Merhaba arkadaslar.Evlilik yoluyla basvuru yapıp ,basvurusu karar aşaması yazanların TC vatandaşı eşi e -devlete girip aile nufus kayıt örnegi sorgulama yapsınlar orada yabancı eşinizin tc kimilk nosu cikiyormu baksınlar.!!!!!!!
Printable View
Merhaba arkadaslar.Evlilik yoluyla basvuru yapıp ,basvurusu karar aşaması yazanların TC vatandaşı eşi e -devlete girip aile nufus kayıt örnegi sorgulama yapsınlar orada yabancı eşinizin tc kimilk nosu cikiyormu baksınlar.!!!!!!!
Arkadaşlar Merhaba.İstisnai başvurudan 22 Mart 2018 Perşembe gününden itibaren Karar aşamasındayım.26 Mart 2018 Pazartesi günü sabahtan itibaren ''Sistemde teknik bir hata oluştu. Lütfen sistem görevlileri ile irtibata geçiniz.'' mesajı çıkıyor.199 aradım teknik heyete bildirim için not almışlardı.Ama her sabah bakıyorum aynı mesaj.İşle ilgili İl dışındayım.Pazartesi böyle devam ederse istanbul İl Nüfusa gidip bakacağım.Diğer karar aşamasında olan arkadaşlarda bir gelişme var mı acaba?
Merhabalar...arkadaşlar bugün sistem yine hata veriyor....batıtrakya , ghosthunter kardeşler bir gelişme oldu mı sizde
Merhabalar arkadaşlar.Bende evlilikten başvuru yaptım.Martin 2sinden beri karar aşamasindayım.Hala bir gelişme yok.Sistemde teknik hata oluştu diye zaman zaman cikiyor.
Az önce baktım. Hala teknik sorun var sistemde.
nihayet.... bugün vatandaşlığı kazandım allaha Şükür darısı bekleyenlere Allah sizin yardımcınız olsun sabırlı olun. ochmaa sen naptin
Çok tebrik olsun ghosthunter kardeş....hayırlı olsun.....diğer arkadaşlarda bir gelişme var mı?
han245 teşekkür ederim insallah yakında alırsın az kaldi
===
merhaba ne kadar sürdü kimlik aldınız bilgi verirseniz seviniriz
bursadan basvurdum 17/2.2017 Evlilik yoluyla komisyon 3/7/2017 ... 23/7/2017 araştırma ... 02/03/2018 karar asamasi 30/03/2018 vatandaslik hak kazanma toplam 13.5 ay sürdü .. daha kimlik almadım daha yeni internetten öğrendim pazartesi gideceğim insallah
- - - Updated - - -
han245 teşekkür ederim insallah yakında alırsın az kaldi
===
merhaba ne kadar sürdü kimlik aldınız bilgi verirseniz seviniriz
bursadan basvurdum 17/2.2017 Evlilik yoluyla komisyon 3/7/2017 ... 23/7/2017 araştırma ... 02/03/2018 karar asamasi 30/03/2018 vatandaslik hak kazanma toplam 13.5 ay sürdü .. daha kimlik almadım daha yeni internetten öğrendim pazartesi gideceğim insallah
Tebrikler ghosthunter1.Hayırlı olsun.Bende bu sabah baktım yine teknik hata veriyor.26 Mattan beri.İşin ilginç yanı arasıra değil devamlı hata vermesi.İl dışındayım Pazartesi dönünce İl Nüfusa gidip baktıracağım.
Merhaba arkadaslar. Evlilik yoluyla 26.10.2017. Da ilk basvurumu yaptim Istanbul İl mudurlugune 19. 12.2017 parmak izi verdim odur budur hic gelisme Yok komissiyon icn aramadilarda gelmedilerde resmi evliligim 4 yili gecti ve tc cocugumuz var lutfen bilgisi olan her kezden Yorum ve fikirlerinizi bekliyorum. Saygilar
merhaba biz de evlilik yoluyla 2017 eylül ayında ilk başvuru yaptık istanbul il müdüre 6 kasım parmak izi verdik ondan sonra bugüne kadar aynen sizin ki gibi hic bir gelişme yok msj gelecek dediler gelmedi eve polislar gelecek dediler gelmedi yani hiç bir gelişme yok her ay gidiyorum il nüfuse kontrol ettiriyorum hic birşey yok eşimle pazartesi parmak izi verdiğimiz yere gidip bir sıkıntı varmı diye sormaya gidecez diye düşünüyoruz
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba Anladim Ben İl Nüfus mudurlugune gittim ve danidmadan Sira aldim Sira gelince parmak izi vereli 3 ay oldu ilk başvuru Dan SMS de gelmedi polislar de belki mesaj Geldi kontrol yapmayi unutuldu dedim hic bir sekilde cevap alamadim bekleyin 6 ay-1 sene bizlik Bisey yok Hadi siradaki dedi daha 1 hafta oldu gideli O sekil benim durumum
- - - Updated - - -
Merhaba Anladim Ben İl Nüfus mudurlugune gittim ve danidmadan Sira aldim Sira gelince parmak izi vereli 3 ay oldu ilk başvuru Dan SMS de gelmedi polislar de belki mesaj Geldi kontrol yapmayi unutuldu dedim hic bir sekilde cevap alamadim bekleyin 6 ay-1 sene bizlik Bisey yok Hadi siradaki dedi daha 1 hafta oldu gideli O sekil benim durumum
Çok güzel.tebrik ederim ghosthunter. Benimkiden bir haber yok.bekliyorum hala.Zaman zaman sistem hata veriyor. O şekilde.
aynen öyle ilgilenmiyorlar ki bende her ay gidiyorum birşey yok diye gönderiyorlar artık 5 ay bitti parmak izi verdiğime parmak izi verdiğimiz yere gidip soracağız diyoruz bakalım duyduğuma göre 2 ayda 3 ayda msj geldi diyenler var bizimki da sıkıntı olabilir bence
batitrakya tesekkur ederim
===
ochmaa pazartesi düzeltilecektir belki işiniz tamamdır ama haberiniz yok
- - - Updated - - -
batitrakya tesekkur ederim
===
ochmaa pazartesi düzeltilecektir belki işiniz tamamdır ama haberiniz yok
Umarim öyledir ghosthunter. Aynı tarihte karar aşamasina geçerse aynı sonuçlanmasi gerekir diye düşünüyordum.İnşallah öyledir.
Merhaba Arkadaşlar. Bu sabah İstanbul il nüfusa gittim.Karar aşaması devam ediyormuş. Sistemin hata vermesine bir şey demediler.’’Vatandaşlık için bir ayı bulur,onun için tekrar tekrar buraya gelmenize gerek yok bizden haber bekleyin’’ dediler.
Bilgi amaçlı İstisnai başvuru sürecini tekraren yazıyorum.
-19 Haziran 2017 Pazartesi İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü ilk başvuru
-21 Haziran 2017 Çarşamba SMS yoluyla başvuru ve dosya numaram gönderildi
-19 Eylül Salı SMS ile 21 Eylül tarihine komisyon için davet bilgisi geldi.
-21 Eylül 2017 Perşembe – Komisyonda heyet huzuruna çıkıldı.
-03 Ekim 2017 Salı Evraklar Ankara’ya Ulaştı.(İstanbul İl nüfusa gidip öğrendim)
-25 Ekim 2017 Çarşamba İnceleme,araştırma başladı. .(İstanbul İl nüfusa gidip öğrendim)
-28 Şubat 2018 Çarşamba-Sistemden Karar makamına sunulacak listeye eklendiniz yazısı çıktı.
-22 Mart 2018 Perşembe-Sistemden Karar aşaması yazısı çıktı
- - - Updated - - -
Merhaba Arkadaşlar. Bu sabah İstanbul il nüfusa gittim.Karar aşaması devam ediyormuş. Sistemin hata vermesine bir şey demediler.’’Vatandaşlık için bir ayı bulur,onun için tekrar tekrar buraya gelmenize gerek yok bizden haber bekleyin’’ dediler.
Bilgi amaçlı İstisnai başvuru sürecini tekraren yazıyorum.
-19 Haziran 2017 Pazartesi İstanbul İl Nüfus Müdürlüğü ilk başvuru
-21 Haziran 2017 Çarşamba SMS yoluyla başvuru ve dosya numaram gönderildi
-19 Eylül Salı SMS ile 21 Eylül tarihine komisyon için davet bilgisi geldi.
-21 Eylül 2017 Perşembe – Komisyonda heyet huzuruna çıkıldı.
-03 Ekim 2017 Salı Evraklar Ankara’ya Ulaştı.(İstanbul İl nüfusa gidip öğrendim)
-25 Ekim 2017 Çarşamba İnceleme,araştırma başladı. .(İstanbul İl nüfusa gidip öğrendim)
-28 Şubat 2018 Çarşamba-Sistemden Karar makamına sunulacak listeye eklendiniz yazısı çıktı.
-22 Mart 2018 Perşembe-Sistemden Karar aşaması yazısı çıktı
merhaba bugün biz parmak izi verdiğimiz emniyete gittim sordum daha 7. ayin evraklarını inceliyorlar bizimkine 3 4 ay sürer dediler yani sıkıntı yok sıra gelmemiş kasım aralık aylarına ondan sonra msj gelecek dediler eğer orda eşinizi ayrı sizi ayrı sohbet etmişse görüşme olmuşsa evinize polis gelmiyormuş bilginiz olsun.
Arkadaşlar bilgisi olan cevapların.6 kasım 2017 başvurduk.19 aralık 2017 parmak izi. Ondan sonra haber yok.bi yere gidip sormaya gerek varmi?yani nüfusa ya da yabancı şubeye? Istanbulda çok yavaş bu işler.antalya da benden sonra başvuranlar komisyona girmişler bile.ne bu kadar yavaş 😥😥😥
Merhaba Bilgi verdiginiz icn tesekkur ederim eksik olmayin Anladim beklicez en azindan ogrendik Sorun olmadigini tekrar tesekkur ederim size
- - - Updated - - -
Merhaba Bilgi verdiginiz icn tesekkur ederim eksik olmayin Anladim beklicez en azindan ogrendik Sorun olmadigini tekrar tesekkur ederim size
- - - Updated - - -
Yalniz Su polis olayini anlayamadim SMS geldik tan sonra komissiyon da ayri ayri görüşme olursa polis gelmiyecekmi yoksa Beraber görüşme olursa polis gelecekmi Pek anlayamadim aydinlatirmisiniz lutfen
parmak izi verdiğimiz yerde küçük bir sohbet yapmıştılar bizi beni ayrı sonra eşimle sohbet oyle olmuşsa eve polis göndermiyorlarmış eğer sohbet olmamışsa eve polis göndereceklermiş öyle dediler. gittiğimiz yerde temuz ayının evraklarini yeni inceliyorlardı hatta gösterdi daha kasım aylarına gelmedik 3 4 ay sonra geliriz diye burda arkadaşlar 3 ayda msj geldi 4 ayda diyorlar nasil olur diye merak ettim yoksa çalışma izinle başvuru yapsa daha çabuk msj gelecekmi diye düşünüyorum biz evlilikten başvuru yaptık ya ondan dolayı uzun sürüyor galiba
Bildiğim kaderyile evlilikten başvuranlar veya Türkiye'de bulunma sürecinde farklı şehirlerde ikamet eden olursa araştırma işlemi biraz fazla sürüyor. Çünkü Kişinin ikamet ettiği şehirlerde de güvenlik araştırması yaparak ve bilgiler toplanarak başvurduğunuz ilin emniyet müdürlüğnde toplanır. Ardından valiliğe rapor halinde teslim edilir. Zaten valiliğe ulaştığında günlük mülakat kontenjan sayısına göre mesaj atıp veya sizi arıyorlar. Evlilik ile ilgili gecikmeler ise gerçekten bu çift evli mi yoksa kağıt üstünde bir evlilik mi yaptılar araştırarak zaman alıyor tahkikatlar diye düşünüyorum. Tabi gecikmenin bir diğer sebebi de malumunuz Türkiye'nin OHAL durumu da bu süreci etkiliyebiliyor. İnşallah bir an önce herkes bir sonraki aşamaya geçer ve sonunda vatandaşlığına kavuşur :)
- - - Updated - - -
Bu arada 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle pasaport yeni kimlik kartı ve ehliyet almak isteyenler işlemlerini artık nüfus müdürlüklerinden yapacaklar. Yani vatandaşlığı aldıktan sonra diğer büroye geçip pasaport almak istiyorum diyecek :) Şimdiden herkese hayırlı olsun :)
verdiğiniz bilgiler icin teşekkür ederim doğru biz evlilikten başvuru yaptık evliliğimiz süre içininde başka şehirlerde ikamet ettik ondan dolayı uzuyor galiba parmak izi verdiğimize tam 5 ay doldu bi haber yoktu
Tesekkur ederim Anladim Ama parmak izi verirken Esim Hep yanindaydi Oyle sohbet falan olmadi ayri bile degildik sohbet olsun Sadece komissiyon icn mesaj gelcek dedi O kadar
- - - Updated - - -
Tesekkur ederim Anladim Ama parmak izi verirken Esim Hep yanindaydi Oyle sohbet falan olmadi ayri bile degildik sohbet olsun Sadece komissiyon icn mesaj gelcek dedi O kadar
Selam arkadaşlar bu parmak izi vermeye mayista benim randevum ve bu tebligat evraklar yazili kagitda çocuklarininda kimlikleri ve kimlik fotokopisi yaziyo yani 3tane çocugum var evlilikten basvuru yaptim çocuklarim zaten otomatiknen turk vatandasi benim sormak istediyim parmak izi veren arkadaşlar çocuklaridami goturcez oraya eşinnen gel dedide çocuklar hakkinda bisey demediler aydinlatirsaniz sevinirim simdiden tesekkurler
Yok çocukları götürmeye gerek yok.gereken evrakları hazırlayın ve eşinizle beraber gidin
arkadaşlar vatandaşlık başvuru aşaması sürerken daha komisyona girmeden yurt dışına çıksa olurmu bi sıkıntı olmasmı çıkanlar varsa bi sıkıntı olmamışsa cevap yazarsanız sevinirim yurtdışında 3 4 ay kalmayı düşünüyorum
Merhaba, ben çıkmadım ama valiliğe sorduğumda çıkmasan daha iyi olur dediler. Her an arıyabilirler veya eksik everk olduğunda sana ulaşmak isteyebiliriz dediler. Komisyondan sonra gidebilirsin dediler. Tabi yine size bağlı eğer uzun sürmeyecekse hemen gidip gelebilirsiniz.
Öncelikle vatandaşlık alan arkadaslara hayırlı uğurlu olsun demekle başlamak istiyorum.eşim türkmenistan vatandaşı ve 4.yılımıza girerken 22.07.2017 ilk müracatımızı yaptık 19.09.2017 parmak izi verdik vr bekledik evimize polis gelecek ama çocuğunuz olduğu içi büyük ihtimal telefonla ararlar dendi ve 19.02.2018 kadar kimse aramadı gelmedi.biz bayrampaşa yabancılarsubesine gittik ve oradaki memur kardeşimize durumu anlatık sağolsun kendisi hazır gelmisiniz size kac soru sorucam dedi bana ayrı eşime ayrı sonrada ikimize sorular sordu ve 5dk falan sürdü ve bize 1ay bilemediniz1.5ay icinde nüfüs müdürlüğüne yolıycaz dedi.hala bir haber yok bu arada netten her gün eşimin durumunu takip ediyorum arastırma asamasında gözüküyor.eşimin 7. Ayda ikamet süresi bitiyor en aksi olanda pasaport süresi bu yılın sonunda bitiyor .bu konuda bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum..
merhaba sizinle aynı dürümdeyiz bizde 2 3 gün önce bayramlaşmaya gittik dediler ki temuz aynı dosyalarini inceliyorlarmış yani sizinkide 1. 1 buçuk aya kadar msj gelecek diye düşünüyorum ikamet izni bittikden sonra yenileyin il göç vatandaşlık müdürlüğüne noter onaylı götürmelisiniz pasaport süresi bitersede konsolosluk geçici forum birşeyler veriyor onu alacaksınız türkmenistanda yeni pasaport başvurusu yapılacak
İliginize teşekkür ederiz dilya
Peki temmuz ayı nı inceliyor derken temmuz ayında müracat edenlerimi inceliyorlat doğrumu anladım?
- - - Updated - - -
İliginize teşekkür ederiz dilya
Peki temmuz ayı nı inceliyor derken temmuz ayında müracat edenlerimi inceliyorlat doğrumu anladım?
Fatih bey merhabalar,
İncelenecek dosyaların sayısı, OHAL'den dolay araştırmalar ve diğer konulardaki emniyet araştırmaları devam ettiği için adamlar yetişemiyorlar. Bu yüzden gecikmeli olarak dosyaları inceleyip işleme alıyorlar. Maalesef beklemekten başka çare yok :) Selamlar
- - - Updated - - -
Fatih bey merhabalar,
İncelenecek dosyaların sayısı, OHAL'den dolay araştırmalar ve diğer konulardaki emniyet araştırmaları devam ettiği için adamlar yetişemiyorlar. Bu yüzden gecikmeli olarak dosyaları inceleyip işleme alıyorlar. Maalesef beklemekten başka çare yok :) Selamlar
Evet anladım ama biz 19.şubat.2018 de gittiğimizde yabancı şubeye bize en geç1.-1.5ay sürer dedi dosyaları göndermemiz. Ve 1.5 ay oldu acaba gidip tekrar sorsakmı yoksa biraz daha bekesekmi bilemedim:((
Basvuru ekim30/2017
Parmak izi kasim 29/2017
Komisyona nisan 03/2017
Genel basvurum.
Merak edenlere not: sorular soyleydi:
Adiniz.turkiyeye ne maksatla geldiniz.cicugunuz varmi. Kac yasinda kac cicugun var..evin kirami.kira tutari .
Calisiyormusun.nerde calisiyorsun.
Sorular bundan ibaretdir.7 kisi vardi juri uyesi komistonda.
Bilen arkadaslar yazsin lutfen bundan sonra .ne zmn sonuclanir aceba? Iyi gclr