Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
Alıntı:
marrakesh rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar ben sunu sormak istiyorum
bugun itibariyle polis evden beni sormus
acik ogretim 4 sinif ogrencisiyim.5 dersim kaldi okulu bitirmeme
bakaya durumundayim.acana simdi polis beni neden ariyo,direk yakalayip askere mi gondercekler yoksa hakim karsisinami cikicam.
acaba gbt aramam cikmismidir.bu konuda bilgisi olan ve ya bu durumu yasamis arkadaslar bilgi verebilirlermi
istediği kadar sorsun rahat ol,sorup sorup gider.çok rahatsız oluyosan bi yakınını karakola yolla konuşsun polisle.son sınıfta falan derlerse anlayış gösterir.yakalarsa daha yasa çıkmadığı için temmuz genelgesine göre seni askerlik şubesine götüremez,en azından teoride öyle.savcılığa gönderir savcı ifadeni alır bırakır.dava açıp açmamak savcıya kalmış
peki gbt cikmismidir
yani polis once aramaya baslar bulamzasa gbt mi cikar yoksa
once gbt mi cikar sonrami aramaya baslar
Alıntı:
peki gbt cikmismidir
yani polis once aramaya baslar bulamzasa gbt mi cikar yoksa
once gbt mi cikar sonrami aramaya baslar
hocam şuan itibariyle yoklama kaçakları ve bakayalar gbt'de çıkmıyor.yeni yasa geçerse çıkıcak.ama yeni yasa geçtikten sonra cumhurbaşkanına gidicek,onaylarsa resmi gazetede yayınlanıcak.sonra yoklama kaçakları ve bakayalar için trt'de tebligat yapılıcak.tebligat yapıldıktan sonra 3 ay içinde şubeye gitmezsen ancak ozaman yakalama çıkartılıcak ve gbt'de aranıcaksın.yani yeni yasa geçse bile sen okul bitene kadar aranmazsın
diger arkadaslar mesajlarinda gbt aramalari olduklarini soylemisler
benim durumumda olduklarini belirtiyorlar
yani onlar sadece benim gibi gbt ye ciktiklarini mi saniyolar
gerci gecen bir polis arkadasada sordum oda
asker kacaklari gbt ye cikmaz dedi
yani bi ikilemde kaldim acikcasi
Alıntı:
diger arkadaslar mesajlarinda gbt aramalari olduklarini soylemisler
benim durumumda olduklarini belirtiyorlar
yani onlar sadece benim gibi gbt ye ciktiklarini mi saniyolar
gerci gecen bir polis arkadasada sordum oda
asker kacaklari gbt ye cikmaz dedi
yani bi ikilemde kaldim acikcasi
hocam temmuzdan beri gbt'de çıkmıyoruz.ancak yeni yasa geçerse 3-5 ay
içinde çıkıcaz.rahatlıycaksan adliyeye git çaycıya 10 lira at baksın gbt'ne
eyvallah hocam
verdigin bilgiler icin tesekkur ederim
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlardan kasıt 15 ay askerlik yapıcak olanlar.15 ay askere gidicek olanlar bakaya kalmıyormu.
o zaman size tek bir sorum var?
üniversite mezunu olan bir bakaya yedek subaylık sınavı olduğu günlerde rapor alıp bir sonraki sınav dönemine kalırdı.raporunun bitiş tarihinde bu adamı yedek subay olarakmı yoksa kısa dönem olarakmı askere sevk ediceksiniz.bu sınavlar her mesai gününde yapılmıyor heralde
Ben bu maddeyi anlamadım.
Dediğin çok mantıklı. 4 ayda bir sınav yapılıyor. Ancak bu sınav hergüne çıkarılırsa bu durumda yapabilirler.
Diğer türlü diyelim birini askere almak istiyorsun ve sınava zaman var ise nasıl alınacak? Muhtemelen "Sen şimdi git şu tarihte sınava gel" denecektir, başka yolu yok. Sınava kadar adamı nerede tutacaklar?
Diğer türlü her bakaya kalan kişi bir şekilde ele geçirildiğinde (sanki suçlu:) neyse..) hemen askere almaları mümkün kılan bir yol mu buldular?
Yeni yasa tasarısını anlayanlar biraz daha açabilir mi?
Alıntı:
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
bakaya iken ertelemesi yapılmış olanlardan kasıt 15 ay askerlik yapıcak olanlar.15 ay askere gidicek olanlar bakaya kalmıyormu.
o zaman size tek bir sorum var?
üniversite mezunu olan bir bakaya yedek subaylık sınavı olduğu günlerde rapor alıp bir sonraki sınav dönemine kalırdı.raporunun bitiş tarihinde bu adamı yedek subay olarakmı yoksa kısa dönem olarakmı askere sevk ediceksiniz.bu sınavlar her mesai gününde yapılmıyor heralde
Sevk edilecek diyor. Askeri birliğine katılacak demiyor. Sevk yapılması demek zaten yedek subay mı olcak yoksa kısa dönemmi bunun belirlenmesi demek.
Kısaca önceden 2 gun suren suan 25 gune cıkarılmış olan sevk tarihi artık hergünü kapsayabilir.
Alıntı:
BE-KES rumuzlu üyeden alıntı
Sevk edilecek diyor. Askeri birliğine katılacak demiyor. Sevk yapılması demek zaten yedek subay mı olcak yoksa kısa dönemmi bunun belirlenmesi demek.
Kısaca önceden 2 gun suren suan 25 gune cıkarılmış olan sevk tarihi artık hergünü kapsayabilir.
ozaman hergün yedek subay aday adayı sınavı yapılması lazım,buda imkansız.bir arkadaş bu durumdaki insanlar sınava girmeden direk kısa dönem askerlik yapıcak dedi.ancak yasada bununla ilgili hiçbir hüküm yok.
bu kanun 15 ay askerlik yapıcak olan bakayalarla ilgilidir.rapor almışsa rapor bitiminde alıp birliğine sevk ediyorlar
Alıntı:
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
Adliyedeki çaycıya nası güvenicez ki adam parayı cukka eder gbt de aransan bile aranmıyosun kardeş der sanki elinde yazılı belgeyle gelicek eğer yazılı belge varsa ben bu hafta kaydımı sildircektim aöfden ,sildirmeyip çaycıya bi 50 tl lik banknot bi de marlboro verip baktırmak isterim bide ispiyonlarsa polise facia olabilir :o
Pardon, sohbet sitesindemiyiz?