Re: Başörtüsü ve Kamusal Alan
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Sayın fettahoglu;
Ben türban ve çarşaf diye açık açık yazarken ananelerimizde olan başörtüsünü getirip bunların arasına sokmayınız. Buna takiye derler . Açık ve net sorduğum soruyu değiştirip eizp büzüp geri döndürmenizin anlamıda yok. ''Siz Kur'an ı Kerim de yazan her şeyi günümüzde uyguluyor uygulatabiliyor uygulanmasının doğru olduğunu savunuyor musunuz ?'' sorum buydu orasını burasını değiştirmeyin açık net bir soru hile hurda yok...
İran da saç ucu gözüken kadınları toparlayıp duruyorlar. O özentide olduğunuz belli amma laiklik işte bunun olmadığını savunuyor. Şu ara bizde Türbanlı dolanıp duran bayanlar bebekler gibide süslenmişler çoğu lüks arabalarda ellerinde sigara havalı havalı dolanıyor. Sanırım Türban tak gerisini salla anlayışının sonucu bu. Bu özenti yaratma sevdası toplumun büyük çoğunluğunun Türban takmamasından dolayı ne zamanki şeriat ı getirrirler o zaman '' düdük çalar'' görürüm o zaman Türban türban bağırışıp duran süslü bebekleri. Onlar hep böyle gidecek sanıyor böyle yaşamalarını türbansızlara borçlu olduklarını anladıkları gün çok geç olacak.
İran gibi ülkelerde kadına yapılanları görünce nedense '' özgürlük '' anlayışınıza kıran giriyor. EE iç işleri olabilir kanunları öyle diyip çıkıyorsunuz buraya gelince Çarşaf giymek fes takmak dini simgelerle dolaşmak yasak denince '' Özgürlük'' damarınız kabarıyor. Demekki demokrasiye çağdaş ve laikliğe bir özgürlük diklenmeniz var. Bunun adı iki yüzlülüktür. Mevlana Göründüğün gibi ol yada olduğun gibi görün demiştir. De kardeşim açıkça ben şeriat istiyorum En azından ne olduğunu anlarız kişilerin bir öyle bir böyle...
Taksimde bağdat caddesinde orada burada deniz kenarında karaçarşafı özgürlük tercih diye niteleyenler Fatih gibi yerlerde başı açık etekli kızları tahrik ediyor diye zorluyorlar Burada ne oluyor sizin özgürlük anlayışınız ? Dukut ediyor değil mi? Taksimde çarşaflı dolaşır özgürlük... Fatihte etekli dolaşma tahrik ediyorsun.. Riyakarlık kötüdür kötü....
Bu ileti ve Sayın Harun Gür'ün açıklamaları olayı çok net bir şekilde açıklıyor, daha ne denilebilinr ki başka!..
Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulur derler ya, bu sitede Sayın commodore1tr her herkesten çok, her forumda doğruları söylediği halde nedense bir türlü kovulamadı. :p
Burası 10.köy sevgili deniz.
evet sayın commodere1tr. artık size söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum.tartışmayı bilmiyorsunuz.kendinizi haklı çıkarmak için sürekli işin içine çarşafı sokuyorsunuz, iranı sokuyorsunuz ve son olarak yaptığınız en büyük terbiyesizlik şeriatçı ilan ediyorsunuz. mevlananın sözünü tekrar düşünün. acaba olduğu gibi görünmeye çalışan insanlar sizin gibimi olmaya çalışacak. benim hiçbir ifadem şeriatla bağdaşmamaktadır.aksine sizin antilaik olduğunuzu bütün metinlerinizde gösterebilirim.. hiçbir hukuki sitede sizin kadar marjinalci bir insan görmemekle birlikte sizi muhatap aldığımdan dolayı da kendimden utanıyorum. bütün üyelerden ricam sayın commoderenin bütün konularda yazdığı metinleri okumlarıdır. açık şekilde kimin şeriatçı kimin antilaik ve dine saygısız olduğunu göreceklerdir. özelliklede kilitlenen bir başörtüsü formu vardı.orada semyy rumuzlu bir üye ile yazdıklarını okuyunca bana hak vereceğinize kesinlikle inanıyorum.
soruları açık şekilde sorduğunuzu ifade ediyorsunuz. oysa sorduğunuz soruların birbiriyle alakası yok ve de cevapları gayet açık ve mantıklı.yine ilginç cümlelerinize şahit oluyorum.fatihte etekli dolaşan tahrik ediyormuş.yani benim ifadelerim bunu destekliyormuş. hangi cümlem bunu destekkliyorsa allah aşkına biri açıklasın.demokrasi ve laikliğe sizin de yasaklılık gibi bir dayatmanız var.
eğitim öğrenim hayatı boyunca insanların fikirlerine ne şekilde saygı gösterilir, bir insanla tartışırken onu direk cumhuriyetin temel ilkelerine aykırılıkla suçlamanın ne kadar yanlış olduğunu size kimse öğretmedilermi. sizin bahaneniz zaten hazır. sen şeriatçısın, sen dincisin, sen koministsin, sen dinsizsin, vb. ifadeler açık şekilde antidemokradik davranışlardır. benide kendiniz gibi ifadeler kullanmaya tahrik ettiğiniz için sizi kınıyorum.
sayın üyeler bu forumunda diğerleri gibi kilitleneceğinden şüphem yok.benimde böyle bir tartışma içine girdiğim için sizlerden özür diliyoruım.
sayın deniz dediğiniz gibi bir üye olsaydı sayın commodere1tr, yine sizin dediğiniz gibi kovulması gerekirdi değil mi? demek burada bir yanlışlık var. ne diyebilirim artık, sizi doğrularınızla başbaşa bırakmak istiyorum.
Sayın fettahoğlu
merak etmeyin forum kilitlenmeyecek. Ama sişzi bir utançtan kurtaracağız.
Maden kendinizden utanıyorsunuz, sanırım burada olmanızın gerekçesi kalmadı.
Hayır, hayır ilk defa doğru söyleyenin bir yerden kovulmadığına şahit oluyorum. Bu da demek oluyor ki doğru yerdeyiz. ;) Adı üzerinde "Hukuki" ve "Net"
Sayın Fettahoğlu ;
Size ben tek soru sordum , sorduğunuz soruların birbiriyle alakası yok diye yanıt geldi... Ne diyeceğinizi bilemeyince böylesine düşük bir düzeye indirgeyerek saldırgan olmanıza gerek yok. Ben sizin düşüncelerinizin savunulmasından yanayım. Ancak katılmak zorunda değilim. Bana hakaret düzeyine yaklaşam yanıtlar vereceğinize keşke biraz da fikir verseniz.
Ben ilk yazıdan beri türban ve çarşaf diyorum. Bunların islamda yeri yok diyorum. Türban Fransada moda olmuş ayrıca iranın bazı sert islamcı kesiminde kullanılan bir örtünme aracı olma dışında özelliği bulunmadığını biliyor söylüyorum. Kişilerin dinini özgürce yaşayabilmesinin güvencesinin laiklik olduğunu söylüyorum. Kişilerin çalışma yerlerinin sadece devlet kadroları olmadığını başka çalışma alanları olduğunuda belirtiyorum. Devleti dini simgelere teslim etmemek veya dinde olmayan siyasal simgelere teslim etmemek gerekir diyorum. Hatta çok ilginçtir. Bazı büyük dindarlar yanlarında özellikle türbanlı çalıştırmak istiyorlar neden diye düşünüyordum sonunda buldum, ilginçtir bunlar bu türbanlı genç kızlarımızı hem dinen hem emeklerini sömürüyorlar . Çok düşük maaşlarla çalıştırıyorlar. Bir kısmının de ne olduğunu yukarıda açıkça yazdım.
Dine hiç bir saygısızlık yapmadım. Tam tersine yaşamım boyunca dinin yani islam dininin hak ettiği değeri alması için çalıştım. En temelinden en son gelen dinin en çağdaş en sosyal olması gerektiğini nasıl oluyorda en geride kaldığını anlayamadığımı belirttim. Ancak islam dinini kendi çıkarları içerisinde yorumlayıp kadınlarımızı ikinci sınıf yaratık ilan eden aklen ve fiziken geri yaratık ilan edenlerle kendi bakış açılarında ki aczden kadınlara baskı kuranlara karşı doğruları anlatmaktan neredeyse bıktım. Farkındaysanız ki olmanız gerkiyor islam dinini yanlış anlatılıp uygulamalarından dolayı bir çok ülke yasaklama yoluna gitmeye başladılar . Hiç düşündünüz mü neden ? En uygar en güzel en doğru en hoşgörülü din dediğimiz islam dini insanları korkuttu. Çarşafa sokulan yok sayılan kadın karşısında uygarlık dehşete düştü. İslan dininin en büyük özelliklerinden birisi olan ve kutsal kitapta defaaten yazmasına karşın din konusunda cezalandırılmalar recm idam falaka hapis eve kapatma mantıklı insanlarıürküttü. Bizim kitabımız yazmaz mı Allah ın '' cezalandırmak benim hakkımdır '' dediği? Ama nedense bu hakkı kullanmaya meraklı çok fazla kişi çıktı.
Bizzat Peygamber okul yaptırmak cami yaptırmaktan hayırlıdır demesine karşın uygulamanın tersi olduğunu söylemek neden suç olsun? Gecenin 11 inde ufacık 11-12 yaşındaki çocukların türbana büründürülüp dilini bile anlamadıkları ilahileri okutmalarına bu kepazelik artık demek neden suç olsun . O çocuk o saatte uyuyacak varsa okuluna gidecek sabah arkadaşlarıyla oynayacak normal insan gelişiminde gelişecek. Din bilgisinide önce ailesinden sonrada bilgili kişilerden zamanı gelince alacak olması gerekenin bu olduğunu söylemek neden kötü olsun ki?
Dindarlıkla ilgisi olmayan dinci bir takım kişilerin insanlarımızı inançlarını kullanarak sömürmesini eleştirmek neden suç olsun ki? Kendi iğrençliklerini ufacık çocukları ve peşlerinden kadınları öne sürerek kapatmaya kurtulmaya çalışmak ne ladar erdemli ? Ne kadar allah yolunda kabul görülür?
Israrla anlamadğınız anlamak istemediğiniz LAİKLİK dinlerin koruyucusudur. Umarım çok geç olmadan sizde anlarsınız ve avara kasnak saldırıp durmaktan vaz geçersiniz.
APARTMAN YÖNETİCİSİNİN BAŞÖRTÜ YASAĞI
İzmir'de kıyafet ve inanç özgürlüğünü zedeleyen ilginç bir olay yaşandı. Konak ilçesi Yağhaneler semtindeki bir apartmanın yöneticisi, 'kapıcılık hizmet yönetmeliği'ne başörtüsü yasağını da soktu. Başörtüsünü 'siyasi simge' olarak değerlendiren kadın yönetici, uyulmaması halinde işten atılma gerekçesi sayılan yönetmeliğe şunları yazdı:
"Kendisi, eşi ve çocukları takke, şalvar, takunya, kötü terlikle dolaşamaz. Eşi ve kızları, siyasal simge haline gelen türban ve benzerlerini kullanamaz. Dinî inanç ve ibadetini herkesin gözü önünde yapamaz, işlerine mazeret olarak gösteremez."
Devamı: http://www.guncelhaber.com/haber-309745.htm
Adam sanki apartman yöneticisi değil de esir kampı komutanı.
Yetkisi olsa memleketten de atacak..
Ülke yine istenmeyen bir şekilde kutuplaşmaya gidiyor.Durun ne bakalım ne olcek ?