Pardon sorunuz neydi?
Printable View
Pardon sorunuz neydi?
Sorum buydu: "Ben 18 yaşındayım, bu zamana kadar kimliğimde yazılı ismimi kullandım, herkes beni o ismimle biliyor. Ama ismim gerçekten çok demode, zaten babaannemin ismi ve zaman zaman alay konusu oluyor. Herkes beni bu isimle tanıdığı için tamamen söküp atamam ama en azından yanına bir isim daha eklemek istiyorum. Hakim için geçerli bir sebep mi? Ayrıca avukat tutmadan kendi başıma bu işi halledebilir miyim? Avukat tutarsam bana kaça mal olur acaba?"
Gerçekten zor bir durumdayım lütfen biri cevap versin :(((
Evet dilerseniz 2. bir isim ekletebilirsiniz avukat tutmak zorunda değilsiniz bu durumda tahminen 200 lira gibi bir masrafınız olur.
Yani hakime bu şekilde anlatsam kabul eder mi? İlla ki herkesin beni bu isimle tanıması gibi bir zorunluluk yok mu?
Kabul edebilir öyle bir zorunluluk yoktur.
dedemin ismine sahibim ve demode bir isim olmasından dolayı sosyal yaşantımda rahat edemiyorum, bu durum büyük bir özgüvensizlik ve psikolojik sıkıntı yaratıyor. acaba bu isim değişikliği için yeterli bir sebep midir?
ayrıca isim değişikliği davasının reddi durumunda tekrardan dava açmak mümkün müdür?
Merhabalar bende son zamanlarda ki arkadaşların sorduğu gibi demode bir isme sahibim. Bu beni gerek yeni kişilerle tanışırken gerekse iş ortamında bi özgüven kaybına uğratıyor. İsmimin yanına 2. bir isim ekletmek istiyorum, ancak ne gerekçe gösterebilirim ki kabul görsün. Yardımcı olursanız çok sevinirim bir çok arkadaşı da aydınlatmış olursunuz iyi çalışmalar.
yardımcı olabilecek var mı acaba ?
- - - Updated - - -
yardımcı olabilecek var mı acaba ?
Gerekçeyi biz uyduracak değiliz :)