Cevap: Avukatın anlaşılmaz tavrı
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üyeler,
Gerçekten vekil tarafından da müvekkil tarafından yaşanılması istenilmeyen kötü olaylara sebebiyet verildiği aşikardır. Baro disiplin kurulları ve sair organlar bu yüzden görev yapar. Müvekkil tarafından yaşatılan kötü olaylar bizler tarafından forumda anlatılmamakta, "müvekkilim bana böyle kazık attı, paramı peşin veyahut iş bittikten sonra vermedi" gibi örneklemeler yapmıyoruz. Özne insan olunca, problem de olur. Hatayı belli bir meslek grubuna özgülemek ise yanlıştır.
Gelelim eldeki somut olaya. Sitemizde, "avukatınızı buraya şikayet edebilirsiniz" şeklinde bir tabela yoktur. Olması da beklenilemez çünkü sitemiz, yargılama merci değildir. Baro Disiplin Kurulu hiç değildir. İsim verilmeksizin, "avukatım bana bunu yaptı" denilmekle de kimsenin kazancı yoktur fakat karalama kampanyasına faydası vardır. Sonuç olarak, gerekli mercilerin olduğu hatırlatılmış, şikayet yerleri gösterilmiştir. İçerisinde binlerce avukatın olduğu bu sitede avukatını kötülemek neden peki? SAKLI AMAÇ NEDİR? NEDEN BAŞKA BİR SİTE DEĞİL DE HUKUKİ.NET'E BU KONU AÇILMIŞ?
Amaç kötüniyetlidir. Hmmmm! Hepiniz böylesiniz! Bütün avukatlar böyle yapıyor demektir içten içe. Yanlış mıyım ey konu sahibi?
Şüpheden sanık yararlanır diyorsunuz. :DD
Katılıyorum. Aman aşırıya kaçmayın malum paranoid kişilikler hukukçular, güvenlik ve savunma mensupları arasından sıklıkla çıkıyormuş.
Ben zor kurtuldum. Tmk:405/1
Saygılarımla. :)
- - - Updated - - -
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
katılmıyorum Sayın Atilda yargı bir sınıftır üstün bir sınıf ve sınıf olmalıdır
İngilterede bir hakimin hikayesi
İngilterede hakimler saygın ve güvenilir kişi kabul edilir öyleki bankaların açık çek defteri verdiği bilinir bir hakim bunun göstermelik olduğunu düşünür ve çeke astronomik bir rakam yazar tahsile verir ve banka sorgusuz ödemeyi yapar hakimde bunun üzerine intihar eder
Aslı varmıdır yok mudur bilemem
demek istediğim adalet ilahidir temeldir saygındır (Yaratıcının verdiği canı alma hakkı bir yaratıcıya birde kalemi kırana yakışır)
doktorlara gelince kendilerini fazla önemsemişler (vatandaş ellerine düştümü bir ALLAH olmadıkları eksikti) gerçi sağlık sıkandallarına bakınca ........
Sayın İsmail;
Bu bize İngiliz hakîmin parayı iade etme aşamasında gorevden alınmış şeklinde anlatılırdı.
Bu arada yorumu farklı noktaya yapmışsınız.
Futbol hakeminin görevi ile öğretmenin görevi de hukukçular kadar önemli. Çok sıkarsanız Müdür olurlar karışmam sonra. :)
Alıntı:
Sayın üyeler,
Gerçekten vekil tarafından da müvekkil tarafından yaşanılması istenilmeyen kötü olaylara sebebiyet verildiği aşikardır. Baro disiplin kurulları ve sair organlar bu yüzden görev yapar. Müvekkil tarafından yaşatılan kötü olaylar bizler tarafından forumda anlatılmamakta, "müvekkilim bana böyle kazık attı, paramı peşin veyahut iş bittikten sonra vermedi" gibi örneklemeler yapmıyoruz. Özne insan olunca, problem de olur. Hatayı belli bir meslek grubuna özgülemek ise yanlıştır.
Gelelim eldeki somut olaya. Sitemizde, "avukatınızı buraya şikayet edebilirsiniz" şeklinde bir tabela yoktur. Olması da beklenilemez çünkü sitemiz, yargılama merci değildir. Baro Disiplin Kurulu hiç değildir. İsim verilmeksizin, "avukatım bana bunu yaptı" denilmekle de kimsenin kazancı yoktur fakat karalama kampanyasına faydası vardır. Sonuç olarak, gerekli mercilerin olduğu hatırlatılmış, şikayet yerleri gösterilmiştir. İçerisinde binlerce avukatın olduğu bu sitede avukatını kötülemek neden peki? SAKLI AMAÇ NEDİR? NEDEN BAŞKA BİR SİTE DEĞİL DE HUKUKİ.NET'E BU KONU AÇILMIŞ?
Amaç kötüniyetlidir. Hmmmm! Hepiniz böylesiniz! Bütün avukatlar böyle yapıyor demektir içten içe. Yanlış mıyım ey konu sahibi?
Hukuksuzluk yapanın bir hukukçu olması nedeni ile hukuki hak arayışında olan vatandaş hukuksal anlamdaki sorununu elbetteki bir hukuk sitesinde paylaşacak ve çözüm arayacaktır. Yemek tarifleri sitesinde değil.
Diğer yandan işin özü zannımca şöyle; hukukla ilgili işi olan sıradan vatandaşın işini görmek ve adalat sisteminde vekili temsil etmek avukatların işi.
Her müvekkil davasına avukatının da en az kendisi kadar inanmasını bekler umar. zira hakimin karşısında dili tutulan yada hakimin baskısında cübbesinden korkup konuşamayan, derdini anlatamayan vatandaşın sesi olması beklenir avukatlardan.
O nedenle vatandaş avukatını aileden birisi gibi görmek ister, davasına inanacak, onu en iyi şekilde savunacak yada temsil edecek birisi olarak görür ve derdini ona anlatır.
ne zamanki avukat müvekkiline sağmal inek gözü ile bakar, ne zaman ki "adam sende davama girerim olursa olur olmazsa ben vekalet ücretimi alır işime bakarım" zihniyeti ile hareket etmeye başlar, müvekkilinin değil de karşı tarafın avukatı gibi davranmaya başlar işte o zaman müvekkil kırılır. verdiği paranın değil, haklı olduğu davada önce avukatından kazık yemiş olmanın acısını yaşar.
tüm avukatları tenzi ederim, ama ne yazık ki mesleğiniz içerisinde böyle onursuz, para göz, ahlaksız insanlarda var.
olayımızda böyle bir zat-ı muhterem tarafından canı yakılmış bir vatandaşın heyezanı feryadı var.
Vatandaş hukuki mücadelesinde bir hukukçu tarafından kendisine yapılmış olan bir haksızlığı; amacı vatandaşa bilabedel hukuki bilgi verip öneride bulunmak olan bir siteden yardım istemiş. amacı besbelli " böyle bir durumda ne yapabilirim, bana yapılan bu haksızlığa karşı nereye başvurabilirim" demek iken, yanı sıra " ey hukuk dostları ve hukukçular bakınız bu mesleğin içerisinde sizin de adınıza leke süren onursuz ve paragöz insanlar var, sizlerde el atında hep birlikte temizleyelim mesajı olabilir.
ehli namus, ehli kamil, ehli edip meslek erbaplarının onuruna şerefine ahlakına leke süren bu diğer şahısların adalet önünde hesap vermeleri ve kamu vicdanının da rahatlatılması açısından yardımcı olunmalı ve hatta ilgili şehirdeki baro ile bizzat irtibat sağlanıp gerekli kovuşturmanın takipçisi olunmalı.
Saygılarımla..
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Hukuksuzluk yapanın bir hukukçu olması nedeni ile hukuki hak arayışında olan vatandaş hukuksal anlamdaki sorununu elbetteki bir hukuk sitesinde paylaşacak ve çözüm arayacaktır. Yemek tarifleri sitesinde değil.
Diğer yandan işin özü zannımca şöyle; hukukla ilgili işi olan sıradan vatandaşın işini görmek ve adalat sisteminde vekili temsil etmek avukatların işi.
Her müvekkil davasına avukatının da en az kendisi kadar inanmasını bekler umar. zira hakimin karşısında dili tutulan yada hakimin baskısında cübbesinden korkup konuşamayan, derdini anlatamayan vatandaşın sesi olması beklenir avukatlardan.
O nedenle vatandaş avukatını aileden birisi gibi görmek ister, davasına inanacak, onu en iyi şekilde savunacak yada temsil edecek birisi olarak görür ve derdini ona anlatır.
ne zamanki avukat müvekkiline sağmal inek gözü ile bakar, ne zaman ki "adam sende davama girerim olursa olur olmazsa ben vekalet ücretimi alır işime bakarım" zihniyeti ile hareket etmeye başlar, müvekkilinin değil de karşı tarafın avukatı gibi davranmaya başlar işte o zaman müvekkil kırılır. verdiği paranın değil, haklı olduğu davada önce avukatından kazık yemiş olmanın acısını yaşar.
tüm avukatları tenzi ederim, ama ne yazık ki mesleğiniz içerisinde böyle onursuz, para göz, ahlaksız insanlarda var.
olayımızda böyle bir zat-ı muhterem tarafından canı yakılmış bir vatandaşın heyezanı feryadı var.
Vatandaş hukuki mücadelesinde bir hukukçu tarafından kendisine yapılmış olan bir haksızlığı; amacı vatandaşa bilabedel hukuki bilgi verip öneride bulunmak olan bir siteden yardım istemiş. amacı besbelli " böyle bir durumda ne yapabilirim, bana yapılan bu haksızlığa karşı nereye başvurabilirim" demek iken, yanı sıra " ey hukuk dostları ve hukukçular bakınız bu mesleğin içerisinde sizin de adınıza leke süren onursuz ve paragöz insanlar var, sizlerde el atında hep birlikte temizleyelim mesajı olabilir.
ehli namus, ehli kamil, ehli edip meslek erbaplarının onuruna şerefine ahlakına leke süren bu diğer şahısların adalet önünde hesap vermeleri ve kamu vicdanının da rahatlatılması açısından yardımcı olunmalı ve hatta ilgili şehirdeki baro ile bizzat irtibat sağlanıp gerekli kovuşturmanın takipçisi olunmalı.
Saygılarımla..
Sayın Yaman,
Yorumunuz altına canı gönülden imza atıyorum.
Tartışmayı kapatacak enfes bir yorum olmuş. Ellerinize sağlık.
Elbette ki, inanılmaz Avukatlar var. Gençlik yıllarımın isimsiz kahramanı. Uyar mı uymaz mı derken yazıyorum. 18 li yaşlarda delifişek gedikliyim. Bir doğu ilimizde hatalı park yüzünden tartıştığım şehir kolluğu bir hamlede kimliğimi fırlattı attı.
Sözde bizleri inzibat götürür. Vatandaşın desteği ile inzibatı çağırdık. Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum. Şehir kolluğundan duymadığımı kendi hem cinsimden duydum. Vatandaşın şaşkın bakışları arasında sorgusuz sualsiz hoop inzibat nezaretine. Hakaretin bini bir para. Zıvanadan çıkmış ben kelepçeli. O vatani görevi için gelmiş hukukçu arkadaş "Biz SS Subayı mıyız? Nezaret benim sorumluluğumda ise bu arkadaşın haklarına saygı göstermelisiniz" diyerek serbest kalmamı sağlamıştı.
Adamdı adam. Görmediğim kadar. O akşam şehirden ayrıldığım için ne adını ne sanını alabilmiştim. Her nerede ise yolu ve bahtı açık olsun. Görevli memura hakaretten (hiç tanığım olamadığı için) o zamanın 150.000Lira para cezasını da ödeyerek hayatımın ilk ve tek cezasını almıştım.
Hiç bir çatışmam, görevim o gün yaşadıklarım kadar stres ve iç burukluğu yaratmamıştı. O Avukat genç sayesinde yaşamın ve mücadelenin değerini kavrayıp silkindim.
Trajikomik gülerken ağlamaya tutulduğum ne unutulmaz bir anı. Kahve sohbetlerimin bitmez tükenmez kahramanı. Unutmuyor insan beyni. Unutamaz da...
Alıntı:
Sayın Abdullah Yaman, 2007 yılından bu yana üyesi olduğunuz ve editörü olduğunuz sitenin ana hatlarını halen kavrayamadığınızı üzülerek görmekteyim.
Ortada bir hukuksuzluk olup olmadığını yaptığınız yargılamada anlamış gibisiniz. Forumu açan üyenin, ilgili mercilere şikayet hakkı olduğu hatırlatılmış olup, ne tip bir somut öneriniz olduğunu açıklar mısınız? Hadi gidin baro ile bizzat iletişime geçin, bakalım size ne diyecekler? Şikayet var mı, baro disiplin kuruluna sevk edilen bir hadise var mı, Cumhuriyet savcılığına yapılan bir suç duyurusu var mı? Hukuksal olarak yapılması gerekenlerden ve gerçekten yapabileceğiniz durumlardan bahsedin.
BU sitede faraziyeler tartışılabilse de vatandaşın doğru söylediğinin ne garantisi var? Ben de şimdi her meslekten vatandaşların yaptıklarını konu alan bir forum açsam o meslek gurupları rencide olmaz mı? Sırf fazla emekli maaşı almak için boşanan mı ararsınız, anasını darp eden memur mu ararsınız hepsi var. Zaten bu sitenin içinde yazılanlara bakılınca vatandaşın neler yaptığı ortada. Şimdi ben de o forumlara girip meslekleri ile rencide mi edeyim?
Vatandaşı dediğine diyeceğine pişman etmek diye buna denir :)
( SAKLI AMAÇ NEDİR? NEDEN BAŞKA BİR SİTE DEĞİL DE HUKUKİ.NET'E BU KONU AÇILMIŞ?
Amaç kötüniyetlidir. Hmmmm! Hepiniz böylesiniz! Bütün avukatlar böyle yapıyor demektir içten içe. Yanlış mıyım ey konu sahibi? )
sayın emrah,
2009 kat mülkiyet kanunu ile alakalı araştırıyordum ve google da ilk bu sitenin adresi gördüm.üye şartlarında bu site sadece adalet mensubları mahsus okusaydım
üye olmazdım.ama sağolun oldukça faydalı benim gibi sıradan vatandaş ve özelik-
le sonradan türk nufus cüzdanı sahıp olmak ,tüm haklarım ve türk medeni kanunu
sizin değerli sitenızın sayesınde öğreniyorum.vatandaşların sizlere yöneltiği soruları ve sizin cevaplarınız okuyorum ,asla fuzuli ve bana ait olmayan bir soruyu yorum yapmadım yapamam. aklımda takılan soruyu büyük titizlikle sadece hukuk mensublarıyla paylaşmak istedim ve büyük şaşkınlıkla nasıl farklı yerlere bu soru ulaştı.sayın emrah evet çok yalnışsınız bütün avukatlar,doktorlar,farklı meslek sahipleri hep aynı yapmıyor demektir.sayın engin dolandırıcıkla suçlu müvekili beraat etti ve kalan ücreti almadı alamadı ,hissen ve mantiken sayın engini tutuyorum ve 3 kuruş için harcanacak zaman ve eforu da düşündüm ,üzücü .beni
evinizden kovüyormuş gibi soruyorsunuz.neden başka sitede yazmadım?çünkü
hukuk sitesi olarak sadece size üyeyim ve hep sitenizden faydalanırdım ve bunun başka nedeni yok.bu platformda sıradan bir vatandaş olarak yardım amacı yazdığım için gönülden özürdiliyorum . tarafınızdan kırıldığım bir daha sitenize giriş yapmicam. şimdiden tüm avukatlara peşinen nisanda avukatların haftası için kutlarım.
saygılar.
Alıntı:
Sayın Abdullah Yaman, 2007 yılından bu yana üyesi olduğunuz ve editörü olduğunuz sitenin ana hatlarını halen kavrayamadığınızı üzülerek görmekteyim.
Ortada bir hukuksuzluk olup olmadığını yaptığınız yargılamada anlamış gibisiniz. Forumu açan üyenin, ilgili mercilere şikayet hakkı olduğu hatırlatılmış olup, ne tip bir somut öneriniz olduğunu açıklar mısınız? Hadi gidin baro ile bizzat iletişime geçin, bakalım size ne diyecekler? Şikayet var mı, baro disiplin kuruluna sevk edilen bir hadise var mı, Cumhuriyet savcılığına yapılan bir suç duyurusu var mı? Hukuksal olarak yapılması gerekenlerden ve gerçekten yapabileceğiniz durumlardan bahsedin.
Sayın Yavuzcan; farz edelim ki sayın üyeyi mağdur eden annesi, babası, kardeşi, kocası, olsaydı bir avukat olmasaydı da bir okulun müdürü, bir bankanın memuru, bir iş yerindeki çalışan, polis memuru, mühendis, mimar vs olsaydı, sayın üyeye ne yanıt verecektiniz ?
Her vatandaşa verilecek türden yanıt verilecekti, "mahkemeye git, savcılığa suç duyurusunda bulun, filanca kanunun filanca maddesinin feşmekanca fıkrasına göre suç olduğundan dolayı dava açın, avukat tutun. vs." değil mi ?
Peki foruma yazan bu üyenin mağduriyetinin müsebbibinin bir avukat olduğu dillendirilince neden ilk tepki yukarıda yazılı örnekte olduğu gibi gelişmedi de hemen bir meslek dayanışması ve meslektaş kayırması haline dönüverdi.
Doğrudur 2007 yılından beridir bu sitenin müdavimi ve editörüyüm. Adalete inancı ve ihtiyacı olanların ortak buluşma noktası olduğu için buradayım. Bu sitede barınabilmek için avukatlık mesleğini icra edenleri koruyup kollamak mı lazımdır. Adil olmayan adalet adamı paradoksunun tek çözümü insanları susturmak mıdır.
Varsayalım ki üye iftira ediyor. Yargılama yeri burası mıdır. Gider mahkemeye görür ebesinin örekesini orada yalan söylüyorsa.
Ama doğru söylüyorsa da sizin mesleğinizi icra eden onursuz şerefsiz haysiyetsiz karaktersiz bir adamın tüm avukatları zan altında bırakmasına engel olmuş olurdu.
Benim anlamadığım; sizin bu konudaki direnciniz neden ? Bu savunmacı tavrınızın sebebi nedir ? Meslektaş dayanışması mı ?
Bunca yıldır nice üyeler nice meslek grubundan kişilerce kendilerine yaşatılan nice olaylar nedeni ile mağduriyetlerini dile getirdiler. Hiç birisinde kalkıp, hiç bir hukuk sever " aman o meslek erbabına dil uzatmadan önce düşün " demedi. sebebi neydi peki... adalet arayışı ve anlayışı, her türden her meslekten her cinsten kişi için adalet beklentisi. kişinin mesleğine içtimai durumuna ekonomik gücüne bakılmaksızın sadece mağdurun anlattıklarına istinaden verildi yanıtlar.
Yorumlarımızı akıl ve mantık süzgecinden geçirerek ve anlatanın beyanına inanarak yazmadık mı ?
Avukatlık mesleği dışında hangi meslek erbabı ile ilgili şikayette aman meslek erbabını kötüleme modasına uymayın, aman sizde hatalı olabilirsiniz kötülemeyin dedik?
Avukatları bu isnatlardan ve iddialardan koruyacak bir zırh, bir kalkan mı vardır..
Bu arada ben ortada bir hukuksuzluk olup olmadığına karar vermiş değilim. vatandaşın beyanı esastır. hukuksuzluk olduğunu vatandaş söylemiş (bu güne kadar foruma yazan her üyenin yaptığı gibi) Bize düşen başvuru mercilerini ve neler yapabileceğini anlatmak olmalıydı diye düşünüyorum.
Sayın üyenin ilk mesajı aşağıdadır..
"sayın avukatlar .
bir davamla ilgili vekalet verdiğim avukata bana yaşatığı şoklar sizlerle paylaşmak istiyorum.ancak herkez tarafından okunması istemiyorum ve mutlaka sizlerle paylaşmak istiyorum. cevabınız bekliyorum."
Szin yanıtınızda budur..
"Avukatınızla ilgili problem yaşamış olabilirsiniz. Fakat avukatını kötülemek şeklindeki modaya uygun olmayarak, objektif olmanızı ve müvekkil olarak sizin de hatanız olabileceğini unutmayın.
İyi günler dilerim."
Saygılarımla....
Alıntı:
Peki foruma yazan bu üyenin mağduriyetinin müsebbibinin bir avukat olduğu dillendirilince neden ilk tepki yukarıda yazılı örnekte olduğu gibi gelişmedi de hemen bir meslek dayanışması ve meslektaş kayırması haline dönüverdi.
TBB Meslek Kuralları:
Hiçbir avukat, bir meslektaşının mesleki tutum ve davranışları hakkındaki düşüncelerini kamuoyuna açıklayamaz. Bu yoldaki şikayetlerin mercii yalnız barolardır.
Hiçbir avukat, herhangi bir meslektaşı özellikle hasım vekili meslektaşı hakkında küçük düşürücü nitelikteki kişisel görüşlerini açıkça belirtemez.
Şikayetin mercii gösterilmek suretiyle, yalnızca işimizi yapmış bulunmaktayız. Bunun haricinde "gelin şu avukatı linç edelim", "bu avukatların alayı böyle" şeklindeki saçma sapan düşüncelerin önüne geçmek de görevimizdir. "Meslektaş kayırması" şeklindeki yakıştırmanızı uygun bulmuyorum. Konu sahibinin daha olayı anlatmadan diğer üyenin olayı anlamış gibi davranması, yalnızca kendisinin de avukatı ile problemi olmasından kaynaklanmıştı. Sanıyorum sizin de böyle bir öfkeniz var ve bunu dışa vuruyorsunuz.
Alıntı:
Doğrudur 2007 yılından beridir bu sitenin müdavimi ve editörüyüm. Adalete inancı ve ihtiyacı olanların ortak buluşma noktası olduğu için buradayım. Bu sitede barınabilmek için avukatlık mesleğini icra edenleri koruyup kollamak mı lazımdır. Adil olmayan adalet adamı paradoksunun tek çözümü insanları susturmak mıdır.
Sayın Yaman, bizi korumanıza ihtiyacımız yok. Daha ilk iletimde objektif olunması gerektiğini beyan etmişim. Fakat siz zaten yargılamayı yapıp, avukatın suçlu olduğu sonucunu çıkarmışsınız. 2007'den bu yana bari bu yönüyle bir şeyler öğrenmiş olmanız gerekirdi.
Alıntı:
Varsayalım ki üye iftira ediyor. Yargılama yeri burası mıdır. Gider mahkemeye görür ebesinin örekesini orada yalan söylüyorsa.
Ama doğru söylüyorsa da sizin mesleğinizi icra eden onursuz şerefsiz haysiyetsiz karaktersiz bir adamın tüm avukatları zan altında bırakmasına engel olmuş olurdu.
Yargılama yerinin burası olmadığını, ilgili mercilerin var olduğunu zaten ben söylüyorum. Fakat yargılamayı yapan sizsiniz.
Alıntı:
Benim anlamadığım; sizin bu konudaki direnciniz neden ? Bu savunmacı tavrınızın sebebi nedir ? Meslektaş dayanışması mı ?
Bunca yıldır nice üyeler nice meslek grubundan kişilerce kendilerine yaşatılan nice olaylar nedeni ile mağduriyetlerini dile getirdiler. Hiç birisinde kalkıp, hiç bir hukuk sever " aman o meslek erbabına dil uzatmadan önce düşün " demedi. sebebi neydi peki... adalet arayışı ve anlayışı, her türden her meslekten her cinsten kişi için adalet beklentisi. kişinin mesleğine içtimai durumuna ekonomik gücüne bakılmaksızın sadece mağdurun anlattıklarına istinaden verildi yanıtlar. Yorumlarımızı akıl ve mantık süzgecinden geçirerek ve anlatanın beyanına inanarak yazmadık mı ? Avukatlık mesleği dışında hangi meslek erbabı ile ilgili şikayette aman meslek erbabını kötüleme modasına uymayın, aman sizde hatalı olabilirsiniz kötülemeyin dedik? Avukatları bu isnatlardan ve iddialardan koruyacak bir zırh, bir kalkan mı vardır..
"Meslektaş dayanışması" tam olarak uymuyor. Mesleğin onurunun ayaklar altına alınmasını engellemek daha doğru. Sizin ne iş yaptığınızı bilemem. Bizim mesleğimiz önemlidir. Güvene dayalı ve bolca sorumluluğu olan bir meslektir. Herhangi bir meslektaşım da gerçekleştirdiği fiilin sonuçlarını bilebilecek niteliktedir. Fakat ifa edilen görevin sonuçları her zaman müvekkilin istediği gibi olmayabilir. Bunun ardından avukatın kötülenmesine geçilir. Fakat kötülenen şahıs değil, meslektir. Emrah Yavuzcan bana böyle böyle yaptı değil, avukatım böyle böyle yaptı olur. "Bütün avukatlar da böyle zaten..." diye de eklenir.
Alıntı:
Bu arada ben ortada bir hukuksuzluk olup olmadığına karar vermiş değilim. vatandaşın beyanı esastır. hukuksuzluk olduğunu vatandaş söylemiş (bu güne kadar foruma yazan her üyenin yaptığı gibi) Bize düşen başvuru mercilerini ve neler yapabileceğini anlatmak olmalıydı diye düşünüyorum.
Şikayet merci olan Baro ve Cumhuriyet savcılığını bu forumda benden başka kim yazdı?
Alıntı:
Sayın üyenin ilk mesajı aşağıdadır..
"sayın avukatlar .
bir davamla ilgili vekalet verdiğim avukata bana yaşatığı şoklar sizlerle paylaşmak istiyorum.ancak herkez tarafından okunması istemiyorum ve mutlaka sizlerle paylaşmak istiyorum. cevabınız bekliyorum."
Szin yanıtınızda budur..
"Avukatınızla ilgili problem yaşamış olabilirsiniz. Fakat avukatını kötülemek şeklindeki modaya uygun olmayarak, objektif olmanızı ve müvekkil olarak sizin de hatanız olabileceğini unutmayın.
İyi günler dilerim."
Benden sonra da siz böyle yazdınız? O zaman doğru anladınız da, şimdi mi yanlış anladınız?
Alıntı:
İyi günler dilerim."
Bu sözünüze katılıyorum, bu yazıyı okuya herkes de katılacaktır. Sayım Emrah özellikle ön yargısız objektif bir gözle sayın dilla ya kendisinin de hatalı olma ihtimalini hatırlatmak istedi. HAKİM olması onları dürüst ve doğru insan yapmaz değil mi ?
Doğruluk ve dürüstlük insanın doğasında varsa vardır, yoksa ünvanı / yaftası / sıfatı bir anlam ifade etmez.
Avukat taraf mıdır?
Tartışmanın sisteme dönük olduğunu düşünmekle sistem üzerindeki bir tartışmanın ismi bile geçmeyen hayali olası bir avukatın üzerine yoğunlaşması çabası sisteme yönelik sorunları örtülü hale getirmektedir