Cevap: Türkiye'den Kısa Kısa
Vali'den bayrak açıklaması
Bursa Valisi Şahabettin Harput, 14 Ekim'deki Türkiye-Ermenistan milli maçı öncesi, Bursa Atatürk Stadı'na girişinin engellenmesi amacıyla Azerbaycan bayraklarının toplanmasıyla ilgili incelemenin sonuçlandığını bildirdi.
Devamı: http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=89922
Daha çok açılım yapmak gerekiyor!
Bursa Başsavcılığı'nın ESP'liler hakkında, yasadışı örgüt adına faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle açtığı davanın iddianamesinde yasal gösteriler ve 'Komünist Manifesto' 'delil' sayıldı.
Haberin devamı...
Cumhuriyet Haber Portalı
İstanbul- Çankaya Nüfus idaresi, kızına Kürtçe isim koymak isteyen Kenan Kırkaya’nın üzerinde şapka bulunan (e) ve (i) harflerini kullanmasına izin verdi. Böylece çocuğun ismi Hêvî Jiyan olarak kayıtlara geçti.
Kenan Kırkaya nüfus idaresinde yaşadıklarını şöyle anlattı: “Hêvî umut, Jiyan yaşam demek. Kızıma Kürtçe isim vermek üzere gittim. Eğer olumsuz bir yanıt alsaydım isim kısmını boş bırakacaktım. Çünkü kızımın annesinin de ismi Newruz ama o dönemde, (w) ile yazmamışlar. Nüfus memuruna koymak istediğim ismi söyledim. İlgili memur iki-üç telefon görüşmesi yaptı ve ‘Tamam’ dedi. Kimle konuştu bilmiyorum. Şaşırdım ve çok mutlu oldum. Bu iki harfin bilgisayarda nasıl yapılacağını da ben gösterdim. Kızım annesiyle aynı kaderi yaşamamış oldu.”
Hürriyet'in haberine göre; İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, ise Kürtçe alfabede yer alan (w), (q) ve (x) harflerinin nüfus cüzdanlarında yasal değişiklik yapılmadan kullanılmasının mümkün olmadığını söyledi. Aynı yetkili Sadece (a), (I) ve (u) harfleri üzerinde inceltme işareti konulabildiğini, ancak (e) harfi üzerinde inceltmenin kullanılmadığını söyledi.
Doğan bölge idare hakimlerini reddetti!
Doğan'ın vergi davasında ince ve garip taktikler.
Haberin devamı...
Karşılıksız çekte hapse yeni düzenleme
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, çek yasasıyla ilgili, çekin bir kısmını ödemiş olanlar için adli para cezasının düşürülmesi yönünde uzlaşıldığını söyledi.
Haberin devamı...
Hayyam Garipoğlu'nun oğlu tanıkla yüzleştirildi
ETİLER'de kafası kesilmiş halde cesedi bulunan Münevver Karabulut cinayeti soruşturmasında, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in olay gecesi Cem G’nin yanında olduğunun araştırılmasını istediği Hayyam Garipoğlu’nun oğlu F. G. ile Cem'in yanında birini gördüğünü iddia eden taksici Cengiz Ç. yüzleştirildi.
Devamı: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12793446.asp?gid=229
Önay Bilgin'e 6.5 yıl hapis
Batık Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin'in oğlu Önay Bilgin'in evine yapılan baskında 14'ü ruhsatsız 72 tabanca, 17 bıçak ve 37 bin 650 mermi ele geçirilmişti. TMSF'nin Etibank'a el koyduğu dönemde bir evde ele geçirilen 14 ruhsatsız tabanca, 17 bıçak ve 37 bin 650 merminin sahibi olduğu iddiasıyla yargılanan Dinç Bilgin'in oğlu Onay Şevket Bilgin, 6 yıl 6 ay hapis ile 40 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Devamı: http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/10/27
Önay Bilgin'e 6.5 yıl hapis
Batık Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin'in oğlu Önay Bilgin'in evine yapılan baskında 14'ü ruhsatsız 72 tabanca, 17 bıçak ve 37 bin 650 mermi ele geçirilmişti.
TMSF'nin Etibank'a el koyduğu dönemde bir evde ele geçirilen 14 ruhsatsız tabanca, 17 bıçak ve 37 bin 650 merminin sahibi olduğu iddiasıyla yargılanan Dinç Bilgin'in oğlu Onay Şevket Bilgin, 6 yıl 6 ay hapis ile 40 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Haberin devamı...
Sular çekilince gizlenen mühimmat çıktı
Erzincan'daki mühimmat arama çalışmasında, farklı özelliklerde 11 adet el bombası, 3 el bombası fünyesi ile çok sayıda fişek ele geçirildi. Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, ihbar üzerine, dün, merkeze bağlı Çatalarmut köyü bölgesindeki DSİ göletinde inceleme çalışmalarına başlandığını açıkladı.
Devamı: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=213008
'Yasak harf' yazan memura inceleme
İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği'ne talimat vererek, Kenan Kırkaya isimli vatandaşın çocuğuna koyduğu, şapkalı (e-Türkçede karşılığı yok, e ve i arasında bir ses) ve (i-Türkçe şapkalı i ile aynı) harflerinin bulunduğu Hêvi Jîyan isimli nüfus cüzdanını veren görevli için inceleme başlattı. Görevli ifadesinde dalgınlığına geldiğini söyledi.
Haberin devamı...