Bahadırhan Tabak rumuzlu üyeden alıntı
Hatta Roma'ya dönelim ve hukukçuluk bir şeref olsun; Dolayısıyla işimizi de para almadan yapalım:)
Hukuk nosyonuna sahip olmak bir yere kadar güzeldir ancak tek başına karın doyurmaz. Ancak bir hukukçunun illa ki hukuk yapması gerekmez farklı alanlara kaysınlar diyorsanız, bu en başta aldıkları eğitime, verdikleri emeğe yazık olur.
Bence hukuk kontenjanları Az ve Öz olmalı. Bugün Türkiye'nin en köklü ve başlı başına bir ekol olan İstanbul Hukuk'un kontenjanını 1200 e çıkarıyorsanız ve eğitim kalitesini yükseltmek adına tek bir girişimde bulunmuyorsanız, bu önce hukuk, sonra Türkiye'nin geleceği adına bir intihar demektir. Çünkü bu sadece İstanbul için değil tüm üniversitelerimiz için geçerli.
Bugün hukukun zirvesindeki gelişmeleri yakından takip edenler, kaliteli hukukçuya olan ihtiyacımızı daha iyi ifade ediyordur zannedersem. Anayasa mahkememiz başta olmak üzere hukuki kurumlarımız bu kadar tartışılıyorken, hukuk fakültelerimizin kalitesini artırmak yerine hepten kaliteyi aşağı çekmek tam bir ''düşüncesizliktir, beceriksizliktir'' ben bu kadarını söylüyorum, gerisini siz tamamlayın...