-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
nargiza1991 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sevgili dilya Yok Hala bekliyorum Nissan sonu gidip ogrencem Cunku Su an ikinci cocuguma hamileyim ve Temmuz da dogum yapacagim komissiyona dogum Dan once girsem Iyi olur Nissan sonu mayis gibi gidecegiz esimle haber veririm Merak etmeyin
- - - Updated - - -
Tesekkur ler sevgili ruya fikriniz icn Yalniz ozden olma cocugunuz varsa Ne demek aydinlatirmisiniz saygilar
- - - Updated - - -
Selam dilya Nissan sonu gidecegim bir an once komissiyona girmeliyim dogumum yaklasiyor Temmuz da dogum yapacagim Nissan sonu. Esimle gitcem size haber veririm
Türk evliliginizden olma çocuk yazacaktım telefon harf ve kelime hatası yaptı.dikkate almiyin harf hatalarını
- - - Updated - - -
Alıntı:
batitrakya rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Herr.Saliov.Yazı biraz uzun olacak baştan belirteyim:)) Daha önceden belirtmiştim tam 35 senedir Türkiye’deyim.İlk ikametimi aldığımda eskiler bilir İstanbul Yabancılar Şubesi Valilik yanındaydı.O kadar eskiyim yani:)) Rumuzumdan benimde bir Evlad-ı Fatihan olduğumu anlamışsındır.Bu ikamet işleri ilk öğrencilik yıllarımdan itibaren beni çok yormuştur. Ta ki kanuni şartlar çerçevesinde süresiz çalışma ve dolayısıyla süresiz oturum iznine sahip oluncaya kadar.AB üye ülkesi vatandaşı olduğum ve devlet memurluğu düşünmediğimden ilk başlarda Türk vatandaşlığına başvurmayı hiç düşünmedim.Zaten Türk asıllıyım ve Vatandaşlık olmasa da her zaman kendimi doğma büyüme Türkiye vatandaşı gibi hissettim.Ama yaş kemale erince ,eskilerin deyimi ile unu eleyip eleği asma durumuna gelince vatandaşlığa başvurmaya karar verdim.İnşallah da en kısa zamanda vatandaşlığı alacağımı düşünüyorum.Şimdi gelelim senin durumuna.Daha önceki size cevabi yazım ve diğer arkadaşlara yazdığım seninle ilgili yazılarımı okuduysan şahsen dosyalarını kendin takip etmen gerektiğini anlamışsındır.Seninde bunu bildiğini fakat bir çıkış yolu bulamadığını daha doğrusu muhatap, yol gösteren olmadığını son yazından anlıyorum.Ben olsaydım şöyle yapardım diyerek çok bilmişlik taslamak istemem ama empati kurarak düşündüğümde ben elimde bulunan dosya no ve göçmen kimlik fotokopisini de ekleyerek sayın Cumhurbaşkanımızın Yüksek Makamına kendi özgeçmişimi ve serbest göçmenlikle ilgili karşılaştığım sıkıntıları anlatan ve yardımlarını talep ettiğim bir iadeli taahütlü mektup yazardım.Yine İktidar partisinden Tekirdağ milletvekilleri Ayşe Doğan,Metin Akgün ve Mustafa Yel’e ayrı ayrı olmak üzere benzer bir mektup yazıp mektubun ekine de sayın Cumhurbaşkanımıza yazdığım mektubun fotokopisini eklerdim.Diğer aileler ile de konuşup çocuklar hariç her şahsın aynı şekilde mektup yazmasını sağlardım.Benim düşüncem bu yönde.Birde 2016 yılında serbest göçmen olarak geldiğini ve vatandaşlık başvurusu yaptığını ilk yazından anlıyorum.Fakat son yazdığın numara ve parmak izi mayıs 2017 yılında oğlunu belirtmişsin.Buda dosyanın İşlemde ve yürüdüğüne bir örnek teşkil etmektedir.Süreç biraz uzasa da inşallah vatandaşlığı alacaksın.Sizlerin ve Tüm vatandaşlık bekleyenlerin işleri rast gitmesini temenni ederim.Hayırlı kandiller.
Batikarya siz nekadar yüce gönüllü iyi yürekli birinsansiniz.sabriniza ve hafizanisa.hayran kaldım.allah senden razı olsun.
- - - Updated - - -
Alıntı:
medo0070 rumuzlu üyeden alıntı
Dediklerinizi biraz daha açıklar mısınız? Bahsettiğiniz belgeler zorlanan kurallar nedir?
Merhaba.calisma iznini uzatmak için aynı evraklar ve aynı ucret ek olarak elektron imza isteniyor o olmazsa evrakları kabul etmiyor sistem.aslinda Zor bişey değil.duydugum bildiğim kadarıyla biyere basvuruyor işveren 1aya geliyor sanırım bide ücretli işlemdir.artik bu evraklarla ugrasmaktan bu evraklar için dagitdigim onca maliyetlerden bezdim bu yüzden akışına bıraktım.yeni çalışma izni uzatmayı düşünmüyorum Cox masraf hepsi benden çıkacak masraf.oyuzden Allah hayırlı olduğunu düşünüyorsanız benim için basın kısmet eder bana TC vatandaş olmayı.hayirlisiysa olsun.denekden baska çarem yok
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Türk evliliginizden olma çocuk yazacaktım telefon harf ve kelime hatası yaptı.dikkate almiyin harf hatalarını
- - - Updated - - -
Batikarya siz nekadar yüce gönüllü iyi yürekli birinsansiniz.sabriniza ve hafizanisa.hayran kaldım.allah senden razı olsun.
- - - Updated - - -
Merhaba.calisma iznini uzatmak için aynı evraklar ve aynı ucret ek olarak elektron imza isteniyor o olmazsa evrakları kabul etmiyor sistem.aslinda Zor bişey değil.duydugum bildiğim kadarıyla biyere basvuruyor işveren 1aya geliyor sanırım bide ücretli işlemdir.artik bu evraklarla ugrasmaktan bu evraklar için dagitdigim onca maliyetlerden bezdim bu yüzden akışına bıraktım.yeni çalışma izni uzatmayı düşünmüyorum Cox masraf hepsi benden çıkacak masraf.oyuzden Allah hayırlı olduğunu düşünüyorsanız benim için basın kısmet eder bana TC vatandaş olmayı.hayirlisiysa olsun.denekden baska çarem yok
Merhabalar,
Gerçekten bu işler biraz meşekkatlı ve aynı zamanda masraflı. Neredeyse ben de aynı durumdayım. Başvurduğumda resimi olarak çalışıyordum ve çalışma iznim vardı. Ancak işten ayrıldıktan sonra turistik oturma izni (2 yıllık) aldım AMA bunun yanında benden devlette/Serbest çalışan birinin nöter önünde sana kefil olup Türkiye'de kaldığı sürede maddi ve varınma ihtiyacını gidereceğim şeklinde bir taahhütname verirse sorun olmaz dediler. Ben bu şekilde verdim hiç bir sıkıntı olmadı. Bu haliyle de komisyona da girdim. İsterseniz valiliğe gidip bu konuyu araştırabilirsiniz. Eğer sorun olmazsa bu şekilde yapıp çalışma izni meselesinden kurtulun şayet olursa taahhütname şart.
Bugün de valiliğe gittim benden istenilen eksik evrakları (uzatılmış oturum izni ve nüfus kayıt örneğinde doğum yeri kısmında sadece ülke ismi değil ülke şehir şeklinde olmalı) tamamlayıp az önce teslim ettim. Bakalım artık gelişmeleri 4 gözle takip edip bekleyeceğiz :) Bu arada herkesin kandilini kutlar hayırlı cumalar dilerim.
-
Alıntı:
ayfira rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Formu uzun zamandır takip ediyorum, benim sürecim de aşağıdaki gibi.
17 eylül 2017 dosya açma
20 ekim 2017 parmak izi
10 aralık 2017 komisyon toplantısı
20 aralık 2017 evraklar Ankara'ya ulaştı
23 ocak 2018 araştırma inceleme başladı
6 nisan 2018 listeye eklendim
Çalışma izni ile genelden başvuru yaptım.
Türk soylu belgem vardı ve dosyayı açan memur büyük bir avantaj olduğunu söyledi. 24 hazirandan çalışma iznim bitecek o zamana kadar inşallah vatandaşlığım çıkar.
Merhaba Ayfira hn.Başvuru ve sonraki dosya sürecine bakınca dosyanızın hızlı yürüdüğünü ve hızlı sonuçlanacağını tahmin etmek hiçte zor değil.Listeye eklenme tarihiniz olan 06 Nisan 2018 den sonra 40 gün listenin dolması + 35 gün de karar aşaması diye fazladan günde koyarsak toplamda 75 gün eder. Haziran ayı 19’u gibi vatandaş olursunuz inşallah.Tabii bu dahada kısa sürecektir muhtemelen.Birde karar aşamasının sonunda çalışma iznini isteyeceklerini sanmam.Saygılar
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhabalar,
Gerçekten bu işler biraz meşekkatlı ve aynı zamanda masraflı. Neredeyse ben de aynı durumdayım. Başvurduğumda resimi olarak çalışıyordum ve çalışma iznim vardı. Ancak işten ayrıldıktan sonra turistik oturma izni (2 yıllık) aldım AMA bunun yanında benden devlette/Serbest çalışan birinin nöter önünde sana kefil olup Türkiye'de kaldığı sürede maddi ve varınma ihtiyacını gidereceğim şeklinde bir taahhütname verirse sorun olmaz dediler. Ben bu şekilde verdim hiç bir sıkıntı olmadı. Bu haliyle de komisyona da girdim. İsterseniz valiliğe gidip bu konuyu araştırabilirsiniz. Eğer sorun olmazsa bu şekilde yapıp çalışma izni meselesinden kurtulun şayet olursa taahhütname şart.
Bugün de valiliğe gittim benden istenilen eksik evrakları (uzatılmış oturum izni ve nüfus kayıt örneğinde doğum yeri kısmında sadece ülke ismi değil ülke şehir şeklinde olmalı) tamamlayıp az önce teslim ettim. Bakalım artık gelişmeleri 4 gözle takip edip bekleyeceğiz :) Bu arada herkesin kandilini kutlar hayırlı cumalar dilerim.
Bu taahütname işi iyi oldu.Birçok kardeşimizin sorunlarına merhem olacağına inanıyorum.Paylaşım için teşekkürler medoo0070 kardeşim.Sizinde kandiliniz mubarek olsun
-
Alıntı:
Merhabalar,
Merhabalar.
Son aldığınız oturma izni Turistik mi şimdi? Ve onu valiliğe verdiniz mi?
Eğer valilik son oturma izninizi eğer ki turistik aldıysanız Ankaraya gönderirse Başvurunuz red edilir. Son oturma izniniz öğrenci,turistik vb olarak olmamalı çünkü kalıcılığınızı ıspatlamıyor. Ama yinede tabi son oturma izninizi bilmiyorum yazdığınızdan öyle anladım.
Ayrıca Ankaradan da tekrardan arşiv araştırması istenecek. Oturma izinleriniz ve son oturma izniniz tekrar EGM’den Ankaraya gönderilecek.
Bu yüzden çalışma izni ile başvuranlar çalışma izinlerini uzatsınlar.
-
Alıntı:
Merhabalar,
Merhaba medo0070 Eksik evraklarını tamamlayıp komisyondan geçmen çok güzel bir haber.Bir şeyi merak ediyorum.Çalışma izniyle başvurdum (yani dosyanı açtırdın) diye belirttin. Komisyon öncesi eksik evrakları verirken çalışma izni başvurusu işlemlerimin uzun gitmesi sebebi ile vatandaşlık başvurunun taahhüt ve kısa dönem ikamet ile kabul edilmesini, çalışma iznini en kısa zamanda çıkaracağını beyan eden veya bu mealde bir dilekçe vermeni istediler mi?
-
Alıntı:
Bu taahütname işi iyi oldu.Birçok kardeşimizin sorunlarına merhem olacağına inanıyorum.Paylaşım için teşekkürler medoo0070 kardeşim.Sizinde kandiliniz mubarek olsun
Rica ederim ne demek. Bir nebze yardımcı olduysam ne ala :). Tabi bunlar benim bizzat yaşadığım ve Ankara'da yaşayanlar valilikteki memurları tanırlar hepsi deneyimli ta öğrencilk önemimden 10-12 yıl önce VHKI memurların isimlerini duyuyordum. Yani her türlü bilgiden - kanun açısından - haberdarlar ve başvuranlara kolaylık sağlıyorlar sağolsunlar. :)
- - - Updated - - -
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Son aldığınız oturma izni Turistik mi şimdi? Ve onu valiliğe verdiniz mi?
Eğer valilik son oturma izninizi eğer ki turistik aldıysanız Ankaraya gönderirse Başvurunuz red edilir. Son oturma izniniz öğrenci,turistik vb olarak olmamalı çünkü kalıcılığınızı ıspatlamıyor. Ama yinede tabi son oturma izninizi bilmiyorum yazdığınızdan öyle anladım.
Ayrıca Ankaradan da tekrardan arşiv araştırması istenecek. Oturma izinleriniz ve son oturma izniniz tekrar EGM’den Ankaraya gönderilecek.
Bu yüzden çalışma izni ile başvuranlar çalışma izinlerini uzatsınlar.
Merhabalar,
Evet son aldığım oturum iznim (2 yıllık) Turistiktir. Valiliğe bunu verdim. Ama başvururken çalışma izniyle başvuru yaptım. Ancak işten ayrılınca bu durumu valiliğe bildirdim. Benden çalışan devlet memurunun taahütname istedi. Hatta bugün eksik evraklarımı teslim ederken tekrar sordum sorun olmaz mı diye yok dediler çünkü taahütname verdin yerine geçiyor dediler. Önemli olan başvuru esnasında hangi ikamete sahiptiniz dediler. Zaten ankara'da oturuyorum evraklarıngelesi veya tebligat varsa hemen haberim olur. Tabi çalışma izni çıkrabilecek arkadaşlar varsa çıkarsınlar ama yapamıyorlarsa taahütname çözüm olabilir benim durumum gibi. Ama yine valiliğe sorsunlar böyle bir durum kabul edilebilirse niye olmasın.
-
Alıntı:
Rica ederim ne demek. Bir nebze yardımcı olduysam ne ala :). Tabi bunlar benim bizzat yaşadığım ve Ankara'da yaşayanlar valilikteki memurları tanırlar hepsi deneyimli ta öğrencilk önemimden 10-12 yıl önce VHKI memurların isimlerini duyuyordum. Yani her türlü bilgiden - kanun açısından - haberdarlar ve başvuranlara kolaylık sağlıyorlar sağolsunlar. :)
- - - Updated - - -
Merhabalar,
Evet son aldığım oturum iznim (2 yıllık) Turistiktir. Valiliğe bunu verdim. Ama başvururken çalışma izniyle başvuru yaptım. Ancak işten ayrılınca bu durumu valiliğe bildirdim. Benden çalışan devlet memurunun taahütname istedi. Hatta bugün eksik evraklarımı teslim ederken tekrar sordum sorun olmaz mı diye yok dediler çünkü taahütname verdin yerine geçiyor dediler. Önemli olan başvuru esnasında hangi ikamete sahiptiniz dediler. Zaten ankara'da oturuyorum evraklarıngelesi veya tebligat varsa hemen haberim olur. Tabi çalışma izni çıkrabilecek arkadaşlar varsa çıkarsınlar ama yapamıyorlarsa taahütname çözüm olabilir benim durumum gibi. Ama yine valiliğe sorsunlar böyle bir durum kabul edilebilirse niye olmasın.
Bu ayrıntılı cevabınız Başta Ruya01 kardeşimiz olmak üzere benzer durumda olanlara yol gösterici olacaktır.Tekrar paylaşım ve geri dönüş için teşekkürler.
-
Alıntı:
Merhaba medo0070 Eksik evraklarını tamamlayıp komisyondan geçmen çok güzel bir haber.Bir şeyi merak ediyorum.Çalışma izniyle başvurdum (yani dosyanı açtırdın) diye belirttin. Komisyon öncesi eksik evrakları verirken çalışma izni başvurusu işlemlerimin uzun gitmesi sebebi ile vatandaşlık başvurunun taahhüt ve kısa dönem ikamet ile kabul edilmesini, çalışma iznini en kısa zamanda çıkaracağını beyan eden veya bu mealde bir dilekçe vermeni istediler mi?
Merhabalar evladı fatihan kardeşim :)
Durumumu bir önceki mesajda anlatmıştım biraz daha detaylandırayım mutlaka benim durumuma benzer birisi okur belki de yardımcı olur.
Şöyle ki:
Ben geçen sene (2017 Eylül) tam kurban bayramından sonra gelen ilk haftanın ilk gününde başvurdum. Herşey tamam evraklar (gün sayımı, sağlık raporu ve çalışma iznim vs.) tamam. Parmak izimi verdikten sonra tahkikat devam ederken 16 Ekim'de işten ayrıldım. Tabi bir sorun çıkmasın diye valiliğe bildirdim. Bir iş bulmaya çalış dediler ve bize oturum iznin bir kopyasını getir dediler. Daha önce benim bakanlık emriyle özel oturum iznim vardı Türkmenlere ve birkaç balkan ülkesine de belli durumlardan dolayı verdiler bir ara. Buna başvururum dedim. Ancak başvuru sistemi yoğun olduğu için ta 2.5 ay ileri bir tarihe attı (başvurum 16 ocak 2018 oldu). Tabi bu arada senin şuan işin yok sorun olabilir dediler valilikte sen bir çalışan/devlet memuru olan bir Türk vatandşı bul o sana işte Türkiye'de kaldığın sürecek maddi ve barınma desteğini sağladığını suç işlersen o soumlu olacağı şeklinde nöterde bir taahhütname versin maaş bordrosuyla birlikte ver dedi. Ben de eski iş yerimdeki arkadaştan rica eetim sağolsun o da yardımcı oldu taahhütnameyi yapıp valiliğe taslim ettim. 15 Şubat 2018'de de komisyona girdim ama hala kısa dönem ikemetimi eslim etmedim. Oradaki memurlara sordum eksik bir belge filan var mı diye ? yok dedi eğer olursa zaten seni ararız dedi. 3 gün önce de eve bir mektup geldi işte şahsen valiliği muracaat et diye vatandaşlıkla ilgili. Gidince 2 evrak eksikmik (veya güncellemem lazımmış) Biri nüfus kayıt örneğinde doğum yerim sadece ülke yazıyor Türk kanununa göre yabancıların nüfus kayıt örneğinde ülke-şehir şeklinde yazılması gerekir yazılıydı nüfus müdürlüğünden valiliğe gelen yazıda. İkinicisi ise, tarihi biten oturum iznimin yenisini istediler (detay hiç yamamışlar işte çalışma izni olsun yok şöyle olsun filan). Hatta tekrar dosyama bakan memura tekrar sordum işte benim çalışma iznim yok iş arıyorum dedim herkes iş veriyor ama çalışma iznine gelince kimse vermiyor dedim. Sorun olmaz dedi zaten öncemli olan başvuru esnasında neyle başvurdun dedi. Artı şuan senin taahhütnamen var o da yeter dedi.
Senin soruna gelince dilekçe filan hiç vermedim. Direk taahhütname getir dediler. Çünkü bankada biriktirdiğim param var eski işimden dedim oradaki memur güldü :D dekontu bize gösterip 2 saat sonra hepsini çekmeyeceğin ne malum dedi. Tamam dedim haklısınız O zaman taahhütname getir dediler ben de getirdim.
Yine tekrar ediyorum taahhütname meselesini en iyisi valilikteki memura sorun arkadaşlar. Bu komisyona girmeden önce telefonla valiliği aradığımda kısa dönem (dosya açma işleminden sonra) nüfus müdürlüğünden red olabilir (red olur demiyoruz dedi) ama olma ihtimali var. Hani parayla çalışma iznini almışsın sonra başvuru yaptıktan sonra iptal etmişsin vs. düşünebilirler dedi. En iyisi yaşalışma izni al yada uzun dönem yada bir daire al onun tapusu üzerinde ikamet çıkar dedi. Zor dedim bu işler kendi kendime çünkü en iyi durumda uzun döneme başvurursam 6 ayda sonuçlanır batıtırakyalı arkadaşlarımdan bilirim çünük. Valiliğe bizzat kendim gittim sordum sorun olmaz dediler önemli olan dosya açma esnasında hangi ikamet iznin vardı ona bakarlar dediler.
Kusura bakmayın detaylı yazdım durumu izah etmek için belki birilerine yardımcı olur diye. İnşallah faydalı olmuştur. Hakkınızı helal edin :)
-
Alıntı:
Merhabalar evladı fatihan kardeşim :)
Durumumu bir önceki mesajda anlatmıştım biraz daha detaylandırayım mutlaka benim durumuma benzer birisi okur belki de yardımcı olur.
Şöyle ki:
Ben geçen sene (2017 Eylül) tam kurban bayramından sonra gelen ilk haftanın ilk gününde başvurdum. Herşey tamam evraklar (gün sayımı, sağlık raporu ve çalışma iznim vs.) tamam. Parmak izimi verdikten sonra tahkikat devam ederken 16 Ekim'de işten ayrıldım. Tabi bir sorun çıkmasın diye valiliğe bildirdim. Bir iş bulmaya çalış dediler ve bize oturum iznin bir kopyasını getir dediler. Daha önce benim bakanlık emriyle özel oturum iznim vardı Türkmenlere ve birkaç balkan ülkesine de belli durumlardan dolayı verdiler bir ara. Buna başvururum dedim. Ancak başvuru sistemi yoğun olduğu için ta 2.5 ay ileri bir tarihe attı (başvurum 16 ocak 2018 oldu). Tabi bu arada senin şuan işin yok sorun olabilir dediler valilikte sen bir çalışan/devlet memuru olan bir Türk vatandşı bul o sana işte Türkiye'de kaldığın sürecek maddi ve barınma desteğini sağladığını suç işlersen o soumlu olacağı şeklinde nöterde bir taahhütname versin maaş bordrosuyla birlikte ver dedi. Ben de eski iş yerimdeki arkadaştan rica eetim sağolsun o da yardımcı oldu taahhütnameyi yapıp valiliğe taslim ettim. 15 Şubat 2018'de de komisyona girdim ama hala kısa dönem ikemetimi eslim etmedim. Oradaki memurlara sordum eksik bir belge filan var mı diye ? yok dedi eğer olursa zaten seni ararız dedi. 3 gün önce de eve bir mektup geldi işte şahsen valiliği muracaat et diye vatandaşlıkla ilgili. Gidince 2 evrak eksikmik (veya güncellemem lazımmış) Biri nüfus kayıt örneğinde doğum yerim sadece ülke yazıyor Türk kanununa göre yabancıların nüfus kayıt örneğinde ülke-şehir şeklinde yazılması gerekir yazılıydı nüfus müdürlüğünden valiliğe gelen yazıda. İkinicisi ise, tarihi biten oturum iznimin yenisini istediler (detay hiç yamamışlar işte çalışma izni olsun yok şöyle olsun filan). Hatta tekrar dosyama bakan memura tekrar sordum işte benim çalışma iznim yok iş arıyorum dedim herkes iş veriyor ama çalışma iznine gelince kimse vermiyor dedim. Sorun olmaz dedi zaten öncemli olan başvuru esnasında neyle başvurdun dedi. Artı şuan senin taahhütnamen var o da yeter dedi.
Senin soruna gelince dilekçe filan hiç vermedim. Direk taahhütname getir dediler. Çünkü bankada biriktirdiğim param var eski işimden dedim oradaki memur güldü :D dekontu bize gösterip 2 saat sonra hepsini çekmeyeceğin ne malum dedi. Tamam dedim haklısınız O zaman taahhütname getir dediler ben de getirdim.
Yine tekrar ediyorum taahhütname meselesini en iyisi valilikteki memura sorun arkadaşlar. Bu komisyona girmeden önce telefonla valiliği aradığımda kısa dönem (dosya açma işleminden sonra) nüfus müdürlüğünden red olabilir (red olur demiyoruz dedi) ama olma ihtimali var. Hani parayla çalışma iznini almışsın sonra başvuru yaptıktan sonra iptal etmişsin vs. düşünebilirler dedi. En iyisi yaşalışma izni al yada uzun dönem yada bir daire al onun tapusu üzerinde ikamet çıkar dedi. Zor dedim bu işler kendi kendime çünkü en iyi durumda uzun döneme başvurursam 6 ayda sonuçlanır batıtırakyalı arkadaşlarımdan bilirim çünük. Valiliğe bizzat kendim gittim sordum sorun olmaz dediler önemli olan dosya açma esnasında hangi ikamet iznin vardı ona bakarlar dediler.
Kusura bakmayın detaylı yazdım durumu izah etmek için belki birilerine yardımcı olur diye. İnşallah faydalı olmuştur. Hakkınızı helal edin :)
Allah razı olsun senden kardeşim.Ayrıntılı yazman çok iyi olmuş.
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
Merhabalar,
Merhabalar
Ben 2014 yılında 5 yıl 8 ay anne yanında oturma iznimi tamamladım. Reşit olmuştum vatandaşlığa basvurdum son verilen ikametim reşit olmama rağmen anne yanındaydı (eskiden aile ikamet izni yoktu - yani 1 yıl olduğu için devam ediyordu) vatandaşlığa basvururken anne yanındayla dosya açıldı ve evrakları toplamam 6 ay sürdü, oturma iznimin süresi geçti. Uzattırdım bana kısa dönem öğrenci verdiler (O zamanlar e ikamet yoktu, reşit olduğum için bizzat kendim gitmiştim ve vatandaşlığa başvurduğumu onun için ikametimi uzatmam gerektiğini bildirmiştim) neyse dosyaya o son aldığım ikameti koydum fakat red edildim. Sebebi son ikamet izni kısa dönem öğrenciydi. Kalıcılığımı ıspatlamıyordu. Oysaki annem Türk ve kendi kütüğü vardı. Kanunda 2 şartı taşıyordum 1) Eğitimini burda tamamlamak (ilkokul - lise) ve 2) Daha önce TC olan anne veya babaya sahip olmak. (Kalıcılığı ıspat ediyordu yani bu iki durum). Kısacası yazmamın sebebi bu. Bilgisiz memurlar insanı çok mağdur ediyor umutları yıkıyorlar. Herşey yolunda hiçbir sıkıntı yok, kesin alacak vs diyorlar ama sonuç fiyasko. Psikolojim bozuldu inanın. Neyseki 2017 yılında hallettim. Aslında annem TC olduğu için ve öğrenci olduğum için aile ikamet izni vermeleri gerekiyormuş bana. 4 yıl mağdur oldum. ( Göç idaresi yüzünden) Şimdi aile ikamet izni aldım 2 yıllık. Sonunda başvurdum tekrar. İçim rahat şimdi. O tahhadütdede sınır getirmişler 3. Dereceye kadar olan akrabalar tahaddüt verebiliyor diye biliyordum. Bu basvurumda valilik sadece annemin tahhaddüt verebileceğini söylemişti. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. İnanın mağdur olmanızı istemem. Sadece bilgisiz memurlar çok fazla. Kanunun uygulama kısmını bilmiyorlar. Özellikle Göç idaresi insanı çok mağdur ediyor. (Kocaeli, Sakarya ve İstanbuldaki Göç idareleri çok sıkıntılı)
Şimdi inşallah vatandaş olduktan sonra annem geriye dönük dava açacak göç idaresine. Göz göre göre mağdur ettiler 4 yılımı aldılar. Ygs lysye girip tercih yapamadım. Geleceğimle oynadılar. Kanunun bana tanıdığı hakkı bana vermediler.
O yüzden dikkatli olun. Kanunları bilin. Bazı Memurlar yabancıdır kanun vs bilmez diyip mağdur ediyorlar heleki kimseniz yoksa bu ülkede. Yakınınız vs. Tabiki Evliler biraz daha şanslı oluyor. Türk vatandaşıyla evli oldukları için.
Esenle kalın.
-
Alıntı:
Merhabalar
Ben 2014 yılında 5 yıl 8 ay anne yanında oturma iznimi tamamladım. Reşit olmuştum vatandaşlığa basvurdum son verilen ikametim reşit olmama rağmen anne yanındaydı (eskiden aile ikamet izni yoktu - yani 1 yıl olduğu için devam ediyordu) vatandaşlığa basvururken anne yanındayla dosya açıldı ve evrakları toplamam 6 ay sürdü, oturma iznimin süresi geçti. Uzattırdım bana kısa dönem öğrenci verdiler (O zamanlar e ikamet yoktu, reşit olduğum için bizzat kendim gitmiştim ve vatandaşlığa başvurduğumu onun için ikametimi uzatmam gerektiğini bildirmiştim) neyse dosyaya o son aldığım ikameti koydum fakat red edildim. Sebebi son ikamet izni kısa dönem öğrenciydi. Kalıcılığımı ıspatlamıyordu. Oysaki annem Türk ve kendi kütüğü vardı. Kanunda 2 şartı taşıyordum 1) Eğitimini burda tamamlamak (ilkokul - lise) ve 2) Daha önce TC olan anne veya babaya sahip olmak. (Kalıcılığı ıspat ediyordu yani bu iki durum). Kısacası yazmamın sebebi bu. Bilgisiz memurlar insanı çok mağdur ediyor umutları yıkıyorlar. Herşey yolunda hiçbir sıkıntı yok, kesin alacak vs diyorlar ama sonuç fiyasko. Psikolojim bozuldu inanın. Neyseki 2017 yılında hallettim. Aslında annem TC olduğu için ve öğrenci olduğum için aile ikamet izni vermeleri gerekiyormuş bana. 4 yıl mağdur oldum. ( Göç idaresi yüzünden) Şimdi aile ikamet izni aldım 2 yıllık. Sonunda başvurdum tekrar. İçim rahat şimdi. O tahhadütdede sınır getirmişler 3. Dereceye kadar olan akrabalar tahaddüt verebiliyor diye biliyordum. Bu basvurumda valilik sadece annemin tahhaddüt verebileceğini söylemişti. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. İnanın mağdur olmanızı istemem. Sadece bilgisiz memurlar çok fazla. Kanunun uygulama kısmını bilmiyorlar. Özellikle Göç idaresi insanı çok mağdur ediyor. (Kocaeli, Sakarya ve İstanbuldaki Göç idareleri çok sıkıntılı)
Şimdi inşallah vatandaş olduktan sonra annem geriye dönük dava açacak göç idaresine. Göz göre göre mağdur ettiler 4 yılımı aldılar. Ygs lysye girip tercih yapamadım. Geleceğimle oynadılar. Kanunun bana tanıdığı hakkı bana vermediler.
O yüzden dikkatli olun. Kanunları bilin. Bazı Memurlar yabancıdır kanun vs bilmez diyip mağdur ediyorlar heleki kimseniz yoksa bu ülkede. Yakınınız vs. Tabiki Evliler biraz daha şanslı oluyor. Türk vatandaşıyla evli oldukları için.
Esenle kalın.
Bigilendirme için teşekkürler.Sizin yazınızdan sonra şunu anladım ki,vatandaşlık uygulama yönetmeliği kişinin durumuna göre farklılık göstermekte.Sonuçta işlerinizin yoluna girmesi sevindirici.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar merhaba 22 mart tarihinden beri karar aşamasındayım.Cuma gününden beri sistem hep teknik hata vermekte.az önce 199 u aradım oradan da göremiyoruz cevabı aldım.Karar aşamasında olan arkadaşları durumlarında bir gelişme var mı?
-
Merhaba batitrakya.Ben 2 marttan beri karar aşamasındayim.Benimki de cuma gününden beri sistem teknik hata veriyor.Bir gelişme olursa haber verirseniz sevinirim.Başka karar aşamasinda olan yok galiba.
-
Benim karar aşamasında gelem aylar sürebilir :) 1.5 ay oldu inceleme ve araştırma aşamasına geleli. Batıtrakyalı kardeşimi tebrik ediyorum. İnşallah bekleyenler de yez vakitte bir sonraki aşamaya geçip vatandaşlık almaya bir adım daha ilerlemiş olurlar. Bu arada şuan sistem çalışıyor bakmak isteyenler deneyebilirler. İnşallah mutlu heberlerinizi duyarız :)
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bu ayrıntılı cevabınız Başta Ruya01 kardeşimiz olmak üzere benzer durumda olanlara yol gösterici olacaktır.Tekrar paylaşım ve geri dönüş için teşekkürler.
Rica ederim ne demek. İnşallah faydalı olmuştur.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhabalar
Esenle kalın.
Selamlar. Dediğinizde kesinlikle haklısınız. Bu durum büyük ihtimale memurun acemiliğinden gelir. Deneyimli olanlarla böyle durumla karşılaşmak biraz zor gibi duruyor ama yine insallık hali unutulabilir bir an. İnşallah bir an önce vatandaşlığınıza kavuşursunuz. saygılar ve sevgiler.
-
Alıntı:
Merhaba Ayfira hn.Başvuru ve sonraki dosya sürecine bakınca dosyanızın hızlı yürüdüğünü ve hızlı sonuçlanacağını tahmin etmek hiçte zor değil.Listeye eklenme tarihiniz olan 06 Nisan 2018 den sonra 40 gün listenin dolması + 35 gün de karar aşaması diye fazladan günde koyarsak toplamda 75 gün eder. Haziran ayı 19’u gibi vatandaş olursunuz inşallah.Tabii bu dahada kısa sürecektir muhtemelen.Birde karar aşamasının sonunda çalışma iznini isteyeceklerini sanmam.Saygılar
- - - Updated - - -
Batikarya bu durumda benden çalışma izni ni uzatmasını istiyorlardı.cunki ben nisan3 2018 komisyona girdim ve aynı ayda çalışma izni bitecek
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhabalar,
Ben komisyona girdim nisan3 24 Nisan da çalışma izni bitiyor
-
Mrb. Arkadaşlar bizim ilk başvuru 6/11/2017.parmak izi 19/12/2017.dün yabancı şubeye gittik bilgi almaya .dosya hala bizde dediler .cuma günü 9 burda olun da ziyaretlere giden ekiple bi görüşün dediler.bizde cuma günü gidip bakacaz.bu arada evlilikten başvurduk
-
Alıntı:
Syt rumuzlu üyeden alıntı
Mrb. Arkadaşlar bizim ilk başvuru 6/11/2017.parmak izi 19/12/2017.dün yabancı şubeye gittik bilgi almaya .dosya hala bizde dediler .cuma günü 9 burda olun da ziyaretlere giden ekiple bi görüşün dediler.bizde cuma günü gidip bakacaz.bu arada evlilikten başvurduk
merhaba bizde kasımda parmak izi verdik msj gelecek dediler bi haber yok bekliyoruz geçen gün vatan il göç e gittim sordum msj gelmedimi diye bir şey yok ne zaman gelecek arkadşalar bu msj ya insan artık bir sorun var galiba diye strese griyor. yurt dışına çıkmam lazım ne yapacam bilmiyorum daha ne zamana kadar beklememiz gerekiyor msj icin bilgisi olan yazsın
saygılar
-
Alıntı:
Teşekkürler bilgi için.keske tahahutname kesin doğru olsaydı.tahahutnameyeye ne kadar inanırlardı..daha önce tahahutname ile baş vurur vatandaş olan oldumu acaba
-
Arkadaşlar Merhaba.İstisnai başvurudan Mart 22’den beri karar aşamasında beklemekteyim.Dün İstanbul İl Nüfus Müdürlüğüne gittim. İçerisi gerçekten çok yoğundu. Bende direkt 1 kattaki il müdür yardımcısı bayana gittim. Sağolsunlar kendisi çok yardımcı oldular. Vatandaşlığımın son aşamada olduğunu fakat yoğunluktan tüm aşamalarının geciktiğini söylediler.Bu tür durumlarda karar aşamasının 2-3 ay bulabileceğini belirttiler.Bende hazır gitmişken doğumdan itibaren yabancı uyruklu olan ve şu an UZUN DÖNEM ikamet sahibi olup bu sene yüksek lisansa başlayan oğlum için vatandaşlık başvurusu yapmak istediğimizi ve çalışma izni olmadığını belirttim.Bana şu an anne Türk vatandaşı sizde yakında vatandaşlık alacaksınız.İstenen evrakların yazılı olduğu bir başvuru formu verdi.Oğlunuz şu an mezun olmuş ve yüksek lisans yapıyor.Devlet burslusu ise bunu belirten bir belge eğer burslu değilse Anne, Baba ,Eş,Çocuk ve kardeşlerden birinin geçimini sağladığını belirten TAAHÜTNAMESİ ile başvuru yapabileceğini belirtti.Benim anladığım herkes durumuna göre ne yapması gerektiğini bizzat başvuru yerine giderek sorsun.Mümkünse eksik evrak istenince son çare olarak TAAHÜTNAMEYE başvursun.Dostlar birde karar aşamasında Yurt dışına çıkmam gerektiği pasaportumun süresinin Mayıs ayında dolacağını ayrıca yurt dışında acil yapılması gereken işlerim olduğunu söyledim.Çıkabilir miyim yoksa bekleyip konsolosluğum aracılığı ile mi pasaportumu çıkarayım diye sordum.Benim durumumla ilgili çıkmamda sorun olmadığı söylendi.Bende kendi kararımla yarın itibari ile 1 hafta yurt dışına gidip hem pasaport hem de oğlumla ilgili evrakları toplayacağım.Herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
-
''Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır.'' - bu karar aşamasında olduğunu mu ifade ediyor, yoksa daha değil? Bilen varsa yazabilir mi lütfen, 1 ay önce komisyona girdim.
-
Alıntı:
teahupoo rumuzlu üyeden alıntı
''Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır.'' - bu karar aşamasında olduğunu mu ifade ediyor, yoksa daha değil? Bilen varsa yazabilir mi lütfen, 1 ay önce komisyona girdim.
merhaba ne zaman parmak izi vermiştiniz kaç ay sonra komisyona girdiniz
-
Alıntı:
teahupoo rumuzlu üyeden alıntı
Komisyon sonrası evrakların Ankara Genel Müdürlüğe ulaştığını belirten bir mesaj.Bundan sonra inceleme ve araştırma başlayacak.Süresi 4-6 ay arası gitmekte.Eğer evrak eksiğin yoksa ve araştırma olumlu çıkarsa evlilikte direkt olarak karar aşamasına geçiyor diye biliyorum.oda 1-2 ay gibi sürüyor.Yani sizin vatandaşlık Aralık 2018 gibi çıkar.İnşallah daha erken olur.Saygılar
-
Teşekkür ederim bilgi için, 199 u aradım, karar aşaması dediler nedense...
-
Alıntı:
Bigilendirme için teşekkürler.Sizin yazınızdan sonra şunu anladım ki,vatandaşlık uygulama yönetmeliği kişinin durumuna göre farklılık göstermekte.Sonuçta işlerinizin yoluna girmesi sevindirici.
- - - Updated - - -
Arkadaşlar merhaba 22 mart tarihinden beri karar aşamasındayım.Cuma gününden beri sistem hep teknik hata vermekte.az önce 199 u aradım oradan da göremiyoruz cevabı aldım.Karar aşamasında olan arkadaşları durumlarında bir gelişme var mı?
E devlet den baktım Ankara'ya gönderildi ama henüz merkeze ulaşmamıştır yazıyor 10 nisandan buyana kadar.budurumda neyapmam gerekiyor.
-
Alıntı:
E devlet den baktım Ankara'ya gönderildi ama henüz merkeze ulaşmamıştır yazıyor 10 nisandan buyana kadar.budurumda neyapmam gerekiyor.
merhaba rüya hanım e devlet den nasil bakılır bizede bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
-
Alıntı:
dilya rumuzlu üyeden alıntı
merhaba rüya hanım e devlet den nasil bakılır bizede bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler
Google arama sayfasını açınız açılan sayfada ara yerine e-devlet yazın.e- devlet şifreniz varsa yani açılan sayfada üye olduysa öz TC numaranızı şifre bizi yazın.giris yapın.edevletin açılan sayfada ara butonuna TC vatandaş baş vururumu yazın çıkan listeden seçin.orda baş vuru yılını baş vuru ilini doğum tarihi ni seçin hepsi doğru Bir şekilde yazıldığından emin olun sonra altda sağ köşede işaretli ara butonuna tıklayınız açılan sayfayi büyüterek bakın.cikkasi lazım.iyi günler
-
Arkadaş lar usenmedim aradim199.157.170 ikamet izninin 2019 kdr süresi varsa çalışma iznn bitsede kaçak çalışmadığını sürece bir problem yoktur dediler yeterli oturum iznim süresi uzatılmış olsunki benim oturum iznim Ocak 2019 kdrdir.bide merak ettim doğrusu bu seçim lerin erken olması bizim başvuru larimizi hızlandırır mi OY kullanabilmek için.oy sayısı çoğaltmak için? Bu etki eder mi erken seçim
-
Alıntı:
Herkese iyi akşamlar,
Az önce eve geldi valilikten mektup gelmiş. Ankara valiliği il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğünden.İşte vatandaşlığınızla ilgili şahsen başvurmanız rica olunur. Bu mesaja benzer mesaj alanlar oldu mu? ne isteyecekler? tarihi geçen belgelerin yeni tarihlisini mi ? başka şey mi? Bu arada ben genelde başvurdum. Komisyona 14 Şubat 2018 tarihinde girdim. 25 Şubatta da il genel müdürlüğüne ulaştı. 1 Mart itibariyle araştırma ve inceleme aşamasına girdi.
Ancak korktuğum şey ise çalışma izni tekrar istemeleri olacak. Çünkü şuan mecbur 2 senelik kısa dönem aldım. Çalıştığım iş yeri çaışma izni çıkarmıyor maalesef. Bu aşamada kısa dönem ikamet iznimi kabul ederler mi acaba? İnşallah sorun çıkmaz. Nilgisi olan lütfen aydınlatsın. Teşekkürler.
Çalışma izni ile ilgili bir bilgi ves bişey istendiği.uzatma veya kefil
-
Alıntı:
Çalışma izni ile ilgili bir bilgi ves bişey istendiği.uzatma veya kefil
Merhabalar,
Hayır sadece çalışma iznimin süresi dolmuştu yeni ikamet belgesi istediler. Ben de kısa dönem ikamet izni vardı onu verdim. Sorun olmaz dedim hayır dediler buada sadece yeni tarihli ikamet yazıyor dediler ayrıca sizin taahütnameniz var sorun olmaz dedi. Bir de doğum belgesinde ülke ismi yazıyordu sadece yanında şehir ismi de olması lazım dediler. Benden istenilen bilgiler bunlardı.
-
Arkadşşar merhba. Ben yeni başvuru yaptım, Bayrampaşadaki kaymakanlık binasına yabancılar şübesine yönlendirdiler, oraya gittik randevu verdiler, randevu da temmuz ayında. O gün parmak izi alacağiz dediler, ve elimize bir liste verdiler, bu belgeleri getirin diye. Aralarında türk öakamlarından alınmış adli sicil kaydı var, bu kaydı e devletten alabilirim, bu şekilde kabul ediliyor mu, yoksa illa ki adliyeden almam lazım?
-
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadşşar merhba. Ben yeni başvuru yaptım, Bayrampaşadaki kaymakanlık binasına yabancılar şübesine yönlendirdiler, oraya gittik randevu verdiler, randevu da temmuz ayında. O gün parmak izi alacağiz dediler, ve elimize bir liste verdiler, bu belgeleri getirin diye. Aralarında türk öakamlarından alınmış adli sicil kaydı var, bu kaydı e devletten alabilirim, bu şekilde kabul ediliyor mu, yoksa illa ki adliyeden almam lazım?
Adliyeden kaşeli istemişleri benden. İmkanınız varsa adliyeden almanızı tavsiye ederim
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
20 nisanda başvurum karar aşamasına geçti. Genelden başvurdum . Karar aşamasının ne kadar süreceği ile ilgili bilgisi olan var mı acaba ?
-
Ayfira arkadaş karar aşaması genelde 20 gün ile 2-3 ay sürebiliyor. ilk başvuru ne zaman yaptın? bilgi için teşekkürler.
-
Alıntı:
han245 rumuzlu üyeden alıntı
Ayfira arkadaş karar aşaması genelde 20 gün ile 2-3 ay sürebiliyor. ilk başvuru ne zaman yaptın? bilgi için teşekkürler.
Benim sürecim aşağıdaki gibi
17 eylül 2017 dosya açma
20 ekim 2017 parmak izi
10 aralık 2017 komisyon toplantısı
20 aralık 2017 evraklar Ankara'ya ulaştı
23 ocak 2018 araştırma inceleme başladı
6 nisan 2018 listeye eklendim
20 nisan karar aşaması
-
Arkadaşlar, aralık 2017'de genelden başvurup dosyası Ankara ulaşıp inceleme ve araştırma aşamasına girenler Karar aşamasına geçti. Ancak benimki 14 kasımdı. ama henüz inceleme aşamasında.
ilk başvuru ve dosya açma ise haziran 2017'de idi.
Sorun nedir bilen var mı. şimdiden teşekkür ederim
-
rahmanbey benim ilk başvuru 1 mart 2017....araştırma nisan 20 de başladı ve henüz araştırma yazısı çıkıyor....sorun bilmiyorum....ne diyebiliriz
-
Ben elimden gelen, bildiğim bütün yerlere mail,mektup, dilekçe yazdım . 199 nl bilgi edinme hattının normalde bu işemlerin 4 ay sürüdüğünü ama ohalden dolayı ne kadar sürede sonuçlanacağını bilemediklerini halbuki SN. Cumhurbaşkanı ve SN. Başbakanın ohalden vatandaşlar etkilenmeyecektir dediğini .bu sürecin benim ve ailem için maddi manevi yıpratıcılığını anlattım. Bir mektuptan biri belki işe yaramıştır diye düşünüyorum.
-
merhaba parmak izi den sonra msj bekleyen arkadaşlar siz den bi haber yokmu bizimki 5 buçuk ay oldu haber yok 6 ay dolunca göç idaresine gidip soracam yazilerinizi okuyorum 3 ayda 2 ayda msj geldi diyenler var bizimkinde sıkıntı olabilirmi neden böyle uzuyor [emoji852]
-
Alıntı:
dilya rumuzlu üyeden alıntı
merhaba parmak izi den sonra msj bekleyen arkadaşlar siz den bi haber yokmu bizimki 5 buçuk ay oldu haber yok 6 ay dolunca göç idaresine gidip soracam yazilerinizi okuyorum 3 ayda 2 ayda msj geldi diyenler var bizimkinde sıkıntı olabilirmi neden böyle uzuyor [emoji852]
merhaba
bende sizinle aynı durumda idim. bayrampaşa kaymakamlık binasında polise gittim. polis sadece bir ekibin calıstıgını bu nedenle yavas ilerlediğini söyledi. dosyama baktı yakınsınız eşinizle yarın gelin burada yapalım dedi.
sizde eşinizle gidin mağdur oldugunuzu söyleyin. yardımcı olabilir misiniz deyin. yardımcı olacaklardır.
-
Alıntı:
han245 rumuzlu üyeden alıntı
rahmanbey benim ilk başvuru 1 mart 2017....araştırma nisan 20 de başladı ve henüz araştırma yazısı çıkıyor....sorun bilmiyorum....ne diyebiliriz
vallah benim konumumdaki tanıdığım bir arkadaş ile beraber başvurduk. onunki 15 nisanda karar aşamasına geçti ama benim ki hala inceleme ve araştırma aşamasında. kimseyede ulaşamıyorum. geçen hafta İstanbul nüfuse gittim. onlarda bizim de girdiğimiz sistemden bakıyorlar. şuanda sistmde teknik sorun var.
-
Alıntı:
zembil rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
bende sizinle aynı durumda idim. bayrampaşa kaymakamlık binasında polise gittim. polis sadece bir ekibin calıstıgını bu nedenle yavas ilerlediğini söyledi. dosyama baktı yakınsınız eşinizle yarın gelin burada yapalım dedi.
sizde eşinizle gidin mağdur oldugunuzu söyleyin. yardımcı olabilir misiniz deyin. yardımcı olacaklardır.
bayrampaşa ya gittik bi bayan vardı şöyle durum var kaç aydır msj bekliyoruz gelmedi dedik hic birşeye bakmadan dedi daha arastiriyoruz 8 ayda msj gelebilir dedi bi msj gelmesi 8 ay sürüyorsa ankara gittikten sorna 1 2 sene sürecek galiba☺ ama burda yazıları okuyorum 3 ayda gelende var 2 ayda anliyamiyorum neden uzatıyorlar bizimkini herşeyimiz tamamdı bi sıkıntımız yoktu çocukda var. daha neyi araştırıyorlar bilmiyorum ☺
-
Mrb. arkadaşlar bizde geçen yabanci şubeye gittik. Bi sürü dosya sadece 2 kişi çalışıyor. 18 ilçeye onlar bakıyor.evlilikten başvuruları eğer çocuk varsa eve gelmiyorlar telefonla arıyoruz dediler.ve suan temmuz ağustos parmak izini verenlerin dosyaları inceliyorlar.yani bize sıra 4 ay sonra gelecek.yani daha çok bekleyecez