Cevap: Denetimli Serbestlik - Askeri Ceza Kanunu
Bende çok site gezdim.Bazılarında ''Denetimli Serbestlik'' uygulanacak diyor.Bazılarındada bu yasanın askeri disiplini bozacağı gerekçesi ile iptal edildiğini söylüyor.Bende ne olduğunu anlamadım açıkcası.En azından askerlikle ilişiği kalmamış kişilere kesinlikle denetimli serbestlik uygulanması gerekir diye düşünüyorum.
bence arada fark var denetimli serbestlikten faydalanamaz dedigi bence asker sıfatını tasıyan kişilere olabilir disiplini bozar diye ama okuduklarımızı sen ben yazmadık kanunlaştı deniliyor ve meclisten cıkıyor bence burda asker sıfatını taşımayanlara olabilir hatta sey deniliyordu aynı sucu bir daha yapmıyacagına kanaat getirirse diye ee bizimde askerlike alakamız olmadıgına göre aynı sucu kuvvet muhtemel yapma olanamız yok 11 nisan daki cıkan kanunda unutmayınki askeri firar sucundan kişilerde tahliye oldu benim savcıyla yaptıgım görüşmede bu yasadan önce denetimli serbestilk den yararlanıyormuyuz dedigimde süreniz yetmiyor demişti neydi süre acık ceza evinde 6 ay yatma sartı vardı bana sen askeri sucsun kesinlike olmaz demedi süre yetmiyor dedi şimdi bu sınırda kalktı 6 ay yatma sartı surtu yok 1 yıldan az kalanlar tahliye olacak
Alıntı:
didi77 rumuzlu üyeden alıntı
bence arada fark var denetimli serbestlikten faydalanamaz dedigi bence asker sıfatını tasıyan kişilere olabilir disiplini bozar diye ama okuduklarımızı sen ben yazmadık kanunlaştı deniliyor ve meclisten cıkıyor bence burda asker sıfatını taşımayanlara olabilir hatta sey deniliyordu aynı sucu bir daha yapmıyacagına kanaat getirirse diye ee bizimde askerlike alakamız olmadıgına göre aynı sucu kuvvet muhtemel yapma olanamız yok 11 nisan daki cıkan kanunda unutmayınki askeri firar sucundan kişilerde tahliye oldu benim savcıyla yaptıgım görüşmede bu yasadan önce denetimli serbestilk den yararlanıyormuyuz dedigimde süreniz yetmiyor demişti neydi süre acık ceza evinde 6 ay yatma sartı vardı bana sen askeri sucsun kesinlike olmaz demedi süre yetmiyor dedi şimdi bu sınırda kalktı 6 ay yatma sartı surtu yok 1 yıldan az kalanlar tahliye olacak
Mantık olarak doğru konuşuyosunuz ama bu dediğimizin bir yasal dayanağı yok.Örneğin 3 yıl ceza alıcaksın ki bunun son 1 senesi kaldığı zaman bundan yararlanacaksın.Ben 9 gün firardan yargılanıyorum askerlikle ilişiğim 1 yıl önce kesildi.Alıcağım ceza maksimum 6 ay bu dediğiniz ben ve benim gibilere yaramıyor sanırım.
sende dogrusun ama akıllı yoldan gidelim 6 ay yatma sartı yok ama acık ceza evi hakkı kazanmış kişiler yararlanacak sartlı tahliyesine 1 yıl kalmış iyi halli olanlar aklında olsun seninde savcıdan infaz kagıdın geldiginde 10 gün icinde baş vurursan acık ceza evine alıyorlar yakalaman cıkarsa yakalanırsan kapalı ceza evi benim genede umudum var dilekce falan başvururuz ne yapalım bekliyelim bunun kokusu cıkar 3 5 güne iyice ama aklın yolu birdir 11 nisandakinde hatta gecici madde ile yatma sartı aranmadan askeri suclar bile tahliye oldu
AKP ye oy verin.
İşte Böyle Satar Kendi İnsanını.
Oyverenlerde Kalkar Alkış Yapar.
( Nokta )
Bu aynen şu demektir Bence.
Biz terör sucundan ceza alanları affediyoruz.Ve hatta kendi askerimizi içeriye atıp terör örgütlerine olanak saglıyoruz.Alın türkiye sizin olsun kendi devletinizi kurun. ( Maddeyi tamda bu şekilde değiştirmişler)
Afferim size...
katılıyorum sana sonuna kadar allaha sukur benden oy almadılar ne aile yasantısı nede kafa olarak kesinle tutmadıgım bir partidir herkes görsün böylece unutmadan buna canak tutan tsk unutmayalım herşey göstermelik nerde kaldı asker in artık darbe falan yapamaması herşey laf bu ulkede laf sadece oyalasınlar yeter nedendir bugun 3 yargı paketi gecti aynı gün aziz tahliye oldu gündem güzel degişiyor ulkede
Bir arkadaşın paylaşımını gördüm.ADLİ KONTROL ile ilgili 2 Temmuz tarihi altında 3.yargı paketi kanunlaştı yazısı altında ADLİ KONTROL Başlığı altında Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlarla ilgili olarak da hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilebilecek.
Yazısı yer alıyor konu hakkında yorumu olan varmı acaba?
Ya nasıl kimse bu konuda sesini çıkartamaz mecliste.HASİP KAPLAN 'ın önergesi altında nasılda yüklendi meclise.Meclis kavga ortamı olduğu zaman onaylayacak.Bir başkasıda önerge sunacak sesini çıkartmayacak tamam kardeşim sen PKK affet bizim askerimiz önemli degıl babında susacak.
İşte yine söylüyorum TÜRKİYEYİ satıyorlar.
Yakında Öcalan ile masa başına oturup meclise getirmezseler Ş.......
Böyle insanların elinde işte türkiye.
M.Kemal Atatürk bugünleri iyiki görmemiş.
AL işte şaka gibi:)
Askeri disiplinin sağlanması ve birtakım askeri gerekliliklerden dolayı, Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlarda hükmün açıklanmasının geriye bırakılması uygulamasından vazgeçildi.
http://www.sondakika.com/haber/haber...lasti-3751055/
Alıntı:
bahargokhan rumuzlu üyeden alıntı
AKP ye oy verin.
İşte Böyle Satar Kendi İnsanını.
Oyverenlerde Kalkar Alkış Yapar.
( Nokta )
Askeri disiplinin sağlanması ve birtakım askeri gerekliliklerden dolayı, Askeri Ceza Kanunu kapsamındaki suçlarda hükmün açıklanmasının geriye bırakılması uygulamasından vazgeçildi.
Mazerete bakın yaa tam bir rezillik akıl mantık erdiremiyorum.. Madem çıkartmayacaktınız neden önerge verdiniz? Madem önerge verdiniz neden sözünüzde durmadınız? AKEPE Dansöz politikasına aynen devam ediyor.. Teröristler dışarı aklanarak çıksınlar bizlerde acaba ne zaman çağrı gelir diye postacıyı görünce yüreğimiz dakikada 200 kez attıralım.. Yazıklar olsun Böyle bir billetin Milletvekillerine.. Yazıklar olsun Onlara oy veren zihniyete..