:) :) :) .......................
Printable View
:) :) :) .......................
Biraz geç kalmış olmakla birlikte Arınç beyefendinin dediği gibi bir dindar Cumhurbaşkanı seçtik. İslamiyeti bizlere mi yanlış öğrettiler yoksa Laiklik karşıtlarına mı Çünkü Peygamber efendimiz ne mutlu İstanbulu feteden lidere derken bunlar memleketin her yerine klise sinagog dikmekte eskilerini onarmakta bu nasıl İslamiyet anlayışı?? Birde sayın Arınç beyefendinin dedesi meşhur Kubilayımızı islam adına yokeden şahsiyet.Dedelerinin bıraktığı yerden devam anlıycağınız.
Kilise, sinagog inşa etmek, onarmak İslami anlayışa uygun değil midir Sayın exclusive? Unutmayalım ki hoşgörü ve saygı İslamiyetin sosyal hayata yansımış en önemli özelliklerinden birisidir. Peygamber Efendimiz'in övgüde bulunduğu lider ve ondan sonra gelenler de fethettiği yerlerdeki yönetim başarısını hoşgörüye borçludur.
Baştan beri anlatıyoruz amma anlaşılmıyor demekki. Dindar bir Cumhurbaşkanı seçtiğimiz söylemi doğru değildir. Dindarlık ölçütü sadece ve sadece Allah'ın taktiridir. Kişi kendisini dindar sanabilir çevreside dindar kabul edebilir ama buna tam dindar denilemez. Çünkü kalbini kimse bilemez. Cuma namazlarına kişinin göstermelik gidip gitmediğini bilemeyiz. Kişini haram yiyip yemediğini kul hakkı yiyip yemediğini bilemeyiz. O yüzden dense dense kendisine dindar denilen ve bazı çevrelerce dindar olarak lanse edilen bir cumhurbaşkanı vardır şu anda başta... Ha bu da bir görüştür. Bana göreyse hali hazır 11. nin dinle filan ilgisi yoktur. Neden olmadığını yüzlerce örnekte anlattım. Şekli dindarlık dindarlık konusunda sadece fikir verir. Atalarımız boşuna dememiş ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Devletin parasıyla hanımı çoluğu çocuğu anası danası fıldır fıldır dolaşana dindar denilemez. Millet inim inim inlerken uyduruk paralar harcayana dindar denilemez halkı bölene dindar denilemez iktidar hırsıyla tutuşana dindar denilemez gözünü para hırsı bürüyene dindar denilemez. 1 tirilyonun hesabını vermeyene hiç dindar denilemez. Ulusunu layıkıyla temsil edemeyene hiç hiç denemez... Yeter mi?
Din ve vidan konusu onun şahsi meselesidir, cumhurbaşkanının devleti temsil edecek karakter,basiret ve adalette olması elzemdir!