Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Katerina1994 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba, 5 Nisan'da evlilik yoluyla vatandaşlık başvurumun karar için gönderildiğine dair bir SMS aldım. 5 Mayıs bir ay olacak. Bazı arkadaşlar iki aydır karar bekliyor. Bu prosedür neden bu kadar uzun? 199'u aradım karar için başvuru yapıldı beklemeniz gerekiyor diyorlar. Bazı kağıtlar eksik olsaydı, bana haber verirler miydi? Yoksa başvurduğum yere mi gitmeliyim? Ne yapmalıyız?
Benimde ayni şekilde , tahminimce haftaya pazartesi açıklanacak. Aciklanmassa secimlerden sonraya kalir. 199 bu konu hakkinda bilgi sahibi değil. Son onayda evlileri onaylamadılar... neden bende anlamadım
Alıntı:
kn.sn rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhaba
Vatandaşlık geldikten sonra SGK , Sağlık durumu vb. gibi eşleştirmeleri yaptıran varmı ? kolaylık olsun diye anlatmanızı rica ederim , Banka hesapları telefon ve internet abonelikleri , otomatik değişen birşey varmı yoksa hepsine tek tek başvurmamız mı gerekiyor ?
Ben hemen hemen her şeyi yeni kimliğeme aldırdım kolaylık olsun diye aşağıda yazıyorum.
İlk önce eski kimliğim ve yeni kimliğim ile birlikte sosyal güvenlik kurumuna gittim ve sigorta deviri yaptım bu işlem 15 dakika filan sürdü. Aynı gün içerisinde il sağlık müdürlüğüne giderek dilekçe verdim bir kaç saat sonra aşılarım ve diğer sağlık bilgilerimi yeni kimliğime devrettiler.
Sonra üniversiteme eski kimliğim, yeni kimliğim ve Mezuniyet belgesini Mail olarak atarak kimlik bilgilerimi güncellemelerini talep ettim onlarda yardımcı oldular ve ayni gün içerisinde halletiler.
Askerlik Muafiyet belgesi için de geçen hafta Cuma günü askerlik şübesine gittim sonra salı gün gel dediler dün onlara gitmeden önce E devletime baktım Muafiyet belgesini vermişler o yüzden dün gitmedim yani gerek kalmadı.
Telefon numaramı de yeni kimlik bilgelerime göre güncelledim.
Şuanda benim sadece bankalar kaldı onları da bu hafta halletmeye düşünüyorum
- - - Güncellendi - - -
Bu arada Sigorta deviri yaptığımızda borç çıkabilir bilginiz olsun
Benim çok borcum çıkmış nedeni bilmiyorum ancak SGK’ye telefonla aradım sonra silmişler şuanda borcum görünmüyor. ama yinede sigorta deviri yaptığınızda kontrol edin
Alıntı:
bakar12 rumuzlu üyeden alıntı
Ben hemen hemen her şeyi yeni kimliğeme aldırdım kolaylık olsun diye aşağıda yazıyorum.
İlk önce eski kimliğim ve yeni kimliğim ile birlikte sosyal güvenlik kurumuna gittim ve sigorta deviri yaptım bu işlem 15 dakika filan sürdü. Aynı gün içerisinde il sağlık müdürlüğüne giderek dilekçe verdim bir kaç saat sonra aşılarım ve diğer sağlık bilgilerimi yeni kimliğime devrettiler.
Sonra üniversiteme eski kimliğim, yeni kimliğim ve Mezuniyet belgesini Mail olarak atarak kimlik bilgilerimi güncellemelerini talep ettim onlarda yardımcı oldular ve ayni gün içerisinde halletiler.
Askerlik Muafiyet belgesi için de geçen hafta Cuma günü askerlik şübesine gittim sonra salı gün gel dediler dün onlara gitmeden önce E devletime baktım Muafiyet belgesini vermişler o yüzden dün gitmedim yani gerek kalmadı.
- - - Güncellendi - - -
Benim çok borcum çıkmış nedeni bilmiyorum ancak SGK’ye telefonla aradım sonra silmişler şuanda borcum görünmüyor. ama yinede sigorta deviri yaptığınızda kontrol edin
bilgiler çok yararlı oldu teşekkür ederim, ben il sağlık müdürlüğüne gittim onlar Aile hekimine gitmen gerekiyor dediler , Aile hekimide 10 gün falan sürer bilgilerinin eşleşmesi dedi. Askerlik durumunda da ( Askerlikle yükümlü olmadığınız için bu hizmeti kullanamazsınız. ) bu mesaj yazıyor edevlette .
Alıntı:
bakar12 rumuzlu üyeden alıntı
- - - Güncellendi - - -
Merhaba bakar12, paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Sizde böyle durum oldu mu? Daha dün teslim aldım kimlik kart, ama yeni banka hesap açtıramıyorum çünkü bilgilerim yokmuş(edevlet açtırdım). İşkur'a kayıt olmak istedim, aynı sorunla karşılaşıyorum.
Askeri şubeye gittim, "11. madde değil mi?, Muaf mı? Evet dedi memur başka memura" ama edevletten takip et dediler. 27 yaşım olacak ama askerlik ne olacak belli değil.
[QUOTE=kn.sn;651876]bilgiler çok yararlı oldu teşekkür ederim, ben il sağlık müdürlüğüne gittim onlar Aile hekimine gitmen gerekiyor dediler , Aile hekimide 10 gün falan sürer bilgilerinin eşleşmesi dedi. Askerlik durumunda da ( Askerlikle yükümlü olmadığınız için bu hizmeti kullanamazsınız. ) bu mesaj yazıyor edevlette .[
Siz dilekçe ile il sağlık müdürlüğüne başvuru yapın gerekeni onlar yapar
Askerlik için bana öyle yazıyordu yükümlü değilsiniz diye ancak bu yeterli değil o yizden en yakın askeri şübesine gitmene öneririm onlara Ankaraya yazıyorlar sonra otomatik olarak muafiyet belgesi E devlette düşüyor
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bakar12, paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Sizde böyle durum oldu mu? Daha dün teslim aldım kimlik kart, ama yeni banka hesap açtıramıyorum çünkü bilgilerim yokmuş(edevlet açtırdım). İşkur'a kayıt olmak istedim, aynı sorunla karşılaşıyorum.
Askeri şubeye gittim, "11. madde değil mi?, Muaf mı? Evet dedi memur başka memura" ama edevletten takip et dediler. 27 yaşım olacak ama askerlik ne olacak belli değil.
Merhabalar çarjowdan,
Bende öyle bir durum yaşadım kimlik aktif olmadığı için seri numaraları ile uyuşmuyor o yüzden bir kaç gün beklemeniz gerekiyor benim 7 gün sonra çalıştı
Şuanda sizin e devletinizde bakın hala geçi kimlik belgesi görünüyorsa kimliğiniz aktif değildir demek
Merhaba herkese,
Durumu belli olanlara tebrikler :)
Ancak bizim gibi daha yolun ortasinda olanlara ne olacak sizce?
Malum secim var ve Turkiyede hersey degisebilir.
Sizce iktidar degisimi genel vatandaslik basvurularini etkiler mi?
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba herkese,
Durumu belli olanlara tebrikler :)
Ancak bizim gibi daha yolun ortasinda olanlara ne olacak sizce?
Malum secim var ve Turkiyede hersey degisebilir.
Sizce iktidar degisimi genel vatandaslik basvurularini etkiler mi?
ben iki gün önce listeye dahil edildim. İnşallah seçimden önce onaylanır çünkü her şey değişebilir. Allah korusun.
İyi akşamlar, lüften söyleyin bana, çalışma haftasında (Pazartesiden Cumaya karar verirler) veya nasıl? Kararı size ne zaman verdi? Zaten bir karar için gönderilenler, seçimlerden sonra bile, bir şekilde daha da uzayabilir, ya da ne? Dürüst olmak gerekirse beklentiden ağlamak istiyorum.
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, bugün askerlik hakkında kontrol ettim ve muaf olduğumu gösteriyor. cevabı 2 gün sonra edevlet sistemine girince geldi, bilgilerinize sunarım.
Bu yeni kimlik aktif olup olmadığını nereden kontrol edebiliyorsunuz?
Alıntı:
Ommy rumuzlu üyeden alıntı
ben iki gün önce listeye dahil edildim. İnşallah seçimden önce onaylanır çünkü her şey değişebilir. Allah korusun.
Benimki onaylansin digerleri umrumde deil diyorsun :)