Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
Arkadaşlar ben de bedelli askerliğin çıkması istiyen ve ihtiyacı olan biriyim.
İçinde bulunduğumuz durum itibariyle bedelli askerlik için çok çalışmamız lazım ve burdan bütün arkadaşlara tek yürek olup 1 tane adrese bu isteğimizi yollayalım, 100 kişi bir yere diğerleri bir yere parçalanıyoruz ve az kişi olduğumuz zannediliyor o yüzden sesimizi televizyonsa televizyon veya neresi ise burdan tartışıp bir adres belirliyelim ve oraya yollayalım. ben atv kanald show'a yolladım ama yardımcı olan yok. 2003 yılında youtubeden izlediğim kadarıyla bedelli için noter huzurundaki yapılan ankette 12794 kişi oy kullanıyor ve 12058 kişi evet diyor buda 94.25 ine tekabul ediyor bu 2003 yılında idi.
Şimdi iyi düşünüp burda nereye veya kime bu derdimizi anlatacağız?
arkadaşlar tv programına bu konuyu taşımak pek mantıklı değil bence çünkü bugune kadar cıkanlarda asla bu konu üzerine bir program yapılamı ve böyle birşeye kalkışılırsa ters tepecegi kanısındayım. boyle bir program olursa toplumda bedelliye karşı olanların sesıde yükselecektir ve olacak iş olmaza dönüşür. bencee devletin gerekli mercilerine ve sivil toplum örgütlerine mail fax yada görümek daha mantıklı. talebin oldugunu bu şekilde bildirelim derim. tv programı toplumda bedelli karşıtlarınıda ortaya çıkaraçaktır. saygılar
29 yaşındayım. 15 kişiye iş veriyorum. Ülkemin ürettiği ürünleri yurtdışına ihrac ediyorum. Ayrıca yurtdışındaki çevremle birlikte bir çok firmanın orada yatırım yapmasını sağladım ve sağlamaya devam ediyorum...
Bakmakla yükümlü olduğum ailem, yanımda çalışan kişiler ve aileleri var.
arkadaşlar bedelli askerliğin çıkması için ne gibi bir eylem planı yapmalıyız lütfen önceliklerimizi belirleyerek ilgili yerlere mail ve faxlarımızı çekerek konunun gündeme alınmasını veya gündemde ise çıkması için elimizden geleni yapalım. duyumlarımıza göre 150.000 kişinin bedelli askerliği beklediği söyleniyor lütfen oturumun yöneticilerinden de ricam bir plan belirleyerek örgütlenmemiz ve konunun ilgili yerlere ulaşmasını sağlamamız gerekir. şimdiden katkı sağlayacak herkese teşekkür ediyorum.
MGK toplantısında bedelliyle ilgili gelişme oldumu arkadaşlar
arkadaşlar bir arkadaşımızın bedelli askerlik ile ilgili bir yazısını buldum bu yazı düzgün bir hale getirip meclisteki milletvekillerinin her birine düzenli olarak gönderelim ne dersiniz. yazıyı aynen aktarıyorum.................
"Değerli arkadaşlarım, aslında bu, reform niteliğinde bir yasa tasarısıdır. Çünkü, hem vatandaşlarımız yeni bir vergiyle ezilmemiş olacak hem de, bedelli askerlik yoluyla, arzu edilen açık kapatılmış olacaktır. Yine, bedelli askerlik uygulaması sürekli hale getirilerek, bir profesyonel askerliğin artık milenyuma geldiğimiz bu günlerde- gündeme getirilmesinde şahsen yarar görmekteyim. Çünkü, dünyada büyük bir teknolojiyle gelişen silahlar gündeme geldiğinde, artık, Türk Ordusu, şanına yakışır şekilde bunu gündeme almalı, aynı zamanda -işsizlik nedeniyle 7,5 milyon işsizimizin olduğu Türkiye'de yeni bir iş sahası yaratılacağı da göz ardı edilmemelidir.
Esas amaç, Türk Silahlı Kuvvetlerinde asker sayısı bakımından boşluk yaratmamaktır. Bu sebeple, bu kanun tasarısından faydalanamayan gençlerimizin ve onların değerli ailelerinin üzülmemesi gerekir. Çünkü, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi her zaman hem sayı, hem moral, hem de ekonomik potansiyel olarak hazır tutmak, hepimizin de görevidir. Değerli milletvekilleri, hepinizin bilmesini istediğim bir konuyu bilgilerinize sunmak istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ülke savunmasında olduğu gibi, insani ve ekonomik konularda da halkımızla, ülkemizle ne kadar bütünleştiğinin bir göstergesi olarak gerek Ülke çıkarlarımızın gereksede ekonomik,sosyal,kültürel gelişmemiz ve savunma sanayimizin daha çok desteklenebilmesi ile , Bedelli Askerlik ile Daha güçlü bir orduya Sahip olabileceğiz .
Bedelli Askerlik bekleyen yüzbinlerce çalışan , vergi veren gencimiz Aylardır bizlere başvurmaktadır. Yıllardır Bedelli Askerlik Bekleyen kişiler ,bu yasa ile, annelerinin, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının geçimini sağlayabilirler. Şimdi, Bedelli Askerliği isteyenler ve bekleyenler , askere alındıkları takdirde, 15 ay süresince maaş alamayacak, evinin kirasını veremeyecek, annesinin, babasının, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacak bir durumda olacaktır. Zaten, hepimiz biliyoruz ki, şu anda askerliğini yapmayan bu vatandaşlarımızın yaş ortalaması 28'in üzerindedir. 30'un üzerinde bir yaşa gelmiş insanın, mutlaka, ailesi vardır, tahsil çağında çocukları vardır. Peki, bu kişiler , 15 ay askerde hiç ücret almadan ailelerinin geçimlerini nasıl sağlayacaklardır? Eşini 15 ay göremeyecek eşlerin ve çocukların gerek maddi gerekse manevi durumları ne olacaktır. 15 ay işinden , eşinden ayrı kalmış ve geri döndüğünde işini tekrar eski haline getiremeyecek olanlar ne yapsın , 15 ay geçtikten sonra , zarara girmiş hatta kapanmış işyerlerinin kayıplarını nasıl kapatacaklardır. İşlerini kaybetmiş insanlar ise Milyonlarca işsizin bulunduğu Ülkemizde nasıl tekrar iş bulabileceklerdir. Ailelerin bu kaybı nasıl kapatabileceklerdir. Bizce mümkün değildir. 15 ay sonunda işini ve ailesini kaybetmiş ,İnsanlardan verim almak, sağlıklı hizmet beklemek nasıl mümkün olacaktır? Yani, terkedilmişlik hissine kapılmış, kendi başına bırakılmışlık hissine kapılmış bir insandan siz nasıl verim bekleyebilirsiniz.
Ülkemizin ne kadar zor bir dönemden geçtiğini, iç ve dış borç faizlerinin giderek ödenmeyecek duruma geldiğini hepimiz biliyoruz. Kaynağa ihtiyacımız vardır. Bu nokta iyi değerlendirilmelidir. Bedelli askerlik bu konulardan biridir. Bu meseleler ve diğer sorunlar vergiyle çözülmemeli, ihtiyaç sahibi insanlarımız bu noktada gerekli fedakarlıkları gönülden yapmalı, ve istekleri kabul edilmelidir. Saygıdeğer milletvekilleri, tarihen sabittir ki, bu Meclis, birlik içerisinde olduğu sürece, milletinin sesini dinlediği sürece her meseleyi halledecek durumdadır, bu meseleyi de çözecektir. Ayrıca Memur, İşçi ve bu iki büyük grubumuzun emeklilerinin maddi isteklerine yanıt verebilmek için Bedelli askerlik iyi bir kaynak teşkil etmektedir.
Değerli milletvekilleri, Türk Silahlı Kuvvetleri teknolojinin en son şeklini kullanmalıdır. Bunun için de ne gerekiyorsa mutlaka yapılmalıdır. Biz, Silahlı Kuvvetlerimizi, bölgemizde gerekli savunma görevini yerine getirecek, Türkiye'nin hudutlarını koruyacak, ülkemize yönelecek tehditleri bertaraf edecek bir seviyede muhafaza etmeye de mecburuz ve daha da yükseltmeliyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, silah, mühimmat ve uçak konusunda dışa bağımlı olmaması için yerli ağır sanayiye önem vermemiz gerekmektedir. Dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız. Kıbrıs Harekâtında, dışa bağımlı olduğumuz zaman, bize Amerika tarafından yapılan ambargoyu burada hatırlatmak isterim.
Ülkeyi savunmayı öğrenmek, bağımsızlığı koruyabilmenin altyapısını hazırlamak, Ulu Önder Atatürk'ün " Yurtta sulh, cihanda sulh" ilkelerini geçerli kılmak da bir sanattır.
Türk Milleti, hepinizin de bildiği ve tarihin de kabul ettiği gibi, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, erkeğiyle, kadınıyla hep beraber askerdir. Ülke savunması söz konusu olduğunda, hiç kimse, "acaba, ben, muvazzaflık döneminde miyim, ben silah altında mıyım" demez; hep beraber koşar, ülkenin savunması için canlarımızı feda ederiz, etmişizdir, tarih bunun tanığıdır. Değerli milletvekilleri, şahsi görüşüm olarak da, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinde bazı şeyler söylemek istiyorum. Özellikle askerlik süresinin kısaltılması, benim şahsi olarak görüşümdür. Bu sürenin, tabii ki, uzmanlarımızın çalışmasıyla daha da az bir seviyeye düşürülmesi gerekir kanaatindeyim. Yine, bedelli askerlik uygulamasına devam edilmesi uygundur kanaatindeyim. 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik kanununa tabi yükümlülerden her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış olanlara, bedelli askerlik uygulanması öngörülmektedir. 25 yaş ve yukarısının 5 000 Euro veya karşılığı Türk Lirası, ödemeleri gerekmektedir. Bu uygulama kapsamında yatırılacak paraların, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasında açılacak özel bir hesaba aktarılması hükmüne yer verilmiştir. Bu hesaba yatırılan paraların amacına uygun olarak kullanılması konusunda kamuoyunun hassasiyet gösterdiği, bu nedenle, sağlanan gelirlerle yapılan harcamaların, düzenli aralıklarla kamuoyunun bilgisine sunulmasının yararlı olacağı kanaatindeyim. Bu yasayı, adil bir biçimde ve toplum vicdanını rahatsız etmeden çıkarmalıyız. Ayrıca, ordunun programını bozmamak ve planlarını zaafa uğratmamak gerekmektedir. Bu uygulamanın, temel insan hakları, anayasal eşitlik ve vatandaşlık hakkını göstererek, hukukun üstünlüğü ilkesi ve Türk hukukunun pozitif kazanımları ışığında bireysel ve toplumsal adalet ölçülerine uygun ve kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir biçimde gerçekleşmesi gerekmektedir. Ayrıca, bedelli askerlikten yararlanma imkanını geniş halk kitlelerine yaymak için, Altı eşit taksitle taksitlendirmeye mutlaka gidilmelidir. Böylelikle imkanları kısıtlı geniş halk kitlelerinin bundan istifade etmeleri sağlanmış olacaktır. Ülkemizdeki tüm bireylerin ihtiyaçları ve isteklerine cevap verebilmek için buradayız . Bedelli askerlik Türk Milletinin isteğidir. EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. Bu inançla, hepinize saygılar sunuyorum.
SAYGILARIMLA."
fuat2244 arkadaşımızın gönderdiği yazı çok güzel arkadaşlar. Bu yazıyıda mail ve faz olarak gönderelim lütfen.
MGK (Milli Güvenlik Kurulu) toplantısı sona ermiş. 5 saat 45 dk. süren toplantıda neler konuşuldu acaba?
Türkiyenin gündemini,haberlerini ve gerceklerini tarafsız ve objektif yayın anlayışınızla yayınladığınız için teşekkür ediyoruz.Gazetenizi takip ediyor,başarılarınızın devamını diliyoruz..Gündem oluşturan yazı ve haberlerinize Bedelli askerlik için talepte bulunan biz gençlerinde çalışmalarını gündeme taşımanızı istiyoruz.Bu çalışmalarımızı incelemenizi ve içinde bulunduğumuz durumu incelemeniz için af2007 ve hukukinet sitelerinde bedelli askerlik isteyenler başlığından incelemenizi rica ediyoruz.Sayımızın coklugunu ve oluşturduğumuz gençlik sesine kulak vermenizi ve kamuyuna duyurmanız için bu konuyu haber yapmanızı ümit ediyoruz.
Başarılarınızın devamı dileklerimizle...
(arkadaşlar bu yazıyı takvim@takvim.com.tr adresıne maıl olarak atınız.)
Mart ayının 2. haftası gibi yasa meclis genel kuruluna inecek.