız halde sizin görüşlerinizi içeren iletileri onayladık, yayınlanmasına izin verdik, bizim "kafilemiz" hakkındaki ezberinizi bozduk...
Hiçbir cumhurbaşkanı adayı tarafsız olamaz.Önemli olan milletin menfaatlerinin ne kadar gözetileceğidir bence.
Sayın Yüce, elbette tarafsız olamaz, nihayetinde cumhurbaşkanı da bir insan, bu ülkenin bir vatandaşıdır. Tarafsızlıktan kastım, tüm siyasi partilere eşit mesafede durması, ideolojisi, dini, ırkı ne olursa olsun tüm vatandaşları kucaklamasıdır, birine diğerinden daha yakın olmamasıdır. Abdullah Gül umarım bunu başarabilir, umarım görevini yaparken siyasi kimliğini rafa kaldırır, birçok insanımızın (Ben de dahil.) bu yönde endişeleri var, umarım bizleri yanıltır ve gerçekten makamına layık olur...
Cumhurbaşkanının ülkemizin ve milletin menfaatlerini gözetmesi gerektiği konusunda sanıyorum hepimiz aynı düşüncedeyiz.
Sayın üye bahadirbuyukavci ;
Belki farkında değilsiniz ama yazdıklarınıza hiç bir yorum yapmadım yanıt vermedim. Size olan tepkim ''hiç hakkınız olmadığı halde olmayan bir şeyi olmuş gibi yazmanıza ve okumadan ahkam kesmenize idi.'' Tüm iletilerinizin bu forumda olması sizin önyargısız olduğunuzun göstergesi ise diyeceğim bir şey yok. Abdullah Gül ü savunmak yada yermek gibi bir derdim yok. Öyle bir satırımda yok. Ancak size karşı var. Ne enteresandır ki yazdığınız iletilerede onay veren benim !!!!! Hani tarafsız değilsiniz demeye getiren iletiniz dahil...
Sayın bayım. Hiç bilmiyorsanız iletinizi gönderdikten sonra çıkan yazıyı okusanız bu saçmalığa düşmezdiniz. Hadi düştünüz uyarıldınız ''özür dileme' erdemini gösterebilirdiniz. Ama maşallah hem suçlu hem güçlü olmaya alışmışsınız bazıları gibi... İletinizi gönderdikten sonra '' İletiniz için teşekkür ederiz yönetim tarafından onaylanmasını müteakip yayınlanacaktır.'' İbaresini okumaya tenezzül etmeden üst üste yazanlara biz ezberci deriz...
Saygılarımla...