Cevap: Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu
Askeri disiplinin sağlanması ve birtakım askeri gerekliliklerden dolayı, Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlarda hükmün açıklanmasının geriye bırakılması uygulamasından vazgeçildi.
Komik, fosil zihniyetle ortaya çıkmış hiç değişmeyen gerekçe. Acıyorum halimize. İronik olan ise alttakinin de hiçbir gerekçe olmadan kanunlaşması.
Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarla ilgili olarak, CMK'ya göre hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilebilecek, verilen hapis cezası seçenek yaptırımlara çevrilebilecek ve ertelenebilecek.
İşte biz buyuz. bu kadarız. gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Bir tane babayiğit de mecliste çıkıp diyemedi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Çünkü meclisteki kapışmalar sataşmalar izleyen halkın gözünü boyamaktan ötesi değil. Biz koyunuz onlar da bizi güdüyorlar.
Arkadaşlar,
Sinirli, bezmiş, gergin bir haldeydim. Böyle söylenip kendimi yiyeceğime yılmadan devam etmeye karar verdim. Madem 3. pakette çıkmadı. Gerekli yerlere yazalım. Bir milletvekilimiz, twitter hesabında gururla yazmıştı bu uygulamayı. Ama sonuç alınmadı. Soralım neden böyle oldu. 4. pakete koysunlar o zaman. Bazı arkadaşlarımızın infazı yakın biliyorum. çok üzülüyorum bu duruma. ama bu gelişmeleri kendime yediremiyorum. bu kadar aptal yerine konulamayız. vekiller, milletin temsilcileridir. bizim düşüncelerimizi, hissiyatımız, acılarımızı nasıl dikkate almazlar? sonra çıkıp da demokrasi demokrasi diye nasıl konuşabiliyorlar? Madem öyle 2008 tarihindeki gibi yapsalardı. Bir nevi af gibi. Kanun çıksaydı. Sonra itiraz etselerdi. Böyle devam etseydi.
Keşke dediğiniz gibi 2008 de önce yasalaştırdılar sonrada geri çektiler ama o arada birçok insan yararlandı aynısı olsaydı yien kafiydi ama ne yazıkki Bu memleket yaşanacak yerden çıkmıştır.. 106 madde firesiz geçti içinde teröristleri bile affeden yasalar var ama bir tane fire bizim beklediğimiz madde oldu.. Daha akşam olmadan 2 paket sigarayı tükettim sinirden beynim uyuşmuş ne yapacağımı bilmez bir haldeyim madem öyle maddeye bir ekleme yapılsaydı Askerlikle ilişiği kesilenler yararlansaydı bir nebze içimize su serpilirdi ama dansöz bir AKEPE hükümetinin ne yazıkki oyuncağı olduk..
Saçmalık,gerçekten saçmalık. şu kanundan yararlanmak için dağa çıkıp terörmü olmak lazım?Askerliğim bitmiş mahkemem devam ediyor.Sen beni askerliğim bittikten sonra cezalandırsan ne olur,cezalandırmasan ne olur.En azından askerliği bitip davası devam edilenlere bi kolaylık sağlamaları lazım.Denetimli serbestlik olur,para cezası olur herneyse işte.
Bende aynı şekilde Tezkeremi aldım ve mahkemem devam ediyor temyiz hakkımı kullandım ama hiç birşey değişmeyecek biliyorum.. Birincisi Avukat arkadaşlara sormak istiyorum.. Benim izin tecavüzünden firarimın başlangıç tarihi 2000 bitiş tarihi 2009 sonuçta bir suçun başlangıç tarihi önemli olmuyormu? 2008 deki yasa dan yararlanma hakkım neden olmuyor? ikinciside şuan askeriye ile ilişkim olmadığı için yargılanmam kamu davasına olarak sürüyor. Kamu davasında HAGB dan yararlanma hakkımız varmı yokmu? bunu Hukukçu ve Avukat Arkadaşlarımızdan bu konuda yorum vekliyorum..
Ayrınca son bir şey daha.. Arkadaşımda firardan cezası vardı ne yazıkki mahkum oldu ve sivilde yattı çıktı ancak anlattığı 1 ay açık cezaevinde yatıp denetimli serbestlik yasasından birçok insan yararlanıp salıverilmiş bu ne kadar doğru? Bilgisi olan lütfen cevaplasın..
Alıntı:
risingson rumuzlu üyeden alıntı
Bende aynı şekilde Tezkeremi aldım ve mahkemem devam ediyor temyiz hakkımı kullandım ama hiç birşey değişmeyecek biliyorum.. Birincisi Avukat arkadaşlara sormak istiyorum.. Benim izin tecavüzünden firarimın başlangıç tarihi 2000 bitiş tarihi 2009 sonuçta bir suçun başlangıç tarihi önemli olmuyormu? 2008 deki yasa dan yararlanma hakkım neden olmuyor? ikinciside şuan askeriye ile ilişkim olmadığı için yargılanmam kamu davasına olarak sürüyor. Kamu davasında HAGB dan yararlanma hakkımız varmı yokmu? bunu Hukukçu ve Avukat Arkadaşlarımızdan bu konuda yorum vekliyorum..
Ayrınca son bir şey daha.. Arkadaşımda firardan cezası vardı ne yazıkki mahkum oldu ve sivilde yattı çıktı ancak anlattığı 1 ay açık cezaevinde yatıp denetimli serbestlik yasasından birçok insan yararlanıp salıverilmiş bu ne kadar doğru? Bilgisi olan lütfen cevaplasın..
Geçtiğimiz günlerde tek seferliğe mahsus,ceza evlerini boşaltmak için 1 yıldan az olan suçlara denetimli serbestlik uygulandı diye biliyorum.Bu denetimli serbestlik sadece içeride yatanlar için geçerli bişeydi,dediğim gibi amaç birazda olsa ceza evlerini boşaltmak.
yani hıç bi işimize yaramadı mı 3. yargı nalet olsun ya gercekten yazıkların olsun dicek lafım yok :(
Dostlar, tam bir HUKUK vahameti yaşanmış olup, her zamanki gibi terörist, hırsız, tecavüzcü, gaspçı vb. bilumum suçlu tayfası, basit bir suça bulaşmış bir askeri şahıstan üstün ve özgür kılınmıştır. (Ne acıdır ki...)
Aslında herşey bitmiş değil tabiki ama (4. yargı pakedi var önümüzde) çok iyi organize olunup omuz omuza mücadele vermek gerekir ki, sanırım bu ülkede oda ya çok zor, yada imkansız. Biraz emek ve uğraşı gerek daha doğrusu...
Böyle gittiği müddetçe ne acıdır ki, ordumuz disiplinize edilip güçleneceğine, daha da kötüye gitmiş olacaktır. Yaşananlar ve çığlıklar (Mağdur edilen birey sayıları) onu işaret de etmektedir. Tabi ısrarla bu şekilde disiplini muhafaza ettiğini, Tsk yı sevdirdiini sananlar da var görüldüğü üzere... Çok yazık...
Bir de asıl ZORUMA GİDEN; bir önceki yada bir sonraki yanlış hatırlamıyorsam, Terör suçlarına karşın aynı hagb verilme olayına niçin karşı çıkılmadı? HAGB hakkı teröristlere bile tanındı! Beni yıkan ve bitirende budur. Kaldıramıyorum bu olayı. Hani cak cak ötenler, disiplinden bahsedenler neredeydi? Olay şu oldu: ASKER HAPSE, TERÖRİST DIŞARI ÖZGÜRLÜĞE! Allah kahretsin...
Bir insanı cezalandırıp ıslah etmek ayrı birşeydir, BİTİRMEK ayrı birşeydir. Bizim sevgili paşa/albay vb. yetkililerimizde bitirme planlarını hep uyguluyor maalesef.
Sonuç: Vesayet zihniyeti 2 - MağdurLAR 0 :k
Şimdi bimer miş, akim miş, Tbmm miş, Gn.kur muş yazsak çizsek ney bu şikayetimizi serzenişimizi ki? Kimi kime şikayet edeceğiz? Hani millet iradesi? Bu irade salt Aziz Yıldırımın tahliyesi için mi gecelerce boğuşuyor? Bu mudur ülkede tek sorun, bumudur sosyal hukuk devleti yani? Binlerce mağdur, yenilen haklar, hani insan hakları? Nerede? Bitmiş bu ülkede olay artık...
Demekki bu kutsal vatanımızda askeri şahıs olmaktansa, eli kanlı terörist, gaspçı, hırsız, alçak bir tecavüzcü, dolandırıcı vb. olmak daha iyiymiş... (verilen haklar ve adalet açısından!)
Hepimize geçmiş olsun. Bu iş bitmiştir. Bu ülkeyi'de ilk fırsatta terkedip İNSAN odaklı başka bir memlekete yerleşme vaktide gelmiştir benim için...
Alıntı:
ceyla rumuzlu üyeden alıntı
yani hıç bi işimize yaramadı mı 3. yargı nalet olsun ya gercekten yazıkların olsun dicek lafım yok :(
Aynen katılıyorum.. Yazıklar olsun! Eğer bu siyasilere, askeri yetkililere 0,5 Gr. bile bir hakkım varsa üstlerinde (Ki bu Vatan için çok şeyler yaptık yıllardır) HARAM ediyorum. Allah onları ıslah etsin. Ahir dünyada hesaplaşacağım, hiç bir hakkım helal olmasın!
Denetimli serbestliğe itiraz edenler,pkk ya tanınan denetimli serbestliğe neden susarlar acaba.Hakkatten bu iş çığrından çıkmış durumda.O kadar umut verdiler denetimli serbestlik diye.Günlerce Tbmm Tv nin başında yatıp kalktık.Herşey boşunaymış...