-
Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Sayın cognis'in gazeteport'tan kopyaladığı, adını hiç duymadığım birinin yazısını sabırla okudum.
Biz bu sitede türbanla ilgili tartışmalara girdik, üniveristelerde serbest olması gerektiğini kendi gerekçelerimizi de belirterek savunduk. Türban aleyhinde görüş bildirenlerin kaygılarının da gözardı edilmemesini yazdık.
Ama şu adı duyulmamış "yazarın" adını anmak istemediğim makalesinde türban düşmanlığı yapılırken, dine ve kutsal değerlere saldırı yok mu? Türbanın aleyhinde olunabilir ama bu üslup ve bu kafa ile mi? Bu kafanın, dindarlığı yobazlık düzeyinde anlayanlardan ne farkı var?
Biraz dini bilgisi, biraz sosyoloji, biraz psikoloji bilen birisi sanıyorum konuya bu "yazarın" gözü ile bakmaz. Maksadım türban tartışması değil, zaten bu konuyu yeteri kadar tartıştık. Maksadım, bir zihniyeti, bir seviyesizliği, bir kabalığı vurgulamak..
Sayın Abbas Bey;
Tepki verdiğiniz yazar ve yazısına taşıdığı konuda da maksat tamamen aynı...bir zihniyeti, bir seviyesizliği, bir kabalığı ve insanlık dışı bakış açısını vurgulamak.
Yazar konuya radikal ve cesur yaklaşmıştır. Aynı konuda pek çok düşünce ve yazınlar mevcuttur, ki bu forumda da hem alıntılar hem de kişisel düşüncelerle halihazırda mevcuttur. Türbanın izahı ancak ve ancak cinsellikle mümkün olmuştur. Türbanın cevap verdiği bu izaha dinci! kesim ile laik! kesim arasında HİÇBİR İHTİLAF YOK ki.
Sanırım yıllardır her gün bir yenisi eklenen 'rte ve tebaaının jargonu' benimsendi, bunda sorun yok! seviyesizlik yok! kabalık yok! kaypaklık yok! açıkça şantaj/tehdit/karalama içerdiği için çiğnenip giden hiçbir şey yok!,,, eyvallah....
'şerefsiz',
'ananı da al git',
'gazetelerinizde çıplak kadın fotoğrafları basıyorsunuz, karışıyor muyuz?' ,
'türban=don',
'ben hepinizden en az 3 çocuk istiyorum',
'kadınlar mal mı ki kota koyacaksın'
"onlar yazdıkça biz açıklayacağız, bütün karanlıklarını ortaya dökeceğiz.' (ya yazmasalardı diye bir soru geliyor akla,,),
"izmir’in üzerinde zaman zaman yakıştırılan bazı ifadeler var. o ifadelerin olmadığı da görülecektir. çünkü, izmir’in aslı bu değildir. o yakıştırmalar değildir. inşallah bu yakıştırmaları da ilk seçimde silip atacaktır. ben buna inanıyorum"
vs. vs. vs.
Biraz dini bilgisi, biraz sosyoloji, biraz psikoloji, bilen birisi 'tesettürün' pekala erkeğin tahrik olup olmamasına birebir endeksli olduğunu da bilir. Yoksa maksat nedir? güne/güneşe/toza/yağmura karşı korumak mıdır?
Ayrıca; tesettür dini ve kutsal bir değer mi?
yoksa hem erkek cinselliği ve libidosunun kontrolünün erkeğin kendi irade ve gelişimi ile hiçbir biçimde mümkün olmayacağının ilahiyatça ikrarı hem de iradi aczi tanrısal olarak tescillenmiş erkek cinsinden dolayı uğrayacağı zararları en aza indirme amacıyla kadınlara önerilen korunma yöntemidir.
Şeriat düzenini uygulayan ülkeler de dahi ne yazık ki, tek başına tesettür hem kişisel ahlakı hem de toplumsal 'ahlak'ı' HİÇBİR ÇAĞDA tedarik edememiştir. Hatta marjinal ahlaksızlık alternatifleri yolunu da açmıştır.
Kıymet Nadir Bindebir; sosyoloji, tarih, psikoloji, ilahiyattan bi haber 'türbanıma dokunma' dan gayrı birşey bilmeyen, (ama neden? ne sağlar? yeter mi? neden benden bu isteniyor?) gibi soruları sormayan, asli cinsel organlarından gayrı saçının tek bir telini, ayak bileğini vs. her biri de cinsel organ zan'nettirilen ve hayli anlamlı bir nüfus ifade eden hemcinslerine bir ayna tutmaktadır.
2000 li yıllara gelene dek; 'insan' tüm kültürler ve toplumlarda bambaşka bir yere gelmiştir, daha da elitize olmak için tüm bilim dallarında (hukuk dahil) devinim inanılmaz bir randıman göstermektedir. Neden??? İnsan değerli bir varlıktır.
Böyle bir güncel de; 'tesettür dini bir kutsal değer' dir ve bu değere muhalefet yobazlıktır düşüncesinin bir türlü yer bulamaması tabii ki doğal sonuçtur. Tesettürün dini temin için farz olduğu nesiller boyu işlenmeye devam ettiğinde gelinen nokta hala kadının saç teli ile erkeğin uçkurunun arasındaki kördüğümdür.
Kadınlara; seks shop vitrini teşhir ürünü oldukları bellettirildiği, erkeklere de
gözlerine takılan bu ürünlerin kendilerini 'yaradılış gereği günaha sürükleyecekleri' öğretildiği sürece; içinde 'din/iman/müslüman/türban' övgüsü geçen yazınlar 'kutsal değerlerimizi sıvaslar', 'penis diktatoryası' başlıklı yazınlar ise değerlerimizi zedeler!!!!!
Başka bir forum da 'ağlatan şeytan' başlığı altında yazılan yazıda da benzer bir tavrınız olmuştu.
Sayın Abbas Bilgili; kişiler, isimler, tanınmış yazarlar, tanınmamış yazarlar, kimlikler, cv'ler, aidiyetler fikirlerin üstünde olmamalı,,, Bu insan beynini ve ideayı tamamen yok saymaktır. Fikirlerin referansını aramak da en çok Türkiye'ye has bir yaklaşım biçimi...
-
sayın cognis;
Benim türbanla (veya başörtüsü ile) ilgili yazdıklarımı okuduysanız, bu konuyu cinsellik ya da dinsellik bağlamında ele almadığımı, tamamen liberal özgürlükler ve tercihlere saygı bağlamında ele almış olduğumu görürsünüz. Hiç bir zaman insanların türbanı neden tercih ettikleri benim ilgilendiğim konu olmadı. Hangi sebepten tercih ederse etsin, tercihini o yönde kullanmışsa bu tercihe saygı göstermek gerektiğini belirttim. Belirttiğiniz cinsel veya dinsel değinmelerin bu konuyu izah etmede yeterli olmadığını düşünüyorum.
Sizin "adını duymadığım yazar"dan kopyaladığınız yazı bana oldukça itici ve kaba geldi. Bu yazıda türban eleştirisi olduğu için böyle düşündüğümü zannetmeyin. Bu yazıda konu türban boyutunu aşarak dine ve kutsal değerlere sataşma düzeyine ulaşmıştır. Buaradaki "kutsal değerler" kavramından türbanı kastettiğimi çıkarmışsınız, ama yazı dikkatle okunursa, türban dışında dinsel değerlere saldırı olduğu görülecektir.
Başbakan'ın hiç de tasvip etmediğimiz kaba söylemlerini bana neden hatırlattığınızı da anlayamadım. Hatırlarsanız, bu sitede "en az 3 çocuk" konusunu açan bendim. Yani o söylemi ben de eleştirmiştim.
Gelelim bu kaba yazının yazarına.. Ben o isimde bir yazar tanımıyorum. Muhtemelen uyduruk bir isimdir.
Sayın sdt23, bu yazının Yalçık Küçük'e ait olduğunu belirtiyor. Bundan çok emin değilim, çünkü internetteki bilgilere çok güvenmem. Ama olabilir de..
Çünkü Yalçın Küçük'ün üslubuna benziyor.
Hem ne demiş Can Yücel; "yalçın küçüktür, mide bulandırır." Şayet söz konusu yazı Y. küçük'e aitse, gerçekten mide bulandırıyor. Yalçın Küçük'ün Atatürk'le ilgili mide bulandıran görüşlerini de unutmamak lazım.
-
Ben bu başlığı açan kişiye ve bunlara yazılan hak veren yazılara yorumlara demokratik açıdan özgürlük olarak bakıyorum ve saygı duyuyorum ama öte yandan sizlerin kabullenmek istemediği birkaç şey anlatmak istiyorum öncelikle gelelim türban başörtüsü vs. konusuna bakın eğerki biz müslüman diyorsak öncelikle kendimiz yapamasakta Allahın bize göndermiş olduğu emir ve yasakları kabullenmeliyiz (bkz.Nur Suresi 31.Ayet) bir bayanın kapalı olup olmaması onun tamamen kişisel vicdani bir özgürlüğüdür ona kimse karışamaz yani şunu kastediyorum bir insan kimse baskı uygulayıp onu tesettüre sokamaz ama aynı zamanda yer ve mekan neresi olursa olsun kimseyi başörtüsünü çıkartmakla zorunla tutmakta bizim hakkımız olamaz biz bence bazı şeyleri hala algılayamıyoruz bazı siyasi partilerin yanlışlarını göstermek için bazı şeyleri üzerini çizmek bize kolay geliyor.örneğin akp evet bencede oy toplamak için bu başörtüsü konusunu böyle yarım yamalak ortaya getirdi ve çözümsüz bıraktı ama bu özgürlük verilmeliydi çünkü ortada hak olan akpnin çıkardığı yasa değil hak olan t.c vatandaşı kızlarımızın okullara özgürce girememeleri hiçmi vicdanınızın sızlamıyor onları gözyaşlarıyla kapı önlerinde gördüğünüzde bu mu sizin özgürlük anlayışınız mini etekli bayana kezzap atıldı diye ortalığı kaldıran medyamız neden binlerce bayanın kapılarda çektiği zulme destek veriyor? diyelimki o insanları okula almadınız başörtüsü yüzünden peki okulunu okuyamayn bir genç kız ne yapacak? tabiki evlenecek ve kocasının hükmü altına girecek peki ya onun bu ülkeye yetiştireceği erkek çocuklar ne olacak duyar gibiyim terorist olacaklar dimi işte bu ülkede bunlar devam ettikçe ne terörün önüne geçilir ne yolsuzluğun ne hırsızlığın... biz asıl derdimizi düşmanımızı bilmiyoruz bırakalım bu sahtecilikler biraz gerçekçi ve dürüst yapalım siyasetimizi...
-
Kadınların el yüz ve ayaklar haricinde örtünmesi dini bir emirdir arkadaşım hemen üşünme google a yaz ve bak NUR SURESİ 31.AYET MEALİ
-
21-10-2007, 22:19:49
Av.Ragıp Atay http://images.hukuki.net/images/stat...er_offline.gif
Yönetici
.
İ
https://www.hukuki.net/forum/images/icons/icon1.gif Re: Vatan Sağolsun
Günlük 15000 ziyaretçi, ortalama 300 ileti!!!!!!
Hani nerdesiniz?Eşiyle sorunlarınız,Kredi kartı borçlarınız, kiracının kirayı ödeyememsi vs vs ulusun birliğinden, gencecik bedenlerin toprağa düşmesinden daha mı önemliydi?
Sorusuna 1 saat yanıt alamayınca ortalığı ayağa kaldıranlar?
Zamanınız bu kadar mı değerliydi?
stt23 Tüm iletilerini bulda 20 sayfa
erdem53 Tüm iletilerini bulda 5 sayfa
humbele Tüm iletilerni bulda 2 sayfa
sadivarol Tüm iletileri bulda 2sayfa
afyon03 Tüm iletileri bulda 2 sayfa
vecz37
ademce
birdahadüşün
https://www.hukuki.net/forum/images/icons/icon1.gif Re: Onlar evlat, baba, kardeş, eş, sevgili...
Farkında mısınız, artık şehit haberlerine de alıştı(rıldı)k... Çok acı, çok yazık.
Alıntı Dilek Kuzulu Yüksel
-
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Hani nerdesiniz?Eşiyle sorunlarınız,Kredi kartı borçlarınız, kiracının kirayı ödeyememsi vs vs ulusun birliğinden, gencecik bedenlerin toprağa düşmesinden daha mı önemliydi?
vecz37
ademce
birdahadüşün
Burası bir hukuki bilgi paylaşım sitesi olduğu için öncelikle hukuki sorularla ilgili yazıyorum. Şehit haberleri geldiği hafta internet erişimi kısıtlı bir yerdeydim, ben de sayın Hava Kuvvetleri Komutanı gibi olan bitenden geç haberdar oldum.
Düşüncelerimi Hıncal Uluç güzel bir şekilde ifade etmiş. Sözü ona bırakıyorum:
Bu savaşın komutanı kim?..
Türk ordusu bu ulusun en güvendiği kurumdur, bu ülkede anketler yapılmaya başlandığından beri hep açık ara öndedir. İsterdim ki, bu hafta içinde yeni bir anket yapılsın ve Aktütün baskınının bu güven duyusuna nasıl bir etki yaptığı ortaya konsun.
Cumartesi gününden beri halkın içindeyim.. Hemen bütün gazeteleri okuyorum, tv yorumlarını dinliyorum..
Aktütün'de verilen 17 şehitte bir PKK başarısından çok, bir askeri hata olduğuna inananların sayısı fazla.. Asker kanadından, hatta Genelkurmay İkinci Başkanı düzeyinde yapılan açıklamalar, kafalarda beliren sorulara yanıt vermekten, kamuoyunu tatminden uzak.. Hatta tersine şüpheleri destekler düzeyinde..
Bir ihmal, bir gaflet olduğu nerdeyse açık..
Şimdi bakın..
4 Ekim cumartesi günkü Vatan gazetesinin 18'inci sayfasında tek sütun bir haber var. Başlığını ve girişini aynen alıyorum..
"Aktütün Karakoluna taciz ateşi.."
"Şemdinli ilçesinde Irak sınırına 4 kilometre uzaklıktaki Aktütün Karakoluna bir gurup PKK'lı terörist taciz ateşi açtı."
Korkunç olan şeye bakar mısınız..
PKK, Aktütün karakolunu, bu haberin çıktığı gün basıyor.. 17 ölü, 20 yaralı.. Olacak şey mi?. Olacak şey mi, söyler misiniz?.
Adamlar gazetelere haber vere vere geliyorlar nerdeyse ve siz gafil avlanıyorsunuz..
Er Ramazan baskından bir gün evvel, Cuma günü evine telefon açıp veda ediyor.. "PKK'lılar bizi bu hafta içinde üç kez bastılar, ben artık zor dönerim anne.."
Ve dördüncü baskında, er Ramazan şehit..
Er Ramazan biliyor da, onun üzerindeki tek yıldızlıdan başlayıp, silsile-i meratip bol yıldızlıya bir yığın komutan nasıl bilmiyor acaba?.
Genelkurmay İkinci Başkanı ""15 şehitten 13'ü uzaktan atılan bomba ile öldü" diyor. Savunma mı, itiraf mı?.
Sınıra mesafe 4 kilometre.. PKK ile savaşın başladığı 30 yıl içinde 40 bilmem kaç kez baskına uğramış, son şehitler hariç, 28 gencimiz keklik gibi avlanmasına sebep olmuş bir karakol Aktütün. Karakol mu, elimizle kurduğumuz tuzak mı yoksa?..
Koskoca orduda, bu durumu değerlendirecek, önlem düşünecek bir kurmay çıkmaz mı?.
Harp Okullarında Taktik, Strateji dersleri niye okutulur?.
İsrail, Suriye'nin Golan Tepelerini niye işgal etti?. Eşek yükü Birleşmiş Milletler kararına rağmen niye hala ve hala elinde tutuyor?.
Çünkü bu tepelere yerleşen terör güçleri, sınırdaki İsrail karakollarını şakır şakır vuruyorlardı. Gittiler, onları kovdular, kendileri yerleştiler. Bitti.
Sen bu stratejik hamleyi yapamıyorsun, o zaman taktik bir karar alır o karakolu ordan çekersin.. İlle de orda asker şartsa, o zaman, o gecekonduya değil, havan atışlarına dayanıklı, daha ağır bombalara karşı da sığınaklı bir bina inşa edersin..
Bunların hiç birini yapma.. Çocukları oraya gönder ve de ki, "Dua edin de adamlar Irak tarafından bomba atmasın?.."
Şimdi çekiyorlarmış.. 45 şehit mi gerekiyordu, yanlışı görmek için?.
Bu mudur durum muhakemesi?..
17 Aralık 2007.. Zamanın Genelkurmay Başkanı konuşuyor..
"PKK unutmasın ki artık bizim için oradaki kamplar BBG (Biri Bizi Gözetliyor) evi gibidir.."
Allahtan öyle?.. Ya maazallah olmasaydı, kaç şehit verirdik?.. 150 mi?.. 1500 mü?.
Bugünkü Genelkurmay açıklıyor ki, BBG falan hikâye.. Aktütün karakolundan gözetleme mesafemiz 150 metre.. Eee. Adamın elinde sınır ötesinden, 5 kilometreden bomba atan silahlar var, ne olacak şimdi?.
Bugünkü Genelkurmay açıklıyor..
İstihbarat sorunu yok.. Amerikalılarla yapılan işbirliğiyle her şey haber alınıyor. Aktütün baskını biliniyor yani.. Bilindiği açık zaten.. Vatan gazetesi biliyor, er Ramazan biliyor, Genelkurmay bilmez mi?.
Ne yapıyor peki?..
Sınır dışı uzun mesafeli bomba atışına karşı tümüyle korumasız araziye takviye diye kara askeri gönderiliyor.. Sanki hedef büyüsün, PKK daha kolay, daha bol vursun diye?. Bu nasıl bir askeri düşüncedir?..
Aktütün'e baskın istihbaratını alan komutan sınırötesi bombalamaya açık araziye yeni asker mi yollar, yoksa ordaki korumasız askeri, güvenlik sağlanana kadar geri mi çeker?.
İstihbarat gelince, oraya bir bölük yollanmış.. Bölüğün komutanı nerde, kim?. Şehit olan astsubay mı?. O da ayrı bir soru!.
Şimdi asıl soruma geliyorum.. Yıllardan beri beynimi kurcalayan bir soruya..
Türk ordusu PKK ile 30 yıldan beri savaşıyor. Düşük Yoğunluklu Savaş.. Ama savaş.. Peki bu savaşın komutanı kim?.. Duydunuz mu böyle bir birlik.. Böyle bir komutan..
Tarih boyu bir daha Anadolu'ya saldırmaya kalkışmayacak Yunanistan için "Ya gelirse" diye Ege Ordusu kuruyoruz da, 30 yıldır Cumhuriyetle savaşan PKK'ya karşı bir niçin bir Ordu, Kolordu, tümen, her neyse bir birlik oluşturmuyor, bir sorumlu komutan atamıyoruz.. Komutansız savaş olur mu?. Olursa kazanılır mı?.
Savaş, Ankara'da toplanan kurmaylarla mı, harekat alanında fiilen çatışan komutanlarla mı yönetilir ve kazanılır?.
Diyelim Aktütün baskını haber alındı.. Ankara'ya Genelkurmay'a haber.. Genelkurmay Hava Kuvvetleri Komutanlığına haber.. Hava Kuvvetleri Komutanlığı yöreye en yakın taktik kuvvete görev.. Sizin bu satırları okumanız için geçen zamanda uzun mesafeli toplar patladı ve 17 er şehit oldu bile..
Yörede, bu savaş için gerekli, hava ve kara tüm unsurları emir ve komutası altında bulunduran bir komutan, bu savaşın Ankara'dan yönetilmesinden daha etkili olmaz mı?. Güney Doğu Anadolu Düşük Yoğunluklu Savaş Komutanlığı mesela..
Olmazsa niye, Birinci, İkinci, Üçüncü ordular var.. Ege Ordusu var?.
Hayali düşmana Ordu.. Gerçek düşmanı boş ver!..
Bugün Güney Doğu Anadolu Düşük Yoğunluklu Savaş Komutanlığı olsaydı, ben onun başındaki subaydan Aktütün Baskınının hesabını sorardım.
Bugün kime soracağımı bilmiyorum.
-
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
21-10-2007, 22:19:49
Av.Ragıp Atay http://images.hukuki.net/images/stat...er_offline.gif
Yönetici
.
İ
vecz37
ademce
birdahadüşün
Sayın mehmet emin sezen;
konuyla alakasız bir yerde neden bu yazıyı yazıyorsunuz? Bunun tek nedeni olabilir; bir konuda cevap veremiyorsunuz ve fikren cevap veremediğiniz kişilerin açıklarını bulduğunuzu zannederek balıklama atlıyorsunuz.
Yukarıda isimlerini saydığınız insanları ne kadar tanımaktasınız. Vatanın sağ olması için ne kadar fedakarlık yaptıklarını nereden biliyorsunuz? O kişilerden fazlalık olarak siz ne yaptınız? Tanımadığınız kişiler hakkında böyle hüküm verme cüretini nereden buluyorsunuz?
Vatanın sağ olması bir sitede yorum yazmakla mı oluyor? Siz vatanın sağ olmasını Bilecik'te askerlik yapıp TÜRK BAYRAĞI'nı rakı reklamıyla kirletmek mi zannettiniz?
Evet TÜRK BAYRAĞINI KİRLETİYORSUNUZ. En kısa sürede imzanızı ve avatarınız değişmenizi veyahutta TÜRK BAYRAĞI'na yakışır içerikte yazı yazmanızı, ayrıca tanımadığınız kişilerin vatan sevgilerini sorgulamamanızı tavsiye ederim.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...403#post219403
29-09-2008, 14:17:48 Kayıt Tarihi: Nov 2006
Nerede: izmir, konak, Turkey.
İletiler: 778
image001.jpg[/IMG]
mehmet emin sezen
Hukuk Sever
Re: S.O.S.
……………
Sayın commodore 1tr biraz geç oldu ama rakı'yada para vermeyin size askerlik yaptığım yerden çok eski bir rakı gönderiyorum Bayram'dan sonra içersiniz salgam suyunuda kim gönderir bilemem artık .sağlıkla kalın efendim.
Sayın erdem 53 ;
Akli sağlığınızla ruh sağlığınız yerinde değil mi?
-
Sen daha hayra yor gördüğün düşü,
Artık merdivenin bitti çıkışı.
Dizin dayanırsa in bakalım in.
İşte gülen selvi, susan minare
Nufüs tezkerende kayıt; Çağdışı...
Sunmuş olduğum Aparatif hoşunuza gitmedi galiba!?
işinize gelen konulara ileti yazıyorsunuz da Vatanını savunmak için 20 yaşındaki delikanlılar Şehit düşüp ölürken yazaçak birşey bulamıyormusunuz sadece merak ettim bana ne sizin sevginizden
"Bir soğan soyulurken yaşarırda bazı gözler! Şehitler kaldırılıken aldırmıyor Ö.....
-
Şehitlere ağlamak, teröre lanet bu ülkede bir gösteri haline dönüştü, tam da bu utanç verici,,, acizliğin merasimi...
Sen daha az kahroldun, yok lanet eder iken söyle kaç promil alkollü idin,,, beraber ve solo şarkıları izlemeyin vs. vs. vs.
bu da tam bir duygusal sömürü anarşisi, vicdani TERÖR....