Cevap: hava değişimi aldım ayrıca 10 gün istirahat aldım askerlikten sayılırmı
2014'ün 10. ayında pasaport çıkartmak için Emniyete gittim. Pasaport başvuru işlemlerinden sonra görevli memur beni çaktırmadan girişteki memurlara teslim etti. Yoklama kaçağı olduğumu öğrendim, başka polislere telsizden anons geçip çağırdılar. Gelen memurlar beni araca bindirip Askerlik şubesine götürdüler. Askerlik şubesinde 4 yıldır yoklama kaçağı olduğumu öğrendim. Her ne kadar ben öğrenciyim desem de askere alma işlemi yaptılar, belgeni getir işlemi iptal edelim dediler. 15 gün içinde okuldan aldığım Ek-C belgesini askerlik şubesine teslim ettim, söyledikleri gibi işlemi iptal ettiler.
Özet olarak, eğer bakaya veya yoklama kaçağı durumundaysanız Pasaport çıkarmak için kesinlikle emniyete gitmeyin, yakalıyorlar :)
Alıntı:
emrahsengul rumuzlu üyeden alıntı
2014'ün 10. ayında pasaport çıkartmak için Emniyete gittim. Pasaport başvuru işlemlerinden sonra görevli memur beni çaktırmadan girişteki memurlara teslim etti. Yoklama kaçağı olduğumu öğrendim, başka polislere telsizden anons geçip çağırdılar. Gelen memurlar beni araca bindirip Askerlik şubesine götürdüler. Askerlik şubesinde 4 yıldır yoklama kaçağı olduğumu öğrendim. Her ne kadar ben öğrenciyim desem de askere alma işlemi yaptılar, belgeni getir işlemi iptal edelim dediler. 15 gün içinde okuldan aldığım Ek-C belgesini askerlik şubesine teslim ettim, söyledikleri gibi işlemi iptal ettiler.
Özet olarak, eğer bakaya veya yoklama kaçağı durumundaysanız Pasaport çıkarmak için kesinlikle emniyete gitmeyin, yakalıyorlar :)
Zorla nasıl askere alma işlemi yaptılar ki? Polis sizi bıraktıktan sonra gitmedi mi? başınızda mı durdu tutukluymuşsunuz gibi?
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Zorla nasıl askere alma işlemi yaptılar ki? Polis sizi bıraktıktan sonra gitmedi mi? başınızda mı durdu tutukluymuşsunuz gibi?
Polis tutanakla alıp, askerlik şubesindeki memura tutanakla teslim ediyor. Memurda bana son yoklama eri olarak işlem yaptı, hatta sağlık ocağına veya askeri hastaneye git muayene ol 15 gün içinde gel dedi. Bende o arada evraklarımı hazırladım. O noktada sudan çıkmış balık gibi oluyorsun zaten kim ne derse onu yapıyorsun. Kaçak aşağı kaçak yukarı diye diye insanın psikolojisi bozuluyor :) Memurlar iyiydi ama muhabbet ede ede gittik askerlik şubesine.
Alıntı:
emrahsengul rumuzlu üyeden alıntı
Polis tutanakla alıp, askerlik şubesindeki memura tutanakla teslim ediyor. Memurda bana son yoklama eri olarak işlem yaptı, hatta sağlık ocağına veya askeri hastaneye git muayene ol 15 gün içinde gel dedi. Bende o arada evraklarımı hazırladım. O noktada sudan çıkmış balık gibi oluyorsun zaten kim ne derse onu yapıyorsun. Kaçak aşağı kaçak yukarı diye diye insanın psikolojisi bozuluyor :) Memurlar iyiydi ama muhabbet ede ede gittik askerlik şubesine.
15 gün içinde gitmezsen bu sefer bakaya kaçağı oluyorsun, çok bir fark yok. :)
bende hiç gitmedim tezkere aldıktan sonra acaba sorun olurmu 13 yılla yakındır bitti askerlik benim
internetten para kazanabilirsiniz iste size bir firsat facebooktan reklam paylasın kazanın ben akzandım sizde kazanbilirsiniz isterseniz
bana ulasın gerekli bilgiyi veririm isterseniz direk siteye uye olun kazanın size kalmıs
para kazandıran site
https://netlioo.com/
benim adresim
https://www.facebook.com/mehmetcemil.nuralp
ben de bu gidişle rapor alacağım sanırım , kendimi hiç iyi hissetmiyorum. en kolay rapor yolu ne dir acaba
Bende askere gideceğim yeri e-devlet uzerinden öğrenipcıktısını alıp teslim olacakmışım yeni duzenlemeye göre
Bu konuda yararlı bilgiler paylaşan bir site https://av-saimincekas.com özellikle askerlik için çürük raporu şartları konusunu inceleyiniz. Adana Boşanma Avukatı sizler için bakaya kalma ve hava değişimi süreçleriyle ilgili her soruyu cevaplamış.
1. secenek Genel halk secenegi : paşa paşa gidip askerligini yapmak
2. Secenek ise Yurt dışına cıkıp birdaya Türkiye'gelmemek
evlilik iltica veya kacak orası size kalmış bişey
3. Secenek Ekonomiye can veriyorum param var heryerde önceligimi biliyorum:
Parasını verip 45 günde askerliğini yapıcaksın
2020 yılında müracaat edecek yükümlülerin başvurularını
31 Aralık 2020 saat 18:00'e kadar tamamlamaları gerekmektedir.
Bedelli askerlik ücreti 30 Haziran 2020 saat 18.00'e kadar
35 bin 54 lira 64 kuruş olarak belirlendi
Gazeteden Alıntı Bilgidir
--------------------------------------------------------------
Askerlik eskisi kadar sıkıntı değil. Çok yormuyorlar zaten. Çevirmeye felan denk gelince sıkıntı oluyor ama bu aralarda çok çevirme oluyor.