Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
izmirizmir kardeşim çok güzel bir tespit yapmışsın tebrik ederim.Sana aynen katılıyorum dünyadaki hangi para birimi bu kadar artış gösterdi dünyayı yakıp yıkan usd bile %30 lar civarında jpy onun da iki katı.El insaf eyy hükümet eyy bankalar!Bizler borcumuzu ödemeyelim demiyoruz ama tablo ortada lütfen sesimizi duyun artık.Eyy yen mağdurları,eyy kendi çekmemiş bile olsa eşi dostu jpy kredi çekmiş olanlar bizlerin yanında yer alın destek verin.Aileler dağılacak yuvalar yıkılacak,intiharlar başlayacak.Bütün bunlar kimin hoşuna gider.Çok geç olmadan bizlere bir çıkış yolu geleceğe dair bir umut ışığı gerekli.
Pardon ama japon yenini hükümet mi yükseltti?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Mesajda böyle bir ifade yokki!Hükümet hamdolsun kriz yok diyor el insaf!Bankaların keyfi yerinde!Yarın krediler geri dönmemeye başlayınca ne yapacaklar.Emlakçılık yaparlar artık!
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
elbette hükümet jpy yi yukseltmedi. belki mevcut siyayi partilerimiz içerisinde bu işi en ehli yapan parti. fakat bu soyle yahut boyle bizim magdur durumda oldugumuz gercegini degistirmiyor.
Yani binlerce insan artık maaşlarıyla borcunu odeyemiyor. nasil deprem olur evin gider acıkta kalırsın bu bir krizdir artık yardıma muhtac hale dusmussundur. kimsenin bunda bir sucu yoktur ama bu magdur insanlara sizi bizmi bu hale dondurduk deyip sırt cevirmek nasıl buyuk bir haksızlık adaletsizlik insafsızlıksa bu da oyle bir durum. herkes kur riskini on gorerek bu işe girdi. biz de bankalarda.
sanıyormusunuz bankalar bizim kredi odemeyi kesip isi yasal procedure sokmak istediklerini. oyle olsa herkese hic bordro gelir beyanı vs istemeden kredi verirlerdi. onlarında ongormedigi, ülkerlerinde ongormedigi su an olaganustu bir durum yasıyoruz.
Elbette nasıl otomotivciler, ureticiler, kredi kartı magdurları vs hukumetten destek bekliyorsa, bizimde boyle bir beklentide olmamız, bunun pesinden kosmamız, bununu icin evet bizde varız bizim de elimizden tutun deme hakkımız var.
Biz borcumuzu odemeyelim degil borcumuzu odeyebilelim istiyoruz.
Herkes bir an önce düşünsün ne yapacağımıza karar verelim. mart sonu nisan başı japon yeni korkunç dramlara yol açabilir.2.00 -2.500 civarına çıkarsa artık gerçekten paylaşacak bişey kalmaz.Herkes ne diyor bir an önce bişeyler yapalım birleşelim. falan filan. herkes sadece bunu diyor..biz nerede birleşebildik.sayımız çok fazla ama ortada sadece 0.0010 u var o bahsedilen sayının.Yoksa biz mi sadece krizdeyiz .onların rahatı yerinde mi acaba.facebookta gurubumuz var. yapım aşamasında bir site. selma hanımda bazı e-mail.tel hepsi bu.
Onlar Sağir Değiller, Duymak Istemiyorlar.
Onlar Kör Değiller, Görmek Istemiyorlar.
Onlar Aptal Değiller, Anlamak Istemiyorlar.
Bir Sağira Bir Köre Kendini Anlatabilirsin Ama Anlamak Istemeyene Asla Anlatamazsin. O Yüzden Bence Susmak Yerine Doğru Kişilere Seslenmek Lazim.
Artık dünya baş ekonomistleri 2010'unda kötü geçeceğini söylemeye başladılar.
Malumunuz ABD ve Japonya 2009 Nisan ayında ekonomilerini canlandırmak için sert vergi indirimlerine başlayacak.Dolar/Yen paritesinin dip noktası 75 ler telafuz edilmeye başlandı.Japonyanın büyük yatırımcıları dışardaki yenlerini alıp ülkelerine vergi indirimleri başlayıca dönecek.Dünyanın dev borsaları malumunuz yükseliş trendine bir türlü giremiyorlar.Bunlar yetmezmiş gibi içerde İMF antlaşması tıkandıkça tıkanıyor.Ergenekon olayı.Cari açık tavan yaptı.Jp Morgan analistleri 2009 haziran ayı dolar tahminlerini açıkladı 1,85!.Selma Hanıma sesleniyorum.Ben sizin yanınızdayım.Ne yapacaksak hemen yapalım.İnanın 4-5 ay gecikmek belki bir kısmımızı zorlasada atlatılabilecek.Benim şahsi görüşüm kur tahminime göre haziran ayı gibi % 40 mız beyaz bayrağı çeker maalesef...
Alıntı:
frekans32 rumuzlu üyeden alıntı
Artık dünya baş ekonomistleri 2010'unda kötü geçeceğini söylemeye başladılar.
Malumunuz ABD ve Japonya 2009 Nisan ayında ekonomilerini canlandırmak için sert vergi indirimlerine başlayacak.Dolar/Yen paritesinin dip noktası 75 ler telafuz edilmeye başlandı.Japonyanın büyük yatırımcıları dışardaki yenlerini alıp ülkelerine vergi indirimleri başlayıca dönecek.Dünyanın dev borsaları malumunuz yükseliş trendine bir türlü giremiyorlar.Bunlar yetmezmiş gibi içerde İMF antlaşması tıkandıkça tıkanıyor.Ergenekon olayı.Cari açık tavan yaptı.Jp Morgan analistleri 2009 haziran ayı dolar tahminlerini açıkladı 1,85!.Selma Hanıma sesleniyorum.Ben sizin yanınızdayım.Ne yapacaksak hemen yapalım.İnanın 4-5 ay gecikmek belki bir kısmımızı zorlasada atlatılabilecek.Benim şahsi görüşüm kur tahminime göre haziran ayı gibi % 40 mız beyaz bayrağı çeker maalesef...
kesinlikle sana katılıyorum kardesim acele etmemiz gerek ama yanlış bir adım da atmamamız gerekiyor. Tablo gittikçe kötüleşiyor...
Arkadaşlar izmirde bu hadta sonu görüşme yapılacak emrah beyden öğrenebilirsinz. Acele ve emin adımşar atmak gerek gündemde hareketli sesimizi duyurmak için birlik olmak şart sonuçta kazanan hepimiz olacağızzz
Önümüzdeki hafta ankara da olmamız gerek bu olay oradan çözülür ancak... Sesimizi ve maduriyetimizi ancak bu b şekilde duyurum acil çözüm yolları aramamız ve aratmamız gerek yetkililere ....