-
Alintisi yapilan Evrensel Insan haklari beyannamesi, ve demokrasinin kurallari ile celiski icinde olan bir cok Kur'an sureleri var. Bir kadinin sahitligini ornek gosterebiliriz zannediyorum. Su anda elimde Kuran yok ama kadinlarin sahitligini bir erkeginki ile esit tutmayan dizeler var diye hatirliyorum. Miras ayni sekilde, cocuklar arasinda esit paylastirilicagina, erkek cocuklar daha fazla aliyor. Aldatan erkek nerdeyse hemen affediliniyor, ama kadin ya taslanarak oldurulunuyor ya da bir odaya kapatilip, evden disari cikartilmiyor.
Erkekler icin bir kadindan fazlasiyle evlilik, yani cok eslilik hakki bir diger ornek. Bu sureyi arkadaslarla konustuk, savas halleri icin denildi ama gene de ulkenin kanunlarini cigner, savasta veya barista olalim. Ozetle, bu tur sureler, gunumuz yasalari, ve sag duyu ile celisiyor. Insan haklari beyannamesindeki esitlik tanimlari ile tamamiyla cakisiyor.
O takdirde, demokrasi ile yonetildigimiz an, zaten bir anlamda hepimiz birer "Sozde" Musluman olmuyor muyuz? Uymamiz gereken kurallar, Kur'an ile celiski icinde. Kur'an'i harfiyen uygulamak, kanunlarin gecerli oldugu bir demokraside imkansiz. Akil ve vicdan yukaridaki ortacag kurallarini zaten uygulamamiza izin vermez.
-
Sayın Lawless 1,
İslam iyi ahlakı önemsediği için bizim toplumumuzun temel direği. Eğitim seviyesi düşük topal toplumumuzu yüzyıllardır ayakta tutan, tutmaya çalışan unsurlardan biri islam. Akılcı düşündüğümüz zaman Kur'an_ı da günlük hayatımızda uygulayabilir ve yaşayabiliriz. Buna hiç bir mani yok. Özellikle de ne demokrasi , ne Cumhuriyet, ne Kemalizm ne de Çağdaş Hukuk engel. Tam tersine bu saydıklarım din özgürlüğünün , dini rahat yaşamanın anahtarları. Ülkemizde bazı beyinler dini kafes altında , kendi tek ellerinde tutmaya çalışıyorlar. Bunlar İslama zarar veriyorlar. Direklerimizden birini daha yıkmak istityorlar. Ruhban sınıfı yaratmak islamı kendi kafalarına göre değiştirmek istiyorlar. Arap adetlerini islam sanıyorlar. Öyle küstahlaşıp yobazlaşıyorlar ki, sen sahte müslüman ben gerçek müslüman deme cürretini bile gösterebiliyorlar. Ben kendimi bildim bileli yapılıyor bu sahtekarlık Türkiye'de. Bunlar tamamen çıkar amaçlı. Çıkarları siyasi olabilir, ticari olabilir, maddi olabilir. Herkesin gözü önünde oynanıyor bu oyun. Millet şimdilik uykuda fakat rahatsızlığı da var. Bir uyanacak ki, o zaman vay haline bunların!
Sayın Lawless1 , islamı iyi bilirseniz, bunların karşısına gür sesle çıkarsanız bunlar pusar kalır. Korkaktırlar! Hep arkadan vurmaya çalışırlar. Sahtekarlıklarının farkındalar!
Ben islamı da , Cumhuriyeti de bunlara heba ettirmem.
https://www.hukuki.net
-
nursel yöndem'den ses yok. Bu arkadaşımız bugün 8-9 kere siteyi ziyaret etti. 10.45 de ve 13.29 da rastladım kendisine. Forumları okudu. Bir daha okudu. Klavye'ye bir türlü eli varmadı. Çok düşündürdük galiba kendisini. Yada savunacak birşeyi kalmadı. Ben hala tepki bekliyorum. Hayır beni yanlış anladınız diyecek diye ama...keşke yanlış anlamış olsak.
https://www.hukuki.net
-
Sayın Av.G.A ;
Biz sayın yöndem i yanlış anlamadık tam demek istediğini anladık ta siz son yazısının sonunu okumamışsınız.. bakınız ne diyor.
Bu konuda daha fazla yazmayacağım.
Saygılarımla,
N. Yöndem
Yani o kadar açıkladım aşıkladım siz hala anlamadıysanız benim yapacak şeyim yok dedi hepimize ama merakınıda yenemiyor..
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
-
Evet haklısınız. Son kısmı hakikaten okumamışım. Gözüm karardı çünkü. Sizinde bu hanımı takip ettiğinizi gördüm , sitedekiler bölümünü aynı saatlerde sizde kontrol ediyordunuz. Yazacak birşeyi yok ki. Fikir kendisinin değil, malzemeler yanlış, ezberlediği birkaç yanlış şey vardı onu da kustu gitti. Bu arada sizin hakkınızı teslim etmedim cevabınız çok güzeldi. Tebrik ederim. Düşüncelerim aynı. Fakat bu fikirlere tepki verenler ne kadar az. Halbu ki ne kadar tehlikeli şeyler savunuluyor. Nasıl bir kin besleniyor. İçten içe Laik Cumhuriyete nasıl bir saldırı var. Site hukuk sitesi, girenlerin birçoğu kariyer sahibi, okumuş insanlar. Tepki yok. Siniri alınmış antrikot gibi olmuşuz.
-
Arkadaşlar hala sorunun türban olmadığını anlmadınız mı? Türkiyede halkın çoğunun başı örtülü olması, en azından büyüklerinin başı örtülü olması nedeniyle, bu durumu kullanıyorlar. esas amaç islami hayat tarzı dedikleri yaşam biçimini toplumda egemen kılmak istiyorlar.
Geçmişteki bazı kurumları( kölelik, cariyelik, kadınların evden dışarı çıkmamaları, kocalarına kesin itaat etmeleri, tanıklık yapamamaları) düşünürseniz ne amaçladıkları net olarak anlaşılır.
Atatürk'ü padişahın görevlandirdiğini söyleyenler ve belge sunanlar, verilmiş idam fermanını niçin açıklamıyorlar
-
Sayın ragıpatay biz farklı bir şey mi yazmışız ? anlayamadım da Dini kullanarak hemde ne geleneğimizde nede dinde yeri olmayan türbanı kullanarak asıl amacın ne olduğunu yazıyoruz zaten ama üstüne basa basada türbanında neden kamuda yasak olduğunu anlatmak gerekiyor çünkü türban bir yol buldumu o yoldan önce çarşaf sonra gerisi geçecektir
Ah ah türbanın üzerine bir tül ne güzel gider böylece gözlerde korunmuş olur hain bakışlardan......
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
-
Arkadaşlar size katılıyorum, aynı şeyleri farklı uslupla yazıyoruz. Sizin cevaplarınıza katıldığım için(yazımı okuyanlar kimlari kastettiğimi anlar) size cevap vermiyorum. Nursel hanımı ararsanız, herkese adil yargılama hakkı diye forum açmış ve demagoji yapmakla meşgul
-
Sayin GA,
Kusura bakmayin Arkadasim, yazdiklarimi tekrar okudum, tam net yazamamisim. Cok eslilik gibi, Kur'an'in sadece bazi kisimlari ile gunumuz kanunlari arasinda celiski var demek istemistim. Butunu ile degil. Haklisiniz, halkimiz bugune kadar kendi anlayisiyla, dinini hayatinin bir parcasi yapmis, elinden geldigince populer kulturden korumus, ve aynen yazdiginiz gibi Islam, ahlakimizin temelini olusturmusdur.
-
Peki onlar bir düzine yarı cıplak bayan olsaydı sesiniz cıkacak mıyda?Tabii ki hayır.Siz gazel okuyup durun.Evet bEn O üniversitede 2 sene bulundum ve cok da mutluydum.Milyonlarca doları vererek orada okumaks orun değil sorun olan bizim öğrencilerimizn neden orada okutulduğudur.İzin versimnler türbanlı öğrencilerin eğitimine onlar da dısarıda okumasınlar.Ayrıca yazdıgınız Binali Beyle ilgili yaızıyı okudum .tAm bir rezalet hangi demokratik ülkede bir kaza yüzünde n bakan basbakan istifa eder.Lütfen iyice arastırın sonra yazın.
YAKIŞIKLI