Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Hüseyin tike rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar galiba ben askere gidecem askerlik şubesine gittim İstanbul’da benim nüfus Gaziantepe kayıtlı depremden dolayı hizmet vermiyorlar memur dedi gideceksin vatandaşlık alma sebebim babamın Türk vatandaşı annem Azerbaycan vatandaşı 26 yaşım orda büyüdüm 2015 de Türkiye geldim babalık davası açtım öyle kazanandım orada askerlik yapmadım bedeli yaptım parayla kötü oldu çalışma izini ile paraya yatırarak vatandaşlık alanlar belli bir yaş üstü gitmiyor 22 giriş tarihi önemli 22 den önce giriş yapım aldıysan vatandaşlık gidiyorsun
Türk vatandaşlığına 26.06.2019 tarihinde kabul edildim. 1997 doğumluyum. Gelmiş olduğum ülkede askerlik hizmetini yapmadım. Türkiye’de askerlik yapacak mıyım?
7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 43’üncü maddesi gereği Türk vatandaşlığını kazandığınız tarihte 22 yaşında olmanız sebebiyle Türkiye’de askerlik hizmetinden muaf tutulacaksınız.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/SSS...danAlinanlarin
Buraya bakarsanız yaşınız 22den büyük olursa muaf tutulacaksınız
ama belki siz soybağına bağlı olarak türk vatandaşlığınızı aldığınız için bu maddeyi kullanamazsınız
Vatandaşlığa sonradan alınanlara uygulanacak erteleme ve muafiyet
MADDE 43 – (1) Türk vatandaşlığını sonradan kazananlar askerliklerini, vatandaşlığı kazandığı tarihteki yaş ve öğrenim durumlarına göre o yıl askerlik çağına giren yükümlüler gibi yaparlar. Bunlardan Türk vatandaşlığına alınmadan önce gelmiş oldukları ülkelerde askerlik yaptıklarını veya askerlik hizmetini yerine getirmiş sayıldıklarını belgeleyenler ile vatandaşlığa alındıkları yıl 22 ve daha büyük yaşta olanlar askerlik yapmış sayılırlar. Bunların askerlikleri, istekleri hâlinde vatandaşlığa alındıkları tarihten itibaren iki yıl süreyle ertelenir. Ertelemelerinin sona ereceği yıl yoklamaları yapılarak o yıl askerlik çağına giren doğumlularla işlem görürler. Bunlar, seferberlik hâlinde ihtiyaca göre askere sevk edilebilirler.
(2) Çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığını kaybettikten sonra yeniden Türk vatandaşlığını kazananların askerlik işlemleri, önceki askerlik safahatları dikkate alınarak bu Kanunun durumlarına uyan hükümlerine göre yürütülür.
(3) Bu madde hükümlerinden, soybağına bağlı olarak Türk vatandaşlığına sonradan alınanlar yararlanamaz.
Arkadaşlar merhabalar,
Bugün İstanbul Nüfus Müd. gittim. Halen arşiv araştırmasında. Sordum ki, geçen geldiğimde arşiv araştırma olumlu demiştiniz. Dedi ki, evet yine de arşiv araştırma devam ediyor. Arşiv araştırması 3 aşamadan oluşuyor, sizin dosya 3.aşamada dediler. en azından bunu öğrendik.
Ama biliyor musunuz, gittiğinizde detaylı bilgi vermiyorlar, her seferinde farklı farklı bilgi veriyorlar. neden acaba taksit taksit söylüyorlar, anlamıyorum.
Merhaba herkese. Bir sorum olacak. Eksik evrak teslim ettikten sonra başvurudan uzun zaman geçtiği için ikinci kez arşiv aşamasına geçti. 3 aydan uzun zamandır sistemde "Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir." yazısı çıkıyor. Bu aşamadan sonra tekrar araştırma ve değerlendirme süreci olacak mı acaba? İkinci kez o aşamadan da geçen var mı? Yoksa karar makamına mı gider? Eksik evrak teslim edip benzer süreci yaşayan varsa bilgi verebilir mi?
Alıntı:
aarka rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaslar,
18.11.2020 dosya teslim
29.12.2020 Parmaz İzi
08.04.2021 komisyon Mulakatı
03.05.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze gonderilmiş ancak....
26.05.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış Ön incelenm...
03.06.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış olup başvuru belgeleriniz incelenmektedir.
23.10.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek ilk listeye dahil edilecektir.
25.10.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz arşiv araştırmasına gönderilecek listeye dahil edilmiştir.
25.10.2021 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiştir.
14.01.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.
05.12.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilecektir.
16.12.2022 Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
08.02.2023 Vatantaşlık başvurunuz karar makamına sonulcak olan listeye dahil edilelerek karar alınmak Uzere karar makamına gonderılmıştır. saat 10:00 SMS olarak geldi ama sistemde (tescıl aşamasi yaziyordu)
08.02.2023 Vatantaslık basvuru sonucunun teblığ edılebilmasi için başvuru makamına müracaat etminiz gerekmektedir. Saat 12:00 SMS olarak geldi ve sonra sistem aynısı yazıldı. sonrki gun TCK bsavurdum..
NOT: Çalışma iznim 2 kare yenildim ve ikiside geterdim.
NOT: Adres değiştirdim ve bildirim yaptim... cok onemle oldugunu sonradan anladım cunku PDF olarak gelen sonuc kaldigim son adreste yer almaktadir.
Tabi uzun yolculuk ama sabırlı olmaniz da fayda var.... burdakı yazanlar cok teşekkür ediyorum... cunku yolu gozterdiler .... fayda olsun diye uzun yazdim..
Herkese bol şanslar derim... Selam aleykum.
bugün mesaj değişti:
"Genel Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir."
Arşiv aşamasına yaklaşık 3 ay önce ulaştım. Bu ilerlediği anlamına mı geliyor?
Merhabalar, Mayıs 2022'de evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına başvurdum. 2023 Ocak ayının ortalarında bir yerde takip sisteminde şu durum yazıyor: vlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve inceleme süreci devam etmektedir. Lütfen bana bir karar vermenin ne kadar sürdüğünü söyler misiniz? Pasaportun süresi Ağustos 2023'te doluyor. Oturma iznimin bitimine kadar cevap gelmezse yenilemem gerekiyor. Savaş nedeniyle büyük bir insan akını olduğu için konsolosluğa yeni bir pasaport için ancak Şubat ayında kaydoldum. Küçük bir çocukla kendi ülkenize seyahat etmek büyük bir risktir. Tavsiye için minnettar olurum.
Merhaba tekrar, çok pardon, önce mesaj yazdım durum yanlışlıkla başka yazdım.
Merhabalar, Mayıs 2022'de evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına başvurdum. 2023 Ocak ayının ortalarında bir yerde takip sisteminde şu durum yazıyor:Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ilişkin araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir.Lütfen bana bir karar vermenin ne kadar sürdüğünü söyler misiniz? Pasaportun süresi Ağustos 2023'te doluyor. Oturma iznimin bitimine kadar cevap gelmezse yenilemem gerekiyor. Savaş nedeniyle büyük bir insan akını olduğu için konsolosluğa yeni bir pasaport için ancak Şubat ayında kaydoldum. Küçük bir çocukla kendi ülkenize seyahat etmek büyük bir risktir. Tavsiye için minnettar olurum.
Belli değil o aşama bazılarında 6 ay bazılarında 1.5 sene, benim ki 1 yıl oldu hala devam ediyor.
Alıntı:
kurtlar vadisi rumuzlu üyeden alıntı
Incelemeden sonra hemen bu mesaj geldi:
Vatandaşlık başvurunuza ilişkin arşiv araştırması yapılmak üzere ilgili kurum(lar)a gönderilmiş olup araştırma ve değerlendirme süreci devam etmektedir
Anlamadim bende.
- - - Güncellendi - - -
Arkadaslar eger calisma izni veya pasaport sureniz yakinda bitiyorsa yada bitmisse hic vakit kaybetmeden yenisini notere goturup tasdik etmeniz ve basvurdugunuz yere goturmeniz lazim(fotokopisini ve ciktisini kabul etmediler).
Size dilekce kagdi veriyorlar ve doldurmaniz lazim!
Bildigim kadariyle(*) calisma izni veya pasaport yenileme sisteme gecmesi epey zaman alacak ayrica eger arşiv araştırması bitmisse tekrarlanacak.
Bu nedenle sisteme eksik evrak bildirimi dusmeden hemen kontrol etmeniz lazim!
Herkese basarilar...
Merhaba Kurtlar vadisi, ben başvuru yaptıktan sonra çalışma iznini yeniledim ve bu izni valiliğe götürecektim, ama gelme sistemden kontrol et; sorursalar bize teslim edersin dedi.
Alıntı:
tuytuy rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhabalar,
Bugün İstanbul Nüfus Müd. gittim. Halen arşiv araştırmasında. Sordum ki, geçen geldiğimde arşiv araştırma olumlu demiştiniz. Dedi ki, evet yine de arşiv araştırma devam ediyor. Arşiv araştırması 3 aşamadan oluşuyor, sizin dosya 3.aşamada dediler. en azından bunu öğrendik.
Ama biliyor musunuz, gittiğinizde detaylı bilgi vermiyorlar, her seferinde farklı farklı bilgi veriyorlar. neden acaba taksit taksit söylüyorlar, anlamıyorum.
Merhaba Tuytuy, çok iyi en azından haber alabiliryorsunuz, Gaziantep'te memur "sistemde ne görüyorsan onu da biz görüyoruz diyor" başka birşey yok
Alıntı:
Çarjowdan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Kurtlar vadisi, ben başvuru yaptıktan sonra çalışma iznini yeniledim ve bu izni valiliğe götürecektim, ama gelme sistemden kontrol et; sorursalar bize teslim edersin dedi.
Siz ne zaman basvurdunuz ve hangi asamadasiniz? Ben Istanbul da basvurdum ve calisma iznim normalde yarin bitiyor ama gecen hafta yenisi cikti ve goturdum.
Bana teslim ederken birsey demediler.