22.12.2016 (b) aşamasına geldim,asĺında seninde bu seviyeye gelmiş olmanız gerekir,ankara,ya bir telefon etsen iyi olur.
Printable View
22.12.2016 (b) aşamasına geldim,asĺında seninde bu seviyeye gelmiş olmanız gerekir,ankara,ya bir telefon etsen iyi olur.
Teşekkürler delidolu. Dün sabah çağrı merkezini aradım internetten farklı bir bilgi söyleyemediler, bekleyeceksiniz diyorlar, bekliyoruZ mecbur... çok uzun olmamış senin de b) aşamasına geçişinden bana da bir umut oldu umarım aynı mesajı önümüzdeki günlerde bende görürüm
erovin rumuzlu arkadaşın yazılarına bak o arkadaşda Bulgaristan vatandaşı.Birde şunu sormak isterim,mülakat'a hangi tarihte girdiniz,ben 16.11.2016 da girdim ve bu aşamadayım (Evlenme yoluyla Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurdunuz. Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.)
Herkese Merhaba, Ben evlilikten dolayı 15 Haziran 2016 Tarihinde İstanbul'dan başvuruda bulunmuştum, 28 Ağustos 2016'da parmak izi verdim, 15.12.2016 tarihinde beni ve eşimi Polis telefondan arayıp soruları sordu, Komisyon dediğiniz olay bu mu oluyor?
Ayrıca her gün inceleme yaptığımda "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca işleme alınmış olup Genel Müdürlüğe gönderilmeden önce gerekli olan inceleme ve araştırma işlemleri yapılmaktadır." mesajı çıkıyor. Bundan sonraki işlem veya işlemler nelerdir, tahmini bir zamanlama var mı? yardımcı olursanız sevinirim... Peşinen teşekkürler...
Sacdx001 hayır senin başvurun henüz komisyon aşamasına gelmemiş. Sana SMS gönderecekler nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne gel komisyona randevu al diye. Bence onların SMS göndermesini bekleme Kumkpaıdaki yabancılar şubesine git ve dosyanın durumunu öğren çünkü parmak izi verdiğin tarihin üzerinden 4 ay geçmiş.
Erovin arkadaşımızın yazılarından çoğunu okudum fakat oğlum çekiştiriyor hepsine bakamadım malesef, anladığım şu ki bekle anam bekle.... kimse doğru düzgün bilgi vermiyor bilgi toplıycam derken beynim yandı resmen. Ferdi rumuzlu arkadaşımızın paylaşımlarına denk gelmem iyi oldu güldüm ağlanacak halimize. :) yukarıda yine istanbuldan ve benden önce başvuran arkadaşın dosyası bile hala genel müdürlüğe gönderilmemiş iyice ümidim kırıldı. Eskiden vatandaş olan akrabalarım ver ve işlemler hemen tamamlanıyormuş, bizim günahımız ne diye soruyor insan. Benim komisyon yani mülakat 17 ekimdeydi hala dosya genel müdürülüğe ulaşmamış, kesin İstanbul'da olmamızın gazabına uğruyoruz diye düşünüyorum. Zaten mülakatta kadın dert yanmıştı yeterli personel yok diye, gerekirse ben yardımcı olayım diye şaka yapmistım inş bu hadsizliğimin sonucu değildir bu bekleyiş :) hepimize sabır diliyorum, boşuna giden senelerimiz, beklerken çekilen çile.... inşallah bunların mükafatını alacağımız zamanlar da gelir. Bende bir gelişme olursa buraya hemen yazarım belki birine kılavuz olur diye..... onun dişinda fırsat bulduğumda Kumkapı'da da gitmeyi düşünüyorum, sonucu paylaşırım
Sacdx001 kardeşim önce kumkapı da incelemeyi bitiriyorlar sonra evraklar vatan caddesindeki vatandaşlık nüfus müdürlüğüne gidiyor ve SMS nüfus müdürlüğünden geliyor. Ancak kumkapıda personelin azlığından şikayet ediyorlar bu sebeple 6 ay bekleyenler var. gidip oraya ricada bulunsan belki işini biraz hızlandırırlar.
konuşup bilgi vermezler,bana kalırsa nereye başvurdu isen oraya dilekçe yaz nedenini sor,iadeli tahaütlü postaya ver ,o zaman sana mecburen dilekçene cevap yazacaklardır.
- - - Updated - - -
konuşup bilgi vermezler,bana kalırsa nereye başvurdu isen oraya dilekçe yaz nedenini sor,iadeli tahaütlü postaya ver ,o zaman sana mecburen dilekçene cevap yazacaklardır.
İlginden dolayı çok teşekkür ederim delidolu. Forumda genel olarak yorumlara baktığımda ekstra bir durum olmadığı sürece 4 ay gibi bir sürede genel müdürlüğe ulaşıyor. Ocak sonuna kadar bir gelişme olmadığı taktirde tavsiye etiğiniz gibi yaparım. Evlilik yolu ile hele bir de çocuk varsa daha kolay oluyor demişlerdi bir de, bu kolaysa, diğer durumlarda ki insanları düşünmek bile istemiyorum.... umut ile kalın....