-
Bu olay hükümet olup iktidar olamayan akp nin elinde patladı.bu olay akp nin cumhurbaşkanlığı ve seçimler konusunda olan niyetlerini,değiştirecektir.
Olayı kim ne amaçla yaptığından çok sonuçları önemli,olacaktır.akp yüzde 30 la , ben neymişim be ... diyerek her istediğimi yaparım.anlayışını bırakarak,derhal seçime giderek, cumhurbaşkanını yeni ,meşru bir oy oranına dayanan bir çoğunluk ile seçilmesi için çalışmalıdır.Yoksa cumhurbaşkanı AKP nin cumhurbaşkanı olacaktır. Türk milletinin değil.
-
Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay Başkan ve Başsavcıları, Danıştay 2. Daire üyelerine dün yapılan saldırıyı kınayan ortak bir açıklama yaptılar.
Yüksek yargı organlarının başkan ve üyeleri, Anıtkabir ziyaretinin ardından Danıştay'a gelerek, Genel Kurul salonuna geçtiler.
Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, burada, "Yüksek Yargı Organlarının Saldırıya İlişkin Ortak Basın Açıklaması" başlığını taşıyan ve "Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay Başkan ve Başsavcıları" imzasını taşıyan 1,5 sayfalık metni okudu.
Ortak açıklamada şöyle denildi:
"Danıştay yargıçlarına karşı görevlerinin ifası sırasında yapılan menfur, vahim ve cüretkar, hatta katliam girişimi olarak nitelendirilmesi yanlış olmayan saldırıyı, devletimizin varlık nedeni olarak demokratik, laik Cumhuriyete yönelmiş bir saldırı olarak kabul ediyor ve bu girişimi şiddetle ve lanetle kınıyoruz.
Ortak hedef ve görevi kutsal adaletin dağıtımının yanı sıra Cumhuriyetimizin temel niteliklerini koruma ve hukuk devleti ilkesini gerçekleştirmek olan yargıya karşı yapılan bu ve benzeri saldırı ve eylemler bizleri sindirmeyecek. Görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmekten asla alıkoymayacak, Yüce Önderimiz Atatürk'ün aydınlık yolundan ayıramayacaktır.
Cumhuriyet tarihimizde kara bir sayfa olarak anılacak olan bu saldırı dolayısıyla yargı dışında da laik, demokratik devlet düzenini koruma görevleriyle yükümlü olanlara bu görevlerini tekrar hatırlatıp, bu yolda verilen yargı kararlarına karşı kimi siyasiler ve basın organlarının sorumsuzca beyan, kışkırtma ve tutumlarının ağırlıklı etkisi olduğu gerçeğini de kamuoyunun takdirine sunarız."
"ÇAĞDAŞLIĞI HEDEF ALDI"
Saldırının sadece Danıştay'ı değil, tüm yargıyı ve adaleti, bu kapsamda devletin tüm kurumlarını ve çağdaşlığı hedef aldığı görüşüne yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Türk yargısı Cumhuriyetin kazanımlarını korumak için daha da ileriye götürme çabasını yılmadan sürdürecektir. Anayasa'dan ve adına karar verdiğimiz soylu milletimizden aldığımız güçle, bugün dünden daha kararlı olarak görevimizin başındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Sağlam duruşumuzun örnek alınacağını umuyoruz.
Hain saldırıda kaybettiğimiz çok değerli meslektaşımız Mustafa Yücel Özbilgin'in aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, acılı ailesine başsağlığı diliyor, yaralı olan arkadaşlarımız Mustafa Birden, Ayla Gönenç, Ahmet Çobanoğlu ve Ayfer Özdemir'e acil şifalar diliyoruz."
-
Saldırıyı nefretle kınıyorum.
Bu ülkede bir başbakanın ve birinci derece de sorumlu ve azmettirici olduğu ilk cinayet değildir. Siyasete kan bulaştı diyenler daha önce katledilen gençleri, yazarları, akademisyenleri unutuyor.
Bu arada ilgili yayın organı kendilerinin hedef gösterildiğini idda ederek diğer yayın organlarını mahkemeye verecekmiş. yargının vereceği cevabı merakla bekliyorum.
-
TRT ANITKABİR ZİYARETİNİ KISMEN "CANLI" GÖRDÜ
Çok sayıda özel televizyon kanalının canlı yayınladığı, yargı mensuplarının ve onbinlerce vatandaşın katıldığı Anıtkabir yürüyüşünü TRT, uzun süre görmezden geldi.
Tepkilerin "alkışlarla" dile getirildiği ziyarete medya da büyük ilgi gösterdi.
CNN, NTV, SKY Türk, TGRT Haber, KanalTürk, Habertürk gibi kanallar Anıtkabir ziyaretini Türkiye#8217;ye canlı yayınlarla duyurdu.
Yargının öfke seline dönüşen Anıtkabir#8217;i ziyareti saatinde ise TRT-1 "Deniz Gurbetçileri" adlı bir film yayınlanırken, haber kanalı olan TRT-2#8217;de ise sağlık programı "Reçete" yayınlandı. Programın bitimi sonrası yayınlanan haber programında TRT-2 Anıtkabir ziyaretini ekranlara canlı olarak getirdi. GAP kanalında ise "Gide Gide GAP" programı yayınlandı
Hürriyet Gazetesi
-
Bu saldırı, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel değerlerine yapılan bir saldırıdır. Bu nedenle de bireysel bir hareket olduğunu zannetmiyorum. Örgütlü ve planlı olduğunu düşünüyorum. Nefretle kınıyor ve yapanların/yaptıranların hakettikleri cezaya çarptırılmalarını gönülden istiyorum.
-
Olayın üzüntüsünü yaşıyor, yaralılara acil şifalar, Danıştay üyesi sayın Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesi ve tüm hukuk camiasına baş sağlığı diliyorum.
Söz konusu saldırı, laik düzene saldırı olup, okusa da törpülenemeyen zihniyetin eseridir.
Atatürk'ün bize miras olarak bıraktığı laik hukuk düzenine sahip çıkarak görevimizin icra edilmesi dileklerimle..
-
Bir pazar sabahıydı Ankara kar altında
zemheri ayazıydı yaz güneşi koynunda
ucuz can pazarıydı kalemin düştü kana
zalımlar pusudaydı bedenin paramparça
ucuz can pazarıydı kalemin düştü kana
uğurlar olsun uğurlar olsun
hüzünlü bulutlar yoldaşın olsun
bir keskin kalem bir kırık gözlük
yürekli yiğitlere hatıran olsun
çevirdim anahtarı apansız bir ölüme
şarapnel parçaları saplandı ciğerime
ucuz can pazarıydı kan doldu gözlerime
isimsiz korkuları katmadım yüreğime
bembeyaz doğruları yaşadım ölümüne
uğurlar olsun uğurlar olsun
hüzünlü bulutlar yoldaşın olsun
bir keskin kalem bir kırık gözlük
yürekli yiğitlere hatıran olsun
Ankara'nın taşına bak
Gözlerimin yaşına bak
Uyan uyan Gazi Kemal
Şu feleğin işine bak!
Kılıcını vurdum taşa
Taş yarıldı baştan başa
Uyan da bak Gazi Kemal
Başımıza gelen işe.
Ankara'nın dardır yolu
Düşman aldı sağı, solu.
Sen gösterdin Paşam bize
Böyle günde doğru yolu.
Sevgili ALi bunun melodisinide sen ekle siteye ya ikisinide peşpeşe yada tekini....
-
Danıştay Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin öldürülmesi türkiyede kara bir dönemin baslangicini gösteriyor, bu saldiri kendisine degil laik cagdas-demokrat-türk cumhuriyetine yapilmis bir saldiridir, tüm atatürkcü ve Türk cumhuriyeti hukuk sistemini savunan insanlarimizin basi sagolsun Saygilarimla
Avusturyadan Figen
Ekleyen : Yaz 18/05/2006 : 18:49:29
Not: Yaz rumuzlu üyemiz aynı konuda yeni bir forum açtığından , açtığı forum silinerek iletisi buraya taşınmıştır.
-
Saldırıyı gerçekleştiren failin geçmişi ve kişiliği çok ilginç;fail,üniversite yıllarında "Kürt Apo" diye çağrılırmış,ülkücü faaliyetlerinin yanısıra olayın dini yönüde ortadadır.Bu 3 cephe Cumhuriyetin bölünmez bütünlüğünün en büyük düşmanları aynı zamanda.Fail,her yönden bölücülüğün somut örneği.Ancak olayın dini yönü apaçık ortadadır ve olayın tek tartışılamayacak yönüdür kanımca.
-
Tarihe not
Dün...
Atatürkçü yargıçlar kurşuna dizildi.
Dün...
Cumhurbaşkanı, "Bu saldırı, Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçecek" dedi.
Dün...
CHP Genel Başkanı, "Türkiye'nin nereye sürüklenmekte olduğunu görmeyenler, umarım artık görür" dedi.
Dün...
DYP Genel Başkanı, "Bu katliam girişimi, mülkün temeline, dolayısıyla milletin ortak varlığına yönelik bir eylemdir" dedi.
Dün...
Anavatan Genel Başkanı, "Meczup falan değil, resmen terörist... Cumhuriyet değerleri etrafında bütünleşmeliyiz" dedi.
Dün...
Genelkurmay Başkanı, "Alçakça saldırıyı nefretle kınıyorum" dedi.
Dün...
Danıştay Başkanı, "Bu saldırı, devlet adına yetki kullanan makamların cesaretlendirici beyanlarda bulunması sonucu gerçekleşti. Yargısına sahip çıkmayan devlet, büyük yara aldı" dedi.
Dün...
YÖK Başkanı, "Laik Cumhuriyet'i öldürerek yok etmeye çalışıyorlar" dedi.
Dün...
İstanbul Barosu Başkanı, "Aynı düşünceyi taşıyanlar, Meclis'in içinde gösteri yapıyor... Cumhuriyet'e, laikliğe meydan okunuyor" dedi.
Dün...
Ankara Barosu Başkanı, "Bu alçakça saldırının asıl hedefi laik Türkiye Cumhuriyeti'dir" dedi.
Dün...
İzmir Barosu Başkanı, "Bu kışkırtmaya sebep olan Başbakan ve Meclis Başkanı'nı istifaya davet ediyorum" dedi.
Dün... Yani aynı gün...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürkçü dedeye dava açtı.
Üste para istiyor.
Yılmaz Özdil (Sabah)