Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Alıntı:
Dokuzharf rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar merhaba,
Hükümetin üzerinde çalıştığı "kamu alacakları affı" içerisine bizim ödeyeceğimiz tazminatlar da girer mi acaba? Geniş bir yelpazede değerlendirileceği ile ilgili söylemler var haberlerde. Devlet her türlü alacağında faiz konusunda indirime giderek kolaylık sağlayacak. Bu konuda görüşü veya bilgisi olan var mı? Paylaşırsanız sevinirim..
Arkadaşlar neden kimse bu konu hakkında yorum yazmamış? Ben gözden kaçtığını düşünerek tekrar gündeme almak istiyorum. Zira bu da çok önemli bir konu. Çünkü vergisi primi vs vs vs hepsi kamu alacağı bizim ödeyeceğimiz para da kamu alacağı.. Bu durumda bizim de bu konuda Sayın Babacan'a mail atmamız gerekiyor
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Ya tabiki haklısın ama sanırım siz cezai süreyi tamamlamışsınız.Bizim başımızdaki bu dert maalesef parayla çözülmüyor vee bu yüzden daha elzem.Bundan dolayı bu konu hakkında yoğunlaşıyor herkes.Bu konu hakkında fax,e-posta,telefon,dlekçe vs... uğraşıyoruz.Bashetmiş olduğunuz konu sadece vergi affını kapsıyor sanırım.Bizim borcumuz vergi değil biliyorsunuz bu yüzden olmumsuz olacaktır ama tabiki bir dilekçe fazla yazmakta fayda var.
Geçtiğimiz günlerde bir subay arkadaş 18 aylık firar süreci sonrasında hava kuvvetleri tarafından ilişiği kesilmemiş olmasına rağmen süreci daha fazla uzatmamak ve bir an önce normal yaşantıya geçmek düşüncesiyle teslim olmuş, mahkeme tarafından hapis cezası verilerek 7 ay cezaevinde kalmış ancak sonrasında ilişiği kesilmeyerek görevine devam etmesi yönünde karar alınmış. Böyle bir durum mümkün müdür?
iyi bayramlar arkadaşlar. Ben izin tecavüzü suçu işledikten sonra 17 inci ayda yakalanıp mahkemede hakim takdiri ile Tsk dan ilişiği kesilmiş biriyim. ilişik kesilme işleminin kesinleşmesi için kuvvet komutanı, savunma bakanı ve başbakanın imzalarını bekliyorum. Bu süre içerisinde ikametgahımın bulunduğu sivil mahkemeyede askeri mahkemeden henüz ceza belgelerim gelmedi. Şuan bir işyeri ile anlaşma yaptım ve çalışmaya başlayacağım. Ancak bir arkadaşımdan öğrendiğime göre SGK nın vereceği ikramiyeyi almadan bir işyerinde çalışmaya başlarsam ikramiyenin yatırılmama tehlikesi ortaya çıkıyormuş. Önce bekle ikramiyen yatırılsın, sonra işe başlayıp sgk kaydı yaptırırsın dendi. Bu doğru mu? Birde ceza sivil mahkeme tarafından şahsıma tebliğ edildiğinde, savcı ile konuşup cezamı erteletme imkanım var mıdır? Teşekkür ederim cevaplarınız için..
savcılığa dilekçe vererek cezanı erteletme imkanın var.SGK konusunda tavsiyem ikramiyeni aldıktan sonra işe başlamandır.
Mümkündür ve mahkemenin takdirindedir
Öncelikle bu forumun yaratıcılarına ve forumda zamanını ayırıp değerli bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler... Hemen hemen her şey net. Yani ne zaman firar edeceğin, firar süresince nelere dikkat edeceğin, firar sürecinin sonunda neler yaşayacağın ve daha detaylı bilgiler. Ben bu bilgiler sayesinde şuan daha kararlı ve kendime güvenir bir şekilde firar yolunda adım atmaya başlaycağım... Benim bu tecrübeye sahip arkadaşlara nacizane bir sorum olacak. Aslında sorumun cevabı göreceli ama sonuçta herkes kendi fikrini sebepleriyle beraber söyleyebilir. Karşılaştığınız ve ilerde karşılaşabileceğiniz durumlara rağmen firar yolunu seçerek TSK'dan re'sen emekli olan arkadaşlar ve bu durumda olan arkadaşları olanlar arasından en ufak bir pişmanlık duyan var mı ? ( Bu kadar hukuksal soruların sorulduğu ve yazışmaların yapıldığı forumda bu duygusal soruyu sorarak bir yanlış yaptıysam kusura bakmayın... )
pişmanım ama daha önce bırakmadığıma.Şimdi tek sorun hapis kaldı onuda teslim olduğumda alın beni içeriye diye yalvardım savcıya hatta onlarda şaşırdılar millet çıkmak ister sen girmek istiyorsun dediler.Ben olsun bitsin de kurtulayım diye bakıyordum.şimdilerde 4b li olarak çalışıyorum hepis olursa geri dönmem biraz sorun olacak ama herşeyin hayırlısı.Hergün küüfürle işe gitmektense sevdiğim işi yapmak her ne kadar nispeten daha zor ve riskli olsada çok daha güzel bence.Ama çooook iyi düşünüp karar verin geri dönüşü çetefelli bir yol.Kararınız ne olursa olsun herkes için cümlemize hayırlı olması dileğiyle.
geri donusu cetrefilli degil, geri donusu olmayan bir yol firar. Ben yurtdisinda firardayim su anda tek sikintim Turkiyeye gelememek. Ama emin olun hepsine deger. Elbet bu sistem duzelecek, bitecek bu sikintilar, hepsi halledilecek. Kafanda uymuyosan bu sisteme, disarida daha basarili olacagini dusunuyorsan ve eminsen yap bu isi derim. ben simdi yapmasaydim bunu, ileride bnb'ligimi bitirip 15 yil mecburi hizmeti bitirdigimde kimse beni istifa ettiremezdi. O atalet 4 bir yanini sardiktan sonra istifa etmiyosun cunku. 3 yil daha bekleyim albay olayim. hah sonra dur 3 sene daha kidemli albay, dur kirmizi kart goreyim derken bakiyosun omur bitmis gitmis sen ha bugun ha yarin diye diye meslek yasantini harcamissin. Bence zaten sistem ozel olarak bu sekilde tasarlanmis. Bir tek tegmenlik ve yarbaylik 3er sene. beklemesi az yapilmis birakmasinlar insanlar diye. Ben de gelip birgun ulkeme gogsumu gere gere girmek isterim. Risk mi? Aldik sonuna kadar, ama almadan olmuyo bu isler.
Neyse duygusal sordun, duygusal cevap verdim, bu yazdiklarim kimine gore yanlis gelebilir bunlar benim DUYGULARIM. Mantiksal olarak kurguladigim dusuncelerim degil:)
çetrefilden kasıt firar bir süreçtir bilinenin üzere.bu süre içerisinde vazgeçip dönmekden bashettim.boşuna yargılanmak ve tekrar mesleğe devam etmek takdiriniz üzere daha üzücü olur.