-
Re: Fıkralar
Adamın biri, bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş. Ağaçta bulunan başka biri de onu izliyormuş. Namazını bitiren adam daha sonra namazının kabul olması için Allah a dua etmeye başlamış.
- Allahım sen namazımı kabul et.
Ağaçtaki adam: - Etmem, diye cevap vermiş.
Adam şaşırmış. Tekrarlamış:
- Allahım sen kıldığım namazı kabul et.
- Etmem.
Adamın şaşkınlığı iyice artmış. Yine:
- Allahım sen namazımı kabul et, demiş.
Ağaçtaki adam tekrar:
- Etmem, deyince adam sinirlenmiş.
- Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım.
-
Re: Fıkralar
Tilki ormanda nefes nefese koşuyormuş. Karşısına çıkan kaplumbağa:
-Tilki kardeş ne bu telaş?
-Ormana maliyeciler gelmiş' demiş tilki. Şimdi bir bakarlar bende kürk, hanımda kürk, çocuklarda kürk, dünyanın vergisini yazarlar...
Bunu duyan kaplumbağa telaşla yürümeye başlamış. Onu telaşlı gören leylek:
-Hayrola kaplumbağa kardeş ne bu telaş? diye sormuş.
-Maliyeciler ormanda demiş kaplumbağa. Bende ev, hanımda ev, çocuklarda ev, yakalanırsak dünya vergi alırlar.
Leylek de hemen uçuşa geçmiş. Ağaçların üzerinden maymun seslenmiş:
-Leylek kardeş, ne iş? Bu ne acele?
-Vergi memurları herkese ceza yazıyormuş. Bende yazlık, hanımda yazlık, çocuklarda yazlık, vergi borcundan batarız... Maymun bunu duyar duymaz bağırarak ağaçtan ağaca atlamaya başlamış. Biraz ilerledikten sonra durmuş. Kendi kendine:
-İyi de ben niye kaçıyorum ki? demiş. Benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocukların kıçı açık...
-
Serçenin bir tanesi bahar günü dalgın dalgın uçuyormuş.Bir anda farketmiş ki, bir yolun üstünde uçuyor ve karşıdan da motorsikletli bir adam geliyor.Her ikisi de çarpışmayı engellemek için ellerinden geleni yapmışlar
ama nafile...
Serçe "çotaaank" diye kaska çarpıp düşmüş.Şimdi, motorcu arkadaşımız, Allahı var sıkı bir hayvansever.Doğal olarak hemen atlamış motordan, koşmuş serçenin yanına.Serçe baygın yatıyor. Kıyamamış, bırakamamış yolda, almış getirmiş eve.Eskiden kalma bir de kafesi var evde. Baygın serçeyi kafesin içinegüzelce yerleştirmiş.
Yanına da az biraz su, az biraz ekmek koymuş, vurmuş kafayı yatmış.
Bizim serçe bir müddet sonra ayılmaya başlamış.Daha tam seçemiyo ortalığı.Hafif bulanıklık var yani.Bir bakmış parmaklık, ekmek, su falan var bulunduğu yerde...Birden dank etmiş vaziyet;
- Motorcuyu öldürmüşüz beaaa ...!!!!!!
-
Saatler geri.... :)
Saatlerin geri alınacağını duyan Temel evdeki bütün saatleri toplar, saatçi
Dursun'a götürür;
- La Dursun saatler geri alınacakmış ben de bunların hepsini senden almistum,
al saatlerini...
Dursun;
-La Temel yok öyle yağma ben de duydum haberi, sadece 1 saat geri alınacakmış, hepsi değul......
-
Çalışkan öğrenci
Babası altıncı sınıfa giden oğluna
“Yavrum, notların nasıl?” diye sorar.
Oğlu cevap verir:
- Babacığım 5 aldım. Matematik 1,
türkçe 1, sosyal bilgiler 1, fen bilgisi 1,
iş egitimi 1, hepsini toplarsanız 5 eder...
-
Ahlak dersi
Küçük Salamon, okuldan iki gözü iki çeşme dönmüştü. Babası, niye ağladığını sorunca hıçkıra hıçkıra cevap verdi:
-"'Öğretmen ahlak nedir?' diye sordu, bilemediğim için bana sıfır verdi."
-"İyi etmiş. Öğreneydin." dedi babası.
"Gel sana anlatayım, dinle."
-"Mesela, bir müşteri geldi dükkana, mal aldı. Giderken de içi para dolu cüzdanını
unuttu. İşte ahlak burada başlar. Bu cüzdanı ne yapacağım? Yalnız kendime mi saklayacağım yoksa ortağımla mı paylaşacağım?"
-
otostopçu
Bir adam, karanlık ve fırtınalı bir gecede, yol kenarında otostop çekmektedir. Fırtına o kadar şiddetlidir ki, bir metre ilerisini zor görür.
Birden, yaklaşan bir otomobil fark eder, otomobil bizimkinin önünde durur. Eleman kendini arabaya atar ve hemen kapıyı kapatır, sürücüye döndüğü anda irkilir.
Direksiyonda kimse yoktur! Araba yavaşça hareket etmeye başlar. Adam şoktadır, yola bakar ve ileride bir viraj görür. Dua etmeye başlar... Viraja
girmek üzereyken, direksiyonda bir elin belirdiğini ve arabanın virajı döndüğünü görür. Kafayı sıyırmak üzeredir, sonraki birkaç virajda da aynı el
arabayı yönlendirir !
Adam donup kalmıştır... Cesaretini toplamaya çalışır ve kendini arabadan dışarı atıp, en yakın kasabaya doğru koşmaya başlar. Kasabaya girdiğinde hala şoktadır. Bir bara dalar ve iki kadeh tekila isteyip, ağlayarak olanları oradakilere anlatmaya başlar.
Ortalığı bir sessizlik kaplar...
Bir saat kadar sonra, aynı bara iki kişi girer. Girenlerden biri bizim elemanı görür görmez yanındakine döner ve
şöyle der :
"Bak Pepe, biz arabayı iterken binen herif buydu işte!"
-
Asil kan
Zengin bir arap kalp ameliyatı geçirecekmiş doktorlar ameliyat sırasında bir tedbir olarak bir miktar kan depolamak istemişler ama bu arab'ın kanı çok nadir bir kan imiş. Bütün dünya'yı arayıp taramışlar ve sonunda Kudüs'te yaşayan bir yahudide bu kanın olduğu anlaşılmış.
Yahudi kanı vermeyi kabul etmiş ve ameliyat yapılmış. Ameliyattan hemen sonra zengin arap,kendisine kan veren Yahudiye teşekkürleri ile beraber müthiş bir otomobil ve bir milyon dolar para göndermiş. Bir kaç ay sonra arab'ın
bir kere daha ameliyet olması icap etmiş.
Doktorlar yine Yahudi'yi aramışlar ve Yahudi'de tekrar kan vereceğini söylemiş. Arap yine ameliyat edilmiş. Ancak bu defa kendisine kan veren Yahudi'ye bir teşekkür notu ile bir kutu Şam baklavası yollamış. Çok daha kıymetli hediyeler ve para bekleyen Yahudi bu işe çok bozulmuş. Kan verdiği arap zenginine bir telefon açıp, neden bu kadar cimri davrandığını sormuş.Arap kahkahalar atarak şu cevabı vermiş
- Ya habibi, gözümün nuru. Artık damarlarımda
Yahudi kanı dolaşıyor!
-
Bisiklete binmek
Afrika'da, çok geri kalmış olan bir köye gelen bir papaz, yerlileri
eğitmeye çalışıyormuş.
- Her sabah insanların iyilik yapmalarını, birbirlerine karşı iyi
- davranmalarını vaaz ederken, öğleden sonraları da kabilenin reisine, ingilizce öğretmeye çalışırmış.
- Bir gün papaz yanına kabile reisini alıp dolaşmaya başlamış. Bu arada gördükleri şeylerin Ingilizcelerini de söyleyerek reisin bilgisini
- arttırmaya çalışıyormuş.
- Bir kayanın önünde papaz 'Kaya' demiş, reis de 'Kaya' diye tekrar etmiş.
- Bir göle gelmişler, papaz 'Göl' demiş, reis de 'Göl' deyince papaz
sevinip 'Aferin' demiş.
- Biraz sonra çalılıkların arasında sevişen bir çifte rastlamışlar.
- Papaz biraz kızarmış ve yutkunarak 'Bisiklete binmek' demiş.
- Reis sevişenlere şöyle bir bakmış ve tüfeği ile ateş ederek her
ikisini de öldürmüş.
- Papaz şaşkınlık içinde bağırmış 'Ne yapıyorsun. Bunca zamandır sizi
medenileştirmek için uğraşıyorum, insanlara karşı iyi davranmanızın
lâzım olduğunu, bunu tanrının istediğini anlatıyorum. Şu yaptığın işe bak!'
- Reis parmağı ile ölü kadını göstermiş ve;
- 'Benim bisikletim' demiş.
-
Re: Bisiklete binmek
Bir doktor,hemsiresi ile bulusmalara baslar.Bu Bulusmalardan kisa bir sure sonra,hemsire gelir ve hamile oldugunu soyler.
Fakat Doktor, bu olayi karisinin duymasini istemediginden, hemsireye bir miktar para verir ve italyaya gitmesini ve cocuk dogana kadar orada kalmasini ister.
Hemsire,'Bebegin dogdugunu sana nasil haber verecegim? ' diye sorar.Doktor da ;'Bana hemen bir kart gonder arkasina 'spagetti ' diye yaz. Ben durumu anlarim. Baska bir aciklama yapmana gerek yok' der. Hemsire parayi alir ve ucaga binip italyaya gider. Alti ay kadar sonra,bir gun doktorun karisi evden arar ve doktora ;
'Sevgilim,bugun postadan senin adina Italya'dan postalanmis ilginc bir kart geldi. Fakat ne anlama geldigini anlayamadim...' der
Peki karicigim, ben aksama eve gelince sana gerekli aciklamayi yapacagim' der doktor ve telefonu kapatir.
O aksam doktor eve geldiginde;
karti alir okur ve kalp krizinden oldugu yere duser. Acil yardim ve tibbi mudahelelerin sonunda doktor kendine gelir ve biraz rahatladiktan sonra acildeki
doktorlar adamin elinde hala siki sikiya tuttupu karti alir ve okurlar...
Spagetti,
spagetti,
spagetti,
spagetti....
İkisi; sosisli,
ikisi; sade!!!!!