Bundan sonra dosya ankara ya gidecek .artık ordan bekleyeceksiniz.genel başvurudan sanki işler daha çabuk oluyor.
- - - Updated - - -
Mrb. Başvuru üzerine 5 ay oldu .il değişikliği yapan oldu mu?süreç nasıl işliyor?bilgisi olan cevap verebilir mi?
Printable View
Bundan sonra dosya ankara ya gidecek .artık ordan bekleyeceksiniz.genel başvurudan sanki işler daha çabuk oluyor.
- - - Updated - - -
Mrb. Başvuru üzerine 5 ay oldu .il değişikliği yapan oldu mu?süreç nasıl işliyor?bilgisi olan cevap verebilir mi?
Biz parmak izimizi 19.09.2017 de verdik ve.16.02.2018 kadar kimse gelmeyince biz gittik bayrampaşa yabancılar subesine orda durumumuzu anlatınca bize gelmişke bir kac soru sordular eşim ve bana ayrı ayrı sonra bize dedilerki dosyaları en gec 1.ay bilrmediniz 1.5 ay içinde göndeririz nüfus müdürlüğüne .ama hala ses cıkmadı
Herkeze merhaba aranızda hiç serbest göçmenlik yoluyla vatandaşlık alan varmıdır acaba ?
Birde şu vatandaşlık sorgulama mumarası kaç haneli ?
2016 dan beri beklemekteyim kafayı yicem artık vazgeçip memlekete dönmeyi düşünüyorum...:(
msj bekleyen arkadaşlar siz de bi haber yokmu eğer haber alırsanız burdan bizimle paylaşın lütfen
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evlilik Yoluyla Başvuru
işlem sıram
istanbul Vatan'da bulunan Nüfüs Mdlüğüne Haziran 2017 de ilk başvuruyu yaptık.
Temmuz 2017' ye parmak izi .
Ocak Polis ziyareti
21 Mart Komisyon
09 Nisan Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır.
ikamet iznim ve pasaport süreleri ağustos'ta bitiyor. hepsi ile tekrar uğraşacak olmak yorucu geliyor.
Merhaba , bende bugün evrakları Vatan caddesine teslim ettim, evlilik yoluyla, evraklar tamam dediler, bayrampaşaya gitmemiz gerek dediler. Orda randevu alacağiz. Randevu ne için alınıyor anlayamadık, internetten ya telefondan alınmıyor mu? Süreç nasıl işliyor bilen lütfen anlatırmısınız. Bide bize dosya açan memur dostanın üzerinde Genel olarak T.C vatandaşlığı başvuru yapanlar yazıyırdu. Bizimki evlilik yoluyla dedik, herkese aynı dosya açıyıruz denildi..
- - - Updated - - -
Azerbaycan vatandaşı olup evilik yoluyla vatandaşlık kazanan var mi? Sorun yaşadınız mı?
Arkadaşlar bu gün vatan nüfus a gittim ve danısmaya yabancı subeden dosyamız geldimi diye sordum bilgisayrdan baktı ve biraz bekleyin size seslenecem dedi 2 dakika sonra geldi ve evet dosyanız gelmiş ve bize komisyon icin randevu verdiler. Dosya 22.02.2018 de gelmiş lakin sms falan yok bu durumuda olan atkadaslara önce yabancı subeden durumu sorgulayıp sonra nüsfu müdürlüğüne sormaları daha sağlıklı çünki telefondan kimse bir sey demiyor.
Merhaba karar aşamasında olanlarda bir gelişme var mı acaba?....batıtrakya...ochma arkadaşlar....demek ki bakanlar kurulda sunulmamış mı dosyaları bazı.
Merhabalar,
Formu uzun zamandır takip ediyorum, benim sürecim de aşağıdaki gibi.
17 eylül 2017 dosya açma
20 ekim 2017 parmak izi
10 aralık 2017 komisyon toplantısı
20 aralık 2017 evraklar Ankara'ya ulaştı
23 ocak 2018 araştırma inceleme başladı
6 nisan 2018 listeye eklendim
Çalışma izni ile genelden başvuru yaptım.
Türk soylu belgem vardı ve dosyayı açan memur büyük bir avantaj olduğunu söyledi. 24 hazirandan çalışma iznim bitecek o zamana kadar inşallah vatandaşlığım çıkar.
Elimde sadece dosya no var:5301 949 76295-000-5301
Tarih:12.05.2017
Bununla sorgulama yapma şansım varmıdır acaba ?
Komisyona falan çağırmak yokmuş bizde parmaz izi verdim,sağlık raporu aldım, ikametgah beyanı yaptım.
İlgöç idaresi aracılığıyla oldu bunlar.
Merhaba han245. Aynen bir gelişme yok bekliyorum.
ilgi ve alakana çok teşekkür ederim han245 kardeşim.istisnaiden karar aşamasının 20.günündeyim.En son geçen Pazartesi İl nüfusa gitmiştim.1 ay gider dediler.Bende beklemedeyim.Son aşama olduğu içinde doğrusu stres falan yok ama meraktan her sabah sisteme bakıyorum.Bazen karar aşaması yaziyor ama genelde teknik hata veriyor.Sonuçlanınca yazarım.Senin durum ne alemde?
Merhabalar parmak izi 19.09.2017
Tekrar sormak icin yabancı subeye 16.02.2018
Ve 09.04.2018 nüfuz gittik
17.04.2018 komisyona gircez
Ama yabancı sube dosyamızı 22.02.2018 de nüfuz müdürlüğüne gönerdmiş. Bu güne nasipmiş demek keske daha öncede nüfuz müdürlüğüne sorsaydık:(
Merhaba Herr.Saliov.Serbest Göçmenlik ile ilgili çok bilgim yok ama benzeri durumda Bulgaristan Türklerinden bir arkadaşım vardı 3-4 senede vatandaşlık aldı.Ailesi burada idi ve Türkiye’ye serbest göçmen olarak gelmek istemiş ve vatandaşlık başvurusu yapmıştı.Gümrükte pasaportunu almışlar ve ona mavikart benzeri bir oturma belgesi vermişlerdi.Bu kimlikle Türkiyede kaldı.Çok sıkıntı çekti.Belli bir zaman sonra nasıl oldu bilemiyorum ama başvuru yerinden tek tek dosya nolarından takip etti ve defalarca Ankaraya gitti.Sizin yazdığınız numaralar vatandaşlık dosya no veya başvuru no değil. Başvuru no: 2-4-3-4 haneli Dosya 5-5 haneli olması lazım. Siznkisi yazışma nuraması gibi.Çünkü bulunduğunuz ildeki başvuru dosyasında önce il kodu olması lazım söyleki 01(Adana)-2018(başvuru yılı)-…-…- gibi veya vatandaşlık sorgulama için gerekli 11111-11111 başvuru no gibi.Başvuru no olsada sisteme işlemiyorlar ve yalnızca 99 ile başlayan kimlik noyu yüklüyorlar.99 ile başlayan kimlik nonuz yoksa sistemden veya telefonlan vatandaşlık takibi yapamassınız. Bence ya başvuru yerinizden itibaren yazışma sayılarını takip edeceksiniz (başvuruyu yaptığınız yerde gidip rica ederek) veya bekleyeceksiniz.İnşallah iyi haberler alırsınız.
Çok sağolun ochma ve batıtrakya karkadaşlar.....son durum 28 şubat iki belge yeni tarihli gönderdim karar makamına sunulmadan önce istiyormuşlardır....ama sistemde henüz araştırma çıkıyor....
Merhabalar han245;
Benim birkaç sorum olacak cevaplarsanuz sevinrim:
1. Sizi telefonla arayalark şu belge ve şu belge eskidi yeni tarihli belgeleri getirin mi dediler ?
2. Başvurunuzun hangi aşamada sizi aradılar ?
3. Bu belgelerin getirmesinde geç kalırsanız veya getirmezseniz ne oluyor ?
Merhaba han245.daha önce kardeşimin evlilikten başvurduğunu ve 1 senede vatandaşlığını aldığını belirtmiştim.şimdi aklıma geldi.ikameti bitmişti yenisini Nüfus müdürlüğüne birde benimde içinde olduğum yurt dışından yeni tarihli vukuatlı Nüfus kaydını istemişlerdi apostil ve noter tastikli tercümeli.bunları teslim ettikten sonrada 2 veya 3 ay içinde vatandaşlığı gelmişti.Ki zaten belgeleri anında taratıp ankaraya gönderiyorlar.Senin eksik evrakları vereli 1.5 ay olmuş.Şu an süreç nasıldır bilemiyorum ama seninde Ramazan Bayramını bulmaz gibime geliyor.İnşallah dahada erken sonuçlanır.
Merhaba bende Helen hem
Merhabalar.
Uşakta kasım 2017 Genelden başvurdum
13 mart 2018 komisyona girdim
22 mart 2018 Ankaraya gönderildi
6 nisan Ankaraya ulaştı.
Şimdi arastırma aşamasına ne zaman geçer? En gec ne zaman sonuclanır. Benim tahminimce Eylül ekim gibi sonuçlanır. Tecrübeli arkadaşlar bilgi vere bilir mi? Bide Annem Türk vatandaşı kendi kütüğü var oraya mı kaydedilicem ben?
Eğer ki evliliği biz formalite değilse.egerki gerçek evlilikte üstelik türk evliliği Özden olma çocuğunuz varsa 3 yılı tamam ladiysaniz bisoron olmaz inşallah.genelde 100/95%herkez TC oluyor
- - - Updated - - -
Haber geldi mi sana
Ayfira bende seninle aynı durumda olduğunu ifade etmek istiyorum.aceba çalışma izni ni uzatmak gerekicek mi.bilen varsa bu konuyu Bilgi versin lütfen.ayrica ikamet iznm Ocak 2019kadar süresi var.
- - - Updated - - -
Merhaba.e- devlet sitesine gir.arama butonuna TC vatandaş baş vurur sorgulama yaz tıkla onu.ordan açılan menyuya hangi ilden baş vurduğunu seç.bas vuru yılını seç.dogum bilgiler indi yaz.asagyada ben robot değilim tıkla kare var orda.solda en alt köşede küçük ara ara işareti var onu tıkla ekrana başvur un ne aşamada çıkar.veya 199 ara.ucretsizdir.aramak
- - - Updated - - -
Ben Ekim 2017 baş vurdum genel.kasim2017 parmak izi verdim.msj bekledim gelmeyince Mart 2018 nüfusa gitdim.sagolsunlar geri cevirmeyib bana nisan3 2018 komisyona randevu verdi ler. Komisyona girdim 3 Nisan'da formalite den basit sorular sordular.dosyam Ankara'ya ulaşmış ama henüz inceleme ye baslatilmamis
Merhaba Ruya01.Herr.Saliov rumuzlu kişiye yardımcı olmak için cevap yazmışsınız.Bu çok güzel bir şey.Forumun kurulma amacı da bu zaten.Sizin cevabınıza ben bir ilave yapmak istiyorum.Normal olarak yabancı kimlik nosu olanlar sizin dediğiniz şekilde sorgulama yapabilirler. Ama ben Herr.Saliov rumuzlu kişini e-devlet yolu ile veya sistem üzerinden vatandaşlık takibini yapamayacağı kanaatindeyim.Şöyle ki Kendisi SERBEST GÖÇMEN OLARAK BAŞVURDUM diyor.Serbest göçmenlere 99 ile başlayan kimlik veya ikamet vermiyorlar.Mavi gri renkli bir kimlik (Göçmenlik belgesi ) veriyorlar.Bu kimliklerin T.C. ve Yabancı kimlik no haneleri boş.Yani bu şahsın 99 ile başlayan kimlik nosu yok.Siz e-devlet sitesine girin demişsiniz.Bu kişi nin yabancı kimlik numarası olmadığı için e-Devlet şifresi alamaz veya sistemden sorgulama yapamaz.Yine yazdığı dosya nosu Vatandaşlık başvuru numarası veya dosya no değil.Serbest Göçmenlik Vatandaşlık başvuru numarası .İl göç idaresi aracılığı ile vatandaşlığa başvurdum diye yazmış.Demek ki oradan başlayarak takip edecek veya bekleyecek.
Serbest göçmen arkadaşlar in başvuru şekli kimlik numarası olun veya olmadığını bilmiyorum o konuda bilgim yok.ozmn benim yazmış olduğunum bilgi ihtiyaç duyulan kişilere yönelik olsun o halde.bosa gitmesin;)
- - - Updated - - -
Batikarya arkadaş.peki benim sorumla alakalı bilginiz varmı acaba.genel başvuru yaptım.calisma iznim Nisan sonu bitecek.uzatma isterlermi? Oturum iznim Ocak 2019 bitiyo..Komisyona girdim dosyam Ankara ya ulaşmış.bu arada watsap grup acmidiniz sanırım.
Merhaba Ruya01; Öncelikle tekraren belirtmek isterim ki,forumda cevap yazmanız çok güzel.Yaşadıklarımızı ve tecrübelerimizi paylaşacağız ki daha sonradan okuyacaklara da yol gösterilmiş olsun.Sorunuza gelince 22 Marttaki size cevaben yazdıklarıma ilave edeceğim farklı bir şey yok.En kötüsünü düşünürsek çalışma izni üzerinden başvurduğunuz için süre bitiminde Çalışma izninizi yenilemenizi isteyebilirler.Sizde zaten nasıl çıkarılacağını biliyorsunuz:)) Birde çalışma izni aynı zamanda ikamet tezkeresi yerine geçiyor diye biliyorum.Örneğin benimki sınırsız çalışma izni yani aynı zamanda ikamet tezkerem.Sizde niye çalışma ikameti ve normal ikamet ayrı onuda tam olarak anlayamadım.Saygılarımla.
Herkese iyi akşamlar,
Az önce eve geldi valilikten mektup gelmiş. Ankara valiliği il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğünden.İşte vatandaşlığınızla ilgili şahsen başvurmanız rica olunur. Bu mesaja benzer mesaj alanlar oldu mu? ne isteyecekler? tarihi geçen belgelerin yeni tarihlisini mi ? başka şey mi? Bu arada ben genelde başvurdum. Komisyona 14 Şubat 2018 tarihinde girdim. 25 Şubatta da il genel müdürlüğüne ulaştı. 1 Mart itibariyle araştırma ve inceleme aşamasına girdi.
Ancak korktuğum şey ise çalışma izni tekrar istemeleri olacak. Çünkü şuan mecbur 2 senelik kısa dönem aldım. Çalıştığım iş yeri çaışma izni çıkarmıyor maalesef. Bu aşamada kısa dönem ikamet iznimi kabul ederler mi acaba? İnşallah sorun çıkmaz. Nilgisi olan lütfen aydınlatsın. Teşekkürler.
Aynı durumda yiz tek fark çalışma izni çıkartmak için biri var ama kurallar zorlasdi farklı belgeler isteniyor.ev hizmetleri iş icin
- - - Updated - - -
Evet doğru teşekkürler bilgi için.malesef çalışma izni farklı ikamet veriyorlar
Selam arkadaslar bende mayiste parmak izi randevum var ama yurtdisi pasaportumun ilk sayfasinda kilcal çatlak oluştu hafiften çantamdami yamulmuş fotokopi yaptirirkenmi anlamadim parmak izi vermeye gidince sorun olurmu diye dusunmekten kafayi yemek uzereyim memlekete git yenile gel deseler 3tane kucuk çocugumnan gidememde bilgisi olan varsa yazsin lutfen
medo0070 arkadaş...bana bu yeni tarihli belgeler ile ilgili tabligat il müdürlüğü telefonla yaptı.... gidince Genel Müdürlğunden gelen yazı gösterdiler ve dediler ki en kısa zamanda bu belgeler göndermeli.....yeni tarihli sağlık raporu ve medeni hal belgesi....1 şubat tebliğ geldi ve ben 27 şubatta belgeler verdim 28 şubat Ankaraya göderdiler....benim ilk başvuru mart 2017 dir....sistemda henüz araştırma aşaması çıkıyor....ama il müdürdeki memur söyledi ki tahkikat bitmiş ve sn aşaması için yeni tarihli belgeler istemişler.....ancak 1.5 ay oldu ve bir gelişme yok....bakalım
Pasaporttaki resimli sayfadaki barkod numaraları ve fotografta kimlik tespitini zorlaştıracak kadar deforme yoksa sorun olmaz.Nüfus için ikamet üzerinden gidildiğinden ve pasapotunuzun noter tasdikli tercümeli süreti de elinizde vardır muhakkak sorun teşkil edeceğini zannetmem.Ama bunu çok kafaya takarsanız yinede Bayrampaşa Kaymakamlığın içindeki yabancılar şubeye gidip sorun.Memur arkadaşlar çok yoğun işlerinden bile vakit ayırıp yardımcı oluyorlar.
Aynen öyle batitrakya kardeş yalnız ben Makedonya Vatandaşıyım sanırsam Bulgaristan vatandaşlarının işlemleri biraz farkli.Hiç şeffaf olmayan bir süreç bu telefonda cevap alamıyorum tanıdık falan da yok.Benim gibi iki tane aile daha var bekleyen sadece Tekirdağ'dan yaklaşık 2 yıla gidiyor.Yokmudur bir çare.Selam
Merhaba sevgili dilya Yok Hala bekliyorum Nissan sonu gidip ogrencem Cunku Su an ikinci cocuguma hamileyim ve Temmuz da dogum yapacagim komissiyona dogum Dan once girsem Iyi olur Nissan sonu mayis gibi gidecegiz esimle haber veririm Merak etmeyin
- - - Updated - - -
Tesekkur ler sevgili ruya fikriniz icn Yalniz ozden olma cocugunuz varsa Ne demek aydinlatirmisiniz saygilar
- - - Updated - - -
Selam dilya Nissan sonu gidecegim bir an once komissiyona girmeliyim dogumum yaklasiyor Temmuz da dogum yapacagim Nissan sonu. Esimle gitcem size haber veririm
Merhaba Herr.Saliov.Yazı biraz uzun olacak baştan belirteyim:)) Daha önceden belirtmiştim tam 35 senedir Türkiye’deyim.İlk ikametimi aldığımda eskiler bilir İstanbul Yabancılar Şubesi Valilik yanındaydı.O kadar eskiyim yani:)) Rumuzumdan benimde bir Evlad-ı Fatihan olduğumu anlamışsındır.Bu ikamet işleri ilk öğrencilik yıllarımdan itibaren beni çok yormuştur. Ta ki kanuni şartlar çerçevesinde süresiz çalışma ve dolayısıyla süresiz oturum iznine sahip oluncaya kadar.AB üye ülkesi vatandaşı olduğum ve devlet memurluğu düşünmediğimden ilk başlarda Türk vatandaşlığına başvurmayı hiç düşünmedim.Zaten Türk asıllıyım ve Vatandaşlık olmasa da her zaman kendimi doğma büyüme Türkiye vatandaşı gibi hissettim.Ama yaş kemale erince ,eskilerin deyimi ile unu eleyip eleği asma durumuna gelince vatandaşlığa başvurmaya karar verdim.İnşallah da en kısa zamanda vatandaşlığı alacağımı düşünüyorum.Şimdi gelelim senin durumuna.Daha önceki size cevabi yazım ve diğer arkadaşlara yazdığım seninle ilgili yazılarımı okuduysan şahsen dosyalarını kendin takip etmen gerektiğini anlamışsındır.Seninde bunu bildiğini fakat bir çıkış yolu bulamadığını daha doğrusu muhatap, yol gösteren olmadığını son yazından anlıyorum.Ben olsaydım şöyle yapardım diyerek çok bilmişlik taslamak istemem ama empati kurarak düşündüğümde ben elimde bulunan dosya no ve göçmen kimlik fotokopisini de ekleyerek sayın Cumhurbaşkanımızın Yüksek Makamına kendi özgeçmişimi ve serbest göçmenlikle ilgili karşılaştığım sıkıntıları anlatan ve yardımlarını talep ettiğim bir iadeli taahütlü mektup yazardım.Yine İktidar partisinden Tekirdağ milletvekilleri Ayşe Doğan,Metin Akgün ve Mustafa Yel’e ayrı ayrı olmak üzere benzer bir mektup yazıp mektubun ekine de sayın Cumhurbaşkanımıza yazdığım mektubun fotokopisini eklerdim.Diğer aileler ile de konuşup çocuklar hariç her şahsın aynı şekilde mektup yazmasını sağlardım.Benim düşüncem bu yönde.Birde 2016 yılında serbest göçmen olarak geldiğini ve vatandaşlık başvurusu yaptığını ilk yazından anlıyorum.Fakat son yazdığın numara ve parmak izi mayıs 2017 yılında oğlunu belirtmişsin.Buda dosyanın İşlemde ve yürüdüğüne bir örnek teşkil etmektedir.Süreç biraz uzasa da inşallah vatandaşlığı alacaksın.Sizlerin ve Tüm vatandaşlık bekleyenlerin işleri rast gitmesini temenni ederim.Hayırlı kandiller.