-
"Bunun anlamı yetişkinlerin aşık olacak cesareti olsada aşkı tanımlayacak cesareti yok oluyor herhalde..."
buyurmuşsunuz gecem hanım kızım.
Aşk "keşke" sözcüğünü unuttuğunuz, lügatınızdan çıkardığınız an yaşadıklarınız ve hissettiklerinizdir.
Oldu mu? :))))
-
Teşekkür ederim. Güzel bir tanım...
Ancak haddim olmayarak tanımınıza katılmadığımı da belirtmek isterim.
Sizin tanımınızın aksine aşk daima keşke dediğimiz zaman değilmidir?
Keşke işe gitmek zorunda olmasam... keşke sabah olmasa... keşke uykum gelmese.. keşke bu sabah, bu gece, bu filim, bu şarkı, bu dans, bu öpücük sona ermese... keşke yaşam bitmese...
-
Kendinize göre haklı olabilirsiniz gecem hanım kızım, ama tanımım kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak şekillendi. Çünkü ben aşkımı kaybettikten sonra "keşke" lere başladım. Keşke şunu da yapsaydım, keşke şunu da söyleseydim... gibi.
Bu yüzden bence aşk keşkelerden kurtulmaktır, rüzgarın estiği yönde savrulmaktır. Bu yüzden keşke demeden, pişman olmadan dilediği gibi yaşayabilmelidir insan aşkını da hayatı da.
-
İnsan hayatında keşkelere yer yoktur ..
Keşke diyen zaten aşık olmamıştır.. Keşke aşık olmasaydım sana ... diyen zaten aşkı tanımaz ki....
Keşkeli cümleler pişmanlıktır aşk ise pişmanlıok olmayan bir duygudur tek teraflı olsa bile ' keşke oda beni sevseydi....' demek aşk la ilgili değil onun adına temenlidir. Aşk aşktır tek başına yaşansa bile kutsaldır.
Aşık olduğumuzu genelde kaybedince anlarız anlamazsak aşık değilmişizdir zaten olsa olsa sevgidir o ... İnsan ağacı otu börtü böceği de secer ama aşık olamaz....
Keşke ise aşkın bir arada olması KEŞKE OLMASA DAN öteye değildir...
Yazdığım tanımı bir kere daha çok ama çok dikkatli okumanız dileği ile...
-
Üzülerek katılamıyorum yine...
Sayın tepkili Eşinizi kaybetmeniz aşkınızı kaybetmeniz anlamına gelmiyor ki. Öyle olsa zaten keşke demezdiniz. İnsan Ya sizin gibi mecburi nedenlerle kaybedince keşke der yada sevdiğin ile bilikte iken. Çünkü yaşanılan her an sınırlıdır. Sonsuza kadar sürmesini dilerken keşke der hep.
-
Sayın commodore
Keşke herzaman pişmanlık bildirmez. Bir temenni bir dilektir çoğu kez. Eğer bir gün aşık olursanız, sevdiğinizin kollarında uykuya daldığınız bir gecenin sabahında, işe gitmek için evden ayrılırken " keşke uyumasaydım da onu seyretseyseydim" (pişmanlık), "bir şey olsada gitmek zorunda kalmasam" (dilek, temenni) demek istediğimi anlarsınız
-
Hayır gecem hanım kızım, bence yanlış düşünüyorsunuz.
Sevgili eşim hayatta iken hiç keşke demedim, aşıktım ve biliyorum ki O da bana aşıktı. Aşıktık ama sorumluluklarımızın da farkında idik. Ben öğrencilerime giderken keşke gitmeseydim demedim asla, O da demedi. Aksine birbirimizi özlemek ve eve döndüğümüzde özlem dolu gözlerle birbirimize bakmak perçinledi aşkımızı. Keşke sabah olmasa demedim hiç, çünkü sabahları eşimin uyku mahmuru güzel yüzünü görememek vardı bu keşkenin sonunda. Demek istediğim şudur ki eğer her anını dolu dolu ve içinizden geldiği gibi yaşarsanız, aşkta keşkelere yer kalmayacaktır.
Aşk dolu dizgin yaşandığında aşktır, yeni neslin tabiri ile lay lay lom yaşanmaz aşk, öyle yaşanıyorsa da onun adı aşk değil hevestir. Heveslerde keşkelerin sonu gelmez, keşke daha yakışıklı/güzel olsaydı, keşke daha zengin olsaydı, keşke şöyle olsaydı, keşke böyle olsaydı... diye uzar gider. Oysa gerçek aşkta onunla geçen her anın değeri fazlası ile bilineceği için sabahken akşam olmasın, akşamken sabah olmasın demezsiniz; onu her hali ile seveceğiniz için keşke esmer olsaydı, zayıf olsaydı demezsiniz. Kısacası aşkta pişmanlığa ve keşkelere yer yoktur, olmamalıdır.
-
Sayın tepkiliye aynen katılıyorum ;
Gerçek aşkta keşkeler yer yoktur çünkü aşk KEŞKENİN TA KENDİSİDİR.
Bir şey olsada gitmk zorunda kalmasamla KEŞKE gitmesem arasında çok fark vardır.
Aşk keşkeden arınmış mutluluktur....
-
Ne diyeyim haklısınz...
Pek fikrim olmayan bir konuda yorum yapmamam en doğrusuydu belkide...
-
Estağfurullah hanımefendi, amacım kimseyi zorla bir şeylerin doğruluğuna inandırmak değil, tecrübelerimi paylaşıyorum sadece.