Re: Sizce Cumhuriyet mitingi amacına ulaştı mı?
Kullandığım kelime Türkçemizde yerleşmiş deyimlerden birinde geçmektedir.Türkçe bir deyim kullandım diye mi özür dileyeceğim,kimseye saygısızlık etmedim,kimsenin şahsına saldırıda bulunmadım,eğer kullandığım deyim etik değilse atalarımız da hiç etik değiller size göre.Her neyse yöneticiler en doğru kararı vereceklerdir.
Ama madem bu kadar rahatsız oldunuz düzelteyim."Bu bir çiş yarışı ise,buyrun yarıştıralım kim daha uzağa yapacak çişini."Oldu mu?
Sayın arıza,senin seviyene inmemi sanıyorum benden beklemiyorsun deyimi kendine yakıştırıyorsan sana kim ne diyebilir tavsiyem günümüz mantığı ile hareket etmen.Ben yinede etik bulmuyor,konuyu yöneticilere havale ediyorum.
Size ve katılmadığı halde görüşlerinize saygı gösteren,size daima "siz" diye hitap eden birine "sen" diyerek kendi seviyenizi zaten belli ettiniz.Konuyu kişiselleştirmeyin,... yarıştırma deyimini sizin için değil AKP'liler için kullanmıştım,tarafsız olduğunuzu iddia eden siz neden bu deyimi üzerinize aldınız onu da anlayabilmiş değilim,demek ki tarafsız değilsiniz ve gerçek görüşlerinizi "tarafsızlık" örtüsü ile gizlemektesiniz.Tekrar edeyim ki deyim olayın getirildiği boyut için kullanılmıştır,yasal ve demokratik,Cumhuriyet adına yapılan bir mitinge sahip çıkıp takdir etmek yerine "biz olsaydık 2 kat daha fazla toplanırdık" diyerek olayı siz,biz boyutuna getirenler için en uygun deyim de budur.
Sayın Arıza....Arıza çıkartıp durmayın. Sidik yarışı deyim değil İSİMDİR. Önemsiz ve değersiz konularda inatlaşarak birbirinden üstün gelmeye çalışma anlamında kullanılır. Derhal özür dileyiniz. Kendinize bir deyimler sözlüğü alınız. Alamıyorsanız haber verin ben size alayım.... Ber de b.k b.ku kenefte bulur diye bir deyim varki argo deyim kabul edilmekle birlikte kötülüklerle uğraşanların birbirini bulduğu anlamına gelir ki nereden aklıma geldiğini bilmiyorum...
Sayın veezy37.. TDK dahil Antoloji sözlükleri dahil bir çok yerde karşımıza çıkan isim olmasına rağmen deyim olarak algılanan bu sözcük grubunda düzey düşürücü ahlaka aykırı birisine hakaret eden bir durum söz konusu olmadığı halde daha da önemlisi şahsınıza yönelik bir şey olmadığı halde neden alındığınızı şahsım olarak algılayamadım.
Sayın Arıza'nın Eyüp Fatsa'nın sözleri üzerine bunu yazmasını kastediyorsanız tamamen SİZİNLE HEMFİKİRİM. Doğru diyorsunuz buna sidik yarışı denemez. Denmemeli. Buna büyük dangalaklık çam devirme gibi deyimler kullanılır. Çünkü sidik yarışı gerçek anlamıyla ufak erkek çocuklar arasında yapılan saçma bir yarışmaydı, tarihe karıştı anlam olaraksa temelde 'ÖNEMSİZ'VEYA ''DEĞERSİZ'' bir konu olması gerekliliği vardır. Yani kimin haklı olduğu hiç öenm arz etmez. '' İncir çekirdeğini doldurmayan '' karşılığı olabilir.
Ancak burada ÇOK ÖNEMLİ bir konu vardır. Oda LAİK DEMOKRATİK SOSYAL HUKUK DEVLETİNİN TEMEL NİTELİKLERİNİN KORUNMASI AMACIDIR. Tabiiki bu Erdoğan ı bağlamayacak Köşke el sallayıp çıkacak o ayrı o da seçim sisteminin demokrasimize attığı bir garip goldür ki BUNDA EN AZ SUÇLU ERDOĞAN'DIR HATTA SUÇSUZ...Ancak bu yürüyüşe karşı BEN YAPARSAM DAHA KALABALIK YAPARIM gibisinden tartışma açmak veya organizeye girişmek tamamen bir DANGALAKLIK olur ki bu dangalaklığın bedeli Türkiye ye çok pahalıya patlar. Bu düzeye ulaşmış bir siyasetçi böyle konuşuyorsa onun özür dilemesi gerekir bunu yatıştırmaya çalışanların değil...
Kaldıki sayın Fatsa nın böyle bir miting tertip etme telaşında olmasına gerek yok . Nedendir bilinmez bu iktidardan önce ki iktidarda her Cuma sonrası hep aynı Türbanlı ve sakallılar miting yapardı hemde anormal organize bir şekilde... Kendileri organize olamadıklarına göre arkasındaki güçte malumunuzdur...
Bu arada sizede sormak isterim yapılan miting ATATÜRK LAİKLİK VE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMA mitingiydi sayın Fatsa ve onun zihniyetindekiler bu Cumhuriyet altında ne mitingi yapacaklar buna karşı ?????
Sayın commodore1tr,açıklamanız için teşekkür ederim ama ben "s.d.k yarışı" değil "s.d.k yarıştırmak" ifadesini kullandım ki bu da isim değil deyimdir.;)
Hııı...
Peki sizimi kıracağız. Öyle olsun bakalım. Canın sağ olsun altı üstü yemek ısmarlayacaktınız. Ben ısmarlayayım. Yarına beleş yemek var :)
Yemeğin lafı mı olur Sayın commodore1tr,memnuniyetle yemek ısmarlarım size.:)
Konunun çıkmaz hale gelmesine vesile olmak istemiyorum.Özetle kendimiz için istemediğimiz bir şeyi başkaları için de istememiz gerekir doğru olan budur.Konunun şahsımla alakalı olmadığını biliyorum.Sitenin saygınlığı açısından etik olmadığını söylüyorum.
Sayın . Arıza sizden özür diliyorum . Ankara yolculugunun yorgulugu 15 Nisan günü oğlumun askeri liselere giriş sınavı vardı o günde uykusuz ve yorgundum.
Ankaradaki O Muhtesem kalabalığı görmezden gelen sözde hür basınıda görünce sinirlerim iyice bozolmustu. Dikkat dagınıklgından yorgunluktan
iletileri yanlış deyerlendirip sizi üzdüğüm için sizden ve diyer arkadaslardan da özür diliyorum.
O Ğünün orada atılan ilgiç sloganlar
Türkiye laiktir laik kalacak.
Tayip baksana,kaç kışiyiz saysana
ABD nin imamaı kaça sattın vatanı
Kaç kisiyiz baksana,ampulleri yaksana
Türkiye ayıldı imam bayıldı
Ampulü Çankaya da patlatacağız.
Çankaya yolları şeriata kapalı.
Kelleden cumurbaşkanı olmaz.
Hikmetyar ın önünde oturanlara,terörist başına sayın diyenlere Cumhuriyeti teslim etmeyiz,
16-4-2007 saat 17-58 Tarihli iletimin yönetim tarafından silinmesini rica ediyorum saygılarımla.
Sayın Mehmet Emin Sezen,
Bu güne kadarki iletilerinizden algılayabildiğim kadarı ile,
Atışın "arıza"lı olduğunu farkedip gereğini yapacağınızdan emindim.
Bazan böyle arıza'lar olabiliyor.
Bize teklif etmeseler de, sizi de yemeğe götürürler, iş tatlıya bağlanır:o
Esenlikler,