http://img374.imageshack.us/img374/2343/hukuki2hx4.jpg
Bende bu güzel ve özel günün anısına, bu bana özgün olan afişi hazırladım,umarım beğenirsiniz.
Cumhuriyet'imizin 85. yılı kutlu olsun,nice 29 Ekimlere....
Printable View
http://img374.imageshack.us/img374/2343/hukuki2hx4.jpg
Bende bu güzel ve özel günün anısına, bu bana özgün olan afişi hazırladım,umarım beğenirsiniz.
Cumhuriyet'imizin 85. yılı kutlu olsun,nice 29 Ekimlere....
Cumhuriyet de bütün köklü inkılaplar, değişiklikler gibi, Kurtuluş Savaşımızın kazanılması gibi birlik, beraberlik ve inanç sayesinde gerçekleşmiştir. Birlik beraberliğimizin, vatanseverliğimizin hiç kaybolmaması dileğiyle; en güzel bayramımız, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
"Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum" diyenlere inat;
ATATÜRK'Ü SEVİYORUM.
Ben de Cumhuriyet Bayramımızı biraz evvel adresime gönderilmiş bir e-postayı aşağıya ekleyerek kutlamaya karar verdim. Çünkü bugünlerde Yaşlı bağnazlık, Genç Cumhuriyet'e karşı...
AŞKIM VATAN SAKIN İKBAL SORMAYIN BANA
AŞKIM VATAN YAZIN TAŞIMA
İÇİM MİNNET DOLU ATAMA
EY GENÇ ÜMİT SENSİN VATANA
Ahmet Demirbaş - nezihhuzuevi.com
NEZİH HUZUREVİ
CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
YAŞASIN CUMHURİYET
Gölköy adında bir yer varmış Gelibolu'da,
Televizyonda gösterdiler geçen gün.
Gelenek edinmiş köy halkı,
"Ben kendimi bildim bileli bu böyledir"
Diyor muhtar.
29 Ekim'de toptan sünnet ederlermiş çocuklarını..
Derken ekranda entarili bir çocuk belirdi,
Kirvesi tutmuş kolundan,
Yatırdılar bir kamp yatağına,
Ardından sünnetçi olacak zat boy gösterdi
Elinde bıçağıyla,
Çocuk kaldırdı başını, bağırdı:
"Yaşasın Cumhuriyet" diye
Bunun üzerine de ekran karardı..
♥
Korkarım bu, sade Gölköy'lülerin değil, umumumuzun,
Sade küçüklerimizin değil, büyüklerimizin de
Düştüğü bir tarihsel yanılgı,
Çünkü sünnet değil, farzdır cumhuriyet...
Can YÜCEL
Nice 29 Ekimlere...
Küçükken O'nu görmüş ve sadece bir kaç dakika sohbet etmiş olmayı hep çok isterdim.Bu isteğim hala değişmedi.
Yarattığı şey o kadar büyük ve o kadar değerli ki onu her fırsatta anmak bana huzur veriyor.Bu akşam Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle düzenlediği bir konsere gideceğim.Bu yıl da böyle anacağım.
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.
http://img84.imageshack.us/img84/625...iturkcena3.jpg
Cumhuriyet'imizin 85. yılı kutlu olsun.
Kutlamaların dahi engellenmeye çalışıldığı şu dönemde Cumhuriyet düşmanlarının en tepelerde hatta senin makamında oturdukları bir dönemde ATAM burukta olsa kutluyoruz. Amma sonuçta bunların ve destekçilerine rağmen kurduğun Cumhuriyet dimdik ayakta kalacak bu sefiller yok olacak yandaşları ile birlikte...
İşte o zaman bu dış devletler gerçek bir Atatürk Cumhuriyeti ile EŞİT koşullarda anlaşacaklar o zamana kadar bizi affet... Ama bilki kanımın son damlasına kadar senin ve Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi olacağım hem de herşey pahasına...
Cumhuriyetimizin 85.yılında Hepimizin CUMHURİYET bayramı kutlu olsun.
Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı ve en önemli eserim dediği Cumhuriyeti kutlayabildiğimiz için mutlu olmalıyız. Geleceğimizi şekillendirmede önemli bir paya sahip olan bizlerin yetişmesinde ve geleceğimize yön vermede etkin olan Cumhuriyet'i kutlayarak mutlu oluyorum. Geleceğin kuşaklarının da buna sahip çıktığı noktada ilelebet paidar olacak bir özgürlüğe sahip olacakları bir yönetim şekli Cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti bir özgürlük, gelişme ve ilerleme ışığını devrimlerle beraber güçlenerek devam ettireceğine inancım tamdır. Bu noktada Mustafa Kemal Atatürk'ün bize Nutuk'unda bıraktığı öğütleri yerine getirmek bizim görevimizdir.
Bu akşam hayatımın en güzel Cumhuriyet Bayramlarından birini yaşadım.
Boğazda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın organize ettiği havai fişek ve lazer gösterisi Paris ve Sydney'deki emsalleriyle yarışır güzellikteydi.
Bu sene sanki daha çok bayrak, daha çok heyecan vardı etrafta.
Nice yıllara :)
Ve bir an önce Cumhuriyeti insan hakları ve özgürlükler açısından tam demokrasiyle taçlandırmak dileğiyle.