ii günler kıracım 6 aydan beri ne kıra oduyor ne de kendısıne ulasılıor kendısını en son gecen gordum konustuk getırecegını soledı ama 1 ay olmasına ragmen gene getırmedı bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
Printable View
ii günler kıracım 6 aydan beri ne kıra oduyor ne de kendısıne ulasılıor kendısını en son gecen gordum konustuk getırecegını soledı ama 1 ay olmasına ragmen gene getırmedı bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
Oncelıkle sıtede emegı gecen herkese tesekkur ederım benım muzdarıp oldugum olay
06/12/2008 tarihinde adıma kayıtlı …………. plakalı 2004 model Peugeot 307 sw
Aracımı bır rent a car firmasıyla karşılıklı adi bir sözleşmeyle çalışır halde sağlam bir şekilde aracımı teslim ettim sözleşme tarihinden 1,5 ay sonra ödemelerini aksatarak sözleşmede yer alan
MADDE 3)Aracın anlaşmadan sonraki kaza ve hasarın takibi ve bitirilmesi ve sağlam teslim edilmesi kiracıya aittir
Seklinde bir madde olmasına karsı aracın mekaniğinden kaynaklanan bir arızadan ötürü ödemelerini yapmadı sahsı defaten uyarmama rağmen biriken 2,5 aylık kıra bedeli olan
2,510 tl yıve aracın hasarı için servısın talep ettıgı 3,500 tl ödemesini istedim kimi aramalarıma cevap vermedi kimi yarın veya birkaç gün sonra diyerek beni oyaladı ve ödemeleri yapmaya yanaşmadı son çare olarak aracımı çalışır halde teslim etmesini istedim buna da yanaşmadı olay ozetı bu sekılde alacagımı tahsıl ıcın nasıl bır yol ızlemem dogru olur
Saygılarımla Mehmet
Bizde kira ödemeyen bir kiracı ile benzer durumla karşılaştık.
İlk ay ödemeyi yaptı , diğer aylarda ödeme olmadı.Sürekli haftaya ödeyeceğim diyerek ertelendi ve 5 ay durup,evi boşaltıp kaçtı.Anahtarıda sürekli onunla muhatab olan emlakçıya bıraktı.Tabi eve verilen maddi zararda cabası oldu.
Yukarıda avukar arkadaşlarımızın belirttiği "emniyet müdürlüğüne zabıta tahkikatı ve gsm operatörüne" başvurma gibi süreçleri ilgili mercilerden acaba avukatımız mı yoksa biz mi talep etmeliyiz.
Gerekli kanuni prosedürü izledik ama kayıp olan kiracımız nedeniyle durum uzuyor ve oradan gelecek kira bedeline de ihtiyacımız var.
Bir insan muhtar ikameti olmadan bir semtte barınamaz ya da üzerine kayıtlı aracın plakasından acaba trafik şube müdürlüğünden bulunabilir mi diye düşünmedim değil.
Hatta gsm operatörüne ne gibi bir savunma ile gidersek bize yer tesbiti yapabilir,savcılığa mı başvurmak gerekir gibi kafamda dönen fikirler var.
Numarası belli olan , iki arabası olan bu kişinin gerekli dairelerden tesbitini avukatımız yapmış mıdır ?
Yoksa bizim talebimiz doğrultusunda elimize gelen kaynaklarla avukatımız savunmamızı yapacaktır bunu merak ediyorum.Bilgilendirirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.